μίγμα ελαίων

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

panathas

Member
ενα παιδι μου ειπε μια θεραπεια που κανει τα μαλλια γερα σταματαει την τριχοπτωση αλλα δεν αυξανει την τριχοφυια, δεν την εχω δοκιμασει,θελω να μου πητε την γνωμη σας, η θεραπεια ειναι,
Για 100 γρ λοσιόν.
Αναμιγνύουμε 25 γρ αμυγδαλέλαιο και 25 γρ. δαφνέλαιο.
Προσθέτουμε αιθέρια έλαια λεβάντας , κέδρου, φασκόμηλου και δενδρολίβανου απο 10 γρ. περίπου το καθένα.

Υπάρχουν φαρμακεία που μπορούν να σου φτιάξουν αυτό το μίγμα.
Θερμαίνουμε μέτρια το μίγμα προς χρήση ώστε να αποκτήσει ρευστότητα και το περνούμε σε μία σύριγγα. Με την άκρη της σύριγγας χύνουμε το μίγμα στις ρίζες των μαλλιών και αυτό λόγω της ρευστότητας θα αρχίσει να ρέει παντού. Φροντίζουμε να καλυφθεί ολο το δέρμα με το μίγμα.
Στη συνέχεια κάνουμε σχολαστικό μασάζ με τις άκριες των δακτύλων σε ολο το τριχωτό για αρκετή ώρα ώστε να δημιουργηθεί ``υπεραιμία``.
Αμέσως μετά βρέχουμε τις παλάμες και απλώνουμε και άλλο μίγμα , στα μαλλιά ώστε αυτά να λαδώσουν αρκετά. Κάνουμε μασάζ, χτενίζουμε καλά και τα αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το λιγότερο 2 ώρες εως και 5 ώρες.
Μετά τα λούζουμε πολύ καλά τουλάχιστον 3 φορές.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: μίγμα ελαίων

@PANATHA τα συγκεκριμένα έλαια που αναφέρεις ανήκουν στην "ομαδα" βοτάνων που έχουν την φήμη ότι καταπολεμούν την τριχόπτωση. Κυκλοφορούν πολλές τέτιες συνταγές για τοπική χρήση, έχω δει και μερικές στο φόρουμ στις ενότητες "ιδιοκατασκευές" και "βιταμίνες και βότανα..."
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: μίγμα ελαίων

PANATHA είπε:
ξερεις αν κανουν δουλεια?? εχεις ακουσει τιποτα για αυτα??

Κοίτα, θεώρησε τα πιο πολύ ως γιατροσόφια (με τη καλή ένοια) παρά ως ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτές οι συγκεκριμένες ομάδες βοτάνων και τα αιθαίρια έλαια από αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν καλή κατάσταση του τριχωτού, και να βοηθήσουν τη θεραπεία μέχρι ένα σημείο. Μην περιμένεις πάντως πολλά από αυτά...
 

takaros

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

εγω χρησιμποιω 2 φορες την εβδομαδα δαφνελαιο με μερικα απο τα αιθερια μεσα που αναφερεις και στο δικο μ μαλλι κανουν δουλεια...
 

takaros

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

ενταξει ενα χερι στην αρχη να κανεις παντου αφρο κ ξεβγαζεις κ μετα επαναλαμβανεις και κανεις καλο μασαζ και εισαι οκ!!!κανουν πολυ καλο!!και να το κρατας οσο περισσοτερη ωρα μπορεις επανω
 

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Τα παραπάνω μπορεί να τα βρει όποιος θέλει από την apivita και να φτιάξει μόνος του το μίγμα. Δαφνέλαιο των 100 ml και αιθέρια έλαια των 5 ml σε clary sage (φασκόμηλο), rosemary (δεντρολίβανο), cedarwood (κέδρο) και lavender (λεβάντα). Για όποιον έχει πρόβλημα λιπαρότητας θα πρότεινα και μερικές σταγόνες tea tree που είναι γνωστό για τις σμηγματορυθμιστικές και αντισηπτικές του ιδιότητες (μάλιστα και η Body Shop είχε κυκλοφορήσει ένα διάστημα προϊόντα βασισμένα στο tee trea για λιπαρά δέρματα).

http://www.apivita.com/aromatherapy.html


Πάντως τείνω να συμφωνήσω με τον Fenimore, συνήθως αυτά είναι συμπληρωματικά και όχι κανονική αγωγή... Τύπου παίρνω βιταμίνες για τα μαλλιά από το στόμα.

Παρεμπιπτόντως, το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικό σαν μάσκα για το δέρμα του προσώπου, ιδίως μετά το ξύρισμα... Ρίχνεις κι έναν καλό ύπνο και την επόμενη μέρα ξυπνάς σαν μωρό.
 

akishellas3

Well-Known Member
Απ: μίγμα ελαίων

Kοιτα το εχω ξαναπει κ το ξαναλεω το μασαζακι με λαδακια δεν καενι κακο στα μαλια μας μονο καλο οχι καθε μερα ομως ,τη συγκεκριμενη λοσιον την ειχα φτιαξει κ εγω απλα μετα την αλλαξα με το απλο (καλο)ελαιολαδο -δαφναιλεο -jojoba βαλε κ αυτα μεσα κ φτιακτην πιο τουμπανο εσυ την λοσιον κ δοκιμασε μασαζακι με δυο φορες την βδομαδα το πολυ .
Εγω παντως μου αφηνουν πολυ καλη αφη στα μαλια κ πιστευω οτι τα θρεφουν δηλαδη οτι οντως τους κανει καλο αλλωστε απο τα πολυ παλαιοτερα χρονια βαζανε λαδι στα μαλλια .
 

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Δεν είπα ότι κάνει κακό, απλώς πιστεύω ότι το καλό που κάνει είναι ισάξιο με τις βιταμίνες για τα μαλλιά... αν δηλαδή ακολουθείς μια θεραπεία (όπως εσύ) και θες να δώσεις το κάτι παραπάνω μπορείς να πάρεις καμιά βιταμίνη, να βάλεις κάνα λαδάκι, κ.λπ... από μόνο του όμως δεν στέκει σαν θεραπεία.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Update για τους λάτρεις του είδους: έψαξα στο site της apivita και σε κάποια βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάποια αιθέρια έλαια. Συγκεκριμένα: Το θυμάρι (thyme) βοηθάει στην λιπαρότητα, την πιτυρίδα και την τριχόπτωση, το αγριοκυπάρισσο (Juniper) επίσης, το grapefruit προκαλεί growth (!), ενώ το λεμόνι (lemon) δίνει όγκο και γυαλάδα. Knock yourselves out! :p
 

takaros

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

βοηθανε ολα αυτα σιγουρα ειναι δοκιμασμενο!οτι και να εχω δοκιμασει απο λαδια-αιθερια μονο καλο μου κανουν στα μαλλια και το δερμα...
 

panathas

Member
Απ: μίγμα ελαίων

ναι ρε συ ολα αυτα καλο κανουν αλλα εγω δεν το εχω δοκιμασει ακομα επειδη δεν βγενουν ευκολα θελει πολες φορες λουσιμο μετα
 

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Επειδή μιλάμε για λάδι εξυπακούεται ότι θα βάζεις μικρή ποσότητα... κι ότι μετά θα λούζεσαι με ένα καλό καθαριστικό όπως το T-Gel δύο χέρια.
 

takaros

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

παναθα ακου μην φοβασαι να το δοκιμασεις με ενα σαμπουαν το οποιο κανει αφρο καλο περνας δυο χερια και εισαι κομπλε!!τα αιθερια δεν λαδωνουν το μαλλι και το δαφνελαιο που χρησιμοποιω εγω το παιρνω απο μαγαζι με βιολογικα.και βγαινει πολυ ευκολα!δοκιμασε το κ δεν θα χασεις
 

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Λοιπόν, αγόρασα δαφνέλαιο, κέδρο, θυμάρι, δεντρολίβανο και γκρέϊπφρουτ από το φαρμακείο. Έβαλα από 15 - 20 σταγόνες του κάθε αιθέριου έλαιου στο δαφνέλαιο και σκοπεύω να το χρησιμοποιώ σαν μάσκα, 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μια ερώτηση: μπορώ να βάλω λίγες σταγονές (μικρή ποσότητα) αιθέριων ελαίων στο Regain για να το ενισχύσω ή παίζει να υπάρχει αλληλεπίδραση όπως με το zinc;

Ψάχνοντας στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι, αλλά έπεσα πάνω σε αυτό:

Dermatologists at Aberdeen Royal Infirmary tested a mixture of oils (lavender, thyme, rosemary, and cedarwood) long used by aromatherapists to treat hair loss. This Scottish study took 86 people with alopecia and divided them into two groups. Each was given a formula of essential oils to massage into their scalp daily. One group had essential oils of rosemary, thyme, lavender, and cedarwood in a base of jojoba and grapeseed oils. The others used the unscented carrier oils alone with no essential oils added. At the end of seven months, the study showed that 44% of people who used the essential oils had improvement in their alopecia, compared with only 15% of those in the control group (it is important to know that the control group used Jojoba oil, long known for its benefits in fighting hair loss. This may explain the reason a percentage of the placebo group also experience some hair regrowth).

http://www.add-hair.com/minoxidil-natural-treatments.htm
 

tatini

New Member
Απ: μίγμα ελαίων

Παναθάκο, τώρα είδα το μήνυμά σου, σόρι... μου βγήκαν σύνολο σχεδόν 50 ευρώ, αλλά επειδή θέλω να ξέρω ότι είναι καλά και σταθερά στην ποιότητά τους τα πήρα από την apivita.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα