Σίδηρος

kapa

Μέλος του προσωπικού
καλημερα.
ειναι το μοναδικο συμπληρωμα-μεταλο,που δεν εχει δοκιμαστει.
υποψιν οτι η ελειψη του και η υπερ καταναλωση του προκαλει βλαβες.ειδικα το δευτερο,το σωμα δεν μπορει να αποβαλει την επιπλεον ληψη του.
βρηκα καποιες λιγες πληροφοριες http://www.bodybuilders.gr/forum/sh...0e68f654e974e2&p=762459&viewfull=1#post762459
Γενικότερα το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την απορόφηση του σιδήρου.
Οι άνδρες καλό είναι να αποφεύγουν τις πολυβιταμίνες που περιέχουν κ σίδηρο.(δεν κάνει τίποτα).
Στην φύση υπάρχει ο <<δισθενής>>Fe*2 ή αλλιώς κ αιμικός (αίμη) σίδηρος.

Στα σκευάσματα σιδήρου που κυκλοφορούν στα φαρμακεία με κουπόνι,δηλ απο φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχουν δισθένή (ferro sanol,resoferon, mikrofer) τα οποία είναι κ τα πλέον αποτελεσματικά καθώς και....

<<τρισθενή)Fe*3 σκευάσματα τύπου ferrum,hemafer,legofer τα οποία πρακτικά είναι αχρηστα κ αυτό γιατί πρέπει να μετατραπούν σε δισθενή για να αποροφηθούν.

οσο για το ferofolic είναι μια καλή κ φθηνή λύση.συνδυασμός (περιέχει ferrus sulfate k φυλικό)

Πρακτικά αλλα κ επιστομονικά απο τα πιο αποτελεσματικά είναι
α)το resoferon αλλα προκαλεί ενοχλήσεις στο στομάχι(πονους)..όσο για τα μαύρα κ σκληρά κόπρανα το κάνουν όλοι οι αποτελεσματικοί ή μη σίδηροι.

β)μακράν το καλύτερο είναι το Ferro Sanol Duodenal,περίπου 11euro το κουτί με 50caps.
Όπως λέει κ το όνομα του είναι δωδεκαδακτυλικός δηλ. αποδεσμεύεται στο 12δακτυλο κ όχι στο στομάχι . Ο 12δακτυλος (καθώς κ το 1ο μέρος της νήστιδας) είναι το μέρος όπου ο οργανισμός αποροφά το σίδηρο.
Γι αυτό κ εχει πολύ υψηλή ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.κ δεν επηρεάζεται απο την λήψη τροφής.
Ολα τα άλλα αποδεσμεύονται στο στομάχι,προκαλούν ενοχλήσεις κ χάνεται κ 1 μέρος της δραστικότητας τους.
Τώρα σκευάσματα τύπου αμπούλες,σφηνάκια κ όπως αλλιώς τα λένε δεν ενοχλούν το στομάχι καθώς πολύ απλά δεν είναι αποτελεσματικά!!

ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ:: Δινουμε 100mg δισθενή σιδήρου(fe*2)π.χ ferro sanol και o οργανισμος αποροφά ιδανικά περίπου τα 25mg Και αυτό όταν είναι εντελώς άδειες οι αποθήκες..όσο γεμίζουν οι αποθήκες μειώνεται και φθάνει μέχρι το 5-10%(περίπου μετά απο 4 μήνες.)

Φανταστείτε λοιπον να παιρνετε σκεύασμα που ειναι τρισθενής και θα πρέπει να μετατραπεί σε δισθενή τι απώλειες παραπέρα υπάρχουν..Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη άγνοια στο θέμα ακόμη και απο αρκετούς παθολόγους γιατρους (καθώς κ συμφέροντα, μην ξεχνάτε μιλάμε για φάρμακα).Πλέον ειδικοί οι αιματολόγοι κ οι γαστρεντερολόγοι ,οι οποίοι δίνουν μόνο δισθενή σκευάσματα.
?παξ και γεμίσουν οι αποθήκες σταματάμε την λήψη.

Οι γυναίκες καλό είναι να παίρνουν προληπτικά τις ημέρες του μήνα που είναι αδιάθετες κ αυτό για να αντισταθμίζουν τις απώλειες.
Οι άντρες κυρίως που ασχολούνται με αθλήματα αντοχής καθώς κ όσοι είναι στην διαδικασία του χάσιμου λίπους κ κάνουν πολύ αεροβια,διότι έχουμε πολλές απώλειες κατα την εφίδρωση.
</blockquote id=quote>

Δημήτρη καλά όλα αυτά που λές αλλά που τα στηρίζεις? Έχεις κάνει φαρμακευτική ή ότι αλλο χρειάζεται για να τα ξέρεις όλα αυτά? Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου γιατί έχω πρόβλημα με το σίδηρο και οι γιατροί μου δίνουν τα παραπάνω σκευάσματα που αναφέρεις. Μάλιστα το τελευταίο ήταν το Hemafer! Εσύ δηλαδή με ποιά ιδιότητα θα μου πρότεινες να πάρω κάποιο άλλο σκευασμα σιδήρου? Έκανα εξετάσεις τώρα πρόσφατα (δεν έχω ακόμα τα αποτελέσματα), αν έχω έλλειψη μπορώ να πάρω το Ferro Sanol Duodenal που αναφέρεις παραπάνω?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
να τονισω οτι δεν ειναι θεραπεια για ολους,αλλα μονο για οσους εχουν ελειψη.ειναι σημαvτικο αυτο,η υπερ καταναλωση μπορει να προκαλεσει σοβαρες ζημιες.
η ελειψη σιδηρου μπορει να προκαλεσει απωλεια μαλλιων
 
Μπλουζα