Συμβουλές για μεταμόσχευση !

nickname

New Member
Καλημέρα σε όλους. Σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα για μεταμόσχευση και θα ήθελα συμβουλές .Διαβάζω το forum μήνες αλλά τώρα μόλις γράφτηκα.
Πρώτα ένα σύντομο ιστορικό : είμαι 47 ετών . Στα 37 άρχισε η αραίωση στο crown κ έκανα Strip στην Β... Κ... μετά από παρακίνηση φίλου που είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Αν και η ουλή που έχω είναι πολύ καλή μου βάλανε πολύ λίγα grafts.( πόσα μου πήρανε ένας θεός ξέρει) Ίσως οι όποιες τρίχες έχω εκεί είναι από την επέμβαση αλλά και αυτό δεν μπορώ να το ξέρω .Στα 44 αρχίσε η αραίωση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Δεν έχω κάνει ποτέ καμία θεραπεία. Για ιατρικούς λόγους δεν θα ήθελα με τίποτα να πάρω φιναστερίδη και αν τα διαβάζω όλα σωστά η μινοξιδίλη μετά από 1-2 χρόνια παύει να έχει σοβαρό αποτέλεσμα. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μεταμόσχευση. Το εξωτερικό μου είναι πολύ δύσκολο. Κατανοώ βέβαια ότι στην Ελλάδα οι επιλογές ουσιαστικά είναι μόνο δύο και μάλιστα αν λυθεί το θέμα της διαχείρισης της δότριας τότε ουσιαστικά καλύτερη λύση είναι μάλλον ο Β....ς. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν από τους δύο. Θα ήθελα πριν πάω τις συμβουλές σας για το τεχνικό μέρος.
Σκέφτομαι να έκανα δύο επεμβάσεις. Μία για να πυκνώσουν μπροστά και μετά αλλη μια για πιο πίσω. Πιστεύω ότι έτσι θα μειώσω τον κίνδυνο shockloss .Tο crown και να μη γίνει φοβερο δεν θα με πείραζε και τόσο. Παραθέτω φωτογραφίες από όλες τις περιοχές με αρκετά κουρεμένα τα πλαϊνά και πίσω έχω βάλει και μία ακουρευτη φωτογραφία της δότριας. Οποιοδήποτε καλοπροαίρετο σχόλιο θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για το χρόνο σας !
ΥΓ. Λογω επαγγελματικών υποχρεώσεων το τελείως ξυρισμένο κεφάλι μου είναι αδύνατον. Ενα πολύ πολύ κοντό κούρεμα στη δότρια θα μου ήτανε πολύ πιο εύκολο!
 

Συνημμένα

  • 20180226_125612.jpg
    20180226_125612.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 175
  • 20180226_125524.jpg
    20180226_125524.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 161
  • 20180226_130525.jpg
    20180226_130525.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 141
  • 20180226_130100.jpg
    20180226_130100.jpg
    2.7 MB · Προβολές: 148
  • 20180226_123942.jpg
    20180226_123942.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 166
  • 20180226_131458.jpg
    20180226_131458.jpg
    2.5 MB · Προβολές: 145
  • 20180226_131928.jpg
    20180226_131928.jpg
    919.9 KB · Προβολές: 134

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Με μια πετυχημενη επεμβαση μαλλον δεν θα ξαναασχοληθεις με το μαλλι. στο αποτελεσμα θα σε βοηθησει πολυ το χρωμα της τριχας (γκριζο) και η ποιοτητα που απο τις φωτο που εβαλες φαινεται να ειναι χοντρη.
η hairline δειχνει ηδη που θα ειναι απο τα λιγα μαμα μαλλια μπροστα.Mε 2500-3000 μοσχευματα με αυτο το χρωμα μαλλιου πιστευω οτι θα εισαι σε πολυ καλη κατασταση. ;)
 

nickname

New Member
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα πρότεινες μία επέμβαση ή δυο για μικρότερο ρίσκο?
Επίσης θα μπορούσες να μου αναφέρεις ποια είναι τα άτομα που σε δούλεψαν στη συγκεκριμένη κλινική?
 

koumparos

Well-Known Member
Συμφωνω σε αυτα που λεει ο δημητρης.Εγω στη θεση σου θα ζητουσα μια συνεδρια 2500-3000μοσχ αποκλειστικα α,β ζωνη.Θα το τονιζα επιτακτικα και πριν την μμ αλλα και πριν μου πατησουν την πρωτη ενεση αναισθησιας.Κανενα μοσχευμα στην πισω ζωνη ολλα α,β ζωνη.Μετα απο 1 χρονο θα εκανα και μια δευτερη με αλλα 2-2.5 πισω και θα καθαριζα.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Koumparos εγώ πιστεύω σε σχέση πάντα με τι απαιτήσεις έχει ο nickname ότι με 2500-3000 μοσχευματα αν έχει και λόγο τριχων από 2,1 και πάνω μπορεί να πάρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αν βάλει α,β,γ ζώνη και αφήσει το crown για μετά. Και όταν έρθει η ώρα για το crown αν θελήσει να το κάνει βάζει συμπληρωματικα και κάποια μοσχευματα μπροστά για τελειοποιηση του αποτελεσματος.
Εγώ αυτό το πλάνο θα ακολουθούσα και η θα εμένα στη μία επέμβαση αν με κάλυπτε το αποτέλεσμα η θα έφτιαχνα και το crown σε δεύτερη με ενίσχυση των μπροστά ζωνών.
Το βρίσκω πιο ασφαλές.

Εγώ έκανα την επέμβαση με την Αντωνια Ανδρικοπου*ου.

Θεωρώ ότι η περίπτωση σου αν τη διαχειριστεί σωστά η κλινικη που θα επιλέξεις μπορεί να είναι και για διαφήμιση. Λόγω των γκριζων και καλής τρίχας θα φαίνεται ακόμη καλύτερο από ότι θα είναι.
 

nickname

New Member
Εγω σκεφτομουνα να σπασω την επεμβαση σε δυο μερη (πχ απο 1500 grafts περιπου η καθε μια) φοβουμενος απο αυτα που εχω διαβασει το shockloss επειδη εχω καποια δικα μου μαλλια. Απο αυτα που μου προτεινετε μαλλον ο φοβος μου ειναι αδικαιολόγητος.
Κατι ακομα. Βρηκα αυτο
https://www.google.gr/url?sa=t&sour...FjAAegQICRAB&usg=AOvVaw0jEmeIIkS93QqaDQUl8u4U
Ειναι διατριβη γιατρου με πολλες λεπτομερειες για τριχοπτωση μεταμόσχευση κλπ. Σιγουρα θα ειναι χρησιμο για όποιον θελει ενα επιστημονικο άρθρο.
Σε ποιο thread να το βαλω για να μην χαθεί?
 

Stripar

Established Member
Απλά να ενημερώσω ότι αυτή η διατριβή είναι του Ζόντου
(πρώην υπαλλήλου της DHI) και χρονολογείται το έτος 2012

Σήμερα έχουμε 2018 και απο το 2012 (τα αρχικά στάδια της FUE)
εώς σήμερα έχουν αλλάξει ΠΟΛΛΆ στα πρωτόκολλα, τεχνικές και εργαλεία !
 

dimitris50423

Well-Known Member
Εγω σκεφτομουνα να σπασω την επεμβαση σε δυο μερη (πχ απο 1500 grafts περιπου η καθε μια) φοβουμενος απο αυτα που εχω διαβασει το shockloss επειδη εχω καποια δικα μου μαλλια. Απο αυτα που μου προτεινετε μαλλον ο φοβος μου ειναι αδικαιολόγητος.
Κατι ακομα. Βρηκα αυτο
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/bitstream/10889/6584/1/Nimertis_Zontos%28i%29.pdf&ved=2ahUKEwj84OfovMTZAhWNGuwKHdy4DLEQFjAAegQICRAB&usg=AOvVaw0jEmeIIkS93QqaDQUl8u4U
Ειναι διατριβη γιατρου με πολλες λεπτομερειες για τριχοπτωση μεταμόσχευση κλπ. Σιγουρα θα ειναι χρησιμο για όποιον θελει ενα επιστημονικο άρθρο.
Σε ποιο thread να το βαλω για να μην χαθεί?

Μπορείς να το κάνεις σε μια ή σε δύο ανάλογα σε ποια κλινική θα πας. Σκέψου τα συν και τα πλην και η επιλογή είναι δική σου. :)
Πάντως αξίζει να το κάνεις.
 

nickname

New Member
Προς τον φίλο stripar : Για το τεχνικο μέρος περί εξελιγμένης fue συμφωνώ απόλυτα. Άλλα κομμάτια όμως οπως αιτιολογα ,επιδημιολογία, βασικές γνώσεις τι είναι στριπ, τι είναι fue κλπ ισχύουν φυσικά πάντα και νομίζω θα είναι χρήσιμα για κάποιον που θέλει να πάρει πρώτες γνώσεις. Σε ευχαριστώ που διάβασες το μήνυμά μου πάντως. Αν έχεις καμία συμβουλή για την περίπτωσή μου πολύ-πολύ ευπρόσδεκτη.
 

koumparos

Well-Known Member
Με 1500 το αποτελεσμα θα ειναι φτωχο.Θα μπεις θα κανεις μια βαρβατη και μετα απο ενα χρονο θα κανεις αλλη μια και τελος.Κοιτα τα θεματα της dhi τι ταλαιπωρια τρωνε τα παιδια που μπαινουν πολυ συντηρητικα και τρεχουν μετα να πυκνωσουν την πρωτη.Μερεμετια και ταλαιπωρια.
 

nickname

New Member
Μου ακούγεται απόλυτα λογικό. Ούτε και εγώ θέλω να ταλαιπωρούμαι φυσικά με περισσότερες επεμβάσεις. Ηδη έκανα μία στριπ τζάμπα (και ειχε αρκετη ταλαίπωρια. )
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nickname

New Member
Παιδιά μία ακόμα ερώτηση : περιστατικό της DHI ακούρευτο έχουμε δει. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ahc; Υπάρχουν κάποια διαφημιστικά βιντεάκια αλλά πραγματικο περιστατικό μέσα από το forum ;
 

turnfiji123

Active Member
Μάζεψε λίγα παραπάνω λεφτά και πάνε σε ένα καλό γιατρό να ηρεμήσεις μια για πάντα. Μη μπλέκεις με εγχώρια.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Εγώ πάλι νομίζω πως τότε που έκανες εσύ μμ, ήταν απλώς γλάστρα. Δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τα δικά της περιστατικά.

Η Ανδρικοπουλο* μου έκανε τη μμ manos. Αν είχε ξεκινήσει τότε δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αλλά ασχολήθηκε μόνο με εξαγωγή μοσχευματων και τοποθέτηση. Δεν ασχολήθηκε με το να γεμίζει τα pen η να μετρήσει μοσχευματα.
Έχει κάνει και φίλος μου με αυτήν στη Θεσσαλονίκη με καλό αποτέλεσμα αλλά δεν διαβάζει το φόρουμ.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
2 επεμβάσεις συνολικά. Μια για εμπρός, μία για το crown με ένα touch up της hairline (αν χρειαστεί). Μπροστά θες 3000g για ένα καλό αποτέλεσμα. Επειδή όμως έχεις μαλλί στις μπροστινές ζώνες (Α,Β) υπάρχει κίδυνος shock loss (ειδικά στο κέντρο). Το κακό με τις Ελληνικές κλινικές είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όταν επιχειρούν να κάνουν πύκνωση είναι αρκετά διστακτικές οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι φτωχό. Αυτή είναι η καλή περίπτωση γιατί έχουμε δει και "πατάτες". Πάντως για να λέμε και τα πράγματα με το ονομά τους η πυκνότητα των μαμα μπροστά δεν είναι φοβερή και ο κίνδυνος shock loss σε έναν προσεκτικό γιατρό, ακόμα και αν δουλέψει καλές πυκνότητες πύκνωσης, είναι πολύ μικρή.
 

piros75

Well-Known Member
Για μένα και με δεδομένο το χρώμα της τρίχας σου, αρκούν και 2000 μπροστά και περίπου άλλα τόσα πίσω.
 

nickname

New Member
Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που όλοι ψιλόσυμφωνείτε για το τι πρέπει να γίνει.Μόλις ευκαιρήσω από υποχρεώσεις θα κάνω καμιά βόλτα σε καμία κλινική να δω τι θα μου πούνε. Φυσικά και θα ενημερώσω!
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Crown το αφήνεις, 3500 grafts χτίζεις hairline α'β ζώνη και λίγο γ' και με βοήθεια του χρώματος τρίχας θα έχεις ένα κάλο αποτέλεσμα οπτικά και όχι μόνο. Χρειάζεσαι κάλο γιατρό γιατί έχεις πολλά μαμά μαλλάκια μην τα κλαις αργότερα.
Κανε υπομονή,διάβασε καλά,μάζεψε κάνα φράγκο παραπάνω και σκέψου το καλύτερα.
 
Μπλουζα