Mogan, dhi fue, ευαγγελάτος, ~2500grafts, 25-26/09/2017

Mogan

Active Member
Μετά από 5000 τρύπες, 16 ώρες, δύο μέρες και μια εκπληκτική ομάδα (γιατρός κ. Ηλίας Ευαγγελάτος, βοηθός Δώρα Τσεκούρα), καταφέραμε να βάλουμε 6222 τρίχες και σχεδόν 2500 grafts ( αναλυτικά σε λίγες μέρες με τα στοιχεία της κλινικής).

Τα εισαγωγικά της πρώτης συνάντησης με την DHI τα έχω αναφέρει εδώ όπως και τους λόγους που αποφάσισα να πάω εκεί.

Μέρα πρώτη 25/09/2017
Συνάντηση στις 09:00. Επικοινωνία με τον Επιστημονικο Προιστάμενο για το Ιατρικο Ιστορικό.
Στη συνέχεια μέτρηση της πίεσης, αντιβιωση, χάπια για το στομάχι, κορτιζόνη και ενα σενιο ξυρισμά από την κα Τσεκούρα. Επίσης μου δίνουν ρούχα χειρουργίου για να φορέσω αντι για τα δικά μου ρούχα. Δεν το ηξερα και ετσι ειχα παει με ενα σαπιο πουκάμισο γιατί νομιζα οτι αυτο θα φοράω και ελεγα μη βάλω κανα καλό και λερωθεί.
Έτοιμοι για την εκκινηση.

09:45 ξεκινάμε με τη δότρια και την παραλαβή των μοσχευμάτων.
Μαζί με τον Ηλία, επίλέγουμε πρώτα τον ραδιοφωνικό σταθμό που θέλουμε και οι δύο να ακούμε. Τα γούστα μας ταιριάζουν, οπότε είμαστε όλοι happy.
Ξεκινάμε με καμια 15αρια "αναισθητικές" ενέσεις. Ελαφρύ χέρι ο γιατρός, ένιωθα μονο ελαφρά τσιμπήματα. Όχι κάτι έντονο και δυσάρεστο. Λίγα δευτερολεπτά μετά νιώθω το "σφιξιμο" και το δέρμα έχει γίνει εντελώς αναίσθητο. Δε νιώθω τίποτα. Το επιβεβαίωνουμε με το γιατρό και πάμε για την παραλαβή των μοσχευμάτων.

Ο Ηλίας χρησιμοποιεί punch 0,95. Το επιτρέπει το τριχοθυλάκιο, το δέρμα μου και το παχος της τρίχας μου.
Αφαιρέσαμε από αριστερο μισο πανω απο σβερκο και απο αριστερό temple. Την πρώτη μέρα αφαιρέσαμε σχεδόν 1250grafts (3200+τρίχες) με λόγο στα 2.6. Ξεκινήσαμε με το safe zone πανω από το σβέρκο. Εκεί φθάσαμε και ως 2,77τριχες/graft. Στα πλαινα ο λογος έπεσε και ετσι κλεισαμε συνολικά στα 2,6.
Γενικά στο τέλος της μέρας τα 3τριχα ηταν τα περισσότερα τριχοθυλάκια. Θυμάμαι κάτι σε 120 4τριχα και νομιζω 13 5τριχα. Όπως ειπα και πιο πάνω τα δεδομένα αυτά θα τα έχω αναλυτικότερα από την κλινικη τις ακολουθες μέρες.
Ταυτόχρονα η Δώρα έκανε τη δουλειά της με το διαχωρισμό των μοσχευμάτων σε ομάδες και βοηθούσε κάτι με τον εξοπλισμο του γιατρού, όπως την αλλαγή του πάγου καθε νομιζω ~30 λεπτά, όπως και τον καθαρισμό των εργαλείων του γιατρού κλπ εργασίες.
Αιμοραγία υπήρχε απο οτι κατάλαβα, αλλά ανεπαίσθητη, τυπου γραντζουνιάς.

Αν θυμάμαι καλά γύρω στις 13:30μμ πρέπει να τελείωσε η παραλαβή των μοσχευμάτων, με χαλαρή κουβέντα για διάφορα θέματα μεταξύ των τριών μας. Κυριώς εγώ και ο γιατρός, αλλά και η βοηθός απο κοντά. Το κλίμα μεταξυ γιατρού και βοηθού πολύ άνετο με πειράγματα και λοιπά που με εκανε και εμενα να νιωθω ακομη πιο ανετος. Γενικα ημουν ανετος και μονο θετικές σκέψεις είχα. Διαφοροι άλλοι ιατροί που ερχοντουσαν να μας δουν, μας αποκάλεσαν "το δωμάτιο της ατάκας" !

Κάνουμε διάλειμμα κάνα 40 λεπτο για φαγητό, χυμό και τουαλέτα.

Στην επανοδο μας σχεδιάζουμε πρόχειρα την hairline. Προχειρα γιατί ο γιατρός μου ειπε πως πρώτη μέρα ηθελε να κανουμε μια πρώτη τοποθέτηση σε όλο το ευρος της περιοχής, αλλά να μην σχεδιάσουμε σημερα τη hairline. Την επομενη μερα θα καναμε τη hairline , το τελικο δεσιμο με τη ζωνη Β και τα υπάρχοντα μαλλια και πύκνωση στο ευρος που θα καναμε πρώτη μέρα.

Οπότε γυρω στις 14:30μμ ξεκινάμε με δευτερο κυκλο ναρκωσης για τη ληπτρια και καμια 15αρια νεων ενέσεων.
Μια απο τα ιδια, σφιξιμο στο δερμα σε λιγα δευτερα και πληρη τοπικη αναισθησια.

Οποτε ειμαστε έτοιμοι και ξεκινάμε την τοποθέτηση των 1250 grafts διασπαρτα στο ευρος.
Έγινε χρηση 3 implanters 0,95. Γυρω στις 17:00+μμ τελειώσαμε. Το κλιμα εξίσου καλό. Καποια στιγμή ο προβολέας του γιατρου μου ηταν λιγο ενοχλητικος, οποτε έκλεισα τα ματια και τότε για καμια ωρίτσα με ψιλοπήρε ένας ελαφρύς ύπνος.
Κατά τη διαρκεια της τοποθετησης πέρασε και ο κ. Γιώτης, CEO και Founder της DHI. Λιγο τυπικη η επίσκεψη του. Είχε βεβαια να πει κάτι, κάτι που όμως ο Ηλίας ήδη το είχε προγραμματίσει και μου το είχε αναφέρει. Παίξανε και εκεί κάτι καλές ατάκες στο γενικά φιλικό κλίμα.

Να ανάφερω πως τα μοσχεύματα μου ήταν μακρια, με μήκος περίπου 6μμ.
Επίσης, γενικά κάποια στιγμή που στην παραλαβή η τρυπα τοποθετησης του κεφαλιού με ενοχλούσε, ο γιατρός μου άλλαζε συνεχεια μαξιλάρια (μικρά, μεσαία, μεγάλα, κλπ), μέχρις ούτω να νιώσω εγώ καλά.

Τελειώνοντας την πρώτη μέρα η πληροφορία λέει πως στην προσωρινη hairline φθάσαμε ως και 40grafts/cm2. Παίρνω 2 depon 500αρια για να χαλαρώσει λιγο η ενοχληση. Οχι πόνος, αλλά αισθητή ενοχληση. Μου παραδίδουν μια σακούλα με τον ορό που θα πρέπει να ψεκάζω καθε 45λεπτα και νεα σειρά αντιβιωτικών, χαπιών για το στομάχι και κορτιζόνης για να πάρω μετά το βραδινό μου αλλά και μετά το πρωινο μου την επόμενη μέρα.

Όλα φαίνονται καλά και αποχωρώ μια χαρά.


Μέρα δεύτερη 26/09/2017
Τη δευτερη μερα μιας και δεν εχουμε ξυρισματα και ιατρικά ιστορικά δινουμε ραντεβου για 09:30πμ.
Κατι ενας ελεγχος της πορείας, η αλλαγή των ρούχων, τα χάπια κλπ, ξεκινησαμε στις 10:00πμ.

Το feeling και το κλιμα ιδια με της πρώτης μέρας. Ξεκινάμε με παραλαβή από την δεξια πλευρά σημερα.
Η διαφορά στη στρατηγικη σε σχέση με την πρωτη μέρα είναι οτι σημερα πάμε κυρίως για hairline οποτε χρειάζονται περισσότερα 1τριχα και 2τριχα. Έτσι ο Ηλιας χρησιμοποιεί punch 0,90.

Δεν ξέρω τον λογο τριχών/graft της 2ης μέρας, αλλά φαντάζομαι θα φθάσαμε το 2,4 μιας και συνολικά κλείσαμε στο 2,5 με τα ~2500grafts. Oποτε χοντρικά τη 2η μερα αφαιρέσαμε πάλι ~1250grafts και ~3020τρίχες.

Ο Ηλίας μου εξηγησε γιατί κιολας χθες δεν καναμε hairline χαμηλα κι ο λογος ηταν απλός γιατί τη 2η μέρα δε θα μπορούσα να ακουμπήσω το κεφάλι μου στην τρύπα του κρεβατιού χωρίς να πληγώσω τα μοσχευματα! Οποτε πλεον με τη προσωρινή hairline ψηλά, μπορουσα αφοβα να ακουμπήσω και τη 2η μερα. Τη 2η μερα ξεκινησαμε με παραλαβή από το δεξι temple και συνεχίσαμε με το δεξι μισο του σβέρκου και αυτο ειχε να κανει με την προσωπικη μου άνεση.

Οφείλω να πω πως τη 2η μερα πιανόμουν και μουδιαζα αρκετά περισσότερο από την 1η μέρα.
Φυσικά ημουν με 2-3 βραδινό υπνο αν και δεν αποκοιμηθηκα καθολου κατά τη διαρκεια της 2ης μέρας. Χαλαρός ημουν, περισσότερο και από την πρώτη. Μάλλον η κουβεντα ηταν πιο εντονη και ετσι πέρασε η ώρα συζητώντας.

Γενικά το πρόγραμμα παρόμοιο, μουσικούλα, κουβεντούλα και παραλαβή των grafts, η οποία τελείωσε γυρω στις 14:00μμ.

Διάλειμμα, φαγητό , τουαλέτα, ξεπιασμα και ετοιμοι για την τοποθέτηση.

Πλέον σχεδιάζουμε τη hairline αναλυτικά. Το συζητάμε μαζί, με ακούει τον ακούω, κάνουμε μια πρόταση τη συζητάμε, κάνουμε δευτερη εναλλακτική και συμφωνουμε και οι δυο σε αυτήν. Δεν έχω φωτογραφία απο το σχέδιο δυστυχώς, αλλά φαινεται στο τελικο αποτελεσμα. Απλά να πω οτι ήταν πριωνοτο.

Ο Ηλίας ξεκινά με 2τριχα και 1μονοτριχα στα 2 πρώτα χιλιοστα της hairline. Και πηγαίνοντας πιο μεσα μπαίνουν τα 3τριχα, 4τριχα και 5τριχα για την πυκνωση του πρώτης τοποθετησης και για το δεσιμο με το υπαρχον τριχωτό στη ζωνη Β.

Τα 1-2-3τριχα να τοποθετησε με 2 implanters στα 0,90 και τα 4-5τριχα με 2 implanters του 1,0μμ.

Τη δευτερη μερα με την πύκνη τοποθέτηση των 1-2-3τριχων και την πυκνωση του περιοχης της πρώτης μέρας πετύχαμε και 0,50grafts/cm2 σε ορισμένα σημεία. Η στρατηγικη γενικά του Ηλια φανηκε να ειναι πολυ σωστή. Ας πουμε οτι και εγώ (δερμα, μοσχευμα, κλπ) βοηθησαν. Γενικα ηθελε πρωτου κανει την πυκνωση σε ολο το ευρος να εχουν δέσει πρώτα τα μοσχευματα ωστε τη 2η μερα να μπορει ασφαλέστερα να μπει αναμεσα τους για να κανει το ~0,35 σε ~0,45.

Γυρω στις 17:00μμ και τη 2η μερα ολοκληρωθηκε πλήρως η μεταμόσχευση. Η πορεία ήταν αναλογη οπου υπηρχε και γιατρός επισκέπτης η οποια διαρκώς εδινε τα ευσημα στον Ηλία για την άρτια δουλεία του.

Με το τέλος, 2 depon 500αρια και τα χαπια για το βραδυ της ιδιας μερας και το πρωινό της επόμενης.

Συμβουλες για μασαζ για το επικείμενο πριξιμο, για πάγο και ραντεβού για το πρώτο λουσιμο από την εταιρία.

Αναμνηστικη φωτό της ομάδας και ευχές για ό,τι καλύτερο με την αισιοδοξια μας να ειναι έντονη !
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mogan

Active Member
IMG_3302.JPG

Η ανωθεν φωτο λιγες μερες πριν τη μμ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Kαλη επιτυχία εύχομαι!!
Όσο χαλαρωτικό ήταν το κλίμα έτσι που το περιγράφεις άλλο τόσο χαλαρωτική ήταν η αφήγηση που μας έκανες.
 

anargiros88

Well-Known Member
Καλή επιτυχία και από μένα !
1) τι σταθμό βάλατε να ακούτε ?
2) γιατί δεν ανέβασες και την αναμνηστική φώτο να έχουμε και εικόνα ?
Το φυσιολογικό ορό μην τον φοβηθείς . Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ . Προσοχή λίγο στον ύπνο μόνο και όλα θα πάνε καλά !
 

anargiros88

Well-Known Member
Α ! Και κάτι ακόμα . Μονο για τον Ηλία γράφεις . Για την Δώρα μια γραμμή μόνο . Φιλική ήταν η συμμετοχή της ? :p
 

Stripar

Established Member
Ο Ηλίας χρησιμοποιεί punch 0,95. Το επιτρέπει το τριχοθυλάκιο, το δέρμα μου και το παχος της τρίχας μου.

Μέρα πρώτη 25/09/2017
Έγινε χρηση 3 implanters 0,95.

Μέρα δεύτερη 26/09/2017
Η διαφορά στη στρατηγικη σε σχέση με την πρωτη μέρα είναι οτι σημερα πάμε κυρίως για hairline οποτε χρειάζονται περισσότερα 1τριχα και 2τριχα. Έτσι ο Ηλιας χρησιμοποιεί punch 0,90.

Τα 1-2-3τριχα να τοποθετησε με 2 implanters στα 0,90 και τα 4-5τριχα με 2 implanters του 1,0μμ.

Καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό απο το ύφος της παρουσίασής σου ,
υπήρξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την όμαδα που σου έκαναν την μτχ και κυρίως τον γιατρό.

Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στους περισότερους ασθενείς (σχέση εμπιστοσύνης γιατρού-ασθενή)
και κυρίως σε όσους δέν έχουν αποκτήσει ή το κατάλληλο στομάχι ή τις γνώσεις για να βλέπουν τα πράγματα ποιό ξεκάθαρα.

Αυτά όλα στα λέω γιατί:
μας παρακολουθούν απο την κλινική σου , βλέπουν το κράξιμο που τους κάνουμε κατά καιρούς
και πολλές φορές προσπαθούνε να ανασκευάσουν ή να κουκουλώσουν τα πράγματα με την γνωστή κουτοπονηριά που διεκατέχει την χώρα!

Μιάς και απο ότι φαίνεται είσαι έξυπνο παιδί,
Θα ήθελα να αναρωτηθείς τις επόμενες ημέρες που θα βλέπεις τα πράγματα ποιό ξεκάθαρα άν γίνεται:

να τοποθετηθεί μόσχευμα με impanter 0,95mm που πρώτα έχει εξαχθεί με Manual Punch 0,95mm ή να τοποθετηθεί μόσχευμα με implanter 0,90mm που έχει εξαχθεί πρώτα με punch 0,90mm.

Πρακτικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ γιατί στουμπώνει το Implanter!
Το graft το περιβάλει σημαντικός λοιπώδης ιστός κατά την κοπή και εξαγωγή με το punch
και βέβαια το Hair Matrix & Papilla έχουν και αυτά αυξημένη διάμετρο έστω και κατά λίγο.
Συνεπως χρειάζεται μεγαλύτερη διάμετρο στο implanter προκειμένου να περάσουν αβίαστα και να μήν τραυματιστούν κατά την μηχανική κίνηση του Choi


Δέν είναι τυχαίο που παγκόσμια ο λόγος Implanter/punch είναι πάντα μεγαλύτερος κατά 0,50mm !!!

Η κουτοπονηρία και ο εμπεγμός πάνω απο τα αναισθητοποιημένα κεφάλια των ασθενών σε όλο του το μεγαλείο !!!

Στην καλύτερη περίπτωση σε αυτήν την κλινική βλεπεις :
εξαγωγή με punch 0,95mm , implanter 1,0mm για μονότριχα & δίτριχα , implanter 1,1mm για τα πολύτριχα.

