Έντονη τριχόπτωση-Παρακαλώ προτείνετε δερματολόγους

polin

New Member
Καλησπέρα σας.

Είμαι νέο μέλος, 28 ετών και εδώ και 3 μήνες έχω τριχόπτωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής μου. Ταλαιπωρούμε εδώ και 3 χρόνια με προβλήματα κυστών στις ωοθήκες αλλά χωρίς να παίρνω αντισυλληπτικά συστηματικά. Επιπλέον, φέτος με τα προβλήματα εργασίας αγχώνομαι συνέχεια. Αποτέλεσμα να έχω αυτή την τριχόπτωση που όπως καταλαβαίνετε με έχει κάνει ιράκος.

Διάβασα αρκετά ποστς και άμα γίνετε να θα σας παρακαλούσα να μου στείλετε κάποια ονόματα γιατρών που έχουν εμπειρία σε θέματα τριχόπτωσις (από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) και να μου προτείνετε τι πρέπει σίγουρα να συζητήσω μαζί του (ερωτήσεις , εξετάσεις που πρέπει να κάνω )

Σας ευχαριστώ εκ των προτερών
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kkathi

Member
Απ: Έντονη τριχόπτωση-Παρακαλώ προτείνετε δερματολόγο

Οι πρωτες εξετασεις που πρεπει να κάνεις είναι σίδηρος και φερριτίνη. Μη σε ξεγελάσει η τιμή του σιδήρου αυτη της φερριτίνης είναι η πιο σημαντική. Σε γεννικές γραμμές πρεπει να ειναι πανω απο 70 για να πεις οτι οι αποθήκες σου έχουν σίδηρο. Η ελειψη του δημιουργεί τριχόπτωση. Επίσης πρεπει να ελέγξεις τον ψευδάργυρο. Χαμηλές τιμές δημιουργούν επίσης τριχόπτωση. Τελος καλό θα ήταν να δεις μηπως σου λειπουν βιταμίνες της κατηγορίας Β. Δες την Β12.
Απο εκεί και επειτα πας στον δερματολόγο και εχεις μαζί σου κάποιες πρωτες εξετασεις τις οποίες θα σε εστελνε ουτως ή αλλως να κάνεις αν ειναι σοβαρός. Αυτά για να μη πας 2 φορές και πληρώσεις 2 επισκέψεις. Αν τα αποτελέσματα των παραπάνω εξετάσεων είναι καλά, τότε δες μηπως το άγχος σου είναι υπερβολικό. Υπάρχουν και νοσήματα που σχετίζονται με την πτωση των μαλλιών (διχως να θέλω να σε τρομάξω ), αλλά αυτό είναι κάτι πιο σπάνιο.
Από δερματολόγους έχω ψιλοαπογοητευτεί και δε θα ήθελα να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένα.
 

Maria

New Member
Απ: Έντονη τριχόπτωση-Παρακαλώ προτείνετε δερματολόγο

Αφού έχεις προβλήματα με πολυκυστικές ωοθήκες γιατί δεν παίρνεις συστηματικά αντισυλληπτικά μήπως διορθωθείς; Οι πολυκυστικές μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Συμφωνώ με όσα είπε η kkathi. Επίσης να ελέγξεις το θυρεοειδή σου με αιματολογικές εξετάσεις και υπέρηχο..
 

rannia61

New Member
Απ: Έντονη τριχόπτωση-Παρακαλώ προτείνετε δερματολόγο

αν εχεισ πολυκιστικεσ να παρεισ αντισυληπτικα εγω εχω πολυκιστικεσ και ανδρογενετικη αλωπεκια μαζι!οταν τα παιρνω σταματαει η τριχοπτωση οταν τα κοβω ξαναρχιζει κανε οπωσδηποτε θυροειδη και ορμονολογικο ελεγχο και να πασ σε ενδοκρινολογο σε συνεργασια με δερματολογο!
 

polin

New Member
Απ: Έντονη τριχόπτωση-Παρακαλώ προτείνετε δερματολόγο

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η γιατρός, μου είπε σήμερα οτι οι κύστες δεν έχουν όψη πολυκυστικων αλλά θα κάνω ορμονικές για σιγουριά. Η φερριτίνη μου είναι 57 και περιμένω να κάνω και τις άλλες εξετάσεις για να πάω ξανά στο δερματολόγο.

Δεν θέλω να σας ρωτάω πολλά, γι’αυτο περιμένω να πάω στο γιατρό και θα σας πω τι μου είπε.

Αν πάντως έχετε κάποιον για 2η γνώμη πείτε μου.
 
Μπλουζα