capsaicin cream !!!!!!!!!

kapa

Μέλος του προσωπικού
pazuzu είπε:
We have found that chronic, long-term topical application of capsaicin increased skin carcinogenesis in mice treated with a tumor promoter. These results might imply that caution should be exercised when using capsaicin-containing topical applications in the presence of a tumor promoter, such as, for example, sunlight.

http://cancerres.aacrjournals.org/content/71/8/2809.full

Ένα update από όσους χρησιμοποιούν;

thanks για το info pazuzu.
σημαντικο ο καθε ενας να τα ζυγισει.
και εγω τα ζυγισα http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8983-post-116378.html#pid116378 και προχωρησα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pazuzu

New Member
Έτσι ακριβώς είναι φίλε Κάπα. Σημασία έχει να προσφέρουμε μία συνολική ενημέρωση, ειδικά όσοι από εμάς προτείνουμε θεραπείες, και από εκεί και πέρα ο καθένας να παίρνει τις αποφάσεις του. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι δογματικός φαν των ερευνών, και δε σημαίνει ότι τις ακολουθώ τυφλά, απλά αναγνωρίζω ότι δίνουν τη γενική εικόνα πάνω στο αντικείμενο που μελετούν. Οι έρευνες μπορούν να αναιρεθούν ανά πάσα στιγμή και είναι εν δυνάμει άκυρες, και μόνο για τον λόγο ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και επηρεάζεται/αλληλεπιδρά με χιλιάδες διαφορετικούς ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Παράδειγμα η φίνα που εσένα όπως λες σε γονατίζει, ενώ για άλλους είναι ασπιρινούλα. Παράδειγμα η αιρόλ, που σε εσένα λειτουργεί (ή λειτουργούσε) θαυμάσια, σε άλλους καθόλου, ενώ άλλους τους χειροτέρευε. Όποιος κοιτάει λοιπόν τις έρευνες υπό αυτό το πρίσμα, ναι, είναι άχρηστες επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα της εξαίρεσης. Εγώ όμως προτιμώ να κοιτάω το δάσος. Δεν είναι λοιπόν 100% απαραίτητο ότι όποιος χρησιμοποιεί ω-3 λιπαρά θα πάθει καρκίνο του προστάτη ή όποιος χρησιμοποιεί τοπική καψαϊκίνη θα πάρει καρκίνο του δέρματος. Αλλά προσωπικά δεν προτίθεμαι να μάθω ιδίοις όμμασι αν όντως η τοπική καψαϊκίνη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Όποιος θέλει είναι ελεύθερος να το κάνει.
 

Briner

Active Member
Νομίζω ότι έχει σπαρθεί πολύ πανικός, σε δυσαναλογία με τις επιφυλάξεις των ερευνών. Και σίγουρα η εστίαση μόνο σε ένα απόσπασμα, μπορεί να δημιουργήσει και παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις.

Πρώτα απ' όλα, όπως αναφέρεται στο άρθρο οι διάφορες μελέτες είναι αντικρουόμενες. Δεύτερον, δεν μιλάμε για πραγματικά ανθρώπινα περιστατικά, αλλά για εργαστηριακά πειράματα σε ποντίκια. Επειδή αναφέρθηκε και το Βολταρέν για το οποίο διατύπωσα τις επιφυλάξεις μου παραπάνω, να διευκρινιστεί, ότι στην περίπτωση αυτή έχουμε πραγματικούς θανάτους και βάσει ιατρικών ερευνών οι οποίες ενοχοποιούν το Βολταρέν, έχει ζητηθεί η απόσυρσή του σε μερικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία και η Δανία.

Αν λοιπόν διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, θα συναντήσετε και τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων:

«Μια πλήρη συμφωνία σχετικά με το αν η κύρια επίδραση της καψαϊκίνης βρίσκεται στην πρόληψη του καρκίνου ή στην αιτιώδη συνάφεια δεν έχει ακόμη επιτευχθεί».
(Σημειώστε εδώ, ότι η καψαϊκίνη χωρηγείται ως αναλγητικό σε καρκινοπαθείς).

«Οι ποντικοί που τρέφονταν μ' ένα μίγμα καψαϊκινοειδούς 0,25% (64% καψαϊκίνη και 32,6% διυδροκαψαϊκίνη) επί 79 εβδομάδες, δεν έδειξαν καμία ένδειξη καρκινογένεσης».
(Άλλη παρατήρηση: Σε εναλλακτική δοσολογία, η διατροφή των ποντικών αποτελούνταν από 10% καθαρή καψαϊκίνη. Φαντάζεστε τί θα συμβεί αν λάβει ο άνθρωπος τέτοια δόση; Υποψιάζομαι ότι θα πετάξει φωτιές από τον κώλο και στο επόμενο δευτερόλεπτο θα έχει βρεθεί στο Τόκιο).

«Η δερματική εφαρμογή καψαϊκίνης δεν οδηγεί σε μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης προνεοπλαστικών ή νεοπλαστικών δερματικών αλλοιώσεων σε αρσενικούς ή θηλυκούς ποντικούς».

«Η τοπική εφαρμογή της καψαϊκίνης στο ραχιαίο δέρμα των ποντικών, με απουσία ενός προαγωγού όγκου, δεν παρήγαγε κανέναν καρκίνο του δέρματος».

Σημειώστε ότι για τα μελανώματα συνδράμει βεβαίως και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την παρουσία της καψαϊκίνης. Ο ήλιος τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του.

Προσωπικά, το άρθρο δεν με έχει φοβίσει, αλλά δεν το απαξιώνω κιόλας. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που θα υπάρχουν πιο ολοκληρωμένες και ανεξάρτητες μελέτες που να συμφωνούν μεταξύ τους. Βεβαίως, ο καθένας παίρνει την ευθύνη του.
 

pazuzu

New Member
Briner είπε:
Και σίγουρα η εστίαση μόνο σε ένα απόσπασμα, μπορεί να δημιουργήσει και παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις.

Συμφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις αυτό ακριβώς το πράγμα.

Η έρευνα λέει πράγματι ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς το αν η καψαϊκίνη προάγει ή αποτρέπει την ανάπτυξη καρκίνου. Και το αναφέρει ως delimitation: "In addition, mouse and human tissues differ in many ways, including oncogene and oncoprotein signaling targets and susceptibility to malignant transformation. In addition, drugs and dietary factors are likely metabolized differently. Thus, the extrapolation of preclinical data to clinical reality remains challenging and capsaicin is no exception".

(Ένας γενικός λόγος για τον οποίο πολλές φορές πράγματα που ισχύουν στα in vivo πειράματα στα ποντίκια δεν ισχύουν για τους ανθρώπους. Ο λόγος για τον οποίο, ωστόσο, προηγούνται τα πειράματα στα ποντίκια είναι προφανής.)

Briner είπε:
Δεύτερον, δεν μιλάμε για πραγματικά ανθρώπινα περιστατικά, αλλά για εργαστηριακά πειράματα σε ποντίκια.

Αναφέρεσαι στην συγκεκριμένη έρευνα. Ωστόσο μέσα σε αυτήν υπάρχει πλειάδα παραπομπών από άλλες έρευνες σε ανθρώπους που δείχνουν ότι η καψαϊκίνη (σε oral μορφή ως επί το πλείστον) έχει συσχετιστεί με καρκίνο, μεταξύ άλλων, του φάρυγγα, του οισοφάχου, και της χοληδόχου κύστης.

Briner είπε:
«Οι ποντικοί που τρέφονταν μ' ένα μίγμα καψαϊκινοειδούς 0,25% (64% καψαϊκίνη και 32,6% διυδροκαψαϊκίνη) επί 79 εβδομάδες, δεν έδειξαν καμία ένδειξη καρκινογένεσης».

