τριχοπτωση απο ντεκαπαζ

nelldeyn

New Member
καλησπερα! ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα και γω να μοιραστω τη δικη μ περιπτωση και αν υπαρχει καποιος να με βοηθησει.
ειχα βαψει τα μαλλια μου ασημι και για να πετυχω αυτο το χρωμα εκανα πολλα ντεκαπαζ και στη συνεχεια καθε μηνα εβαφα ριζα με ντεκαπαζ παλι ωσπου εκαψα τα μαλλι μ!και αυτο ειναι το λιγοτερο που επαθα.
πριν ενα περιπου χρονο αποφασισα να τα σκουρινω γιατι δν μπορουσα να το κρατισω αλλο αυτο το χρωμα.και απο τοτε αρχισε ο γολγοθας μ???
ενα μηνα μετα αφοτου τα σκουρινα το μαλλι μ αρχισε να πεφτει και ελεγα οκ εποχιακη τριχοπτωση ειναι.ελα ομως που αυτη η τριχοπτωση συνεχιζεται μεχρι σημερα.(απο το μαιο ξεκινησε το κακο :sad:)
σημερα το μαλλι μου ειναι στο φυσικο τους χρωμα,τα καμμενα εχουν σχεδον φυγει αλλα συνεχιζουν να μ πεφτουν και η τριχα μου εχει γινει παρα πολυ λεπτη.Να σημειωσω οτι ποτε μα ποτε στη ζωη μου δεν ειχα τριχοπτωση και ουτε εχουμε στην οικογενεια κληρονομικη αλλωπεκια,ακομα και ο πατερας μου δεν εχει φαλακρα!τα μαλλι μου ηταν πλουσιο και η τριχα δεν ηταν χοντρη αλλα ουτε κ λεπτη ηταν κανονικη και πολυ ανθεκτικη.πλεον το μαλλι μου ειναι πεντε τριχες:-[
ειχα παει στο γιατρο και μου ειπε οτι ειναι εποχιακη τριχοπτωση που εχει παραταθει και να παρω ενα ειδικο σαμπουαν.τιποτα δν εκανε το σαμπουαν.επεισης εχω κανει και αιματολογικες εξετασεις και δν εχω ορμονικο προβλημα.
συγνωμη αν σας κουρασα με το τεραστιο κειμενο μου αλλα πραγματικα βρισκομαι σε απελπιστικη κατασταση.αν υπαρχει καποια κοπελα που αντιμετωπισε παρομοιο προβλημα ή καποια που ξερει ασ με βοηθησει!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
ελλειψη σιδηρου εχεις??
επειδη ειμαι κομμωτης το φυσικο σου σε τι τονο ειναι φανταζομαι 5 με 6 σωστα??
αυτο συμβαινει οταν πρεπει να ανοιξει το μαλλι 4-5 τονους...
μονη σου εκανες ντεκαπαζ η σε συναδελφο?? το επομενο βημα μετα το γκρι πλατινε που ειχες ειναι το καψιμο της τριχας..η το αφησες παραπανω απο το επιτρεπτο χρονο η απο τα πολλα ντεκαπαζ κλαταρε...

διοτι επαιζες με τα ορια καψιματος και γκρι πλατινε,απλα οι ελληνιδες δεν καταλαβαινετε οτι αυτα τα χρωματα για να τα κανεις, επιβαλλετε κοντο μαλλι σε σκουρες βασεις διοτι δεν ειμαστε βόρειοι λαοι που εχουν φυικα μαλλια 7 και 8 βαση ξανθα, οποτε το να παει στο 12 ειναι σαφως πιο ευκολο απο εσενα που εχεις καστανο,το οποιο μεσα εχει κοκκινο και πρεπει να περασει το ντεκαπαζ απο το σταδιο ξεβγαλμα κοκκινο,πορτοκαλι,ανοιχτο πορτοκαλι,κατακιτρινο,κιτρινο,κιτρινο ανοιχτο,γκρι ασπρο..

