Μεταμόσχευση - Μη επεμβατικές μέθοδοι (φαρμακευτικές αγωγές)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και εγω εχω ρωτησει τα 3 τελευταία χρονια πιο πολυ απο περιεργεια 1 ουρολογο και δυο δερματολογους. Και οι 3 ηταν αρνητικοι και ο ουρολογος μου ειπε ουτε να το σκεφτεσαι.
Δοκιμαστε να ρωτησετε.
Με τη φινα το θεμα δεν ειναι το αν θα εμφανισει καποιος παρενέργειες αλλα πότε.
Και ο john john επαιρνε καποια χρονια χωρις παρενέργειες αλλα καποια στιγμη του την σφυριξε το φαρμακο. Τι κερδισε λοιπον;
Το εκοψε το φαρμακο; εχασε οτι οφελος ειχε στο μαλλι λογω χαπιου;
Ρισκαρε την υγεια του με επιβαρυνση ηπατος νεφρων και με παρενέργειες στα σεξουαλικα;
Κανενα το κερδος. Μια αυταπατη ειναι που σου δινει προσκαιρα λιγα μαλλια με ανταλλαγμα σοβαροτερα πραγματα.
Καλυτερα 1 η και 2 μεταμοσχευσεις παραπανω να κανεις χωρις φινα και να εισαι υγειης και οργανικα και στις ορμονες και σεξουαλικα.
Μακροχρόνια ληψη φαρμακου μονο για θεματα υγειας. Γιατι οταν χρειαστουμε αγωγη για θεματα υγειας μπορει ο οργανισμος που καταπινει χρονια φαρμακα να εχει λαλησει.

Νομίζω ότι επιχειρούνται πάλι πολλαπλά άλματα λογικής όπως «το θέμα δεν είναι αν θα εμφανίσει κάποιος παρενεργειες αλλά πότε» (από που προκύπτει η βεβαιότητα ότι θα εμφανίσουν όλοι κάποτε παρενέργειες;), «κανένα το κέρδος. Μια αυταπάτη είναι που σου δίνει πρόσκαιρα μαλλιά με αντάλλαγμα σοβαρότερα πράγματα.» (Από που τεκμαίρεται το πρόσκαιρα και γιατί το σοβαρότερα αφήνει να εννοηθεί ότι αφορά τους πάντες;). «Καλύτερα 1 ή 2 μμ παραπάνω» (γιατί δεν προσθέτεις ακόμα και καμμία μμ αλλά ξούρα αφού μια μεγάλη κατηγορία χωρίς φίνα δεν έχει μέλλον) «δοκιμάστε να ρωτήσετε γιατρούς» (αφού αρκετοι -μην πω οι περισσότεροι-γιατροί την χορηγουν και αρκετά μέλη το δηλωνουν). Τουλάχιστον στην τελευταία παράγραφο πριν το «λαλήσει» μπαίνει και το «μπορεί».

Στο μόνο που συμφωνώ είναι στο «μακροχρόνια λήψη φαρμάκων μόνο για θέματα υγείας». Βέβαια όπως είπε και ο tol υπάρχει και ένα ψυχολογικό κομμάτι γύρω από το μαλλί που επηρεάζει την υγεία πολλών και πρέπει να σταθμιστεί.

Το συγκεκριμένο ποστ στα δικά μου μάτια δεν προσφέρει κάτι καινούργιο στη συζήτηση. Υποθέτει αυθαίρετα καταστάσεις, δίνει εσφαλμένες διεξόδους, και επιχειρεί μια συστηματική (χωρίς περιορισμούς) τρομολαγνεία. Ο σκοπός του νήματος είναι να δώσουμε πραγματικές πληροφορίες για αυτούς που θέλουν να το ψάξουν παραπάνω με στοιχεία ή προσωπικές εμπειρίες (Panos1982, Giannis1991,κλπ.). Η παραπληροφόρηση με την εύκολη μέθοδο του τρόμου είναι χιλιοπαιγμένη.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: tol

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Θα κανω απο κατω ενα quote ενα παλιο ποστ του inotech απ το 2010...
Για να συζητησουμε κατι μιας και το thread αυτο αφορα τις μακροχρονιες επιπτωσεις φαρμακων.

Απ: "Φιναστεριδη" και ποσοστο % παρενεργειων.....Ψηφοφορ

Τι περίεργο. Αρχίζουν να υπάρχουν παρενέργειες και σε σας ;
Τελικά δεν είμαι ο μόνος "τρελλός".

Δεν θα είμαι ο μόνος που όταν ξεκίνησα πριν χρόνια να διαμαρτύρομαι σε γιατρούς και "καθηγητές" έβλεπα το αγριεμένο βλέμμα τους ή τη πόρτα να κλείνει κατάμουτρα ή τις καλοπληρωμένες ερευνητικές τους δουλειές με τα εύσημα της Merck να απειλούνται (έστω και κατά το ελάχιστο τότε)
Σύντομα θα δείτε και άλλα. Και το χειρότερο είναι πως πολλοί νομίζουν ότι άπαξ και έκοψαν το φάρμακο όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό.
Δυστηχώς αυτό είναι μόνο μία φαντασιώση και μάλιστα όχι ερωτική. Απλά είναι νωρίς και δεν μπορούνε να προβλέψουν τη συνέχεια.
Γιατί αν έχει συμπιεστεί το σύστημα στρες, η ταχύτητα των ενζύμων σε επινεφρίδια, υπόφυση, προστάτη και γενικότερα στα γεννητικά θα φανεί εν ελθέτω χρόνο.
Και απλά η πρότερη φυσιολογία δεν επανέρχεται. Ο οργανισμός βλέπεται όταν είσαι υγιής και δεν έχεις χρησιμοποιήσει τέτοια καταστροφικά αντιανδρογόνα παλεύει και συγκρατιέται στα στενά πλαίσια μίας σχεδόν τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στα ένζυμα που παράγουν οιστρογονικούς και ανδρογονικούς μεταβολίτες. Διάφορες συνθήκες όμως τον αναγκάζουν να ρέπει προς παραγωγή περισσοτέρων ανδρογονικών με τη πάροδο των δεκαετιών και υπερπαραγωγή διυδροτεστοστερόνης με αποτέλεσμα την υπερπλασία του προστάτη(ιδιαιτέρως αν προυπάρχει έδαφος μικροβιακής φλεγμονής). Ομως η ίδια αυτή η διυδροτεστοστερόνη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του προστάτη σε πολλούς άνδρες σε μεγάλες ηλικίες προστατεύει τα υπόλοιπα γεννητικά όργανα από άλλες κακοήθειες ή βλάβες.
Η χρήση όμως 5-ΑR το μόνο που κάνει είναι να επιβραδύνει (και κάποια στιγμή εφόσον το point of no return ξεπεραστεί κοινώς ή οι βρόγχοι που ελέγχουν τους συσχετισμούς των ορμονικών κλασμάτων και τις ευαισθησίες των ορμ. υποδοχέων διαρραγούν) και να παγιώνει μία διαφορετική συσχέτιση μεταξύ των ενζυματικών ταχυτήτων και των ορμονικών επιδράσεων.
Στη τελική θα φανεί πως με τη πάροδο των ετών όσοι χρησιμοποίησαν τέτοια φάρμακα θα είναι απροστάτευτοι από τις δραματικές επιδράσεις των οιστρογόνων μέσω της αυξανόμενης αρωματάσης στον οργανισμό τους και θα οδηγηθούν σε πολλαπλές οργανικές παρενέργειες και δυστηχώς σε μεγάλο βαθμό κακοήθειες-

Το δεύτερο σύνθετο πρόβλημα όμως είναι πως επειδή το συγκεκριμένο φάρμακο επιδρά τόσο βαθιά και ακαθόριστα στον μεταβολισμό του προστάτη, οποιοσδήποτε κουβαλούσε μικρόβια ενδοπροστατικά προ της χρήσης έχει τώρα διασπείρει και πολλαπλασιάσει τη δράση τους και έχει διτό πρόβλημα. Εχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο όπου τόσο τα μικρόβια αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα μέσα στο προστάτη τους και η βλάβη που κάνουν με τη συνεπακόλουθη καταστολή της ταχύτητας της 5-αλφα αναγωγάσης θα τους φέρει στην επιφάνεια προβλήματα που δεν θα εμφανίζοταν σε δεκαετίες σε άλλους άνδρες..

Αφησα ολο το ποστ αλλα εχω κανει εγω με εντονα γραμματα αυτα που θελω να σχολιασω-ουμε.
Καταρχην θα πω προσωπικη εμπειρια και μετα θα μιλησω και για αυτα που ειχε γραψει ο inotech.
Εγω εχω DHT συνολικη στο αιμα μου 2.1 με ορια απο 0.3 - 0.9. Εχω σχεδον 3πλασια τιμη απ το κανονικο αλλα ετσι δουλευει ο οργανισμος μου. Οταν επερνα φινα ειχα κανει εξετασεις και η DHT μου ειχε πεσει στο 1.6 ( εξακολουθουσε να ειναι πανω απ τα ορια - παρ ολα αυτα ειχα παρενεργειες σεξουαλικες αλλα δε θα μιλησω γι αυτο τωρα )

Λοιπον εγω εχω πολυ αυξημενη DHT πιθανως κ αρκετοι απο εμας που πασχουμε απο ΑΑ να εχουμε, διοτι η αυξημενη DHT πολυ συχνα σχετιζεται κ με την ΑΑ.
Απ το σοι του πατερα μου δεν εχει καραφλα κανενας . Ειπα του πατερα μου να κανει εξεταση DHT πριν λιγα χρονια μαζι με τις γενικες που ειχε παει να κανει κ η DHT του ηταν μεσα στα φυσιολογικα ορια. κανεις απ το σοι του πατερα μου δεν εχει παθει κανενος ειδος καρκινου.

Παρακατω τωρα,
εγω μοιαζω στην μανα μου και απ το σοι της μητερας μου ο πατερας της (παππους μου που του μοιαζω στο μαλλι-οταν ειχε) εχει καραφλα nw5-nw6. Σε καποιες γενικες εξετασεις που εκανε παλι πριν 2 χρονια περιπου ειπα κ σε αυτον να μετρησει κ την DHT του μαζι με τις γενικες . Μαντεψτε ...... εχει ανεβασμενη DHT ( ειχε 1.3 - λιγο πανω απ το οριο δλδ αλλα νεοτερος θα ειχε σιγουρα πολυ παραπανω γτ ηταν κ 85 χρονων οταν την εκανε )

Το προβλημα δεν ειναι αυτο ξερω οτι οσων αφορα το μαλλι πηρα απ το σοι της μανας μου, το προβλημα ειναι οτι ο παππους μου κ τα 2 του αδερφια εμφανισαν κ οι 3 υπερπλασια του προστατη ο ενας πεθανε απ αυτο γτ δε το ελεγχε κ εξελιχθηκε σε καρκινο.
Ηταν μαλιστα ο μικροτερος κ του εμφανιστηκε σε ηλικια μολις 56 χρονων.
Ο παππους μου κ ο αλλος αδερφος εκτοτε εκαναν καθε 6 μηνες εξεταση PSA και εμφανισαν κ οι δυο στην ηλικια των 70 περιπου υπερπλασια του προστατη εκαναν χειρουργειο και οι δυο και πηγαν πολυ καλα γιατι το προλαβαν πολυ νωρις και δεν ξαναεπαθαν τιποτα ουτε ειχαν καποιο προβλημα απο τοτε κ επειτα.

Τι θελω να πω , παρατηρω οτι εμεις που εχουμε ανεβασμενη DHT ειμαστε πιο πιθανοι υποψηφιοι στο να εμφανισουμε υπερπλασια του προστατη σε μεγαλυτερες ηλικιες. Εγω πιστευω οτι θα εμφανισω σιγουρα γιατι βλεπω οτι ειναι κληρονομικη ασθενεια. Ολοι απ το σοι της μανας μου εμφανισαν και επειδη προς τα εκει μοιαζω θεωρω σχεδον βεβαιο οτι θα εμφανισω κι εγω. Μετα τα 45 μου θα κανω καθε 6 μηνες ελεγχο PSA οπως εκανε ο παππους μου για να προλαβω νωρις τυχον προβλημα που παει να δημιουργηθει, πλεον τα πραγματα εχουν εξελιχθει πολυ κ η διαδικασια κ η επεμβαση ειναι πολυ καλυτερη απο τοτε που ειχε παει ο παππους (2004 περιπου)

Εγω θα σας προτεινα ολοι να κανετε μια μετρηση της DHT σας , δεν ειναι καθολου ακριβη,
και οσοι την βρειτε ανεβασμενη , τοτε οταν περασετε τα 45-50 να κανετε κ εσεις μετρηση του PSA καθε 6 μηνες γιατι πιστευω οτι η DHΤ συνδεετε με την υπερπλασια του προστατη ή τουλαχιστον αυξανει της πιθανοτητες εμφανισης.