Kαλή ανάρρωση εύχομαι
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mogan

Active Member
Καλή επιτυχία και από μένα !
1) τι σταθμό βάλατε να ακούτε ?
2) γιατί δεν ανέβασες και την αναμνηστική φώτο να έχουμε και εικόνα ?
Το φυσιολογικό ορό μην τον φοβηθείς . Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ . Προσοχή λίγο στον ύπνο μόνο και όλα θα πάνε καλά !

Καλημερα.
Αρχικα thanks για τις ευχες.

Τα δυσκολα τωρα ξεκινανε!!!

1. Εμεις ακουγαμε Pepper και Best. Η ομαδα ομως ζητησε απο μενα να βαλω οτι θελω. Ξεκινησαμε με Easy λοιπον που ηταν ο default και αλλαξαμε στους δυο ανωθεν κατα τη διαρκεια των δυο ημερων.

2. Η αναμνηστικη φωτο δειχνει φουλ face μωρε οποτε την αποφευγω. Αλλωστε ειναι αναμνηστικη για εμας.

3. Γραφω για τον Ηλια κυριως, γιατι ο Ηλιας ηταν πανω απο το κεφαλι μου για 16ωρες. Οπως ειπα κυριως με αυτον συζητουσαμε και η Δωρα ακολουθουσε απο κοντα. Ειμασταν και λιγο πιο κοντα ηλικιακα, λιγο περισσοτερο κοινα ενδιαφεροντα κλπ. Η Δωρα φαινοταν να ειναι πολυ καλοκαρδη. Ξερεις εξω καρδια. Βεβαια παιδια το feeling ειναι αυτο. Δεν κρινω με βεβαιοτητα, αλλα νομιζω οτι η ουσια για εναν "περαστικο" ειναι το feeling να ειναι σωστο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mogan

Active Member
Καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό απο το ύφος της παρουσίασής σου ,
υπήρξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την όμαδα που σου έκαναν την μτχ και κυρίως τον γιατρό.

Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στους περισότερους ασθενείς (σχέση εμπιστοσύνης γιατρού-ασθενή)
και κυρίως σε όσους δέν έχουν αποκτήσει ή το κατάλληλο στομάχι ή τις γνώσεις για να βλέπουν τα πράγματα ποιό ξεκάθαρα.

Αυτά όλα στα λέω γιατί:
μας παρακολουθούν απο την κλινική σου , βλέπουν το κράξιμο που τους κάνουμε κατά καιρούς
και πολλές φορές προσπαθούνε να ανασκευάσουν ή να κουκουλώσουν τα πράγματα με την γνωστή κουτοπονηριά που διεκατέχει την χώρα!

Μιάς και απο ότι φαίνεται είσαι έξυπνο παιδί,
Θα ήθελα να αναρωτηθείς τις επόμενες ημέρες που θα βλέπεις τα πράγματα ποιό ξεκάθαρα άν γίνεται:

να τοποθετηθεί μόσχευμα με impanter 0,95mm που πρώτα έχει εξαχθεί με Manual Punch 0,95mm ή να τοποθετηθεί μόσχευμα με implanter 0,90mm που έχει εξαχθεί πρώτα με punch 0,90mm.

Πρακτικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ γιατί στουμπώνει το Implanter!
Το graft το περιβάλει σημαντικός λοιπώδης ιστός κατά την κοπή και εξαγωγή με το punch
και βέβαια το Hair Matrix & Papilla έχουν και αυτά αυξημένη διάμετρο έστω και κατά λίγο.
Συνεπως χρειάζεται μεγαλύτερη διάμετρο στο implanter προκειμένου να περάσουν αβίαστα και να μήν τραυματιστούν κατά την μηχανική κίνηση του Choi


Δέν είναι τυχαίο που παγκόσμια ο λόγος Implanter/punch είναι πάντα μεγαλύτερος κατά 0,50mm !!!

Η κουτοπονηρία και ο εμπεγμός πάνω απο τα αναισθητοποιημένα κεφάλια των ασθενών σε όλο του το μεγαλείο !!!

Στην καλύτερη περίπτωση σε αυτήν την κλινική βλεπεις :
εξαγωγή με punch 0,95mm , implanter 1,0mm για μονότριχα & δίτριχα , implanter 1,1mm για τα πολύτριχα.

Kαλή ανάρρωση εύχομαι

Καλημερα Stripar. Σε ευχαριστω για τις ευχες σου και ελπιζω να πανε ολα καλα.

Εχεις δικιο οσον αφορα το αισθημα εμπιστοσυνης. Οπως ανεφερα και στο προηγουμενο νημα μου που αναφερω για ποιο λογο επελεξα την DHI ηταν γιατι με εκαναν να νιωσω εμπιστοσυνη. Επειδη ειμαι μεσα στο επιχειρειν και ειδικα στο εμπορικο κομματι ας πουμε οτι παντα ειχα μια αλλη οπτικη. Ετσι λοιπον τους ειχα πει ξεκαθαρα πριν την επεμβαση, πως ειτε ειναι εξαιρετικα στημενοι εμπορικα ωστε να πειθουν τους υποψηφιους πελατες, ειτε ειναι καλοι στη δουλεια τους. Επελεξα να πιστεψω το δευτερο. Ισως γιατι με βολευε.

Ομως τα πραγματα ηταν απλα.
Ζητησα πυκνοτητα ανω του 45grafts/cm2 στη φυτρωση. Μου υποσχεθηκαν αυτο οποτε δωσαμε τα χερια για την επεμβαση.
Με ενημερωσαν πως στην τοποθετηση φθασαμε απο 40 ως και 52 σε σημεια. Εφοσον αυτο ισχυει (δεν εχω ακομη το τετραγωνακι), τοτε η προαπαιτουμενη αρχη εγινε οπως τη ζητησα. Αν και η φυτρωση παει ανωθεν του υποσχομενου 90% τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι αυτο που ζητησα. Αυτο που ζητησα ελπιζω να ειναι και αυτο που θελω. Γιατι ακομη δεν εχω ξεκαθαρο στο μυαλο μου τι σημαινει πρακτικα 45grafts/cm2 στο δικο μου κεφαλι. Αλλα τουλαχιστον διαβαζοντας εδω ενιωσα πως θα ειναι κατι αξιοπρεπες.


Απο την αλλη σκεφτομαι πως ΟΚ οι Διοικητικοι να ειναι στημενοι, αλλα και οι γιατροι και οι βοηθοι; τι να πω; μπορει.
Αλλωστε ιδιοκτητης Αμερικανος που ειναι μανουλες στο marketing αυτοι!

Οσον αφορα τα παχη των punch και των implanters σου αναφερω οτι προφορικα ακουγα να λενε. Δλδ ο Ηλιας ζηταγε απο τη Δωρα το 0,95 punch για την εξαγωγη και της ζητουσε 0,95 implanters για την εισαγωγη. Συνεννοημενο απλα για να το ακουσω; λεω ξανα μπορει.

Βεβαια ειδικος δεν ειμαι στις μεταμοσχευσεις και θεωρω εισαι πιο ενημερωμενος απο εμενα για να αναφερεις τα ανωθεν. Προφανως τα εχεις δει, διαβασει κλπ και δεν τα λες ετσι.
Ομως ως μηχανικος δε μου φαινεται περιεργο ενα "σωμα" που κοβεται με ενα κοπτικο εργαλειο σε διασταση 0,95 τοτε να χωραει σε ενα τοποθετικο εργαλειο διαστασεων 0,95. Να συμπληρωσω δε πως το "σωμα" αφαιρειται απο ενα περιβαλλον με θερμοκρασια 36 βαθμων σε ενα περιβαλλον με θερμοκρασια κατω των 20 βαθμων (για την ακριβεια 21 στην αιθουσα και το σωκα ακουμπουσε πανω σε παγο). Οποτε ενδεχομενως να συστελεται και να γινεται μικροτεροο απο 0,95.
Μιλαω απλα με λογικη και οχι με ειδικες γνωσεις πανω στη μμ τριχων, την συμπεριοφορα του δερματος κλπ.

Οποτε οταν ακουγα ολα αυτα μου φαινοντουσαν λογικα, χωρις ομως να μπορω να εμβαθυνω σε βαθος.

Για μενα σημασια εχει εφοσον παει καλα η φυτρωση μου, τοτε να δω τα συμφωνηθεντα ~47grafts/cm2 και ανω του 90% φυτρωσης.
Αν δω αυτο τοτε θα ειμαι ευχαριστημενος γιατι θα εχουν τηρηθει τα συμφωνηθεντα, με σειρα προτεραιοτητας :
1. Να μη συμβει κατι κατα τη διαρκεια της επεμβασης. Ολα πηγαν καλα.
2. Να μη συμβει κατι μετα την επεμβαση. Φαινεται να πηγαινουν καλα τα πραγματα, μακαρι να συνεχισουν ετσι
3. Να εχουμε ανω του 90% φυτρωση, ωστε να μην πεταμε τριχοθυλακια χωρις λογο, γιατι δεν ειναι ανεξαντληντα.
4. Να εχουμε μεσο ορο ανω του 45grafts/cm2 ωστε να εχουμε ενα θεωρητικα αξιοπρεπες αποτελεσμα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mogan

Active Member
Ενα update:

Επιλεγω τις πρωτες μερες να "κοιμαμαι" σε λιγο καθιστικη σταση. Πολλα μαξιλαρια που σηκωνουν ψιλα το σωμα, ωστε να αποφευγω να πλαγιαζω μη τυχον ακουμπησει η ληπτρια. Φυσικα οπως καταλαβαινετε δεν κοιμαμαι πολυ καλα και πιανομαι και λιγο. Αλλα μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος;

Επισης, αντιστροφη μετρηση στο κινητο και ανα 45λεπτα ψεκασμα με ορο.

Τελος πριξιμο υπαρχει. Οπτικα οχι κατι εντονο ακομα, αλλα το μετωπο ποναει. Μαλλαξεις και παγος ηταν η συσταση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

tasos33

Well-Known Member
Η dhi ειναι γνωστο πως απο την 1 μμ δεν πιανει πυκνοτητες στα 45G/cm, μπορει να μην φτανει δε στα 45 ουτε με την 2η μμ, δεν θα εξετασουμε τους λογους δεν ειναι επι του παροντος.

Περαν λοιπον της παγιας πρακτικης της εταιρειας που σου προανεφερα, παμε λοιπον στα απλα μαθηματικα.

Αν υποθεσουμε οτι σου εβαλαν 2500g σε ολη την ληπτρια περιοχη, διαιρώντας τα συνολοκα graft με την πυκνοτητα που
υποστηριζουν εχουμε και λεμε 2500 : 45 προκυπτει η καλυπτομενη επιφανεια που πρεπει να ειναι 55τ. εκ.

Απο τις φωτο σου θεωρω οτι η επιφανεια ειναι μεγαλυτρη των 55 τ. εκ αρα και η πυκνοτητα θα ειναι μικροτερη.
Αν μπορεις κανε μια εμβδαδομετρηση να το δουμε.


Καλημερα Stripar. Σε ευχαριστω για τις ευχες σου και ελπιζω να πανε ολα καλα.


Αν δω αυτο τοτε θα ειμαι ευχαριστημενος γιατι θα εχουν τηρηθει τα συμφωνηθεντα, με σειρα προτεραιοτητας :

3. Να εχουμε ανω του 90% φυτρωση, ωστε να μην πεταμε τριχοθυλακια χωρις λογο, γιατι δεν ειναι ανεξαντληντα.
4. Να εχουμε μεσο ορο ανω του 45grafts/cm2 ωστε να εχουμε ενα θεωρητικα αξιοπρεπες αποτελεσμα.
 
  • Like
Reactions: mx5

Mogan

Active Member
Η dhi ειναι γνωστο πως απο την 1 μμ δεν πιανει πυκνοτητες στα 45G/cm, μπορει να μην φτανει δε στα 45 ουτε με την 2η μμ, δεν θα εξετασουμε τους λογους δεν ειναι επι του παροντος.

Περαν λοιπον της παγιας πρακτικης της εταιρειας που σου προανεφερα, παμε λοιπον στα απλα μαθηματικα.

Αν υποθεσουμε οτι σου εβαλαν 2500g σε ολη την ληπτρια περιοχη, διαιρώντας τα συνολοκα graft με την πυκνοτητα που
υποστηριζουν εχουμε και λεμε 2500 : 45 προκυπτει η καλυπτομενη επιφανεια που πρεπει να ειναι 55τ. εκ.

Απο τις φωτο σου θεωρω οτι η επιφανεια ειναι μεγαλυτρη των 55 τ. εκ αρα και η πυκνοτητα θα ειναι μικροτερη.
Αν μπορεις κανε μια εμβδαδομετρηση να το δουμε.

Πως κανω εμβαδομετρηση;
 

tasos33

Well-Known Member
ειναι λιγο δυσκολο μονος σου, μαζουρα θελει και ενα δευτερο ατομο.

