Καλησπέρα,παρακολουθώ αρκετό καιρό το site συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά και το πλήθος των πληροφοριών που παρέχετε.Είμαι 26 χρονών και αντιμετωπίζω πρόβλημα αραίωσης εδώ και 4 χρόνια περίπου.Στη ηλικία των 22 παρατήρησα λέπτυνση της τρίχας στους κροτάφους και στην κορυφή του κεφαλιού χωρίς να έχω επιθετική τριχόπτωση. Τον Μάιο του 2008 πήγα σε δερματολόγο και μου γραψε το κλασσικο regaine 5% 2 φορές την ημέρα μαζι με συμπλήρωμα κυστίνης 500 mg /ημέρα και το σαμπουάν Ιοnil /2 φορες τη βδομάδα για ένα μήνα επειδή είχα και ξηροδερμία. Έκανα και τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις και όλα ήταν φυσιολογικά (προερχόμουν απο απώλεια 40 κιλών -αλλά τα έχασα σε διάστημα 3 ετών)και εφόσον αποκλείστηκε το θέμα αβιταμίνωσης ,Fe, Φεριττινης η διάγνωση ήταν ανδρογενής αλωπεκία. Ακολούθησα την αγωγή πιστά για έναν χρόνο με σχετικά καλά αποτελέσματα,πύκνωσε λίγο η hairline και γενικά δυνάμωσε κάπως το μαλλί.Η παρενέργειες απο τη χρήση regain ήταν μερικοί ερεθισμοί,μερική αύξηση τριχοφυίας στην πλάτη. Τον Ιούνιο του 2009 διέκοψα τη θεραπεία για έναν μήνα επειδή με κουρασε ψυχολογικά και έχασα κάπως το προβάδισμα,άρχισαν να λεπτάινουν οι τρίχες στη hairline .Πήγα στο δερματολόγο και μου έγραψε μια νέα συνταγη για λοσιόν με τα εξης: Αlcool pure 100ml,Propylene gycol 70ml,Lotion Elocon Fl (ένα) ,Μinoxidil 10gr, Amp Androcur No III (τρεις αμπουλες)-αντιανδρογόνο. Την έβαλα σε μπουκαλάκι του regain και έβαζα 10 ψεκασμούς κάθε πρωί μέχρι και πρίν 2 μήνες (17 μήνες αγωγη).Καταπληκτικα αποτελέσματα αλλά παρουσιασα και παρενεργειες οπως:απώλεια πρωινής στύσης,αδυναμία στύσης,αραιωμένο σπέρμα,απώλεια στύσης σε περίοδο χαλαρωσης,μειωμένο ενδιαφερον για sex,μουδιασμα κάτω απο τους ορχεις. Eνδιαμεσα της αγωγης ενημερωσα τον γιατρο για τις αλλαγες στη libido και μου μειωσε τη δοση του androcur σε μια αμπούλα.Ωστοσο οι παρενεργειες συνεχιστηκαν και διεκοψα πριν 2 μηνες και τωρα έχω αναρρωσει κατα 90% και η αραιωση ξαναεπέστρεψε . Πλέον χρησιμοποιω το κλασσικο regain 5% 6 ψεκασμους την ημερα ,μου χει πριξει την μουρη και εχω κανει και μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια και σαν να εχω ενα αισθημα βαρους στο κεφαλι . Θελω να στραφω στο super zix αλλα θελω να αφαιρεσω το palmetto επειδη φοβαμαι για παρενεργειες.Κατα πόσο θα χασει τη δραστικοτητα του αν το κάνω αυτο?Και πως μπορω να το συνδυασω με το azelaic acid ? Συγνωμη για το μακροσκελες post ,σας ευχαριστώ για τον χρονο σας