Οσοι περνετε φιναστεριδη ειναι ακομα πιο επιτακτικο να κανετε αυτην την εξεταση γιατι η φινα μπορει να μειωνει τον κινδυνο αυτον (υπερπλασιας του προστατη) αλλα πιο προσφατες ερευνες δειχνουν οτι κατα ενα ποσοστο 3,5% η φινα μπορει καποιον καλοηθη ογκο να τον κανει κακοηθη. Εν ολιγης η φινα μειωνει γενικα την εμφανιση καλοηθης υπερπλασιας προστατη κατα 30% αλλα αυξανει τις πιθανοτητες κατα 3,5% να εμφανιστει κακοηθης υπερπλασια. ( εδω κολλαει καπως το τελευταιο bold στο ποστ του inotech)

Οποιος περνει φινα πρεπει να ενημερωσει τον γιατρο του πριν κανει μια εξεταση PSA οτι περνει αυτο το φαρμακο ( διοτι οι τιμες θα βγουν πολυ χαμηλες ) οποτε πρεπει να γνωριζει ο γιατρος οτι βγηκαν χαμηλες εξ αιτιας του φαρμακου. Γιατι αν δεν του αναφερθει οτι περνετε φινα οι τιμες μπορει αργοτερα να ανεβουν λιγο αν δημιουργηθει υπερπλασια αλλα ο γιατρος να μην δινει σημασια (επειδη θα εξακολουθουν να ειναι αρκετα χαμηλες εξ αιτιας της φιναστεριδης )κ στο τελος να δημιουργηθει καρκινος.

Με λιγα λογια η φινα κατα την εξεταση του PSA "επισκιαζει" τυχον δημιουργια υπερπλασιας του προστατη γι αυτο κ θα πρεπει να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ τον γιατρο αν κανετε χρηση της ετσι ωστε να αναλυει καλυτερα τις τιμες που του δινει ο PSA.


Αυτα ειναι σημαντικα πραγματα που εχω πληροφορηθει μαθει και ψαξει μες τα χρονια κ τα μεταφερω κ σε εσας οχι για να φοβομαστε ουτε να τσακωνομαστε αλλα για να εξελισομαστε κ να μεταδιδουμε γνωσεις κ πληροφοριες που μπορει να μας φανουν πολυ χρησιμες η και σωτηριες.

Ο βασικος πυλωνας του ποστ εδω δεν ειναι η φινα αλλα η επιδρασεις της DHT .
Οσο για το πρωτο bold στο ποστ του inotech το ειχα σαν ιδεα οτι η DHT με την υπερπλασια καποια σχεση εχουν κ το διασταυρωσα κ στις εξετασεις παππου / πατερα μου. και το αναφερει κ ο inotech και πιστευω κι εγω πολυ σθεναρα πλεον οτι εχουν πολυ αμεση σχεση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
@Panos1982 όταν λες νευρολογικά προβλήματα τι εννοείς?

εγω μετα την διακοπη της φινας επανηλθα σεξουαλικος πολυ γρηγορα...νευρολογικα ομως οχι...νευρολογικα θελει χρονο/χρονια...επανερχομαι ομως...το βλεπω..το ζω...εχω επανελθει κατα 80% τα 2μησι χρονια που ειμαι οφ απ το φαρμακο και ελπιζω οτι συνεχιζω και θα φτασω το 100%......
Το προβλημα με περιπτωσεις σαν τη δικη μου ειναι οτι τον 1ο χρονο δεν ειχα καμμια παρενεργεια....ξεκινησα να τις περνω χαμπαρι κοντα στον εναμησι χρονο...αλλα δε τις συνδιασα με την φινα αμεσως μιας και εμφανιστηκαν ηπια στην αρχη...αλλα περνοντας ο καιρος γινοντουσαν εντονες και ολο πιο εντονες ωσπου φτανοντας στα 2 χρονια ο οργανισμος μου δε μπορουσε να διαχειριστει αλλο το χαπι και ειχε βγει νοκ-αουτ...προσπαθησα αλλους 3-4 μηνες μειωνοντας την δοση στο 0.5mg/ 48h να δω μπας και επανελθω αλαλ τιποτα..ειχα βγει νοκ-αουτ δεν την αντεχε αλλο το σωμα μου και μου το εδειχνε με βασανιστικα ασχημους τροπους....ευτυχως παρ ολη την ταλαιπωρια ανηκω σε αυτους που μετα την διακοπη το σωμα καταφερνει και επανερχεται παλι στα φυσιολογικα.....γιατι για μερικους αυτο δεν ειναι σιγουρο κ πραγματικα ειναι ασχημη κατασταση.....

@wez εγω δε μπορω να σου πω αν θα παρεις φινα η οχι....εισαι ενηλικος...θα αποφασισεις μονος σου :)
αυτο που μπορω να κανω ειναι μονο να σου δινω πληροφοριες κ εμπειριες που εχω...
οι παρενεργειες οι σεξουαλικες μου εφυγαν πολυ συντομα εμενα...σε διαστημα 2 μηνων ημουν σχεδον 100% οκ σεξουαλικα....τωρα υπαρχει ενα αλλο θεμα που δε το εχω αναφερει ποτε και δε θα αναφερω τι ειναι γιατι δε θελω...αλλα ειναι κατι νευρολογικης φυσεως...και μετα απο 2μησι χρονια διακοπης της φινας μπορω να πω οτι κατα 80% εχει γιατρευτει κι αυτο...ελπιζω συντομα και 100%....

Σου απανταω δειχνοντας σου, παλια μου ποστ απ το 2012-13.....
Αν σου πω τι νευρολογικα προβληματα ειχα.... αστο καλυτερα... θα πρεπει να φυγω απ το φορουμ :)
Ας μεινουμε μονο στο οτι χρειαζομουνα παρα πολλες ωρες υπνου (15 περιπου)
και στο οτι ενοιωθα εντονες εξαψεις και ηταν εντονα διεγερμενες οι νευρικες αποληξεις στην αριστερη πλευρα του σωματος μου σε αριστερο χερι, ποδι και ματι....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Panos1982, την τσέχικη την πόσταρα γιατί ήταν η μόνη που βρήκα και αφορούσε μετρήσεις νευροστεροειδών σε ανθρώπους μετά από μια συζήτηση με τον giamark1.

Θα συμφωνήσω ότι τα νευρολογικά θέματα δεν είναι πλήρως αποκωδικοποιημένα. Για αυτό και έχουν μεγαλύτερη αξία οι έρευνες με μεγάλο δείγμα πληθυσμού σε βάθος χρόνου (όπως οι Καναδεζική και άλλες) έτσι ώστε τουλάχιστον να μπορέσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος του φαινομένου.

Καλα εκανες κ ποσταρες δεν εννοουσα αυτο απλα ηταν πολυ μικρος ο αριθμος για να μπορεσουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για το ποσοστο συχνοτητας.

Panos1982, το classaction και άλλα τέτοια διαφημιστικά νομικά site που ψαρεύουν πελάτες για μηνύσεις, τα διαβάζω μεν αλλά δεν τα παίρνω πολύ σοβαρά, όχι γιατί λένε ψέμματα, αλλά γιατί τείνουν να βλέπουν την μια πλευρα του νομίσματος και να χρωματίζουν την ιστορία κατά το δοκούνμε σκοπό την προσέλκυση πελατών.

Δε διαφωνω απλα ανεβασα αυτο το λινκ επειδη ειχε αρκετα απ αυτα που ηθελα να πω μαζεμενα σε αυτο το link.
Χρειαζομαι πολυ ωρα για να κανω ενα τετοιο ποστ σαν εκεινο που εκανα κ να ψαχνω να βρισκω ξεχωριστα λινκ να τα αποκοβω να γραφω μετα να βρισκω αλλα λινκ και να καθομαι να συντασσω προτασεις κ να κανω αναλυσεις κ να συνταξω ολο το ποστ. θα το καταλαβαινεις. εχτες εκανα δυο ωρες να κατσω να διαβασω αυτα που γραφετε κ να γραψω κ εγω αυτα που εγραψα και να τα συγκεντρωσω ολα.
οποτε εκεινο το λινκ με βολευε για οικονομια χρονου. Ωστοσο εγω κοπιαρα τα γεγονοτα τα οποια ηθελα να τονισω τα οποια ειναι αληθινα κ ηταν κ η ουσια.

Όταν διαβάζω μια έρευνα πάντα κοιτάω πρώτα τα conflicts of interest και ποιος είναι ο χρηματοδότης. Μετά τα υπόλοιπα.
Σωστος !!

Vag25, ο λόγος που γράφω αυτά που γράφω είναι για να υπάρχει ένας πλουραλισμός απόψεων και να μην γέρνει "μονόπαντα" η κουβέντα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχω δίκιο, απλά βοηθάω να ακουστεί και η αντίθετη άποψη η οποία πολλές φορές είναι και η φωνή της λογικής έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Καλως , σωστα πραττεις θεωρω , αλλα οντας χρηστης φινας για 2μησι χρονια κατα το παρελθον εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα απ τη δραση του χαπιου κ εγω κ ο γιαννης κ ο john john και εχει μεγαλυτερη ενημερωτικη αξια η εμπειρια αυτων που συναντησαν προβληματα απ οτι αυτων που την πηραν και ειναι μια χαρα, γιατι στην ουσια ξερουν μονο το 1 προσωπο της φινας. Το αλλο δε το ξερουν κ ελπιζω να μην χρειαστει να το μαθουν ή αν το μαθουν αυτο να γινει απο ενημερωση αλλων και οχι με τον δυσκολο τροπο..τον βιωματικο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos-3

Well-Known Member
Giorgos-3 ακυρο ολο το σχολιο σου..προσωπικα μου εχει γραψει προπισια ο δερματολογος μου το παιρνω κανονικα κ παρενεργειες δεν εχω ουτε ειχα .. η απλη λογικη που ειναι για να συννενοηθουμε λιγο εδω μεσα..κ δε το λεω για μενα εμενα ποσος με νοιαζουν τετοια ακυρα σχολια αλλα για παιδια που θελουν να δοκιμασουν να σωσουν τα μαλλια τους κ τετοια σχολια τα αποτρεπει!
Ποια ψευδαισθηση; Ποια κοινη λογικη; Βρε σεις σκεφτειτε λιγο πριν γραψετε κατι..ειμαστε δεκαδες ατομα που παιρνουμε φινα εδω μεσα λες να ζουμε σε καμια ψευδαισθηση οτι η φινα μας κανει καλο; Φιλε μου γιατρος εχει συνταγογραφησει το χαπι για το προβλημα μου λες να ζει σε καμια ψευδαισθηση κ αυτος;
Χαπι για πιεση περνω με μια ουσια που περιεχει κ κυκλοφορει μισο αιωνα που αν διαβασεις κατηγορηθηκε για καρκινο δερματος.. οταν το πα στον καρδιολογο κ του ειπα ν αλλαξουμε το χαπι νευριασε κ μου ειπε μην διαβαζεις βλακειες του ιντερνετ..
Μπερδεύεσαι λιγο ...δεν λεω οτι η ειναι ψευδαισθηση η δουλεια που κανει ...λεω οτι ειναι ψευδαισθηση το αποτελεσμα γιατι αργα η γρηγορα οι ιδιοι οι γιατροί θα σε αναγκάσουν να στο κόψουν για το δικο σου Κάλο αν δεν το χεις κανει εσυ προηγουμενος. Κ τοτε ; Ξερεις τι θα συμβει με συνοπτικές διαδικασιες... οσο αφορα τον γιατρό που σου γραψε το χάπι εμενα δεν μου λεει και κάτι αυτο...οι περισσοτεροι δεν το συστήνουν η το κανουν με επιφυλάξεις... μπορει να μην θελει να σε χασει και απο πελατη. Επειδη εχω κανει κ γω την έρευνα μου και τυχαινει και απ την παρεα μου μαλιστα να χω 2 γιατρούς (ο ενας δουλευει χιο και ο αλλος ελευσινα) μου παν ουτε καν να το σκεφτομαι κ να μην ψάχνω μπελάδες. Τωρα αν τα σχολια μου θεωρούνται άκυρα... Ε δεν με πολυ νοιαζει η αληθεια αν σε βολευει να πιςτευεις αυτο. Εγω δεν ειμαι ουτε γιατρός ουτε γνωστής. Ρωταω και ψάχνω σ αυτους που ξερουν ομως και υπολογίζω περισσοτερο την αποψη τους σαν ουδέτερα ατομα, απο ατομα που απλα εχουν ψύχωση με τα μαλλια η εχουν κλινικές Κ κ κ κ κ...
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μπερδεύεσαι λιγο ...δεν λεω οτι η ειναι ψευδαισθηση η δουλεια που κανει ...λεω οτι ειναι ψευδαισθηση το αποτελεσμα γιατι αργα η γρηγορα οι ιδιοι οι γιατροί θα σε αναγκάσουν να στο κόψουν για το δικο σου Κάλο αν δεν το χεις κανει εσυ προηγουμενος. Κ τοτε ; Ξερεις τι θα συμβει με συνοπτικές διαδικασιες... οσο αφορα τον γιατρό που σου γραψε το χάπι εμενα δεν μου λεει και κάτι αυτο...οι περισσοτεροι δεν το συστήνουν η το κανουν με επιφυλάξεις... μπορει να μην θελει να σε χασει και απο πελατη. Επειδη εχω κανει κ γω την έρευνα μου και τυχαινει και απ την παρεα μου μαλιστα να χω 2 γιατρούς (ο ενας δουλευει χιο και ο αλλος ελευσινα) μου παν ουτε καν να το σκεφτομαι κ να μην ψάχνω μπελάδες. Τωρα αν τα σχολια μου θεωρούνται άκυρα... Ε δεν με πολυ νοιαζει η αληθεια αν σε βολευει να πιςτευεις αυτο. Εγω δεν ειμαι ουτε γιατρός ουτε γνωστής. Ρωταω και ψάχνω σ αυτους που ξερουν ομως και υπολογίζω περισσοτερο την αποψη τους σαν ουδέτερα ατομα, απο ατομα που απλα εχουν ψύχωση με τα μαλλια η εχουν κλινικές Κ κ κ κ κ...

Γιώργο τα σχόλια μου είναι παρόμοια με αυτά στο ποστ του Δημήτρη. «Αυτό το αργά ή γρήγορα» είναι μια δική σου υπόθεση που ταιρείαζει στις αντιλήψεις που έχεις αλλά δεν είναι αντικειμενικό.

Είναι λίγο αστείο, αλλά αν διαβάσει κάποιος τα προηγούμενα ποστ, οι απόψεις των ουρολόγων συμβαδίζουν κατά βάση με τις απόψεις των μελών για την φίνα. Ως εκ τούτου προτρέπω τα μέλη να μην λαμβάνουν σοβαρά τέτοιες μαρτυρίες αλλά να κάνουν την δική τους προσωπική έρευνα με γιατρούς που εμπιστεύονται.
 

koumparos

Well-Known Member
Ωραία όλα τα άρθρα που εχεται ανεβάσει.Τα περισσότερα είναι γνωστά εδώ και χρόνια.Περιμενω μια επίσημη έρευνα σχετικά με τις μακροχρόνιες και ΜΟΝΙΜΕΣ εάν υπάρχουν παρενέργειες της φιναστεριδης από επίσημο κρατικό φορέα κράτους.Καποιο υπουργείο υγείας η κάποιο παρακλάδι του.Εαν υπάρχει ας το ποσταρει κάποιος.Περι γιατρών εδώ στη Ελλάδα νομίζω είναι διχασμένη η ιατρική κοινότητα και δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα κάποιος.Περι νευρολογικών που ποσταρε ο Πάνος προσωπικά είναι η πρώτη φορά που το ακούω.Περι κατάθλιψης έχω διαβάσει διάφορα περιστατικά κατά καιρούς στον ίντερνετ.
 

spiro

New Member
Χρήστης φίνα από 32 τώρα 50
18 χρόνια και έχω (παρενέργειες πριν λίγους μήνες)γιατί βλέπω ότι έχω αραίωση
Καλή χρονιά σε όλους!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

felaini

Active Member
Giorgos αργα η γρηγορα τι θα συμβει; Κ με συνοπτικες διαδικασιες κιολας; Ποια ειναι η κοινη λογικη; Ποια ειναι η ψευδαισθηση για το αποτελεσμα; Δεν επιχειρηματολογεις.. μην βγαζεις συμπερασματα ετσι αυθαιρετα..ποσταρε καμια μελετη αν εχεις οπως ο πανος,δεν βοηθας κανεναν μ αυτα που λες.. πες την δικη σου εμπειρια αλλα μην βγαζεις συμπερασματα το τι θα συμβει σ εμας που παιρνουμε φινα..χιλιοειπωμενα πραγματα.. εγω πραγματικα θα παρακαλουσα μελη να αποφευγουν τετοιες εκφρασεις δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο ανησυχια κ φοβο προς μελη που θελουν να παρουν φινα..
 

giannis1991

Well-Known Member
Ρε παιδια να πω κατι απλο και ελπιζω κατανοητο...ολοι μιλαμε με αβεβαιοτητες...και ''εμεις'' που την πατησαμε και ''εσεις'' που το παιρνετε και λετε οτι βρηκατε ενα πολυ δυνατο(οντως) και σχετικα υγιες(δεν θα το λεγα) οπλο για την τριχοπτωση...
Και λεω αβεβαιοτητες γιατι και απο τα 2 στρατοπεδα υπαρχουν οι 2 αντιθετες γνωμες τοσο απο μελη οσο και απο γιατρους.Απο γιατρους προσφατα γνωρισα και ουρολογο και μου ειπε π.χ οτι εγω δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω αυτο το φαρμακο για τριχοπτωση,ενω παρα πολλοι αλλοι το δινουν και με σφραγιδα τους.Αρα εμπιστευονται οτι δεν θα τους εκθεσει.
Απο μελη παλι υπαρχουν παιδια οπως εγω,ο Πανος που ειμασταν υπερμαχοι της φινας και οταν δεν το ειχαμε καν στο μυαλο μας βγαλαμε παρενεργειες!Απο την αλλη ομως υπαρχουν παιδια οπως π.χ ο dance που ζει μια νορμαλ ζωη και δεν εχει επηρεαστει καθολου...Το να αμφισβητουμε ο ενας τον αλλο δεν εχει νοημα γιατι καθε φορα που ακουγονται παρενεργειες απο αυτο το κωλοφαρμακο εγω αυτο νιωθω...μια αμφισβητηση οτι παιζει να ειναι και placebo,ισως το ξεπερνουσες σε λιγες μερες και ηταν μια μικρη αντιδραση οργανισμου και αλλα τετοια...αυτα ειναι καλο να λεγονται σε καποιον που μοιαζει να ειναι πρωταρης και εχει τρομοκρατηθει ή ειναι λιγο πιο αδυναμος ψυχολογικα αλλα οχι σε καλα ενημερωμενους χρηστες οι οποιοι φαινεται οτι δεν αυθυποβαλλονται...
Αν θελαμε και εμεις θα λεγαμε οτι ισως παιρνετε βιαγκρα για να το κανετε,ισως το κανετε 1 φορα το μηνα οποτε ειναι λογικο να μην εχετε αναγκες και αλλα πολλα...δεν το λεω για να προσβαλλω αλλα ετσι ''ακουγονται'' αυτα που γραφετε εσεις ή οταν καποιος με τον ρολο του ξερολα γραφει παρτε φινα να σωθειτε και ουσιαστικα παρακαμπτει και σνομπαρει τα βιωματα μας.
Επισης αυτο που προσπαθει να εξηγησει και ο Πανος ειναι οτι για τις παρενεργειες αυτου του φαρμακου για ολους εσας που θελετε αποδειξεις δεν θα τις παρετε γιατι δεν ειναι απτες!!!τοσο απλα!!!Ο ανθρωπος ειχε ποσταρει μεχρι και την dht(ειχε ανεβασει και εικονα κανονικα) του η οποια ηταν τριπλασια και οταν ελαβε φινα αυτη πηγε σε νορμαλ ορια...υπηρχε μελος που περασε εντονη καταθλιψη και δεν νομιζω να το εδειχνε αυτο καποια εξεταση...οπως και τα νευρολογικα δεν νομιζω να φαινονται καπου...καποια πραγματα φαινονται μονο σε εμας ή στους γυρω μας που ξερουν πως αντιδρουμε και παρατηρουν τη διαφορα,αλλα οχι ισως απο εξετασεις...μαλλον η πονηρη μερκ εκει πιστευω βασιστηκε...σου λεει μαγκα μου η dht σου επανηλθε οποτε αντε στο καλο μια χαρα εισαι...
Εγω σαν Γιαννης θα συνοψισω καποια πραγματα λοιπον που πιστευω...οχι για να το παιξω εξυπνος αλλωστε δεν εχω καποιο οφελος...αλλα για να δωσω βιωματα και τροφη για σκεψη...Ξαναλεω τα πιστευω δεν ειμαι αυθεντια...1)Ο ανθρωπινος οργανισμος ειναι η τελεια μηχανη και οταν πειραζεις κατι τοτε αυτο επηρεαζει και αλλα πραγματα που πολυ πιθανον δεν θα φαινονται-μετριουνται σε τιμες εξετασεων,2)σκεφτειτε οτι βαζετε μια ουσια που μειωνει κατα 70% την dht ορμονη 5 φορες πιο ανδρογονικη απο την τεστοστερονη που βγαζει την επιθετικοτητα στον αντρα,λιμπιντο κ.α 3)εμενα με βαζει σε σκεψεις αυτη η συνεχομενη χρηση... ακομα και στα αναβολικα που εχουνε και αναβολικες(θεωρητικα καλες)ιδιοτητες κανουν κυκλους και με αποθεραπεια γιατι αλλιως το συστημα επανερχεται δυσκολα (αν επανελθει βεβαια),4)με προβληματιζει και με θορυβει οταν ενα φαρμακο σε αλλον βγαζει πονο στους ορχεις(τζον τζον και καπα),σε αλλους καταθλιψη(georgex6 ή καπως ετσι αν θυμαμαι καλα)σε αλλους νευρολογικα σε αλλους λιμπιντο,σε αλλους προωρη εκσπερματιση και αλλα πολλα...
Περα απο αυτα ομως αν καποιος ηθελε να παρει φινα θα τον συμβουλευα να ξερει ακριβως πως λειτουργει το σωμα του και να ειναι σεξουαλικα ενεργος για να παρατηρησει απευθειας τις διαφορες στο σωμα του και θα τον ενημερωνα εννοειται για τις παρενεργειες οι οποιες ομως κατα την γνωμη μου αν τις προλαβεις εγκαιρα ειναι αναστρεψιμες...τωρα οσοι σκεφτονται για ντουτα τι να πω...εχοντας δοκιμασει φινα δεν θα ελεγα οτι η ντουτα ειναι ορθη επιλογη εκτος και αν καποιος εχει αποφασισει οτι η dht του,του ειναι περιττη!

ΥΓ. Μαρεσαν αυτα τα παλια ποστ που βαλατε με γυρισαν χρονια πισω!μακαρι να εγραφαν ακομα μελη οπως ο hopefull!!!τον θυμηθηκα γιατι τοτε εγραφε ωραια πραγματα και ηταν αυτος που με μαλωνε για την φινα!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστές και μετρημένες απόψεις. Το nocebo είναι η σωστή έκφραση, όχι placebo. Εγώ θα προσέθετα στις παραπάνω σκέψεις ότι το άνθρωπινο σώμα έχει επίσης και την ιδιότητα του autoregulation και autocorrection. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες. Κάθε τι που δεν μπορεί να ερμηνευθεί λόγω άγνοιας του μηχανισμού δράσης γίνεται προσπάθεια να ερμηνευθεί με στατιστικά μεγάλου πλήθους και χρονικού διαστήματος έρευνες. Όσο μεγαλύτερο είναι το πλήθος και το χρονικό διάστημα τόσο μεγαλύτερη γίνεται η βεβαιότητα στατιστικά.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

koumparos

Well-Known Member
Γιάννη συζητηση κάνουμε και δεν τα βάζουμε με κανέναν.Κανενας από εμάς που κανουμε χρήση αρκετών ετών φινας δεν κατηγορουμαι εσάς που βιώσατε άσχημες εμπειρίες με το φάρμακο κατά την δική σας εκδοχή.Εγω προσωπικά έχω αναφερθεί ότι ουσιαστικά οι παρενέργειες της φινας χτυπάνε σχεδόν το 50% των χρηστών.Μικρες οι μεγάλες δεν έχει σημασία.Εγω βίωσα νερωμενο σπέρμα τον πρώτο μήνα αλλά δεν έδωσα βάση διότι τότε πριν 12 χρ δεν ήξερα τίποτα για παρενέργειες.Δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι το φάρμακο προκαλεί ΜΟΝΙΜΕΣ παρενέργειες.Οταν μου παρουσιάσουν επίσημη έρευνα από επίσημο κρατικό φορέα ότι η φίνα πιθανόν να προκαλεί μη αναστρέψιμες παρενεργειες τότε θα αναθεωρήσω τις απόψεις μου.
 

giannis1991

Well-Known Member
Φιλε κουμπαρε μιλαω για καποιους που εμμεσα ειναι σαν να ειρωνευονται αλλα και να κατηγορουν εμας οτι τρομοκρατουμε κοσμο...δεν θελω να αναφερω συγκεκριμενο παραδειγμα για ευνοητους λογους...
εσυ εισαι απο τα μελη που ενω ειχε επιτυχια με την φινα,ακους εμας και δεν λες σε αλλους μην ακουτε κανεναν η φινα ειναι κομπλε και παρτε για να μη χανετε χρονο...δεν μας ακυρωνεις δηλαδη...
στο μονο που διαφωνω με το παραπανω ποστ σου ειναι οτι δεν αφηνεις περιθωριο καποιος να εχει μονιμες παρενεργειες...για μενα ασε ενα περιθωριο να μην εχει επανακαμψει στο 100% αλλα π.χ στο 80%...και σου ξαναλεω επισημη ερευνα απο κρατικο φορεα ισως να μη βγει ποτε γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις οι εξετασεις βγαινουν φυσιολογικες...
 

koumparos

Well-Known Member
Γι'αυτό εγώ παρακαλάω να πετύχει το setipiprant να τελειώνουμε με την φίνα.Να σώζει ο κόσμος τα μαλια του "αναίμακτα" και να μην βασανίζεται διαχρονικά με τέτοια διλήμματα.
 

Panos1982

Well-Known Member
@Panos1982 τι δοσολογία ακολουθούσες όσο έπαιρνες φίνα?

1 mg την ημερα για 2 χρονια και μετα 0,5mg ανα δυο μερες για 5 μηνες ( μπας και μπορεσω να κρατηθω....αλλα δεν... ) και μετα πληρης διακοπη.

Περι νευρολογικών που ποσταρε ο Πάνος προσωπικά είναι η πρώτη φορά που το ακούω..

Αυτο ειναι ευχαριστο τοτε οτι ειναι η πρωτη φορα γιατι σημαινει οτι ευτυχως ειναι σπανιο φαινομενο μαλλον.

Περιμενω μια επίσημη έρευνα σχετικά με τις μακροχρόνιες και ΜΟΝΙΜΕΣ εάν υπάρχουν παρενέργειες της φιναστεριδης από επίσημο κρατικό φορέα κράτους.Καποιο υπουργείο υγείας η κάποιο παρακλάδι του.Εαν υπάρχει ας το ποσταρει κάποιος.

Υπαρχουν πολλες αλλα το λες σαν να μην πιστευεις δλδ οτι ειναι πραγματικο γεγονος κ οτι τα βγαζουμε απ το μυαλο μας ? η επειδη δεν το ειδες να συμβαινει επανω σου νομιζεις οτι ολοι αντεδρασαν οπως ο δικος σου οργανισμος ? Εχεις αντιληφθει οτι ο ιδιος ο FDA μετα απο εξετασεις σε ασθενεις προειδοποιει ο ιδιος για μακροχρονιες παρενεργειες ( για τις οποιες δεν εχει διευκρυνιστει το διαστημα αποθεραπειας , κ μπορει να ειναι απο χρονια μεχρι κ μονιμο? ) Εχεις αυτην την αποψη επειδη ο ιδιος δεν εχεις παθει κατι ως τωρα, αν ειχες παθει θα ειχες αλλη αποψη. Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.
Δες αξιοπιστα στατιστικα εδω :
https://accpjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/phar.1612?systemMessage=Wiley Online Library will be unavailable on Saturday 26th November 2016 from 07:00-11:00 GMT / 02:00-06:00 EST / 15:00-19:00 SGT for essential maintenance. Apologies for the inconvenience.&fbclid=IwAR1o3DfU_F3bouvVKPAtDI9JmaAkBQqKZjaJ1IXr1o5meD8EcX5_YEKmGE8

Η ερευνα (2015) απ το database του ιδιου του FDA συγκεκριμενα του FAERS για την φινα 1mg
αναμεσα σε 4910 ατομα που ταυτοποιηθηκαν απο 1998 εως το 2013. οι 577 (12%) εχουν μακροχρονια στυτικη δυσλειτουργια μετα την διακοπη ληψης του φαρμακου. Λεει και για suicides ( μην το πω στα ελληνικα) αλλα αστα αυτα καλυτερα μην μιλαμε για τετοια εδω μεσα.

Επειδη εχω υπαρξει ο ιδιος χρηστης φινας για μεγαλο διαστημα χωρις παρενεργειες καταλαβαινω,
οτι οσοι περνουν φινα και τους δυσαρεστουν αυτα τα γεγονοτα που αναφερουμε ειναι για 2 λογους. Ο ενας επειδη ειναι σαν να σνομπαρεις την επιλογη τους κ δεν τους αρεσει αυτο,
κ ο αλλος επειδη νοιωθουν ανασφαλεια που περνουν το φαρμακο και δεν θελουν να ακουνε τετοιες ειδησεις κ τους βολευει να θεωρουν "τρελους" αυτους που μιλανε για παρενεργειες νοιωθωντας περισσοτερη ασφαλεια ετσι.
Ενισχυοντας κ την αποψη τους αυτη πατωντας και πανω στις πολυ καλες για να ειναι αληθινες ερευνες της μερκ για σχεδον μηδενικες παρενεργειες 1/100
και ακομα και αν εισαι εσυ αυτος ο σουπερ ατυχος ο 1 στους 100 διακοπτονται αμεσως μολις κοψεις το χαπι....ναι οκ.

Ο στρουθοκαμυλισμος ομως δεν ειναι λυση καλο ειναι να ακουγονται τα προβληματα που δημιουργουντε εστω και σε μικρες μεριδες ατομων ( μιλαω για τα μακροχρονια ) γιατι αυτο ριχνει φως στην υποθεση και προχωραμε βηματα προς τα εμπρος.

Πρεπει να γινει κατανοητο οτι μπορει για εσας ( που περνετε φινα ) εμεις να σας φαινομαστε "εχθροι",
για εμας ομως ( που ειχαμε προβληματα) ο εχθρος μας δεν ειστε εσεις κ ουτε ασχοληθηκαμε ποτε με εσας τους χρηστες.
Ασχολουμαστε μονο με το φαρμακο και προσπαθουμε να δουμε τι στο διαολο γινεται. ( γιατι απλα η μερκ δε φροντισε να μας ενημερωσει σωστα....για εμενα αυτη ειναι ο εχθρος - γιατι η φινα λιγα μ εδωσε κ πολλα μου πηρε )
 
Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
Εδω μιας και διαβαζω παλι τα παλια ποστ του inotech ,
εχει μερικες πολυ χρησιμες πληροφοριες που δινει και θα τις ξανα ανεβασω γιατι μπορει να τις χρειαστουν καποιοι.
Επισης λεει για εξετασεις που μπορουν να κανουν οσοι τυχον εμφανισουν προβληματα απο φινα.
Ο inotech εδειχνε να εχει πολλες γνωσεις και ισχυριζοταν οτι εργαζοταν σε ευρευνιτικο ογκολογικο κεντρο στις ΗΠΑ.

Απ: "Φιναστεριδη" και ποσοστο % παρενεργειων.....Ψηφοφορ

Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάποιος για να δει τις επιπτώσεις από τη χρήση αντι-ανδρογόνων τύπου φιναστερίδης είναι.

Ολική Τεστοστερόνη
FSH
Γλουκουρονίδιο της ανδροστανεδιόλης (μεταβολίτης της δράσης της 5-ARII)
Οιστραδιόλη Ε2 (με μαζική σπεκτρομετρία- και μόνο)
Κορτιζόλη σιέλου σε 4 διαφορετικά διαστήματα της ημέρας (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ)
DHEA σιέλου 2 διαφορετικές στιγμές τη μέρα (πρωί και απόγευμα)
ελεύθερη Τ3
ελεύθερη Τ4
Προλακτίνη
διορθικό υπέρηχο για έλεγχο φλεγμονής του προστάτη (αυτή η εξέταση μάλλον είναι από τις πιό σημαντικές)
Κετοστεροειδή και μεταβολίτες των στα ούρα

Αν η τιμή του 3-adiol-g (γλουκουρονίδιο ανδροστανεδιόλης) είναι κάτω του 12-15, τότε έχετε υποστεί πτώση στα δραστηριότητα του ενζύμου και το φάρμακο πρέπει να διακοπεί. Αν μετά από έξι έως δεκαοχτώ μήνες δεν έχει επανέλθει δυστυχώς αυτη η κατάσταση είναι μάλλον μόνιμη και ενώ δεν εμπεριέχει κινδύνους άμεσα, πιθανώς σε μερικά χρόνια να αναπτύξεται προβλήματα με το προστάτη (αύξηση της πιθανότητας κακοήθειας) και λόγω της αυξημένης δράσης της αρωματάσης φλεγμονή στο στήθος και κακοήθεια.
Μία από τις πολύ σημαντικές δουλειές της διυδροτεστοστερόνης τοπικά είναι η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του προστάτη και προστασία από φλεγμονές. Αυτό γίνεται όταν τα επίπεδα της dht είναι σε λογικά πλαίσια. Αν πέσουν για καιρό τότε επέρχεται ατροφία του προστάτη, και πτώση στην ανοσολογική απόκριση τοπικά, ανάπτυξη φλεγμονών από ευκαιριακά και άλλα μικρόβια κτλ. Για αυτό είναι απαραίτητη η εξέταση του προστάτη με διορθικό υπέρηχο και δακτυλική μετά τη παύση φιναστερίδης. Αυτό επιβάλλεται να το κάνουν όσοι έχουν "νερουλό" σπέρμα.

Η κόπωση οφείλεται πιθανώς σε πεσμένα επίπεδα ανδρογόνων αλλά αν η χρήση της φιναστερίδης είναι παρατεταμένη τότε μάλλον έχει ατροφήσει ή χαλάσει η ευαισθησία του υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων οπότε μιλάμε για καταστολή του συστήματος stress και πιο σοβαρά προβλήματα. Μπορεί να μην είναι εμφανή αμέσως αλλά θα προκύψουν όσο περνάνε τα χρόνια. *Αυτό μπορεί κάποιος να το διακρίνει αν μετά την εκσπερμάτωση δεί πως νιώθει κουρασμένος. Ειδικά η κόπωση μετά τη δεύτερη εκσπερμάτωση την ίδια μέρα είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει καταστολή του υποθαλάμου. Ενας υγιής νέος <30 ετών μπορεί να εκπερματώνει δύο και τρείς φορές τη μέρα, τρείς με τέσσερις φορές τη βδομάδα χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα κόπωσης.

Αυτά για την ώρα, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να συνέλθει κάποιος από τις παρενέργειες τις φιναστερίδης. Αν δεν επανακάμψει ο οργανισμός μόνος του σε βαθμό που να είναι λειτουργικός ο ασθενής, τότε μιλάμε για πιθανή ολική αντικατάσταση των ορμονών (κορτιζόλης, dhea, τεστοστερόνης και θυρεοειδικών ορμονών)

Ενδοκρινολόγοι που χρησιμοποιούν φιναστερίδη στο εξωτερικό χρησιμοποιούν και υψηλές δόσεις τεστοστερόνης για να σταθεροποιήσουν όσο μπορούνε τον άξονα HPA.

Δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις που εχει ο inotech , αλλα λεει σε μια παραγραφο

""Η κόπωση οφείλεται πιθανώς σε πεσμένα επίπεδα ανδρογόνων αλλά αν η χρήση της φιναστερίδης είναι παρατεταμένη τότε μάλλον έχει ατροφήσει ή χαλάσει η ευαισθησία του υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων οπότε μιλάμε για καταστολή του συστήματος stress και πιο σοβαρά προβλήματα. Μπορεί να μην είναι εμφανή αμέσως αλλά θα προκύψουν όσο περνάνε τα χρόνια. *
Ενδοκρινολόγοι που χρησιμοποιούν φιναστερίδη στο εξωτερικό χρησιμοποιούν και υψηλές δόσεις τεστοστερόνης για να σταθεροποιήσουν όσο μπορούνε τον άξονα HPA ""

Εδω ειναι σαν να με φωτογραφιζει (τοτε δεν ειχα ακομα προβληματα κ δεν ειχα δωσει βαση - τωρα ομως εχω μεινει εκπληκτος)

Ειχα εντονοτατο αισθημα κοπωσης συνεχως (και χρειαζομουν συνεχεια υπνο) μετα απο παρατεταμενη χρηση φινας οπως ακριβως λεει....επισης λεει οτι δεν ειναι εμφανη αμεσως κ φαινονται οσο περνανε τα χρονια.... ποσο μεσα εχει πεσει....δεν εμφανισα αμεσως τα προβληματα αυτα αλλα μετα απο εναμησι με δυο χρονια, και ηταν οντως πολυ πιο σοβαρα απ τα σεξουαλικα...

Εν το μεταξυ ψαχνω να βρω πληροφοριες για τον αξονα HPA η στα ελληνικα YYE ( υποθαλαμος- υποφυση - επινεφριδια)
και στη wikipedia εχει αυτη τη φωτο
ΥΥΕ.png

που μοστραρει πρωτο πρωτο το κεντρικο νευρικο συστημα...που ειχα και προβληματα.
οποτε η κουραση, η αργη σκεψη οι εξαψεις κ τα νευρολογικα προβληματα στην αριστερη πλευρα του σωματος μου πηγαζαν ολα απο εκει...
απ την ανωμαλια του αξονα ΥΥΕ κ του νευρικου συστηματος....και καπως ετσι ξετυλιγεται το κουβαρι...

Επισης βρηκα κι αλλη μια ενδιαφερον φωτογραφια εδω

mati.png

Παρατηρω οτι ο υποθαλαμος αλλα κ η υποφυση ειναι ακριβως διπλα στο οπτικο νευρο του ματιου.
Ειχα πολυ εντονο προβλημα στο αριστερο μου ματι. δεν ειμαι σιγουρος ομως αν φταιει το οτι βρισκεται κολλητα στον υποθαλαμο ή αν θα το ειχα ακομα κι αν ηταν πιο μακρυα....
αλλα σας το ανεβασα γιατι μου κινεισε την περιεργεια τωρα που το ειδα....
και φανταζομαι κανεις δεν ξερει να μου απαντησει.....ισως ο inotech αν ηταν εδω....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα