Έντονη γυναικέια τριχόπτωση

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

soul

New Member
Καλησπέρα. Είμαι μια κοπέλα 24 ετών με έντονη πρόβλημα τριχόπτωσης. Από την πρώτη στιγμή που το αντιλήφθηκα πανικοβλήθηκα και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω. Έτσι την πρώτη φορά που πήγα στον δερματολόγο και έκανε διάγνωση ανδρογενής αλωπεκιάσης.
Μου συνταγογράφησε Axelan lotion την οποία έβαζα τοπικά πρωΐ βράδυ σχεδόν για ενα εξάμηνο. Παρατήρησα μια μικρή αύξηση τριχοφυΐας και στους κροτάφους αλλά διάβασα στις οδηγίες του φαρμάκου ότι η χρήση του θα πρέπει να είναι εφ'όρου ζωής προκειμένου να διατηρηθούν οι "νέες τρίχες για πάντα.Η σκέψη ότι θα χρησιμοποιώ για πάντα ένα φάρμακο με ανησύχησε και διέκοψα τη χρήση.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πιο έντονο μετα από 2-3 χρόνια όταν πέρασα στη σχολή μου και σε περίοδο έντονου άγχους και ξαναπήρα την ίδια αγωγή σε συνδυασμό με σαμπουάν κατα της τριχόπτωσης σε άλλο δερματολόγο αλλά δεν είδα και πάλι θεαματικά αποτελέσματα.
Περνάει σχεδόν 1.5 χρόνος χωρίς αποτέλεσμα και παλι και μαθαίνω για έναν καλό δερματολόγο που ακολουθεί αλλές θεραπευτικές αγωγές κατά της τριχόπτωσης. Σε αυτόν τον δερματολόγο έκανα αγωγή σχεδόν 2 χρόνια. Στην αρχή με αμινοξέα (trp, met), με διάφορες λοσιόν και στο τέλος με λοσιόν που μου έφτιαχνε το φαρμακείο με 2% minoxidl. Αυτή η αγωγή είχε πραγματικά αποτέλεσμα αλλά αυξήθηκε και η τριχοφυΐα σ'όλο μου το σώμα και το πρόσωπο και έτσι την σταμάτησα μετά απο 4 μήνες. Έχει περάσει ένας χρόνος και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αρκετά.
Επηρρεάζει πολύ τη ψυχολογία μου και ειδικά τα επικριτικά βλέμματα των άλλων όταν το αντιλαμβάνονται. Έχω σύνδρομο πολυκυστικών αλλά τα επίπεδα των ορμονών μου είναι φυσιολογικά. Έτσι εάν έχει καποιος να μου προτείνει κάτι αποτελεσματικό θα το δεχτώ μετά χαράς!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Έντονη γυναικέια τριχόπτωση

γειά χαρά
πρώτα από όλα δες τα βασικά - F.A.Q & big3
και - http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,319.msg4130/topicseen.html#new
και αυτό - http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,59.0.html
επίσης - http://www.youtube.com/watch?v=os0C2eD7OTE

η Ντία κάνει τώρα τελευταία μια καλή αγωγή - κάνε p.m και ρώτα πληροφορίες
κάνε υπομονή και επιμονή
κράτα την πίστη και να'σαι αισιόδοξη... ;) :D
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Έντονη γυναικέια τριχόπτωση

αν ξαναπαρεις minoxidil φροντισε να ειναι sulfate βγαινει και σε 2% εχω βρει
αυτο φτανει για να διεγειρει την αναπτυξη της τριχας

ομως δεν αρκει για να σταματησει η τριχοπτωση σου
πρεπει να δοκιμασεις και αλλα παντως το revivogen κανει και για γυναικες και πιστευω πως ειναι αποτελεσματικο πολυ και για σας τις γυναικες μπορεις να προσθεσεις και κανα δυο καλα συστικα μεσα σου και θα εισαι οκ

απο σαμπουαν για σενα θα προτεινα μονο tricomin μιας και θα σου χρειαστει συνήθως εχετε οι γυναικες πιο εαυσθητο δερμα και ισως σου προκαλεσει κοκκινιλες
και παντα αλοη

επισης καλο θα ηταν να μην ασχοληθεις με χαπια τυπου prosar γιατι αλλο οι ανδρες αλλο οι γυναικες δεν ξερω τι αποτελεσματα μπορει να σου αποφερει και σου συνηστω να το αποφυγεις η καλυτερα να μην το σκεφτεις καθολου

κοιτα οτι παρεις να ειναι τοπικο και φυτικο
και οταν κατι ειναι τοπικο στο αιμα περναει αμελητεα ποσοτητα
 

Maria

New Member
Απ: Έντονη γυναικέια τριχόπτωση

Μήπως πρέπει να μιλήσεις και στο γυναικολόγο για το πρόβλημα της τριχόπτωσης για να το λάβει υπ'όψη σε συνάρτηση με το σύνδρομο πολυκυστικών; Γιατί νομίζω πως οι πολυκυστικιές επηρεάζουν σημαντικά την τριχόπτωση..
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα