Μερικοί λόγοι για να πίνετε νερό καρύδας

Άκης

Administrator
Πολλοί που γυμνάζονται ή εργάζονται εντατικά, χρησιμοποιούν διάφορα ισοτονικά ποτά για να αναπληρώνουν τα υγρά που χάνουν. Διαβάστε μερικούς λόγους για να προτιμήσετε το νερό καρύδας αντί για οτιδήποτε άλλο εμπορικό.



Περιέχει 95% νερό
Όταν θέλεις να ξεδιψάσεις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να πιεις νερό, αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε άλλο υγρό. Το νερό καρύδας περιέχει 95% νερό, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλη πηγή ενυδάτωσης.



Περιέχει λίγες θερμίδες
Παρότι πλησιάζει την αξία του νερού, το νερό καρύδας περιέχει μερικές θερμίδες, ήτοι 42 θερμίδες ανά 240ml (μία δόση). Αλλά και πάλι έτσι είναι αρκετά χαμηλό σε θερμίδες και δεν συγκρίνεται με κάποιο άλλο προϊόν, ειδικά δε αν περιέχει ζάχαρη.



Περιέχει κάλιο
Το κάλιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το σώμα και χρειάζεσαι αρκετό κάλιο την ημέρα για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος και το νευρικό σου σύστημα. Το νερό καρύδας περιέχει αρκετή ποσότητα καλίου και μία δόση από το νερού καρύδας μπορεί να καλύψει περί το 13% από τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.



Περιέχει μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό και αν δεν λαμβάνουμε την αναγκαία ημερήσια ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως άσθμα, διαβήτη και οστεοπόρωση. Μια δόση νερού καρύδας μπορεί να καλύψει περί το 14% από τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.


Περιέχει κυτοκινίνες
Παρότι οι κυτοκινίνες δεν είναι αρκετά γνωστές, είναι μεν αρκετά σημαντικές και το νερό καρύδας τις περιέχει. Σύμφωνα με έρευνες, οι κυτοκινίνες μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και να καθυστερήσουν το γήρας.


Περιέχει αντιοξειδωτικά
Το νερό καρύδας περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν ζημιές στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από τον μεταβολισμό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τις αντιμετωπίσεις, εκτός αν καταναλώνεις αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών και το νερό καρύδας μπορεί να βοηθήσει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα