Κοκκινίλες-φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και πρόσωπο

Thrash

New Member
Καλησπέρα παιδιά, έχω πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό με φαγούρα και κοκκινίλες στα μαλλιά μου και στο πρόσωπο (συγκεκριμένα στα μάγουλα δίπλα από την μύτη). Πάντα ήμουν ευαίσθητος στα μαλλιά, δηλαδή έπιανα εύκολα ξηροδερμία συνήθως όμως έφευγε με 1-2 λουσίματα με φαρμακευτικά σαμπουάν. Τον τελευταίο χρόνο έχω συνεχώς φαγούρα και όσο και να λούζομαι δεν λέει να φύγει. Επιπλέον έγινε πολύ ξηρό το πρόσωπό μου, και ειδικότερα στα μάγουλα δίπλα από τη μύτη, ξεφλουδίζεται κιόλας. Επίσης ανά διαστήματα βγάζω και κάτι σαν σπυράκια με σμήγμα στα μαλλιά.

Φοβάμαι μήπως προκλήθηκε από το υπερβολικό λούσιμο που έκανα για πολλά χρόνια τώρα όμως δεν έχω την επιλογή να σταματήσω γιατί αν δεν λουστώ για 1-2 μέρες το κεφάλι μου είναι σε άθλια κατάσταση.

Αυτό το διάστημα δοκιμάζω να λούζομαι με Selsun 1% σχεδόν καθημερινά το οποίο με βοηθάει και καταπραΰνει την φαγούρα αλλά μόνο για καμιά μέρα και μετά επανέρχεται η φαγούρα και συνεπώς αργότερα και οι κοκκινίλες.
Το Fungoral πάλι που το δοκίμασα δεν μου έκανε και πολλά.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο σαμπουάν να δοκιμάσω μπας και το ξεφορτωθώ? Επίσης αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι αυτό που έχω? Από κάποια άλλα θέματα νομίζω μοιάζει με την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα...

Ευχαριστώ!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

anekdihghtos

New Member
Φιλε thrash,το προβλημα της ξηροδερμιας μου το ελυσα με ενα σαμπουαν με το ονομα stieprox,δεν ξερω αν το χεις δοκιμασει,σε εμενα ειχε πολυ καλα αποτελεσματα.Επισης,ακριβως οπως εσυ,συνηθιζα να βγαζω κοκκινιλες γυρω απο τη μυτη,συνηθως στα μαγουλα και στην αρχη του μετωπου λογω ξηροδερμιας.Κατα κυριο λογο εβγαζα κοκκινιλες με την αλλαγη θερμοκρασιας η λογω αγχους.Δοκιμασε καθε βραδυ πριν κοιμηθεις να βαζεις σε εκεινα τα σημεια που συνηθως κοκκινιζεις λιγο αντηλιακο,εγω ετσι ξεμπερδεψα με το θεμα.
 

akol

Member
αν βαλεις σπαθόλαδο στις κοκκινιλες ,σε μισυ με μια ωρα περιπου θα εχουν εξαφανιστεί.
 
Μπλουζα