Χάνεις κιλά με την άσκηση;

Άκης

Administrator
Όταν κάποιος θελήσει να χάσει κιλά, σαν πρώτη κίνηση είναι να πάει σε ένα γυμναστήριο και να "λιώσει" σε διάδρομους και σχετικά εργαλεία. Χάνει όμως κιλά έτσι;

Μια έρευνα που έγινε από τον Αμερικάνικο οργανισμό Mayo Clinic έδειξε ότι η άσκηση έχει ελάχιστη επίδραση στο χάσιμο κιλών. Μπορεί να υπάρχει και ανάλογη έρευνα που να δείχνει ότι τα καλύτερα αποτελέσματα στο "χτίσιμο" του σώματος απαιτείται η ταυτόχρονη έναρξη διατροφής και γυμναστικής, αλλά για χάσιμο κιλών και μόνο η έντονη σωματική άσκηση τελικά δεν έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα. Εδώ ισχύει ότι έλεγαν οι παλιοί bodybuilders, ότι δηλαδή το σώμα "φτιάχνεται" στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο.

Ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με την επίμονη άσκηση είναι ότι μακροχρόνια και υπερβολική άσκηση, μπορεί να επιβαρύνει την καρδιά, ενώ μπορεί ακόμη να μπει και εμπόδιο στο χάσιμο βάρους, αφού ενεργοποιεί έναν μηχανισμό ο οποίος μειώνει τον μεταβολισμό, ώστε να "σώσει" ενέργεια για άλλες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις να χάσεις απλώς μερικά κιλά, είτε για να φοράς πιο εφαρμοστά ρούχα, είτε γιατί θέλεις να δείχνεις πιο ωραίος, ξέχασε τις επίμονες ασκήσεις και φυσικά τις συχνές επισκέψεις στα γυμναστήρια. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι φυσικά η σωστή διατροφή (άρα ξεχάστε την παρακολούθηση της TV αγκαλιά με τις πίτσες) και μια πιο ήπια μορφή άσκησης, όπως είναι πχ το γρήγορο βάδην ή έστω το περπάτημα, αφού υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι και το περπάτημα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα