Δυσανεξία στη λακτόζη απο propecia

nick sarv

New Member
Καλησπερα!μετα απο δυομισι μηνες θεραπεια με propecia και 1/4 proscar θελω να σας παραθεσω την ιστορια μου.ελπιζω να μην καραφλιασετε απο αυτα που θα διαβασετε!
ξεκινησα φιναστεριδη παιρνωντας το propecia γιατι φοβομουν το proscar στα τελη του Μαρτιου.απο τη δευτερη-τριτη μερα αρχισε ο πονος και οι ενοχλησεις(κατα την ουρηση,την εκσπερματωση) και γενικοτερα σε μικροτερη ενταση καθ ολη τη διαρκεια της ημερας...
πηγα σε ουρολογο και μου βρηκε ουρολιμοξη και χρονια προστατιτιδα (εφαγα και δαχτυλο).με διαβεβαιωσε οτι δεν ειναι απο τη φιναστεριδη αλλα απο μικροβιο.πηρα αντιβιωση 15 μερες και δεν περασε αλλα μειωθηκε ο πονος.το propecia το επαιρνα κανονικα.ξαναπηγα και μου εδωσε παλι αντιβιωση αφου με εστειλε για καλλιεργια ουρων η οποια βγηκε καθαρη. ταυτοχρονα μου εγραψε και προσκαρ στο βιβλιαριο του πατερα μου(2 κουτια 9 ευρω)...αφου ομως τελειωσε και η δευτερη αντιβιωση παλι τα ιδια....ενοχλησεις στον προστατη-οχι στους ορχεις-και στην ουρηθρα.πηγα στο νοσοκομειο(ηταν και σαββατο) και ο ουρολογος εκει μου εδωσε πιο καλη αντιβιωση (prixina 600mg) και επισης μου ειπε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ. ξεκινησα λοιπον για τριτη φορα αντιβιωση (οντως πολυ καλυτερη η prixina),ενα αντιφλεγμονωδες χαπι και δυο χαπια τη μερα απο φυτικα εκχυλισματα serenoa repens τα οποια διαβασα οτι ειναι ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΗΣ 5α ΑΝΑΓΩΓΑΣΗΣ....ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ DHT ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ!!!!
τελος παντων εκεινες τισ μερεσ επαιρνα πια proscar 1/4 και ολα πια πηγαινανε καλα...οι ενοχλησεις ειχαν σχεδον εξαφανιστει και ο πονος ειχε φυγει εντελως(τα μαλλια μου αρχισαν να παιρνουν την ανηφορα πλεον και η μινοξιδιλη αρχισε να ανταποκρινεται).την προηγουμενη βδομαδα μου ηρθε και ξαναπηρα propecia γιατι φοβομουν οτι δεν τα παω καλα με το κοψιμο του proscar...τι το θελα?
μερα με τη μερα ξαναρχισε το τσουξιμο, οι ενοχλησεις,δυο-τρεις φορες τη μερα στην τουαλετα (διαταραχη στο εντερο), και ο πονος παρολο που συνεχιζω αντιβιωση οχχχχχχχιιιιιιιιιιι παλλλιιιιιιιιιιι!!!!
σταματαω προχθες το propecia και ξαναπαιρνω proscar 1/4χθες το βραδυ....σημερα απο το πρωι ειμαι ηδη καλυτερα...παω στο νοσοκομειο και τα λεω ολα στον ουρολογο (ηταν αλλος αυτη τη φορα) αφου ειχα θυμηθει κατι αλλο πιο πριν....οτι ΕΧΩ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ και μαλιστα εδω και δεκα χρονια δεν πινω γαλα γιατι μου προκαλει διαταραχες στο πεπτικο και στο ουροποιητικο συστημα...
λοιπον τι γινεται τωρα....το propecia εχει περισσοτερη λακτοζη απο οτι το proscar και αυτο διαπιστωνεται ευκολα αν συγκρινεις σε μεγεθος τα δυο χαπια(ειναι σχεδον ισα) ενω η διαφορα τους ειναι 1 προς 5 mg φιναστεριδης.οποτε οταν κοβουμε το proscar στα 4 η στα 5 μπορει να παιρνουμε φιναστεριδη ιση με 1 propecia αλλα σιγουρα παιρνουμε πολυ λιγοτερη λακτοζη.μπορει η λακτοζη να ειναι ενα καλο εκδοχο για την ομαλη απορροφηση της δραστικης ουσιας αλλα σιγουρα δεν ειναι και τοσο φιλικη για αυτους που εχουν δυσανεξια στο συγκεκριμενο σακχαρο...ασε που οι αντιβιωσεις που παιρνουμε για την προστατιτιδα (κινολονες) δεν πρεπει να συνοδευονται απο γαλακτοκομικα και ασε που η λακτοζη απο οτι εψαξα τοσες μερες μονο κακο κανει στον προστατη καθως βοηθαει ακομα και μικροβια που "κοιμουνται χρονια" να ξυπνησουν και να δημιουργησουν προστατιτιδες-φλεγμονες....ευτυχως τελος καλο ολα καλα!!!ελπιζω με το proscar που συνεχιζω ολα να πανε καλα γιατι δεν ηθελα να κοψω τη φινα λογω καλων αποτελεσματων και μιας και ολοι οι ουρολογοι(σε 4 εχω κανει επισκεψεις συνολικα) μου λενε οτι δεν ειναι επικινδυνη σε αυτη την ποσοτητα απλα δεν μπορουσαν να βρουν τι εχω...μιλησα και με ενα φαρμακειο-εργαστηριο στο βολο οπου μενω και θα μου φτιαχνει καψουλακια φιναστεριδης με ελαχιστη λακτοζη(χρειαζεται και υπαρχει στο proscar) και περισσοτερο αμυλο με 20 ευρω τα 60 χαπια...
Σας ανεφερα την ιστορια μου
1)γιατι κοντεψα να τρελλαθω ολο αυτον τον καιρο,
2)γιατι τελικα πολλες φορες δε φταιει η φιναστεριδη,
και 3)ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ και προκειται να το ξεκινησετε....μην τρομαξετε αν σας συμβει κατι παρομοιο οπως οτι προανεφερα παραπανω+ πριξιμο στην κοιλια που ξεχασα να το γραψω πριν.απλα ηρεμιστε και σκεφτειτε προτου τα ριξετε στη φιναστεριδη...
Τελος θελω να πω οτι απο παρενεργειες που εχουν σχεση με λιμπιντο,στυση κλπ δεν ειχα και δεν εχω καμια ευτυχως....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Eυχαριστουμε για την πληροφορια.
Οι τιτλοι θα μπορουσαν να ειναι πιο επεξηγηματικοι για ευκολια στο search.

Σαν
Δυσανεξια στην λακτοζη και propecia.Προσοχη
 

gkast

Active Member
Eυχαριστουμε για την πληροφορια.
Οι τιτλοι θα μπορουσαν να ειναι πιο επεξηγηματικοι για ευκολια στο search.

Σαν
Δυσανεξια στην λακτοζη και propecia.Προσοχη
ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ απο ολη αυτην την ιστορια του νικ αυτο σου έμεινε να μας πεις για τον τιτλο .,......
 
Τελευταία επεξεργασία:

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ευχαριστουμε!!! Αυτη η προστατιττιδα ολους μας τυραναει ασε.
 
Πολύ ωραια nicοla που βρηκες την ακρη,.
Πρεπει να κοιταξεις και αυτό το λάδι ροζμαρι, θα σου δωσει ενισχυση στο κυκλοφοριακό και θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα στην αναπτυξη τρίχας. Ποτε ποτε θα ηταν καλά να μετράς και την DHT, να μη την κατεβάσεις καμια φόρα υπερβολικά.
 

bullshit

Member
Εμένα η φιναστερίδη μου δημιούργησε πρόβλημα δυσανεξιας στη λακτοζη ενώ δεν είχα προτύτερα. Επίσης γενικές διαταραχές στην πέψη και διαρροιες. Για αυτό την σταμάτησα αν και έκανε πολύ καλή δουλειά στο μαλλί (και μόνο στο μαλλί) . Ευτυχώς επανήλθα απο άποψη συμπτωματων.

Sent from my D5803 using Tapatalk
 

Sandy

Active Member
Να σας κάνω μια ερώτηση υπάρχει κάποια ειδική εξέταση για να δούμε αν εχουμε δυσανεξία στην λακτόζη ;; Εγω ταλαιπωρούμε με κολίτιδες κ πίνω πολυ γαλα σχεδόν μισό λίτρο την ημέρα λόγω αθλητισμού κτλ!
Ποια εξέταση υπάρχει για να δω;
 
Μπλουζα