Σμηγματογόνος κύστη

1711

New Member
Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια σμηγματογόνο κύστη στο μέτωπο χρόνια που την καταλάβαινες μόνο με την αφή (σαν καρουμπαλάκι). Τον τελέυταίο μήνα πρήστηκε χωρίς λόγο και κοκκίνισε, έκανα το λάθος κ εγώ και την πείραξα κ έγινε ένα μεγάλο καρούμπαλο στη μέση του μετώπυ μου. Μετά από 2 εβδομάδες αλοιφής και αντιβίωσης έφυγε η φλεγμονή αλλά το καρούμπαλο είναι πολύ μεγάλο και αντιαισθητικό. ΣΤο Συγγρός μου είπανε πως τώρα που έφυγε η φλεγμονή μπορώ να την αφαιρέσω χειρουργικά με τοπική αναισθησία γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεται ουσιαστικά. Αν έχει κάποιος/α ανάλογη εμπειρία θα παρακαλούσα να μου πει τη γνώμη του για γιατρούς γιατι είναι άπειροι και μόνο στα τυφλα μπορώ να πάω (πχ έρευνα μέσω google όπου βρίσκεις 8-9 με την μία). Ενώ θεωρείται ένα μικρό χειρουργείο ρουτίνας, το πόσο θα φαίνεται η τομή στο μέτωπο μου θα με ακολουθεί μια ζωή οπότε θα ήθελα να γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά στον χειρούργο-πλαστικό. Ευχαριστώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Parov

Member
Kαλησπέρα φίλε, έχω κι εγω μια ανάλογη κύστη με σμήγμα στο μέτωπο μου την οποία είχα αφαιρέσει όταν ήμουν αρκετά μικρός. Η κύστη βέβαια για κάποιο λόγο επανήλθε και ψάχνομαι εδώ και ένα χρόνο να ξανακάνω την επέμβαση.
Η τομή που έχω από τότε είναι περίπου στο 1 εκατοστό με 2 ράμματα, δεν φαίνεται
σχεδόν καθόλου και είχε γίνει σε δημόσιο Νοσοκομείο. Ρώτησα σε ιδιωτική κλινική
στην Θεσσαλονίκη και ο πλαστικός μου είπε οτι θα πατήσει πάλι πάνω στην ίδια τομή
όποτε το αισθητικό πρόβλημα θα είναι ελάχιστο.
Οι μετεχγειριτική περίοδος όμως "απαγορεύει" την έκθεση σε ήλιο και θέλει γενικά
προσοχή στην τομή για να μην κοκκινίσει και φαίνεται εντονότερα, οπότε μου πρότεινε να γίνει σε περίοδο φθινοπώρου χειμώνα. Όσο για την τιμή σε κλινική κυμαίνεται περίπου στα 700 με 800 ευρώ.

Ελπίζω να βοήθησα!
 

1711

New Member
Ευχαριστώ για την απάντηση. Για την τομή στη περιπτωσή μου επιφυλάσσομαι μιας και η κύστη είναι 2χ2 (αν ήταν υποθετικά τετράγωνο) κ αρκετά πρησμένη. Δηλ δεν πήγα να την βγάλω σε κατάσταση πλήρους ηρεμίας γιατί απλά δε φαινόταν και τώρα που έκανε φλεγμονή κ πρήστηκε θεωρώ πως η τομή που θα μου κάνουν θα είναι 2cm μιας κ ειναι σαν έντονο καρούμπαλο. Κι επειδή κάνοντας έρευνα στο ίντερνετ είδα ότι πρέπει να βγεί ολόκληρη με το τοίχωμά της κι όχι να σπάσει και να βγάλεις το σμήγμα (ισως γι αυτό σου ξαναγεννήθηκε διότι αν έβαγινε και ή σακούλα ολόκληρη λογικά δεν έπρεπε να ξαναβγει) θεωρώ η τομή θα είναι σχετικά μεγάλη. Τεσπά προς το παρόν σκεφτομαι να κάνς 2-3 ραντεβού με διαφορετυικούς ιδιώτες γιατρούς να μου πουν γνώμες και κάπως έτσι θα αποφασίσω κ γω αν με καλύπτει-πείθει κάποιος. Άλλη μια ερώτηση. Πόσο καιρό μετά την αφα'ιρεση σου πήρε για να κ΄λείσει η τομή αξιοπρεπώς και να πεις βγαίνω για ένα ποτό η καφέ ελεύθερα. Γιατί έχω κανένα μήνα μέσα στο σπίτι και δεν πολυβγαίνω μ αυτό το πράγμα στο κούτελο παρά μόνο με γάζα στη δουλειά.
 

Parov

Member
H δική μου κύστη είναι ελαφρώς μικρότερη και όπως λες τότε δεν έγινε η σωστή
αφαίρεση λογικά και για αυτό επανεμφανίστηκε έστω και μικρότερη. Στα ραντεβού
που θα κάνεις ρώτα τα πάντα σε σχέση με το αισθητικό αποτέλεσμα και για την
μετέπειτα φροντίδα που πρέπει να έχεις. Ακριβώς δεν θυμάμαι πόσο είχε κάνει
γιατί ήμουν πολύ μικρός. Φαντάζομαι σίγουρα 1 μήνα, αλλά ρώτα τον πλαστικό
για μια πιο συγκεκριμένη απάντηση στο πρόβλημά σου.
 
Μπλουζα