μια σουιδεζα θα ξεκινησει απο το σταδιο κιτρινο στην χειροτερη οποτε αντιλαμβανεσε γιατι αυτα τα χρωματα δεν ειναι για μεσογειακους λαους..κανονικα..
το οτι οταν τα σκουρινες πεφτανε ειναι συμπτωματικο,απλα τα μαλλια αφυδατωθηκαν εντελως εχασαν την ελαστικοτητα τους και επεσαν/κοπηκαν..(πιο γρηγορα λογω αμμωνιας απο την βαφη και οξυζενε..δεν αντεχαν αλλες τεχνικες εργασιες..)
συνηθως δεν παθαινεις μονιμη βλαβη βγαινουν ξανα,εκτος και αν κανεις ντεκαπαζ ριζα πολυ καιρο οποτε μπορει να γινει ζημια στο θυλακα μονιμη αλλα ειναι σπανιο......
αγορασε συμπληρωματα για μαλλια καψουλες..πολυ καλη μασκα αναδομησης,θα βα αγορασεις κερατινη για το μαλλι να βαζεις σαν λαδακι ειναι..

σαμπουαν τριχοπτωσης φαρμακευτικο,και δεν τα ξαναβαφεις αν θες να καλυτερέψει το μαλλι πιο γρηγορα.. και μολις δεις καλυτερευση με το μαλλλι θα μου βαλεις φωτο να σε δω να εκτιμησω την κατασταση σου,και να σου πω τι βαφες θα παιρνει πλεον και σε τι τονους αποχρωσεις θα παιζεις..αν θες να με ακουσεις φυσικα εσυ αποφασιζεις.. :)

το ιδανικο θα ηταν να κανεις θεραπεια κερατινης,που εχουν λιγα κομμωτηρια και κοστιζει κανα 200 ευρω αλλα το μαλλι ειναι τελειο μετα.. και το χουν λιγα κομμωτηρια που μενεις?
δες πληροφοριες εδω http://www.keratinbrazilianhair.com/ exei και βιντεο στο youtube..και σου λεει σε ποια κομμωτηρια προμηθεει τα προϊοντα της..
 

weznem

Well-Known Member
baldy είπε:
weznem δουλευεις Αθηνα?

οχι φιλε πατρα δουλευω και μενω... :blush:
μακαρι να μπορουσα να ερθω αθηνα λογω δουλειας υπαρχουν πιο σοβαρα κομμωτηρια αλλα αν τα βαλεις κατω μετα εξοδα διαβιωσης νοικια κτλ..δεν μπορεις να ζησεις με λιγοτερο απο 600 το μηνα αθηνα και δεν δινουν πλεον τετοιους μισθους.. οποτε ειναι αρκετα ανεφικτο να κανω το βημα.. :s
 

nelldeyn

New Member
οχι δεν εχω προβλημα με τον σιδηρο μου εχω κανει εξετασεις και ειναι μια χαρα.η βαση μου ειναι γυρω στο 5 νομιζω,καστανο.
ξεκινησα στο κομμωτηριο με αντευγειες και μετα συνεχισα να κανω μονη μου τις ανταυγειες.επειτα οταν βγηκε το χρωμα εβαφα μονη μου ριζα και το ρεφλε.το αφηνα θυμαμαι γυρω στα 45-50 το ντεκαπαζ στη ριζα.
εχω δοκιμασει σαμπουαν για την τριχοπτωση αλλα οχι απο φαρμακειο αλλα απο καταστημα με ειδη κομμωτηριου και δεν εκανε τιποτα.δεν εχω ξαναβαψει το μαλλι μου απο τοτε που το σκουρεινα και ουτε προκειται.εχουν επανελθει πλεον στο φυσικο τους χρωμα αλλα ειναι τρομερα αδυναμα,λεπτα και πεφτουν συνεχεια ειδικα στο λουσιμο.
σκεφτομαι να παω στο νοσοκομειο συγγρος να δω τι θα μου πουν.εχω την αισθηση οτι κατεστρεψα το μαλλι μου και δεν προκειται να διορθωθει..
να σημειωσω οτι δν εχω κενα στα μαλλια μου(ακομα :p) και εχω βγαλει καποιες φυτρες στη ριζα του μετωπου.
 

weznem

Well-Known Member
το να κανεις ντεκαπαζ μονη σου ειναι αυτοκτονια,πρεπει να κοψεις τα μαλλια σου πολυ πολυ κοντα ενα μπομπ καρε ασυζητητί και να δεις μ με τον καιρο τι γινετε, και σε δερματολογο να πας,,μινοξιδιλη θα σου δωσει..
 

nelldeyn

New Member
το να εχω α/α ειναι απο κληρονομικα αιτια?γιατι οπως ανεφερα κ πιο πανω κανεις στην οικογενεια μ δεν ειχε προβλημα τριχοπτωσης.και εγω ποτε στη ζωη μ δεν ειχα τριχοπτωση μονο οταν σταματησα το ντεκαπαζ!
ο γιατρος που θα παω μπορει να μου πει αν εχω κατι τετοιο? και κατι τελευταιο οταν καποια κοπελα εχει α/α εχει κ κενα κατα μηκος του κεφαλιου? (σε ζαλισα με τις πολλες ερωτησεις μου :p)
 

weznem

Well-Known Member
nelldeyn είπε:
το να εχω α/α ειναι απο κληρονομικα αιτια?γιατι οπως ανεφερα κ πιο πανω κανεις στην οικογενεια μ δεν ειχε προβλημα τριχοπτωσης.και εγω ποτε στη ζωη μ δεν ειχα τριχοπτωση μονο οταν σταματησα το ντεκαπαζ!
ο γιατρος που θα παω μπορει να μου πει αν εχω κατι τετοιο? και κατι τελευταιο οταν καποια κοπελα εχει α/α εχει κ κενα κατα μηκος του κεφαλιου? (σε ζαλισα με τις πολλες ερωτησεις μου :p)

καθα ρα γονιδιακο θεμα η α/α οποτε ειναι κληρονομικο..
πρεπει να θυμομαστε οτι η οποια κληρονομικοτητα που μπορει να εμφανισμουμε πρεπει να γνωριζουμε οτι κραταει 7γεννιες μπορει να ειχε ο προπαππους σου καραφλα...
ο δερματολογος αν δεν εχει καποιος εμφανει σημαδια καραφλας δεν μπορει να ειναι σιγουρος..
στην πραξη μονοι μας το καταλαβαινουμε...εσυ βλεπεις τα μαλλια σου συνεχεια ολα τα χρονια,ο δερματολογος οχι..
οπως προειπα ειναι απλο,παιρνεις ρεγκαιν 2% (διαβασε στο φορουμ πως δουλευει τι κανει ποιες παρενεργειες εχει,στην κατηγορια growth stimulant.. )βαζεις βλεπεις αν εχεις επανεκφυση η οχι λογικα εχεις... το σταμτας στους 3μηνες,αν χασεις τα νεα μαλλια τοτε ειναι αλλα τα αιτια τριχοπτωσης και ενα απο αυτα ειναι η α/α
 

nelldeyn

New Member
καλησπερα! λοιπον πηγα σε δερματολογο την προηγουμενη βδομαδα και μου εδωσε την εξης συνταγη: spray hairgen σε συνδιασμο με hairway minoxidil 5%, σαμπουαν helsinki formula και καψουλες polysorb 60-80. αν καποιος εχει δοκιμασει τα παραπανω η' εστω καποια απο αυτα να μου πει αν ειχαν αποτελεσμα.και αν ναι σε ποσο καιρο ηταν εμφανη.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
οπως τα ελεγε στην ουσια μονο μινοξιδιλη σου εδωσε..
να μην πανικοβληθεις αν δεις εντονη τριχοπτωση για κανα μηνα θα ξανα βγουν..
οταν περασει το τριμηνο με μινοξιδιλη και την κοψεις αν δεις παλι τριχοπτωση και κενα εχεις προβλημα και θα χρειαζεσαι θεραπειες οπως εμεις για να χεις μαλλακια..
 

nelldeyn

New Member
υπαρχει δηλαδη περιπτωση να μου εχει κανει ζημια το ντεκαπαζ στο τριχωτο οπου αν σταματησω τη χρηση να ξαναπεσουν?:huh:
 

weznem

Well-Known Member
αν σου δωσει τα μαλλια σου ξανα και επειτα απ την διακοπη της τα χασεις ξανα δεν θα φταιει το ντεκαπαζ (πιθανον,οχι απολυτα) θα φταιει η ανδρογεννητικη αλωπεκια ( και αυτο πιθανον οχι απολυτα )που θα χεις..εαν ειχες καψει με το ντεκαπαζ τους θυλακες δεν ξερω αν μπορει η μινοξιδιλη να σου επαναφερει τα μαλλια στο επακρο.. δεν γνωριζω αν γινετε,ξεορυμε γενικα οτι η χρηση ντεκαπαζ μπορει να καταστρεψει τους θυλακες σε χρονια χρηση σε καποιους, (με συνδυασμο 40 οξυζενε ιδιαιτερως οχι μικρου βααθμου οξυζενε), εαν αυτο ειναι αντιστρεψιμο δεν το γνωριζω να σου πω..
εν ολίγοις η α/α η το ντεκαπαζ θα σου χει προκαλέσει την υποθετικη ζημια θα δειξει στην πράξη υπομονη..
 

