1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Learn More.

Minoxidil (Μινοξιδίλη)

Minoxidil (Μινοξιδίλη)
Η Μινοξιδίλη (Minoxidil) είναι η πρώτη αγωγή που εγκρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) και κυκλοφορεί σε συγκέντρωση 2% για γυναίκες και σε συγκέντρωση 5% για άντρες. Κυκλοφορεί σε μορφή τοπικού διαλύματος που εφαρμόζεται απευθείας στην περιοχή της αραίωσης.

Η Μινοξιδίλη, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αγωγή για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης. Παρατηρήθηκε όμως ότι έχει αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης –με εξαίρεση τις απογυμνωμένες περιοχές του τριχωτού και τη μετωπιαία γραμμή. Ουσιαστικά, συνδράμει στη διατήρηση και ενδυνάμωση της υπάρχουσας τριχοφυίας και είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αγωγές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Έχει αποτελέσματα κυρίως στην πρόληψη και καθυστέρηση έναρξης της γυναικείου τύπου ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας, ειδικά στα πρώτα στάδια της αραίωσης.

Το σημαντικό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι επιδρά αποτελεσματικά μόνο στο αρχικό στάδιο της αραίωσης (hair miniaturization), κατά το οποίο οι τρίχες λεπταίνουν προοδευτικά και συρρικνώνονται σε μέγεθος. Στις περιοχές που η τριχοφυΐα έχει χαθεί, δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Αν επομένως κάποια γυναίκα επιθυμεί διατήρηση της υπάρχουσας τριχοφυίας, μπορεί να περιμένει αποτελέσματα, όμως η αγωγή δεν επαναφέρει τη χαμένη τριχοφυΐα.

Για το λόγο αυτό η θεραπεία με μινοξιδίλη επιβάλλεται να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Βρίσκεται στα προϊόντα Regaine/Rogaine καθώς επίσης και σε άλλα τοπικά σκευάσματα.
24 Νοεμβρίου 2014