Φυλλικό οξύ (Folic Acid) -Στίγμα Μεσογειακής Αναιμία ςκαι τριχόπτωση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sanmartean20

New Member
Μετά από πολύ καιρό ξαναγράφω στο φόρουμ γιατι με τσιγκλισε το θέμα. Για το σίδηρο τιμές δε ξέρω να σου πω, γιατι με το φιλισιν που παίρνω, έχει ανέβει η απορρόφηση του, και πλέον είναι πάνω απο τα όρια. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως μετα από ερώτηση σε 2 παθολόγους και 1 αιματολόγο, όσοι παίρνουν φιλισιν λόγω στίγματος, η δοσολογία είναι 1 μέρα παρά μέρα(αν και ο ένας μου πρότεινε εναλλακτικά μισό την ημέρα).
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Όσοι έχουμε στίγμα η εικόνα των γενικών εξετάσεων σε ότι αφορά την κατηγορία γύρω από τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι αλα ντ'αλλον. Σε περίπτωση που προβούμε σε μεταμόσχευση αυτό επηρεάζει. Είναι κάποιο παιδί από εδω που έχει κάνει μεταμόσχευση ενώ έχει στίγμα και λογικά χαμηλό αιματοκρίτη,και περίεργες τιμές αιμοσφαιρίνης, και αν ναι το είχε κουβεντιάσει με το γιατρό του?Υπάρχει καμιά έρευνα γύρω απο το θέμα?
 

sadel

Active Member
Η υπερσιδηρωση ειναι ομως βλαβερη. Σε μενα ο σιδηρος ειναι 102 με φυσιολογικες τιμες απο 40 εως 160 μg/dl. Η Αιμοσφαιρινη Α2 ειναι 6% η οποια δειχνει οτι εχω το στιγμα, ετσι;
 
Μπλουζα