Παρε ενα χαρτονακι κανε μια τρυπα 1*1 εκατοστο βαλτο πανω στο κεφαλι σε διαφορα σημεια και παρε κοντινες φωτο καλης αναλυσης. Ετσι θα μετρησουμε τα graft και θα το διαπιστωσουμε.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Καλη επιτυχια φιλε. Ο αριθμος των μοσχευματων ειναι αρκετα καλος για την περιπτωση σου. Το θεμα ειναι να παει καλα η φυτρωση τωρα.
Επισης ο λογος 2,5 που ειχες μεσο ορο ειναι εξαιρετικος. Με υψηλη φυτρωση θα μεινεις ευχαριστημενος πιστευω.
Οσο τραβαει το κεφαλι ψεκαζεις. Καλη φυτρωση.
 

tasos33

Well-Known Member
Αν έχει όντως 45 πυκνότητα, που δε νομιζω, με τον λογο που έχει θα γίνει πολύ καλός ως προς την πυκνότητα, φυσικότητα και σχεδιασμο δεν ξέρουμε.

Αν έχει εκεί στα 35 με τοσα διτριχα και τριτριχα που εβαλαν μπορεί να δείχνει και λίγο σαν της κούκλας το μαλλί.
 

Stripar

Established Member
Ομως ως μηχανικος δε μου φαινεται περιεργο ενα "σωμα" που κοβεται με ενα κοπτικο εργαλειο σε διασταση 0,95 τοτε να χωραει σε ενα τοποθετικο εργαλειο διαστασεων 0,95. Να συμπληρωσω δε πως το "σωμα" αφαιρειται απο ενα περιβαλλον με θερμοκρασια 36 βαθμων σε ενα περιβαλλον με θερμοκρασια κατω των 20 βαθμων (για την ακριβεια 21 στην αιθουσα και το σωκα ακουμπουσε πανω σε παγο). Οποτε ενδεχομενως να συστελεται και να γινεται μικροτεροο απο 0,95.

Αγαπητέ Mogan
η θερμοκρασία δωματίου και ο πάγος που τοποθετείτε το τριβείο με τα μοσχεύματα έχει να κάνει αποκλειστικά με την διατήρηση των ιδιοτήτων των μοσχευμάτων και την βιωσιμότητα αυτών.

Σε καμία περίπτωση δέν χωράει ένα μόσχευμα που έχει βγεί με ένα Punch 0,90mm σε ένα implanter 0,90mm
για τους λόγους που ανέφερα εχτές , εκτός και άν :

α) καθαριστεί το κάθε μόσχευμα απο τον παραπανήσιο ιστό , τεχνική που χρησιμοποιούν στην strip.
Αυτό όμως είναι φοβερά χρονοβόρο και προϋποθέτει 3-4 παρασκευάστριες με αντίστοιχα μικροσκόπια για να επιτευχθεί.
Κατά δήλωσή σου πέρα απο τον γιατρό υπήρχε μόνο μία παρασκευάστρια στην αίθουσα.

β) ο γιατρός αδιαφορήσει για τον τραυματισμό που θα υποστεί το Hair Matrix & papilla του graft κατά την μηχανική κίνηση του implanter
και απλά χώσει τα μοσχεύματα , όπως να ναι με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητα και φύτρωση των Grafts.

Θεωρώ ότι απλά είναι ένα πυροτέχνημα της εταιρείας προς χάριν εντυπωσιασμού,
μιάς και στο πρόσφατο παρελθόν (1-2 μήνες πρίν) τους κράζαμε που
κάνανε εξαγωγή με 1.1 και 1.2mm Punch σε μέλη του forum ,
και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τρίχας π.χ: σγουρό μαλλί.

Τέλος όπως είναι γνωστό , το implanter είναι συνήθως μεγαλύτερο μέγεθος απο το Punch.
Και λέω συνήθως γιατί τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η DHI είναι τόσο μεγάλα που καταπίνουν τα πάντα απο ένα μέγεθος και μετά!.

Ακόμα και ο Erdogan που ανοίγει υποδοχές πρώτα ,
χρησιμοποιεί μεγαλύτερο μέγεθος Keep για την εισαγωγή του Graft μετέπειτα όπως πρόσφατα είδαμε σε video στο forum.

Όπως και να έχει ,
σου εύχομαι καλή επιτυχία μιάς και είσαι σοβαρό παιδί!.
 
Μπλουζα