Ecklonia Cava

Ecklonia Cava
Το Ecklonia Cava είναι ένα είδος από καφέ φύκια, τα οποία βρίσκονται στις ακτές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Κορέας. Παρότι προωθείται online ως η θεραπεία για πάρα πολλές ασθένειες (πχ καρκίνο), κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ωστόσο επιστημονικά, εντούτοις μεγάλη σημασία έχουν τα αποτελέσματα των ερευνών (δείτε μερικές στο τέλος) που έχουν γίνει και δείχνουν το Ecklonia Cava να είναι αντιφλεγμονώδες, να έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς επίσης να μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα της χοληστερίνης και της ινσουλίνης, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 (περισσότερα στην 3η έρευνα παρακάτω).

Το Ecklonia Cava επίσης μπορεί να αποτελέσει και μέρος της θεραπείας για την τριχόπτωση, αφού έρευνα (5η παρακάτω) έχει δείξει ότι η χρήση του μπορεί να μειώσει την δράση του ενζύμου 5α αναγώγαση με φυσικό τρόπο και χωρίς τις παρενέργειες της φιναστερίδης.

Περισσότερα
Το Ecklonia Cava μπορείτε να το βρείτε online, ενώ μπορείτε να συζητήσετε περισσότερα στο forum.

Σχετικά άρθρα/Έρευνες

Effects of 12-week oral supplementation of Ecklonia cava polyphenols on anthropometric and blood lipid parameters in overweight Korean individuals: a double-blind randomized clinical trial.
Effects of Ecklonia cava polyphenol in individuals with hypercholesterolemia: a pilot study.
Dieckol isolated from brown seaweed Ecklonia cava attenuates type ІІ diabetes in db/db mouse model.
Evaluation of Inhibitory Effect of Phlorotannins from Ecklonia cava on Triglyceride Accumulation in Adipocyte
Effect of Dieckol, a Component of Ecklonia cava, on the Promotion of Hair Growth


Triphlorethol-A from Ecklonia cava protects V79-4 lung fibroblast against hydrogen peroxide induced cell damage
24 Νοεμβρίου 2014