nelldeyn

New Member
η αληθεια ειναι οτι δεν εκανα πολλα χρονια ντεκαπαζ στη ριζα.1 χρονο μονο.ελπιζω να μην εχει γινει ζημια. θα κανω τωρα τη θεραπεια και μετα απο κανα διμηνο θα σου πω τις εξελιξεις! σε ευχαριστω για τη βοηθεια!!
 

weznem

Well-Known Member
τιποτα..
δεν νομιζω σε ενα χρονο να επαθες ζημια στους θυλακες..
αν επεσαν απο την ταλαιπωρια και την αφυδατωση θα βγουν..απλα με το ρεγκαιν πιο γρηγορα..
αν αργοτερα ομως δεις αραιωση τοτε το πιο πιθανον θα ναι να χεις αλωπεκια και απλα ηταν συγκυριακό το timing που δες αραίωση και έκανες και ντεκαπαζ
 

nelldeyn

New Member
καλησπερα. εδω κ περιπου 2 μηνες κανω την θεραπεια που μου εδωσε ο γιατρος με μινοξιδιλη,βιταμινες κλπ.παρολαυτα η τριχοπτωση δεν εχει σταματησει καθολου αντιθετως εχω πιο πολυ τριχοπτωση τωρα :(
ειναι φυσιολογικο τωρα αυτο να κανω θεραπεια και παρολαυτα να μου πεφτουν ακομα πιο πολυ τα μαλλια??
 

gianniskritikos2

Active Member
1 μηνα κανεις 20 του μηνος μαρτη αναφερεις για τα προιοντα που σου προτεινε ο δερματολογος εισαι 1 μηνα και 10 μερες εισαι στο οριο για σεντινκ οι μερες που ερχοντε λογικα θα ειναι οι καλες... θα αρχισεις να βλεπεις επιτελους μαλλια να πυκνωνεις λογικα.. η μινοχ ετσι λειτουργει τον προτο μηνα βλεπεις να πεφτουν μαλλια και υστερα ξαναγβαινουν τα ιδια δυνατοτερα αλλα βγαινουν και καποια που ηταν χνουδια λογο αλοπεκιας.. ταλαιπωριας μπορει για εσενα ... οποτε βλεπεις τις παλλιες σου τριχες λιγο ποιο παχες αλλα και τα χνουδια τριχες αρα βλεπεις να πυκνωσες μεχρι που στο 6 μηνο τερματιζει η θεραπια βγαινουν συνεχια μαλλια μεχρι το 6 μηνο ο wezn σου πε να την σταματησεις στο 3μηνο να δεις αν εχεις αα δεν ξερω αμα το αποτελεσμα στο 3μηνο ειναι ικανοποιητικο σταματατην στο 3 μηνο αν οχι συνεχισε 3-6 μηνες και κοψε να δεις τι παιζει μην ανχονεσε αν σε 1 μηνα απο τωρα εξακολουθεις να πας σκατα να ανχονεσε τωρα εισαι στο σημειο που σταματανε να πεφτουν οι τριχες για να γινει η αναγενιση σε καμια περιπτωση μην σταματισεις την θεραπια οτι και να γινει τις επομενες μερες.
 

nelldeyn

New Member
καλησπερα.εχω σταματησει εδω και τρεις μηνες την αγωγη που μου ειχε δωσει ο δερματολογος γιατι δεν ειδα κανενα αποτελεσμα.τα μαλλια μου συνεχιζουν να πεφτουν ακομα παρολα αυτα συνεχιζω να μην εχω ιδιαιτερη αραιωση.γιατι ετσι?τι μπορει να συμβαινει?
υπαρχει περιπτωση να μου μεινει μονιμη τριχοπτωση(ναι το εχω ακουσει και αυτο)
παρακαλω ας μου απαντησει καποιος
 
Μπλουζα