Ακριβώς πριν υπάρχει μια ολόκληρη παράγραφος που αναφέρεται στη σχέση καψαϊκίνης και καρκίνου-καρκινογένεσης στα ζώα: For example, approximately 60% of rats fed a semisynthetic diet, containing 10% chilies, developed neoplastic changes in the liver (11). Swiss albino mice fed capsaicin (0.03%) in a semisynthetic diet over their lifetime developed benign polypoid adenomas of the cecum (12). Capsaicin (0.002% in drinking water for 6 weeks) was reported to act as a promoter for the development of diethylnitrosamine-initiated, enzyme-altered foci in the liver of male rats (13). Chili extract has also been shown to have a promoting effect on the development of stomach and liver tumors in BALB/c mice initiated by methyl-acetoxy methylnitrosamine and benzene hexachloride, respectively (14). In another study, rats fed diets containing hot chili pepper showed slightly higher incidence of N-methyl-N-nitrosoguanidine–induced gastric cancer (15). Furthermore, systemic denervation of sensory neurons caused by treatment with capsaicin (125 mg/kg) resulted in significantly more lung and cardiac metastases in adult mice injected orthotopically with syngeneic 4T1 mammary carcinoma cells than was observed in vehicle-treated controls (16).

Briner είπε:
Σημειώστε ότι για τα μελανώματα συνδράμει βεβαίως και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την παρουσία της καψαϊκίνης. Ο ήλιος τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του.

Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα. Το ίδιο ανέφερε και ο Gomi για τους ηλικιωμένους με τις κηλίδες. Το ότι ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος δε σημαίνει ότι πρέπει να τον διευκολύνουμε.
 

Briner

Active Member
pazuzu, όπως διευκρίνισα, δεν απαξιώνω την μελέτη, αλλά ούτε και την κάνω ευαγγέλιο. Αν θα έπρεπε να την χαρακτηρίσω με μια λέξη, ως προς τα γενικά συμπεράσματα, θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «φλου». Εσύ έκανες πολύ καλά που την παρέθεσες. Σημειώστε όμως, ότι εδώ μας ενδιαφέρει η τοπική χρήση στο δέρμα και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλι.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο τώρα, σε σχέση με τον ήλιο κ.λπ., από τη στιγμή που λαμβάνουμε υπόψιν τις επιφυλάξεις-προειδοποιήσεις της μελέτης, θα ήταν ανόητο φυσικά να βάλουμε καψαϊκίνη στο κεφάλι και να πάμε για ηλιοθεραπεία. Οι περισσότεροι, υποθέτω, ότι τις θεραπείες τους προτιμούν να τις κάνουν το βράδυ πριν τον ύπνο.

Αλοιφή Λέοντος δεν έχω βάλει (και ούτε πρόκειται). Υποψιάζομαι πάντως ότι προκαλεί κάψα παρόμοιας έντασης με το έμπλαστρο (μπορεί και μεγαλύτερη). Εδώ μιλάμε όμως για ένα διάλυμμα, όπου η καψαϊκίνη δεν κάνει αισθητή την παρουσία της.

Τέλος, θα έπρεπε να μας προβληματίσει το ότι (όπως αναφέρεται και στην μελέτη), σε αρκετές χώρες η καψαϊκίνη αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής τους, για αιώνες τώρα. Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ: http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/capsicum. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Και δώστε προσοχή στην παράγραφο που λέει, ότι ναι μεν έχουν παρατηρηθεί οι παρενέργειες που αναφέρονται στην μελέτη, αλλά μόνο σε πειραματόζωα και όχι σε ανθρώπους: «Some animal studies have shown that capsicum induced liver tumors, and capsaicin caused cancerous tumors (adenocarcinomas) of the intestine, although these effects have not been shown in humans».
 

pazuzu

New Member
Να καταλήξουμε κάπου; Ο λόγος που παρέθεσα τη μελέτη είναι για να αξιολογηθεί από όσους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο σκεύασμα με βασικό συστατικό την καψαϊκίνη, τύπου Λέοντος, και να έχουν υπόψην τους ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος.

Briner είπε:
Τέλος, θα έπρεπε να μας προβληματίσει το ότι (όπως αναφέρεται και στην μελέτη), σε αρκετές χώρες η καψαϊκίνη αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής τους, για αιώνες τώρα. Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ: http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/capsicum. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Και δώστε προσοχή στην παράγραφο που λέει, ότι ναι μεν έχουν παρατηρηθεί οι παρενέργειες που αναφέρονται στην μελέτη, αλλά μόνο σε πειραματόζωα και όχι σε ανθρώπους: «Some animal studies have shown that capsicum induced liver tumors, and capsaicin caused cancerous tumors (adenocarcinomas) of the intestine, although these effects have not been shown in humans».

Η έρευνα που παρέθεσα αναφέρει ότι έχουν γίνει έρευνες σε ανθρώπους, κυρίως επιδημιολογικές, οι οποίες, αν και έχουν κάποιους περιορισμούς, προστίθενται συνεχώς στην βιβλιογραφία της καψαϊκίνης ως αιτιακού παράγοντα του καρκίνου.

In contrast to the results of cellular and animal studies, several epidemiologic studies seem to indicate that consumption of hot peppers, which contain various levels of capsaicin, might be associated with an increased risk of cancer, and especially gallbladder (23) or gastric cancer (24). However, the argument has been made that many of the epidemiologic studies had severe limitations, such as statistical imprecision of some analyses, potential misclassification of subjects by exposure, possible recall bias, or poor control of confounding factors. Most are descriptive, correlative studies and draw speculative conclusions. Despite these limitations, the studies are cited continually in the literature as support for a cancer-promoting or causative effect of capsaicin. For example, red chili powder was found to be a risk factor for cancer of the oral cavity, pharynx, esophagus, and larynx in India (25). Significantly higher rates were observed for stomach and liver cancer in U.S. counties inhabited by Mexican-American, Cajun, white Creole, and black Creole ethnic–cultural groups who consume high levels of pepper compared with individuals who consume low amounts of hot peppers living in nearby and distant control counties matched for ethnic–cultural groups. From statistical analysis, the authors found a strong association between stomach cancer and capsaicin pepper (26). However, these authors also noted that other underlying unidentified ethnic, social, or cultural factors, for which high pepper use is a marker in the 3 different cultures, could be responsible for the observed associations. Researchers from Sungkyunkwan University (Seoul, Korea) proposed that capsaicin altered the metabolism of chemical carcinogens and might promote carcinogenesis at high doses (27). On the other hand, in an Italian case–control study, chili was briefly mentioned as being protective against stomach cancer (28 ). However, this finding was refuted by others (24), who indicated that chili peppers are not heavily consumed in northern Italy, where the study was conducted. In contrast, bladder biopsies from patients who were treated with capsaicin over a 5-year period were examined, and none of the bladder biopsies showed metaplasia, dysplasia, flat carcinoma in situ, papillary, or solid invasive cancer, suggesting a lack of carcinogenic activity by capsaicin (29).
 

cool11

Well-Known Member
pazuzu ευχαριστουμε. Πρεπει ολοι να προσπαθουμε, η ενημερωση να ειναι ολοκληρωμενη.
Πολυ σωστα ρωταμε συχνα, αν υπαρχουν ερευνες για μακροχρονια χρηση, και τυχον παρενεργειες.
Πρεπει να ειμαστε ενημεροι για ολα.

Briner είπε:
Εδώ μιλάμε όμως για ένα διάλυμμα, όπου η καψαϊκίνη δεν κάνει αισθητή την παρουσία της.

Το thermascalp εννοεις;

--------

Παιδια, οι ιδιοι 'αποτρεπτικοι' -αρνητικοι παραγοντες για την καψαϊκινη που αναφερθηκαν στη μελετη πιο πανω, λετε να ισχυουν και για το thermascalp?

Ή ενα τετοιο διαλυμα, λογω του οτι
- ειναι 'οσο το δυνατον' ελεγμενο εμπορικο προιον για χρηση ειδικα στο κεφαλι
- εχει μικροτερη περιεκτικοτητα καψαϊκινης

ειναι τελικα ακινδυνο;
 

Briner

Active Member
pazuzu είπε:
Να καταλήξουμε κάπου; Ο λόγος που παρέθεσα τη μελέτη είναι για να αξιολογηθεί από όσους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο σκεύασμα με βασικό συστατικό την καψαϊκίνη, τύπου Λέοντος, και να έχουν υπόψην τους ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος.
Συμφωνώ. Γι' αυτό και σου είπα ότι έκανες πολύ καλά που παρέθεσες την έρευνα αυτή. Όπως βλέπεις, τουλάχιστον εγώ μπήκα στον κόπο να την διαβάσω, γι' αυτό και καταθέτω τις όποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις μου.

pazuzu είπε:
Briner είπε:
Τέλος, θα έπρεπε να μας προβληματίσει το ότι (όπως αναφέρεται και στην μελέτη), σε αρκετές χώρες η καψαϊκίνη αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής τους, για αιώνες τώρα. Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ: http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/capsicum. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Και δώστε προσοχή στην παράγραφο που λέει, ότι ναι μεν έχουν παρατηρηθεί οι παρενέργειες που αναφέρονται στην μελέτη, αλλά μόνο σε πειραματόζωα και όχι σε ανθρώπους: «Some animal studies have shown that capsicum induced liver tumors, and capsaicin caused cancerous tumors (adenocarcinomas) of the intestine, although these effects have not been shown in humans».

Η έρευνα που παρέθεσα αναφέρει ότι έχουν γίνει έρευνες σε ανθρώπους, κυρίως επιδημιολογικές, οι οποίες, αν και έχουν κάποιους περιορισμούς, προστίθενται συνεχώς στην βιβλιογραφία της καψαϊκίνης ως αιτιακού παράγοντα του καρκίνου.

In contrast to the results of cellular and animal studies, several epidemiologic studies seem to indicate that consumption of hot peppers, which contain various levels of capsaicin, might be associated with an increased risk of cancer, and especially gallbladder (23) or gastric cancer (24). However, the argument has been made that many of the epidemiologic studies had severe limitations, such as statistical imprecision of some analyses, potential misclassification of subjects by exposure, possible recall bias, or poor control of confounding factors. Most are descriptive, correlative studies and draw speculative conclusions. Despite these limitations, the studies are cited continually in the literature as support for a cancer-promoting or causative effect of capsaicin. For example, red chili powder was found to be a risk factor for cancer of the oral cavity, pharynx, esophagus, and larynx in India (25). Significantly higher rates were observed for stomach and liver cancer in U.S. counties inhabited by Mexican-American, Cajun, white Creole, and black Creole ethnic–cultural groups who consume high levels of pepper compared with individuals who consume low amounts of hot peppers living in nearby and distant control counties matched for ethnic–cultural groups. From statistical analysis, the authors found a strong association between stomach cancer and capsaicin pepper (26). However, these authors also noted that other underlying unidentified ethnic, social, or cultural factors, for which high pepper use is a marker in the 3 different cultures, could be responsible for the observed associations. Researchers from Sungkyunkwan University (Seoul, Korea) proposed that capsaicin altered the metabolism of chemical carcinogens and might promote carcinogenesis at high doses (27). On the other hand, in an Italian case–control study, chili was briefly mentioned as being protective against stomach cancer (28 ). However, this finding was refuted by others (24), who indicated that chili peppers are not heavily consumed in northern Italy, where the study was conducted. In contrast, bladder biopsies from patients who were treated with capsaicin over a 5-year period were examined, and none of the bladder biopsies showed metaplasia, dysplasia, flat carcinoma in situ, papillary, or solid invasive cancer, suggesting a lack of carcinogenic activity by capsaicin (29).
Στην τύχη ακολούθησα και διάβασα την παραπομπή υπ' αριθμόν 25, όπου αναφέρεται στην έρευνα κάποιου νοσοκομείου που δεν κατονομάζεται, η οποία βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία μέσω συνεντεύξεων: «All risks were adjusted for subjects' ages and habits of chewing and/or smoking tobacco, which are the two most important risk factors for cancers at these sites». Η καυτερή πιπεριά παρουσιάζεται ως ένας εν δυνάμει κίνδυνος, όπως επίσης και το...τσάι.

Στην επόμενη παραπομπή, ενοχοποιείται και το μαύρο πιπέρι, το οποίο είναι διαδεδομένο, όχι μόνο στην ελληνική κουζίνα, αλλά και παγκοσμίως. Το δε κόκκινο πιπέρι εύλογα συσχετίσθηκε με τον καρκίνο του στομάχου, καθώς ανιχνεύθηκαν πενταπλάσιες ποσότητες από τις συνηθισμένες. Και πάλι όμως μιλάμε για υποθετικά σενάρια που βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία.

Επίσης να πούμε ότι π.χ. στην Ιαπωνία υπάρχει αυξημένος αριθμός περιπτώσεων καρκίνου του στομάχου, όπου εδώ ο ένοχος είναι το αλάτι. Σε κάθε περίπτωση όμως, μιλάμε για καρκίνο του πεπτικού συστήματος που προκύπτει από την στοματική χρήση.

Που θέλω να καταλήξω: Η διατροφή μας, ειδικά στις μέρες μας, αποτελείται από ένα κάρο εν δυνάμει καρκινογόνα στοιχεία. Η αλόγιστη και υπερβολική χρήση μπορεί να μετατρέψει κάθε τι αθώο σε κάτι ένοχο.

Είπαμε όμως ότι οι μελέτες είναι αντικρουόμενες. Εδώ π.χ. γίνεται μνεία στην χρησιμότητα της καψαϊκίνης στον πόλεμο κατά του καρκίνου και μάλιστα χωρίς παρενέργειες: http://www.naturalnews.com/021449.html. Άλλη έρευνα, βασισμένη όμως και πάλι σε στατιστικά στοιχεία μέσω συνεντεύξεων, προβάλλει επιφυλάξεις για την καψαϊκίνη, κάνοντας ωστόσο λόγο για καθαρά υποθετικά σενάρια: «Chili pepper consumption may be a strong risk factor for gastric cancer, but further studies are needed to test this hypothesis». Και πάλι όμως μιλάμε για στοματική χρήση.
 

cool11

Well-Known Member
Καποια παρατηρηση, αναφορικα με τα συστατικα του Thermascalp, και την τυχον επικινδυνοτητα του, συμφωνα με οσα συζηταμε εδω;
 

Briner

Active Member
Τα συστατικά του Thermascalp αναγράφονται στο μπουκάλι και στη σελίδα της εταιρείας που το πουλάει: Purified Water, Caffeine, Saw Palmetto, Olive Leaf, Rosemary, Oleoresin Capsicum, Alpha Lipoic Acid, Ascorbic Acid (Vitamin c), Vegetable Glycerin, Potassium Sorbate.

Κι επειδή φαντάζομαι ότι αυτό που μας καίει, είναι η καψαϊκίνη και η εφαρμογή στο δέρμα, να σημειωθεί ότι είναι εγκεκριμένη ουσία από τον FDA (και για δερματική χρήση) και το Thermascalp είναι αμερικανικό προϊόν. Το μόνο αρνητικό που εντόπισα σε σχέση με την καψαϊκίνη και τον FDA, είναι μια προειδοποίηση (που δεν αφορά μόνο την καψαϊκίνη), η οποία δεν έχει όμως σχέση με καρκίνο, αλλά αφορά κάποιες σπάνιες περιπτώσεις εγκαυμάτων: «[9-13-2012] The U.S. Food and Drug Administration (FDA) is alerting the public that certain over-the-counter (OTC) products that are applied to the skin for the relief of mild muscle and joint pain have been reported to cause rare cases of serious skin injuries, ranging from first- to third-degree chemical burns, where the products were applied. These OTC topical muscle and joint pain relievers are available as single- or combination-ingredient products that contain menthol, methyl salicylate, or capsaicin. The various formulations include creams, lotions, ointments, and patches».
http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm318858.htm

Όπως είπα και παραπάνω, προσωπικά δεν αισθάνομαι κάποιον ερεθισμό με το Thermascalp. Μάλιστα, περισσότερο αισθητό γίνεται το Revivogen, πιθανότατα λόγω της μενθόλης που περιέχει.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Capsaicin is a unique alkaloid of the plant kingdom restricted to the genus Capsicum. Capsaicin is the pungency factor, a bioactive molecule of food and of medicinal importance. Capsaicin is useful as a counterirritant, antiarthritic, analgesic, antioxidant, and anticancer agent. Capsaicin biosynthesis involves condensation of vanillylamine and 8-methyl nonenoic acid, brought about by capsaicin synthase (CS). We found that CS activity correlated with genotype-specific capsaicin levels. We purified and characterized CS (≈35 kDa). Immunolocalization studies confirmed that CS is specifically localized to the placental tissues of Capsicum fruits. Western blot analysis revealed concomitant enhancement of CS levels and capsaicin accumulation during fruit development. We determined the N-terminal amino acid sequence of purified CS, cloned the CS gene (csy1) and sequenced full-length cDNA (981 bp). The deduced amino acid sequence of CS from full-length cDNA was 38 kDa. Functionality of csy1 through heterologous expression in recombinant Escherichia coli was also demonstrated. Here we report the gene responsible for capsaicin biosynthesis, which is unique to Capsicum spp. With this information on the CS gene, speculation on the gene for pungency is unequivocally resolved. Our findings have implications in the regulation of capsaicin levels in Capsicum genotypes.

http://www.pnas.org/content/103/36/13315.full

βρε δε μου το βγάζετε από μυαλό ότι υπάρχει σύνδεση σκευασμάτων για αρθρίτιδα και τριχόπτωσης.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Παρελαβα το thermascalp.
Ομως, επειδη δεν τα παω καλα με τα 'σπρευ' (ειμαι ο μονος?), το μεταγγισα σε 2 μπουκαλακια των 60ml, και λεω να το βαζω με το dropper.
Πιστευω ετσι θα εχω καλυτερο ελεγχο στα ml, γιατι θελω να μου κρατησει για καποιο καιρο.
Ενω με το σπρευ δεν μπορω να υπολογισω ακριβως ποσο θα καταναλωνω.

Κανενας χρηστης thermascalp εδω;
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Παρελαβα το thermascalp.
Ομως, επειδη δεν τα παω καλα με τα 'σπρευ' (ειμαι ο μονος?), το μεταγγισα σε 2 μπουκαλακια των 60ml, και λεω να το βαζω με το dropper.
Πιστευω ετσι θα εχω καλυτερο ελεγχο στα ml, γιατι θελω να μου κρατησει για καποιο καιρο.
Ενω με το σπρευ δεν μπορω να υπολογισω ακριβως ποσο θα καταναλωνω.

Κανενας χρηστης thermascalp εδω;

Ακριβώς το ιδιο κανω και εγω, προχώρα. Αποτελέσματα να περιμένεις μετα απο 3 μήνες.
 

Briner

Active Member
cool11 είπε:
Παρελαβα το thermascalp.
Ομως, επειδη δεν τα παω καλα με τα 'σπρευ' (ειμαι ο μονος?), το μεταγγισα σε 2 μπουκαλακια των 60ml, και λεω να το βαζω με το dropper.
Πιστευω ετσι θα εχω καλυτερο ελεγχο στα ml, γιατι θελω να μου κρατησει για καποιο καιρο.
Ενω με το σπρευ δεν μπορω να υπολογισω ακριβως ποσο θα καταναλωνω.

Κανενας χρηστης thermascalp εδω;
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δοσολογία που θα πρέπει να βάλεις. Πρέπει απλά να υγραίνεται καλά το κεφάλι σου. Αν μιλάμε για όλο το κεφάλι, το 1 ml δεν νομίζω ότι είναι αρκετό.
 
ρε παιδες ασχετο αλλα γνοριζα το αντιθετο για την καψα'ι'κινη προστατευει απο καρκινο.. και γιαυτο κιολας ειχα αγορασει πιππερι καγιεν και εβαζα και αρκετα στο φαγητο μου δλδ οραλ χρηση αλλα οχι καθε μερα αλλα καθε δυο μερες και τυχενε καμια φορα μια βδομαδα να βαζω ολες τισ μερες καγιεν.. τωρα μπερδευτικα με αυτα που ειδα...
 

cool11

Well-Known Member
Soralteno είπε:
cool11 είπε:
Παρελαβα το thermascalp.
Ομως, επειδη δεν τα παω καλα με τα 'σπρευ' (ειμαι ο μονος?), το μεταγγισα σε 2 μπουκαλακια των 60ml, και λεω να το βαζω με το dropper.
Πιστευω ετσι θα εχω καλυτερο ελεγχο στα ml, γιατι θελω να μου κρατησει για καποιο καιρο.
Ενω με το σπρευ δεν μπορω να υπολογισω ακριβως ποσο θα καταναλωνω.

Κανενας χρηστης thermascalp εδω;

Ακριβώς το ιδιο κανω και εγω, προχώρα. Αποτελέσματα να περιμένεις μετα απο 3 μήνες.

To χρησιμοποιεις παραπανω απο 3μηνο; Και στο 3μηνο ειδες εμφανη θετικη διαφορα στα προβληματικα σημεια;
 
Μπλουζα