Ginkgo biloba

Και γιατι να μην φάω μαύρη σοκολάτα; Εδώ διαβαζω έχει μεγαλύτερη ποσότητα σε συστατικά πολυφαινολες και αντιοξειδωτικές από τις ελιές που λες


http://www.nature.com/ejcn/journal/v64/n3s/fig_tab/ejcn2010221t1.html#t1-fn2
Οι πολυφαινολες που περιεχει το κακαο κ η μαυρη σοκολατα δεν δρουν σαν αντιβιοτικα.

http://medicinapreventiva.org/en_US/is-chocolate-healthy/

Ενω,
αντιθετως οι πολυφαινολες που περιεχονται μονο,
στο παρθενο ελαιολαδο(που προερχεται απο ορισμενες περιοχες),
στοις ελιες,
και
στα φυλλα της ελιας,

περιεχονται οι πολυφαινολες

ελαιοευρωπαινη,
ελαιοκανθαλη,
υδροξυτυροσολη,
κλπ.
Οι οποιες ειναι ισχυρα φυσικα Αντιβιοτικα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

FarCry

Member
Οι πολυφαινολες που περιεχει το κακαο κ η μαυρη σοκολατα δεν δρουν σαν αντιβιοτικα.

http://medicinapreventiva.org/en_US/is-chocolate-healthy/

Ενω,
αντιθετως οι πολυφαινολες που περιεχονται μονο,
στο παρθενο ελαιολαδο(που προερχεται απο ορισμενες περιοχες),
στοις ελιες,
και
στα φυλλα της ελιας,

περιεχονται οι πολυφαινολες

ελαιοευρωπαινη,
ελαιοκανθαλη,
υδροξυτυροσολη,
κλπ.
Οι οποιες ειναι ισχυρα φυσικα Αντιβιοτικα.

Έχουμε δικές μας ελιές και ορισμένες είναι ελιές καλαμών. Χωρίς συντηρητικά και λιπάσματα. Θα κάνω δοκιμή αυτό που ειπες για να δω εάν θα γίνει κάτι. Βέβαια παρατηρώ ότι ανεβάζει κάπως την πίεση

Επίσης βρήκα και συμπληρώματα διατροφής με εκχυλίσματα ελιάς αλλά δεν ασχολούμαι.

Μπορείς να μου πείς τη γνώμη σου και για το εχινακεια;
 

Gibik

Active Member
Ξεχασα να σου πω πως δεν πήρα τα 120 mg της Lambert's γιατί διάβασα πολλές παρενέργειες αλλά το memovigor 2 που το κάθε χάπι έχει 50 mg

Δύο φορές το πήρα. Παρατήρησα πως αυξήθηκε η εμβοη και αφού το εκοψα μετά από δύο μερες ξαναέπεσε και μετά ανέβηκε πάλι για τρεις μέρες χειρότερα και τώρα είναι πάλι χαμηλα.

Δεν ξέρω εάν έφταιξε το ginko για αύξηση της εμβοης αλλά στο tinnitus talk forum σε δημοσκόπηση ένα περίπου 10% είπε την αύξησε.

Και με το ribrain που το πήρα για 13 μέρες δεν είδα να κάνει κάτι.

Γενικά περισσότερο μου έχει χτυπήσει το αριστερό μου αυτί. Έχω νιώσει διάφορα συμπτώματα αο τσιμπήματα απο αίσθηση διόγκωσης τώρα από χθες άρχισα να το νιώθω πιο ανοιχτό και σήμερα μία αίσθηση καψιματος. Θα του βάλω βαμβάκι το βράδυ που θα κοιμηθώ για ζέστη.

Παράλληλα με τις εμβοες πέρασα και μία ωτίτιδα με πόνο στο αυτί και φλεγμονή στις σάλπιγγες που πέρασε σε 8-10 μέρες. Δεν επηρέασε την εμβοη πάντως.

Με έχει ταλαιπωρήσει αυτό το πράγμα
Φίλε, με το Ginkgo, (όπως και το Vastarel 35mlg που συντογογραφούσαν παλιά οι ΩΡΛ,τώρα είναι υπό κατάργηση λόγω παρενεργειών), ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η εμβοή, σε μένα όχι μόνο αύξανε την εμβοή αλλά άκουγα και τους παλμούς της καρδιάς μου στο αυτί που έχω πρόβλημα. Μαζί με την εμβοή που είναι σφύριγμα, σαν σειρήνα άκουγα ένα βουμπ, βούμπ το αίμα που έραιε...

Το Ginkgo και γενικότερα όλα τα αγειοδιασταλτικά δεν κάνουν τίποτα για τις εμβοές, τα δίνουν για να φτιάξει η ακοή, που είναι η αιτία της εμβοής.

Όσο μειώνεται η ακοή, δημιουργεί το αυτί την εμβοή σε ένταση ανάλογη της έντασης της ακοής που έχει χαθεί.

Αμφιβάλλω αν η ακοή σου και του Γιώργου του Bioherbal είναι κανονική...
Θα εξηγήσω στο επόμενο σχόλιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gibik

Active Member
Προς τους δυό σας που έχετε εμβοές, Bioherbal & farcry.
Να συννενοηθούμε σε δύο πράγματα, πως διαβάζουμε το ακουόγραμμα και τι είναι τα db.
Πολλές φορές έχω ακούσει από ομοιοπαθής με εμβοές ότι η ακοή τους είναι εντάξει γαιτί έτσι νομίζουν ή έτσι τους είπαν οι ΩΡΛ αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι και το λέει το ακουόγραμμά τους γιατί τα db (ντεσιμπέλ) είναι αλγόριθμος και μέχρι 20-25 db μειώσεις, οι ΩΡΛ το θεωρούν "εντός φυσιολογικών πλαισίων" βάσει της επίσημης ιατρικής τους.

Στο ακουόγραμμα στην πάνω οριζόντια γραμμή έχουμε τις συχνότητες σε Hertz που μετριούνται 2, 4, 6, 8, κλπ και στην κάθετη έχουμε τα db τα οποία μετρούνται σε 0,5,10, 15, 20, 25 κλπ.
Οι πρώτες συχνότητες εξ' αριστερών στο ακουόγραμμα είναι οι χαμηλές, τα μπάσα ας πόυμε και όσο πάμε δεξιά πάμε στις υψηλές συχνότητες, τις πρίμα ας πούμε. Αν υπάρχει πρόβλημα στις χαμηλές συχνότητες θα ακούτε στις εμβοές σφυριές, ή ένα βόμβο ή ένα βουητό μπάσο. Αν υπάρχει πρόβλημα στις υψηλές θα ακούτε στις εμβοές σειρήνες, συναγερμούς, σφυρίγματα ή κουδουνίσματα...

Τώρα τα db που είναι και το πιο δύσκολο. Τα db είναι αλγόριθμος. Η φυσιολογική ακοή κινείται μεταξύ 0-10 db.
Τα 10db είναι 10 φορές αύξησης της έντασης του ήχου των 0 db που βγάζει το μηχάνημα του ακουογράμματος. Συνήθως οι άνθρωποι με εξαιρετική ακοή ακούνε στα 0 - 5 db.
Τα 20 db επειδή είναι αλγόριθμος, είναι 10χ10=100 φορές αύξησης του ήχου, το αντιλαμβάνεστε? το μηχάνημα ακουογράμματος έχει αυξήσει την ένταση του ήχου απο 10 στα 20 db 100 φορές για να το ακούσετε!
Τα 30 db είναι 10χ10χ10=1.000 Αυξάνει την ένταση του ήχου το μηχάνημα 1.000 φορές!

Εδώ είναι το μπέρδεμα τώρα, οι ασθενής δεν ξέρουν ότι τα db είναι αλγόριθμος, νομίζουν ότι τα db είναι μείωση της ακοής επι της %, δηλαδή τα 10 db είναι 10 φορές μείωση ενώ νομίζουν ότι είναι 10% τα 20 db νομίζουν είναι μείωση 20% της ακοής ενώ στην πραγματικότητα είναι 100 φορές μειωμένη και τα 30 db είναι μειωμένη η ακοή 1.000 φορές και νομίζουν ότι είναι 30%.
Οι Ωρλ δεν εξηγούν το θέμα αυτό συνήθως, όποιος το ξέρει τους πιέζει όπως εγώ ακόμα και για 5 db...Γιατί την πρώτη φορά την πάτησα πρίν 8 χρόνια επειδή δεν ήξερα, στα μεταγενέστερα περιστατικά μου επειδή ήξερα μου φτιάχνανε οι γιατροί την ακοή εντελώς επειδή τους πίεζα και έτσι δεν είχα αύξηση εμβοής.
Οι Ωρλ δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις τιμές όπως σας είπα μέχρι 25 db άντε 30 db γιατί τα πολύ σοβαρά περιστατικά ξεκινάνε απο τα 30 db και κάτω και οι εμβοές από τα 30 db και πάνω μπορεί να τρελάνουν τον άνθρωπο ή να τον οδηγήσουν και στην αυτοκτονία ακόμα. Φανταστείτε να έχετε εμβοή 70 db, εκεί παρακαλάς να χάσεις την ακοή σου παρά να έχεις εμβοή τέτοιας έντασης.

Κοιτάξτε τα ακουογράμματα σας τώρα και άμα δείτε την γραμμή της ακοή σας να πέφτει σε κάποιες συχνότητες, κοιτάξτε πόσο πέφτει σε db. Αν δείτε πτώση πάνω από 15-20 db είναι αυτή η έλλειψη της ακοής σε db που σας δημιουργεί την εμβοή που επίσης μετριέται σε db. Αν πέφτει πιο πολύ πχ στα 30-40-50db έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι η εμβοή είναι ανάλογη του πόσο έχει μειωθεί η ακοή σας. Δυστυχώς αυτή είναι η αντίδραση του αυτιού η οποία δεν παρουσιάζεται σε όλους με την μορφή εμβοής, δεν ξέρω γιατί.
Για αυτό φτιάχνουμε το αυτί και την ακοή του όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί έτσι φεύγει η εμβοή.
Και λυπάμαι αλλά για να φτιάξει η ακοή και να φύγει η εμβοή θέλει θεραπείες πολύ σοβαρές σε νοσοκομεία εξειδικευμένα και χρονικό περιθώριο 30 ημέρες άντε 45, δεν φτιάχνει με γιατροσόφια, μαντζούνια και ελιές, ό χρόνος που περνάει είναι εις βάρος σας.
Δεν ξέρω κανένα που να γλύτωσε απο τις εμβοές όταν τους συνέβει πρώτη φορά γιατί δεν έσπευσαν εγκαίρως αλλά δεν ήξεραν και που να πάνε για να βοηθηθούν, μόνο κάποιοι παροδικά τις μειώνουμε με xanax, με βιταμίνη Β σύμπλεγμα ή τα neurobion.

Επίσης τα ακουογράμματα πρέπει έχουν δύο γραμμές ακοής, η μία είναι ακοή των τυμπάνων και η άλλη του έσω αυτιού δηλαδή κοχλίας και ακουστικό νεύρο. Στα τύμπανα γίνεται ελένγχος με τα ακουστικά του ακουογράφου και για το ακουστικό νεύρο βάζουν και ακουστικά αλλά και ένα μέταλλο που ακουμπάει το κρανίο πίσω από το αυτί. Αν οι δύο γραμμές συμπιπτουν το πρόβλημα είναι τα τύμπανα συνήθως, αν έχουν διαφορά οι γραμμές του έσω αυτιού με τα τύμπανα τότε φταίει το το έσω αυτί ακουστικό νέυρο-κοχλίας όπου η γραμμή του σε αυτή την περίπτωση είναι ποιο χαμηλά σε db στο ακουόγραμμα απο την γραμμή των τυμπάνων και αυτό είναι το δύσκολο να φτιάξεις, ενδοφλέβεια αγειoδιασταλτικά, κορτιζόνες, ενδυτυμπανικές ενέσεις που σου τρυπάνε το τύμπανο για να ρίξουν κορτιζόνη στον κοχλία πίσω απο το τύμπανο και τελευταία ευκαιρία υπερβαρική ιατρική παράλληλα με λήψη Ginkgo Biloba αν είναι εμπειρος ο γιατρός αλλά και ο ασθενής, όπου φτιάχνει στο τέλος, δεδομένου το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών.
Αν η ζημιά είναι στα τύμπανα, που μπορεί να φταίνε πολλοί λόγοι, φτιάχνεται εύκολα και δεν πιέζει ο χρόνος.
Καλή τύχη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

FarCry

Member
Λοιπον επανερχομαι στο θεμα για να το κλεισω απο μενα

δεν εχω θεμα ακοης. το δικο μου θεμα με των εμβοων ειναι απο πιεση λογω στομαχους και νευρωσης.

ουτε ιωσης ουτε αλλες βλακειες.

οι 10 ελιες που δοκιμασα να φαω για 2 μερες με βαρεσαν το βραδυ με εμβοη που δεν μπορεσα να κοιμηθω λογω του αλατιου

το rebrain πρεπει να μου κρατησε την εμβοη χωρις να πεσει γιατι πρεπει να μου ειτε αυξησε την πιεση ειτε να μου πειραξε το ιδιο πειραγμενο στομαχι γιατι εχει παρενεργειες του στομαχους και στο τελος το διεκοψα γιατι με βαρεσε στομαχικος ιλλιγος.

το ginko biloba μια απο τα ιδια.

η λυση βρεθηκε στο βαμμα βρωμης και προσοχη στο στομαχι πριν τον υπνο μεχρι να ερθει στα καλα του.

http://www.avogel.gr/product-finder/avogel/avenaforce_tinct.php


αποτυχια το βαμμα με αυτα τα χαπια,οχι σε αποτελεσμα αλλα στο αισθητικο κομματι.
λιωσανε τα χαπια στο οινοπνευμα αλλα βγηκε ενα λασπωδες υγρο αρκετα λιπαρο και με περιεργη ασχημη μυρωδια,οταν επεσε και το νερο εκοψε σαν το αυγολεμονο.
το μουκαλακι που το αποθηκευσα πηγε στα σκουπιδια,δεν καθαριζει,πολυ λασπη και μαλιστα λιπαρη

επισης καπα η ιδια εταιρεια εχει και βαμμα ginko biloba να δοκιμασεις στο μαλλι

http://www.avogel.gr/product-finder/avogel/geriaforce_tinct.php


αυτα και τελος με την ιατρικη απο τα LIDL
 

fasda

Active Member
σημερα ηρθε το συμπληρωμα απο αγγλια, τωρα το χαπι ποσο περιεχει 120 μγ η 180? και πως το κοβεται σε 3-4 κομματια που λετε?
 

nikos23456

New Member
Χαίρετε.
Τελικά μετά από τόσα χρόνια, ποιά είναι η λύση για τις εμβοές; Έχω και εγώ εδώ και 2 χρόνια και με έχει εκνευρίσει. Μάλλον το έπαθα από δικό μου λάθος, από δυνατή μουσική και πρέπει να υπήρχε προηγουμένως κάποιο θέμα ήδη στο ένα αυτί. Πήγα σε ΩΡΛ μετά την ζημιά και μου είπε ότι έχω βαρυκοϊα στο αυτί που έχω τις εμβοές. Παραδόξως, εγώ με το ginkgo biloba έχω δει μια μικρή βοήθεια, παρόλο που άλλοι δεν βλέπουν αλλά ειδικά σε ησυχία το ακούω loud and clear. Διάβαζα ότι πολλές φορές δεν μπορεί να κάνει κάτι ο ΩΡΛ αλλά νευρολόγος. Εσείς τι έχετε διαπιστώσει; Να πάω στο ΝΙΜΙΤΣ; Να πάρω το αναφερθέντα Avenaforce; Ευχαριστώ.
 
Μπλουζα