Μύθοι διατροφής: το να τρως το βράδυ σε παχαίνει

Άκης

Administrator
Όταν θελήσεις να ξεκινήσεις μια δίαιτα, μαζί με πολλές άλλες θεωρίες, σίγουρα θα ακούσεις και το ότι αν τρως το βράδυ σε παχαίνει και ότι το βράδυ πρέπει να τρως "σαν φτωχός", με αποτέλεσμα να την βγάζεις με ένα απλό γιαουρτάκι (0-2% λιπαρά συνήθως). Και όμως, το να τρως το βράδυ είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου.

Για αρχή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βάρος σου είναι ανάλογο με το πόσες θερμίδες λαμβάνεις και πόσες καις. Καθώς οι επιλογές σου στις τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο, οι θερμίδες παραμένουν θερμίδες και αυτό δεν αλλάζει. Έτσι λοιπόν οι επιλογές σου στα τρόφιμα έχει σημασία. Αφού λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο τι και πόσο τρως, γιατί να μην τρως καλά το βράδυ;

Το να τρως καλά το βράδυ, θεωρείται από πολλούς σαν το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου, αν θέλεις να χάσεις κιλά. Και όμως, όχι μόνο δεν σε παχαίνει το να τρως το βράδυ, αλλά σου βελτιώνει και τον μεταβολισμό.

Οι περισσότεροι συνήθως την "πατάνε" γιατί όταν τρώνε το βράδυ, συνήθως τρώνε βλέποντας τηλεόραση με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν από τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώσουν. Επίσης, οι περισσότεροι αποφεύγουν τις δίαιτες γιατί δεν μπορούν να ευχαριστηθούν πχ μια έξοδο με παρέα, αφού το βράδυ πιστεύουν ότι πρέπει να τρώνε απλά σαλάτες, τόνο και γιαούρτι. Και ποιος θέλει να βγει έξω για φαγητό το βράδυ και οι άλλοι να τρώνε ψητά και αυτός σαλάτα; Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι'αυτό.

Μην πέσεις λοιπόν στην παγίδα των διαφόρων διατροφικών μύθων. Κράτησε τις θερμίδες που σου αναλογούν ημερησίως για το βράδυ, πχ τρώγοντας ελαφρά το μεσημέρι και μην ανησυχείς για το αν πάρεις βάρος ή όχι, το σώμα δεν διαχειρίζεται διαφορετικά τις θερμίδες που λαμβάνει το βράδυ από τις θερμίδες της υπόλοιπης ημέρας, για το σώμα οι θερμίδες είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να περιορίζεις τις εξόδους σου, επειδή είσαι σε δίαιτα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα