Wounding - dermapen, τοπικά και συμπληρώματα.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Δοκιμαστικές/Πειραματικές θεραπείες' που ξεκίνησε από το μέλος GOMI, στις 18 Ιανουαρίου 2016.

 1. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Το συγκεκριμένο θέμα, προτίμησα να μην το βάλω στην ενότητα "επιτυχής θεραπεία" αλλά σε αυτή που πραγματικά είναι προς το παρόν, δηλαδή δοκιμαστική - πειραματική θεραπεία.

  Οτιδήποτε θελήσετε να δοκιμάσετε από τα παρακάτω, είναι καθαρά δική σας ευθύνη και δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα και σε κανέναν, γιατί είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα.
  Το ξεκινάω το θέμα βιαστικά λόγω περιορισμένου χρόνου και σιγά σιγά θα ανανεώνεται με περισσότερες επεξηγήσεις καθώς και αντίστοιχες έρευνες για το καθετί.
  Ότι έχω δοκιμάσει, έχει συγκεκριμένο σκεπτικό και έρευνες από πίσω του και μέχρι στιγμής έχω προσπαθήσει να αποφύγω όσο περισσότερο γινόταν φάρμακα και γενικά χημικές ουσίες.

  Αυτό που είχα στο μυαλό μου εξ αρχής, ήταν η δημιουργία έντονης φλεγμονής (acute inflammation) με διάρκεια 3 ημερών και από την 4η ημέρα, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη ώστε να την περιορίσω. Σε αντίθεση με το γνωστό πρωτόκολλο του 2young που υποστήριζε την έντονη φλεγμονή μέχρι την επόμενη εφαρμογή του ρολλερ.
  Ο λόγος ήταν πως σε κάποιες έρευνες που περιέγραφαν τα στάδια της φλεγμονής, ανέφεραν πως η pgd2 αυξάνεται μετά την 3η ημέρα ενώ αντίθετα οι θετικές προσταγλανδίνες αυξάνονται αμέσως μετά τον τραυματισμό. (pge2)
  Έχει μεγάλη σημασία ότι χρησιμοποιούμε σε δέρμα που βρίσκεται υπό διαδικασία επούλωσης, να αποφεύγουμε χημικές ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα προϊόντα, ακόμα και στα σαμπουάν. Πχ sls.

  Επισυνάπτω εδώ τις φότο από το θέμα του ρολλερ για να είναι όλα μαζεμένα σε ένα θέμα.

  sylogikes2-teliko.jpg

  sylogikes-teliko.jpg


  Η διαφορά από φοτο σε φότο είναι συνολικά περίπου 3 μηνών. Διαφορά άρχισα να βλέπω από τον πρώτο μήνα και μέχρι τη στιγμή που γράφω, συνεχίζω να βλέπω διαφορά. Τονίζω πως κάνοντας ρόλλερ στο παρελθόν, για αρκετούς μήνες, δεν είδα κανένα αποτέλεσμα και φυσικά αυτό είναι καθαρά προσωπική εμπειρία και δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους.

  Trial and error λοιπόν...

  1) Ξεκινάω με το πιο βασικό που είναι το dermapen και όχι roller.
  Η παρακάτω φότο είναι 4 ημέρες μετά από τραυματισμό με dermapen ηλεκτρικό, στον 2o μήνα περίπου.

  wounding.jpg

  Σχόλια: Ο μόνος λόγος που έβαλα αυτή τη φότο, είναι για να φανεί πως 4 ημέρες μετά, ακόμα υπάρχουν εμφανή πληγές. Με το ρολλερ από την επόμενη κιόλας, το μόνο που παρατηρούσα ήταν η ερυθρότητα του δέρματος. Προσωπικά έχοντας δοκιμάσει και τα 2 το dermapen δουλεύει πολύ πιο ουσιαστικά στον τρόπο για τον οποίο προορίζεται.


  2) Τοπικά που έχω συνδυάσει με το dermapen.

  1.jpg


  Σχόλια:
  - L'Oreal Professionnel Serioxyl Denser Hair 90ml (Δραστική ουσία stemoxydine. Μιμείται την υποξία, κάτι που βοηθάει τα κύτταρα να ανταποκρίνονται και να αναπαράγονται σε πιο ιδανικές συνθήκες και με πιο γοργούς ρυθμούς. Επίσης αυξάνει την αδενοσίνη. Ιδανικό αμέσως μετά από ρολλερ καθώς περιέχει και αρκετό οινόπνευμα που δρα ως αντισηπτικό.
  Το συγκεκριμένο έχει πολύ καλύτερα συστατικά από το αντίστοιχο neogenic.)
  Χρήση: Αμέσως μετά το ρολλερ και όλη την εβδομάδα κάθε βράδυ.


  - Depakine - βαλπροϊκό οξύ. (CD34 cells + wnt b catenin. Λόγω του ότι πρόκειται για φάρμακο, όποιος ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά στο αντίστοιχο θέμα.)

  http://www.hairlossgr.com/threads/Νεα-ερευνα-πολυεργαλειο-Κορεατων.4063/

  Χρήση: Καθημερινή σε περιεκτικότητα περίπου 7% μέσα στο serioxyl. Δηλαδή στα 90ml θέλει 30ml depakine. Λόγω του ότι στο μπουκαλάκι δεν θα χωρέσει, χρειάζεται να το μοιράσετε σε κάποιο άλλο (π.χ 45ml + 15 ml) και το βάζετε στην άκρη.

  - PROPOLINE Hair Loss Treatment for Men (Συστατικά δείτε εδώ http://www.apivita.com/au/hair-loss-treatment-for-men-spray-lotion/ )
  (Περιέχει σχεδόν πλήρη προφίλ πρωτεϊνών, μέταλλα, βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία. Η δράση του είναι αντιοξειδωτική. Μόνο του σαφώς και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά μπορεί να ενισχύσει τον θύλακα σε ότι ερεθίσματα του έχουμε ήδη δώσει καθώς και στην ποιότητα της τρίχας.)
  Χρήση: 4η και 5η ημέρα μετά το ρολλερ κάθε πρωί.

  - REVIVSCALP REJUVENATING SCALP SERUM MASQUE
  Τι ακριβώς περιέχει και τι κάνει, εδώ http://revivserums.com/products/revivscalp
  (Ενίσχυση αποκατάστασης του δέρματος - ενίσχυση ερεθισμάτων του θύλακα που έχουμε ήδη δώσει)
  Χρήση: 5η και 6η ημέρα μετά το ρολλερ κάθε πρωί.

  - Folligen solution therapy spray (Οι περισσότεροι το γνωρίζετε, οπότε δεν χρειάζεται να πω πολλά. Τα πεπτίδια χαλκού είναι ότι καλύτερο για το δέρμα κάτι που θα το δείτε όταν αρχίσει να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα που φαίνεται ως ξηροδερμία.)
  Χρήση: 5η και 6η ημέρα μετά το ρολλερ κάθε πρωί είτε μαζί με το revivscalp είτε μετά από μια ώρα καθώς και την 7η μόνο του.

  - Aloe vera + xalatan ( 6 σταγόνες με λίγη αλόη ως όχημα μεταφοράς μόνο στα σημεία που το πρόβλημα είναι εντονότερο. πχ σε εμένα ήταν κέντρο μπροστά. Η δραστική ουσία είναι η λατανοπρόστη (latanoprost), που είναι ανάλογο της προσταγλανδίνης F2α. Σαφώς και θα ήταν καλύτερο εφαρμογή σε όλο το κεφάλι, αλλά θα θέλαμε ένα μπουκαλάκι την ημέρα.)
  Χρήση: 4η, 5η και 6η ημέρα μετά το ρολλερ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας βολεύει. Απορροφάται σε 5 λεπτά.

  - Snail Repair Anti-Wrinkle Gel
  ( Την βρίσκετε στο ebay,από Ρουμανία περιέχει έκκριμα σαλιγκαριού και υαλουρονικό οξύ, εκτός των άλλων, με κυρίως φυτικά συστατικά. Πολύ καλή ως ενυδατική. )
  Χρήση: Οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, από την 4η ημέρα του ρόλλερ και μετά.

  - Nature's Secret Turmeric Golden Cream (Την βρίσκετε ebay και amazon. Η κουρκουμίνη έχει πολλές ιδιότητες και κάποιες εξ αυτών είναι αντιανδρογόνες, αντιφλεγμονώδη ενώ βοηθάει και στις wnt πρωτείνες. Προτίμησα την συγκεκριμένη λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε κουρκουμίνη και μικρής περιεκτικότητας χημικών ουσιών)
  Χρήση: 5η και 6η ημέρα μετά το ρολλερ όποτε βολεύει μέσα στην ημέρα.

  - Jeunesse LUMINESCE Cellular Rejuvenation Serum
  Τι ακριβώς είναι μπορείτε να δείτε εδώ http://www.skincare.freemotion.com.au/faqs.html
  Είναι το λεγόμενο AAPE http://prostemics.com/en/products/cosmetics/professional-care/aape-for-hair/
  Πως δουλεύει εδώ
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4379938/

  Είναι ότι καλύτερο και οικονομικότερο κατάφερα να βρω. Προτιμήστε τα 7 days (κάθε ένα περιέχει 1ml) σε αντίθεση με το έτοιμο serum των 15ml. Περισσότερα συζητάμε στην πορεία)

  Χρήση: Μια ώρα μετά το ρολλερ 2ml για τον πρώτο μήνα και μετά κάθε 15 ημέρες 1ml.


  3) Έλαια βάσης

  2.jpg


  Σχόλια:
  - Tamanu oil
  (Μοναδικό στον τρόπο αποκατάστασης του δέρματος καθώς και στην αναγέννηση υγιή ιστών με έντονη ανταγωνιστική δράση στη δημιουργία ουλώδη ιστού μετά από τραυματισμό.)
  Περισσότερα εδώ, αν και μπορείτε να γκουγκλάρετε το συγκεκριμένο και να βρείτε άπειρα θέματα.
  http://www.volcanicearth.com/access/tamanu-oil-review.pdf
  Χρήση: 4η ημέρα μετά το ρόλλερ για 3 ώρες τουλάχιστον.

  - Castor oil (Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά, δουλεύει ως pge2 agonist. Σε σκούρο μπουκαλάκι των 50ml, προσθέτω 50 σταγόνες μενθόλης στα 40ml καστορέλαιου και 10 ml dmso.) Απ ότι έχω δει, το μοριακό βάρος του καστορέλαιου είναι 928.5 που σημαίνει πως τοπικά δεν απορροφάται από το δέρμα.
  Χρήση: Από την επόμενη ημέρα του ρολλερ και για 4 φορές την εβδομάδα. Διάρκεια εφαρμογής 45 λεπτά με μια ώρα.

  - Black cumin seed oil - extra strong (Περιέχει Thymoquinone που δρά στον υποδοχέα της pgd2 καθώς και στις κασπάσες -3 που επιφέρουν κυτταρικό θάνατο. Είναι πολύ καλό στο να αυξάνει την διάμετρο της τρίχας. Σε σκούρο μπουκαλάκι των 30ml, έχω 20ml black seed oil + 10ml borage virgin oil και προσθέτω 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο rosemary )
  Περισσότερα εδώ
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16762422
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2662080/
  Χρήση: Την 3η, 4η, 5η, 6η, ημέρα μετά το ρόλλερ με διάρκεια τουλάχιστον 3 ώρες.

  - Borage virgin oil (υψηλή περιεκτικότητα σε GLA - gamma Linolenic acid. Αυξάνει την pge1 μέσω της pgh1. Συνδυασμός με το παραπάνω.)
  Περισσότερα εδώ
  https://en.wikipedia.org/wiki/Gamma-Linolenic_acid
  Χρήση: Την 3η, 4η, 5η, 6η, ημέρα μετά το ρόλλερ με διάρκεια τουλάχιστον 3 ώρες.

  4)
  Dmso, Αιθέρια έλαια

  3.jpg


  Σχόλια:
  -Dmso
  (Από τους πιο ισχυρούς διαλύτες ως προς την δυνατότητα να διαπερνά όλα τα στρώματα της επιδερμίδας, περνώντας στην κυκλοφορία του αίματος. Θέλει μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή και άψογη υγιεινή. Πρέπει να είναι φαρμακευτικής καθαρότητας με περιεκτικότητα 99,9%. 10ml μέσα στο καστορέλαιο όπως περιέγραψα παραπάνω.)
  Χρήση: Από την επόμενη ημέρα του ρολλερ και για 4 φορές την εβδομάδα. Διάρκεια εφαρμογής 45 λεπτά με μια ώρα.

  - Rosemary oil (Γνωστό σε όλους, ιδιότητες αντίστοιχες της μινοξιδίλης 2%. 30 σταγόνες στα έλαια βάσης που περιέγραψα παραπάνω.)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25842469
  Χρήση: Την 3η, 4η, 5η, 6η, ημέρα μετά το ρόλλερ με διάρκεια τουλάχιστον 3 ώρες.

  - Mentha piperita (Υπάρχει στο φόρουμ και αντίστοιχο θέμα, πολύ καλό στην αύξηση του igf-1. Εφαρμογή μέσω του καστορέλαιου σε περιεκτικότητα περίπου 4%, όπως το έχω περιγράψει παραπάνω. Χρειάζεται προσοχή γιατί λόγω του dmso το κάψιμο είναι εντονότερο.)
  Χρήση: Από την επόμενη ημέρα του ρολλερ και για 4 φορές την εβδομάδα. Διάρκεια εφαρμογής 45 λεπτά με μια ώρα.

  -Leontopodium alpinum (Edelweiss) extract (Λίγο δύσκολο να βρεθεί. Βοηθάει στο wnt signaling.)
  Πως ακριβώς εδώ, 7th World Congress for Hair Research Abstracts, κάνετε scroll down και πάτε στην ενότητα Ρ166
  http://www.nature.com/jid/journal/v133/n5/full/jid2013110a.html
  Χρήση: 3η και 4η ημέρα μετά το ρόλλερ απευθείας στο δέρμα με μπατονέτα.


  - Natural vitamin E (βοηθάει στους ερεθισμούς)
  Χρήση: 4η ημέρα μετά το ρόλλερ απευθείας στο δέρμα με μπατονέτα.

  5) Dermapen, dermaroller + betadine + οξυζενέ

  4.jpg

  Σχόλια:
  (Και εδώ λίγα πράγματα, για το dermapen θα γράψω περισσότερα στην αρχή του ποστ. Το betadine το βάζω με λίγο βαμβάκι πριν τον τραυματισμό και δεν το ξεβγάζω καθόλου. Αμέσως μετά, πριν βάλω stemoxydine, με μια μπατονέτα, βάζω οξυζενέ 3% με προσοχή στις πληγές. Ο λόγος για αυτό είναι πως αυξάνει τα ROS (reactive oxygen species) και κατ επέκταση την φλεγμονή.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23991888
  Χρήση: Μια φορά αμέσως μετά το ρολλερ.

  6) Oral συμπληρώματα

  5.jpg

  Σχόλια:

  - Selenium Synergy
  (Απαραίτητο εφόσον γίνεται χρήση betadine πριν το ρολλερ, για να αποφευχθούν προβλήματα θυρεοειδή.)
  Χρήση: Την ημέρα του ρολλερ και την επόμενη

  - Taurine (Αμινοξύ που βοηθάει κατά πολύ στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στην αποτροπή της ίνωσης)
  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168827805002060
  Χρήση: 5γρ κάθε βράδυ από την επόμενη του ρολλερ και για όλη την εβδομάδα.

  - Glycine (Αμινοξύ με πολύ εντυπωσιακή και αξιόλογη έρευνα πίσω του που αναφέρει πως αντιστρέφει την καταστροφή του DNA, ακόμα και σε γηρασμένα κύτταρα 97 ετών. Φυσικά δεν είναι καλό μόνο για το μαλλί, αλλά για όλο το σώμα, αλλά κάτι ανάλογο προσπαθούμε να κάνουμε και τοπικά με το ρολλερ, οπότε το βοηθάμε και εκ των έσω)
  http://www.nature.com/articles/srep10434
  http://www.sciencealert.com/japanese-scientists-reverse-ageing-in-human-cell-lines
  Χρήση: Καθημερινή 10γρ. Είναι γλυκό και αντικαθιστά άνετα την ζάχαρη στον καφέ.

  - Baicalin (Φλαβονοειδές που δουλεύει πάνω στους ανδρογόνους υποδοχείς με πολύ ενδιαφέρον τρόπο που αφορά την αποτροπή της ενεργοποιησής τους)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24496985
  Χρήση: 1γρ. την ημέρα, από την 3η και μετά μέρα του ρολλερ

  -Ginkgo biloba (υπάρχει και αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ. Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά στα άκρα)
  Χρήση: 180-200mg συνολικά την ημέρα, χωρισμένα σε 3 δόσεις, ανάλογα με το σκεύασμα που χρησιμοποιείτε.

  -Jarrowsil (activated silicon) Βοηθάει πολύ μαλλιά νύχια και δέρμα.
  http://www.drpasswater.com/nutrition_library/Nov_05/Vanden_Berghe_Silicon_Skin_Part_1a.html
  Χρήση: Καθημερινή, 10 σταγόνες σε νερό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

  - Oral castor oil now foods (αύξηση ενδογενούς pge2. Επίσης αυξάνει ελαφρά και την τριχοφυΐα στο σώμα και στα γένια)
  Χρήση: 3 κάψουλες καθημερινά πρωί μεσημέρι βράδυ

  - Vitamin E succinate - dry vitamine E (τρόπος δράσης, 2 σε 1. Αυξάνει pge2 και μειώνει pgd2)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9223656
  Χρήση: 1 κάψουλα 4η 5η 6η μέρα μετά το ρολλερ

  -Betaglucan (ενίσχυση ανοσοποιητικού, αύξηση των μακροφάγων κυττάρων, αύξηση wnts πρωτεϊνών)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20026063
  http://www.science20.com/news_artic...from_macrophages_and_skin_regeneration-151801
  Χρήση: 1 κάψουλα καθημερινά την πρώτη εβδομάδα και μετά την ημέρα του ρολλερ και τις 2 επόμενες.

  - Olive leaf - oleuropein (wnt signaling, που στις έρευνες αφορά τοπική εφαρμογή. Το δοκιμάζω πρόσφατα κατ αυτόν τον τρόπο. Όραλ χρήση κάνω κυρίως για το ότι αυξάνει τις ορμόνες του θυρεοειδή)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4462586/
  http://www.livestrong.com/article/532145-the-effect-of-olive-leaf-extract-on-the-thyroid/
  Χρήση: 1 κάψουλα καθημερινά

  - Colostrum (Αύξηση igf-1 και πολύ πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, όλοι απαραίτητοι για το μαλλί. Σε μικρή ποσότητα δεν κάνει τίποτα, αλλά σε αυξημένη, τέσταρα 2 φορές τον igf-1 και τις 2 ήταν ανεβασμένος κατά 108 και 92 μονάδες αντίστοιχα, που σημαίνει ότι κάνει ότι υπόσχεται. Η ποιότητα έχει μεγάλη σημασία, όπως και η δοσολογία, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ακριβό σκεύασμα)
  http://www.naturalnews.com/026618_Colostrum_growth_hormone_RNA.html
  Χρήση: 10γρ την ημέρα, συνήθως μετά το γυμναστήριο ή το πρωί με άδειο στομάχι.

  - Norgesic (Πρόκειται για παυσίπονο φάρμακο. Περιέχει παρακεταμόλη και ορφεναδρίνη. Η παρακεταμόλη έχει άμεση δράση στις προσταγλανδίνες, (δυστυχώς όλου του τύπου) γι αυτό και ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο. Ένα depon περιέχει την διπλάσια ποσότητα από το norgesic. Επίσης η ορφεναδρίνη χαλαρώνει τους σκελετικούς μυς, όπως επίσης και τους μυς που περνούν οι αρτηρίες που οδηγούν στα τριχοειδή αγγεία τα οποία τροφοδοτούν τους θύλακες με αίμα. Το χρησιμοποιώ για να κάνω ένα reset στις προσταγλανδίνες και να μηδενίσω όσο γίνεται την φλεγμονή, λίγο πριν ξανακάνω ρολλερ.)
  Χρήση: 1 χάπι το πρωί, 5η και 6η ημέρα μετά το ρολλερ.


  7)
  Rubber roller και βούρτσα για αιμάτωση καθώς και για νεκρά κύτταρα δέρματος.

  6.jpg

  Σχόλια:
  -Rubber roller
  (χρήση για αιμάτωση. Καταφέρνει και προκαλεί ερυθρότητα αντίστοιχη του τραυματισμού, κάτι που δείχνει πως δουλεύει γι αυτό που θέλω. Στόχος είναι η μείωση της φλεγμονής)
  Χρήση: Από την 4η ημέρα μετά το ρολλερ, για 5 λεπτά

  - Ξύλινη βούρτσα (Ακριβώς το ίδιο με το παραπάνω)

  - Βούρτσα με φυσική τρίχα (απαραίτητη για να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα δέρματος τα οποία εμφανίζονται περίπου μετά την 4η ημέρα.Αν ο τραυματισμός έχει γίνει σωστά, τότε μιλάμε για ποσότητες δέρματος που φεύγουν.)
  Χρήση: Από την 4η ημέρα μετά το ρολλερ, για 5 λεπτά και μετά εφαρμογή κάποιας ενυδατικής δίχως πολλά χημικά.

  8) Σαμπουάν, απολύμανση χεριών πριν την εφαρμογή των τοπικών

  7.jpg

  Σχόλια:
  Εδώ δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, αρκεί ένα καλό σαμπουάν που να είναι κατά των ερεθισμών και δίχως χημικά. Εφόσον έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε dmso, κρίνεται επιτακτικό τα χέρια μας να απολυμαίνονται πριν κάθε χρήση για να αποφύγουμε μολύνσεις και μυκητιάσεις.

  Κάθε φορά που θα έχω χρόνο και ησυχία, θα ανανεώνω στα σχόλια σκεπτικό και έρευνες, αλλά για να μην γίνεται κουραστικό το κείμενο, θα τα γράφω όσο πιο απλά και σύντομα μπορώ.
  Μην πελαγώνετε με τον όγκο των τοπικών και συμπληρωμάτων. Το εδώ θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, αλλά θέμα προς συζήτηση μπας και καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη, δίχως να έχουμε πάντα τον φόβο των παρενεργειών.
  Θα προσπαθήσω να ξεχωρίσουμε κάποια από τα παραπάνω για δοκιμή από όποιον θέλει τονίζοντας και πάλι πως δεν εγγυώμαι τίποτα.
   
  Last edited: 10 Φεβρουαρίου 2016
  koumparos, leo, didars και 21 others έχουν κάνει like σε αυτό.
 2. Avatar

  Google AdSense Guest Advertisement  για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
 3. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Ολοκληρώθηκε το παραπάνω θέμα όσο πιο περιεκτικά και σύντομα γινόταν. Εγώ ο ίδιος και μόνο που τα διαβάζω κουράζομαι, οπότε φανταστείτε το πόσο δύσκολο είναι η εφαρμογή. Δεν περιμένω και δεν προτείνω σε κανέναν να ακολουθήσει όλα τα παραπάνω. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών το κάνω πλέον ως χόμπι καθώς και για το "γαμώτο" όλων αυτών των ετών, από πιτσιρικάς που με βασάνιζε αυτή η κατάρα. Είτε τα χάσω όλα είτε βγάλω μαλλιά, δεν με ενοχλεί τόσο πλέον μιας και είμαι στα 41 μου. Απλά ήθελα έστω και για μια φορά να δω ότι μπορούσα να το νικήσω...Δεν είναι εύκολο και ούτε αξίζει να πολεμάμε σε καθημερινή βάση τα γονίδιά μας.
  Το παραπάνω πρωτόκολλο το ανέφερα γιατί αρκετά μέλη μέσω πμ μου έλεγαν πως δεν θέλω να βοηθήσω. Πιστεύω πως διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, θα καταλάβουν τον λόγο που δεν είχε τόσο νόημα να τους βάλω σε μια τέτοια διαδικασία.
  Αρκετά από αυτά μπορεί να μην χρειάζονται καν, αλλά εγώ ήθελα να καλύψω όσες περισσότερες θεωρίες μπορούσα με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες και, μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα με δικαιώνει.
  Τονίζω ξανά πως όλα έχουν απλά ενημερωτικό χαρακτήρα και αν τυχόν κάποιος θελήσει να δοκιμάσει κάτι, ευχαρίστως να προσπαθήσω να ξεχωρίσουμε τα πιο ουσιαστικά δίχως και πάλι να δίνω εγγυήσεις για τίποτα.
  Τέλος, μια τέτοια θεραπεία έχει περισσότερο νόημα σε μακροχρόνια προβλήματα τριχόπτωσης, όπου έχουν συμπεριληφθεί και άλλοι παράγοντες, όπως πχ η ίνωση και η έλλειψη κυττάρων. Πχ ένας πιτσιρικάς 20 ετών δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνει όλα αυτά. Από τα 30 και πάνω όμως και αναλόγως τα έτη αραίωσης που έχει πίσω, χρειάζονται πολύ περισσότερα από ένα απλό τοπικό.
   
  Last edited: 21 Ιανουαρίου 2016
  weznem, thanasis1001, xk και 7 others έχουν κάνει like σε αυτό.
 4. pithikas

  pithikas Well-Known Member

  Xρησιμοποιεις πολλα και δε μπορει να βγει συμπερασμα με τιποτα. Τα βασικα που κραταω εγω τα χουμε συζητησει. Αν και εσυ πρεπει να ξερεις καλυτερα τι αλλαγες βλεπεις οταν προσθετεις κατι, γιατι φανταζομαι δεν τα ξεκινησες ολα μαζι αλλα προοδευτικα. Ειδικα παντως στα συμπληρωματα νομιζω πρεπει να κοψεις αρκετα για να μην σακατεψεις το συκωτι σου.
   
 5. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Το τσεκάρω κάθε 2μηνο γιατί παίρνω και φάρμακα για την υπόφυση. Μια χαρά κρατάει ακόμα :) αλλα ναί, αρκετά που τελειώνουν δεν θα τα ανανεώσω για να αρχίσω να βγάζω συμπεράσματα.
  Βρήκα φθηνό και πολύ καλό efgr inhibitor. Το αρνητικό του είναι το μεγάλο μοριακό του βάρος (1700 περίπου) αλλά νομίζω πως μια εφαρμογή μόνο μετά από καλό τραυματισμό θα καταφέρει να κάνει δουλειά.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16567414

  http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...0.Xtannic+acid.TRS0&_nkw=tannic+acid&_sacat=0
   
  pithikas έχει κάνει like σε συτό.
 6. paretto

  paretto Active Member

  @GOMI πολυ ωραιος, σε ευχαριστούμε.

  Για το καστορελαιο, αν αναμειχθει με jojoba θα υπαρχει απορροφηση;

  Την κρεμα με το εκκριμα σαλιγκαριου απο που την πηρες;
   
  mimis giova έχει κάνει like σε συτό.
 7. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Από εδώ (επιλέγεις το δεύτερο)
  -http://www.ebay.com/itm/Organic-Natural-Caracol-Gel-Anti-Aging-Snail-Cream-Repair-Skin-Wrinkle-Acne-Scar-/171334004611?var=&hash=item27e44d6f83:m:m_GTNxB1502chfJfcV5eGWg
  αλλά αν με ρωτούσες, δεν είναι από αυτά που θεωρώ απαραίτητα...

  Σε ότι αφορά το καστορέλαιο, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Εξάλλου δεν βρίσκω το μοριακό βάρος του jojoba αλλά και πάλι εξαρτάται από κάποιους παράγοντες που αφορούν την πρόσμιξη. Κάπου είχα ένα αναλυτικό πίνακα που το ψάχνω και εγώ γιατί θέλω να δω τι μπορώ να κάνω με το tannic acid, αλλά δεν το βρίσκω....
   
  paretto έχει κάνει like σε συτό.
 8. pithikas

  pithikas Well-Known Member

  Δε νομιζω να τα καταφερεις με τοσο μεγαλο μοριακο βαρος να κανεις δουλεια...Θα το κοιταξω για την απορροφηση γιατι με ενδιαφερει κι εμενα να το δοκιμασω.

  Παντως εισαι ηρωας με τοσα λαδια συμπληρωματα κλπ, εχεις αφοσιωθει πληρως στον αγωνα.:p
   
  mimis giova και LostUser έχουν κάνει like σε αυτό.
 9. LostUser

  LostUser Active Member

  Χαρά στο κουράγιο σου ρε GOMI! Καταλαβαίνω πως είναι να κάνεις κάτι από πείσμα και για το γαμώτο... Απλά όντως πρόσεχε το συκώτι σου.Έχω ακούσει για άτομο που έκανε ευλαβικά υγιεινή ζωή,με χρήση πολλών συμπληρωμάτων και φυσικών προιόντων να παθαίνει κίρρωση ήπατοςo_O Οι γιατροί είχαν τρελαθεί...Ακραίο βέβαια αλλά ο μεταβολισμός εξτρά ουσιών είναι βέβαιη επιβάρυνση για το συκώτι,ειδικά σε μακροχρόνια βάση.
   
  GOMI έχει κάνει like σε συτό.
 10. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Οποιοδήποτε αναστολέα egfr έχω βρει, είναι απλησίαστος οικονομικά και ψάχνω μέσω φίλων μπας και βρω κάποιον γνώστη να μου πει τι να κάνω. Στο νετ δεν μπορώ να βρω ξεκάθαρα πράγματα. Αν βρεις κάτι πες μου γιατί είμαι σε αναμονή να το παραγγείλω...
   
  Last edited: 22 Ιανουαρίου 2016
  pithikas και mimis giova έχουν κάνει like σε αυτό.
 11. paretto

  paretto Active Member

  To θελω οχι μονο για τα μαλλια.

  Καταλαβαινω οτι ειναι δευτερευον, σκεφτομαι να περιοριστω σε καστορελαιο+μεντα, borage+ω3 σε συμπληρωμα, vit e succinate και biloba και stemoxydine μαζι με ρολερ.
   
 12. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Οκ, δες πως πάει για αρχή...ότι βλέπεις ενημερώνεις αν θές
   
  paretto έχει κάνει like σε συτό.
 13. Briner

  Briner Active Member

  GOMI ποιά συσκευή dermapen χρησιμοποιείς; Στο eBay, εκτός από τη γνωστή επώνυμη και πανάκριβη βλέπω και 2-3 κινέζικες ακόμη. Επίσης, 12 ή 36 βελόνες; Τέλος, για πόσες χρήσεις αρκεί το κάθε ανταλλακτικό;
   
 14. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Αυτό που έχω βάλει στη φοτο
  -http://www.ebay.com/itm/Auto-Micro-Needle-Roller-Electric-Derma-Pen-Stamp-Anti-Aging-Skin-Therapy-Wands-/271970077978?var=&hash=item3f52ae0d1a:m:mKb8xXEpkLvi0Kv7mpE6wvg

  δεν δούλευε σωστά και κάνω πατέντες για να το φέρω στα μέτρα μου, δεν πήρα άλλο.
  Οι 36 βελόνες δουλεύουν πολύ καλύτερα. Οι φύσιγγες είναι για 2 φορές χρήση. Την τρίτη φορά που δοκίμασα με δυσκολία τρυπούσα το δέρμα...φθείρονται εύκολα.
   
 15. Briner

  Briner Active Member

  Επειδή το πρώτο σου μήνυμα είναι λίγο μπέρδεμα, αν κατάλαβα σωστά κάνεις εφαρμογή με dermapen μια φορά την εβδομάδα; Και στα πόσα χιλιοστά;
   
 16. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  ναι, μια φορά την εβδομάδα, στα 2mm. Τις επόμενες 2 ημέρες αφήνει έντονα σημάδια, (τουλάχιστον το δικό μου) οπότε προσπάθησε να μην έχεις ιδιαίτερες κοινωνικές υποχρεώσεις...
   
 17. Briner

  Briner Active Member

  Το θέμα είναι ότι βάζω Τόπικ που το κλειδώνω με λακ και δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω θέμα με την εφαρμογή.
   
 18. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτά μέσα, αλλά η γνώμη μου είναι πως θα μπλέξεις..το δέρμα γίνεται πάρα μα πάρα πολύ ευαίσθητο στο οτιδήποτε, γι αυτό τόνισα πως θέλει μεγάλη προσοχή τι χρησιμοποιούμε κατά την επούλωση. Το 50% αυτών που χρησιμοποιώ, είναι για να βοηθήσουν το δέρμα να αντέξει...ήδη αρχίζω να έχω θεματάκια, αλλά η πύκνωση που βλέπω είναι απίστευτη και χωρίς προηγούμενο...
   
  Last edited: 22 Ιανουαρίου 2016
 19. Briner

  Briner Active Member

  Θεωρητικά, το Τόπικ μπορούν να το βάζουν κι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση. Αλλά με τα κινέζικα Τόπικ δεν μπορείς να ξέρεις τι παίζεται. Εν πάση περιπτώσει, σκέφτομαι να το δοκιμάσω αρχικά σε μια μικρή περιοχή κι αν δω αποτελέσματα επεκτείνω την εφαρμογή και στο υπόλοιπο κεφάλι. Τοπικά βάζεις από την πρώτη μέρα, ή αφήνεις να ηρεμήσει λίγο πρώτα για 1-2 μέρες;
   
 20. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Κάπου είχα διαβάσει ότι κάτι παίζει με τους πόρους του δέρματος..δεν το αφήνει να αναπνέει...(δεν είμαι και σίγουρος) Anyway, ανάλογα το τοπικό, τα έχω περιγράψει παραπάνω. Αμέσως μετά μόνο stemoxydine + vpa, τα υπόλοιπα τα ξεκινάω από την επόμενη.
   
 21. poseidonas77

  poseidonas77 Well-Known Member

  οσοι εχτε αγορασει το dermapen τι εντυπωσεις σας εχει αφησει??
  τα αξιζει τα λεφτα του???
   

Μοιραστείτε τη σελίδα