Συλλαλητήριο για τη μακεδονια

aeratos28

Just aeratos
Έγινε παρανόηση μάλλον,δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση ότι συμφωνείς με την ονομασία.απλα έχουμε άλλη γνώμη ως προς την αντιμετώπιση και γενικά τον τρόπο λύσης του θέματος ..τπτ παραπανω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

PROF

Active Member
Παιδιά νομίζω ότι αυτό που είπε ο Cvial πέρι προσπάθειας άσκησης εξωτερικής πολιτικής με πολύ συναίσθημα, λίγη λογική και καθόλου σχεδιασμό νομίζω ότι τα λέει όλα. Η εξωτερική πολιτική, αλλά και γενικώς όλες οι πολιτικές που άπτονται επί σοβαρών ζητημάτων δεν μπορεί να γίνονται ούτε με συναίσθημα ούτε φυσικά με βάση την πρόσκαιρη ικανοποίηση των λαϊκών μαζών που ούτε δουλειά τους είναι, αλλά και ούτε γνωρίζουν την ουσία των θεμάτων για να μπορούν να έχουν άποψη. Δείτε για παράδειγμα την περίφημη μεταρρύθμιση Γιαννίτση το 1999 με τη γνωστή έκθεση Σπράους. Εάν αυτό είχε γίνει τότε, η οικονομία μας σήμερα θα ήταν θωρακισμένη και δεν θα είχαμε ανάγκη κανένα μνημόνιο. Φυσικά και δεν πέρασε γιατί η κυβέρνηση για την καρεκλίτσα άκουσε το διαβασμένο για το θέμα Ελληνικό λαό (1.000.000 στους δρόμους) που είπε το εξής φοβερό. Θα δουλεύουμε 25 χρόνια, θα πληρώνουμε α εισφορές το χρόνο και θα παίρνουμε σύνταξη για 35 χρόνια με απολαβές από 2α έως 10α (παλαιοί ασφαλισμένοι με δραχμούλες) το χρόνο συν φυσικά το εφάπαξ μας, τα νοσοκομείακά μας, κλπ.. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουμε;
 

aeratos28

Just aeratos
Λάθος συγκρίσεις..σωστά τα γεγονότα όμως δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους..όπως είναι λάθος αυτό που έγινε που είπες για τους 1.000.000 στους δρόμους και έγινε,έτσι θα είναι το ίδιο λάθος να γίνει παράδοση στους Σκοπιανούς η ονομασία..καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη και όχι να κάνουμε τα ίδια.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Κ δεν ειπες κ το πιο βασικο που μας καίει μιας κ το ανεφερες... με πολλα πολλα μαλλια!!!!!χαιρλαιν που ξεκιναει απ τα φρύδια!!!!χαχαχαχα
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για αρκετά χρόνια ακολουθούσα μια στάση σαν του John. 2-3 μηνύματα και μετά γειά σας αφού ότι είχα να πω το είχα πει. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέποντας την τεράστια κατηφόρα που δεν έχει προηγούμενο και την απόλυτη κυριαρχία των ασχέτων, βολεμένων και διαπλεκομένων (και μιλάω για τον λαό και όχι για τους πολιτικούς) αποφάσισα να επιμένω και να λέω την αποψή μου με περισσότερο σθένος και διάρκεια. Ο λόγος: μήπως και αφυπνίσω και άλλους "εν υπνώσι" ομοιδεάτες, πάρουν θάρρος και ακουστεί επιτέλους και η αντίθετη άποψη παρασύροντας και κάποιους άλλους που έχουν ανοιχτά αυτιά και κριτική σκέψη.

Αεράτε δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω (ούτε και θέλω) και γι' αυτό ναι μεν απευθύνομαι σε σένα αλλά ο απώτερος σκοπός μου μέσω αυτού του διαλόγου είναι οι άλλοι που προανέφερα. Θα σου δώσω 2 παραδείγματα λαών με τους οποίους έχουμε πολλές ομοιότητες και κάποιες διαφορές.

1. Σερβια (Σέρβοι). Κλασσικό παράδειγμα εξαύλωσης χώρας που δεν κατάλαβε τους διεθνείς συσχετισμούς, την έπιασαν τα υπερπατριωτικά, η επίκληση του ένδοξου παρελθόντος (ατμομηχανή της πρώην Γιουγκοσλαβίας) και σύσσωμη με υπερηφάνεια και με καθολική υποστήριξη από τον λαό έκανε ήρωες αυτούς που την κατέστρεψαν (Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, κλπ). Θα μου πεις τους προκάλεσαν. Ναι αλλά τσίμπησαν και το πλήρωσαν. Πολύ συναίσθημα, λίγη λογική, καθόλου σχεδιασμός. Η χώρα έγινε απόκομμα, θα της πάρει δεκαετίες για να συνέλθει και φυσικά σχεδόν ποτέ δεν θα γίνει αυτό που θα μπορούσε να γίνει ή που ήταν. Όσοι έχουν ταξιδέψει πρόσφατα εκεί και ιδιάτερα λίγο πιο έξω από το Βελιγράδι ξέρουν τι εννοώ.

2. Ισραηλ (και αναφέρομαι στους Ισραηλινούς και όχι στους Εβραίους είναι άλλο πράγμα). Μεσογειακός λαός με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Πλήρης σύμπνοια σε εθνικά και στρατηγικά για την χώρα θέματα και πειθαρχία από τον λαό στις αποφάσεις του κεντρικού συμβουλίου, εξαιρετικές διεθνείς σχέσεις και lobbying, ρεαλισμός, και φυσικά μακρόπνοος σχεδιασμός. Κατά τα άλλα χαβαλετζήδες όπως είμαστε και εμείς. Αποτέλεσμα: Την εθνική τους καταστροφή (β' Παγκόσμιος) την μετέτρεψαν σε κράτος από το μηδέν στη φωλιά του λύκου αλλάζοντας το status quo της περιοχής και επιβιώνουν κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αναπτύσοντας μια αφιλόξενη και εχθρική χώρα σε ένα μοντέρνο κράτος. Να μην παραλείψω φυσικά να πω ότι οι Παλαιστίνιοι (πόλλες ομοιότητες και με μας) με την γνωστή δική μας συνταγή τόσα χρόνια δεν έχουν πετύχει σχεδόν τίποτα.

Το δίδαγμα από τα παραπάνω παραδείγματα είναι ότι δεν έχει σημασία το ποίος έχει δίκαιο ή όχι αλλά το ποιός τελικά επιτυγχάνει το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα για το συμφέρον του λαού του.
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Αυτά είναι σωστά και δεν διαφωνώ καν.αλλα cvial έχουμε από παντού διεκδικήσεις ,από Σκοπιανούς,από Αλβανούς,από Τούρκους.αν σε όλους κάνουμε υποχωρήσεις θα γίνει αυτόματα ο τελικός μηδενισμός της Ελλάδας.ποια είναι η τακτική που έχει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση?έχει υπερασπιστεί ποτέ κάποιος την χώρα ?όλο πίσω κάνουμε και στα πάντα πιο είναι το όφελος από αυτό?κάθε φορά κάποιος βγαίνει και ζητάει και κάτι..
 

John1924

Active Member
αποφάσισα να επιμένω και να λέω την αποψή μου με περισσότερο σθένος και διάρκεια
Μακάρι να είχαν όλοι την ίδια υπομονή ή/και σθένος. Απλώς προσωπικά ειμαι απογοητευμενος και κουρασμέμος να προσπαθω να εξηγώ πράγματα με βάση τη λογικη (που μπορει να ειναι σωστά ή λάθος, αλλά πάντως ελέγχονται με βάση τη λογική) και τελικά να καταλήγει η κουβέντα σε προσωπικές επιθέσεις και αυθαιρετα συμπεράσματα. Επιπλέον, μην ξεχναμε ότι μιλάμε για ένα ανώνυμο φόρουμ. Ο καθένας μπορει να σε προσβάλει και να σε υβρίσει υπό το καθεστώς της ανωνυμιας. Δεν ειναι το ιδιο να συζητας με τον άλλον προσωπο με προσωπο. Και μπορει κάποιοι να αντεχουν τετοιου ειδους προσβολές, όμως κάποιοι άλλοι ισως δεν έχουν τόσο γερο στομάχι.
Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα ασχολουμαι ενεργα με το φόρουμ αλλά εχω να πω ότι δεν υπηρχε καλυτερη επιλογή απο τον CVIΑL για διαχειριστη του. Οχι μόνον απο αποψη γνωσεων αλλά κυριως απο αποψη σκέψης και νοοτροπίας.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ο καλός παίχτης οφείλει να είναι ψύχραιμος και να έχει καθαρό μυαλό. Το τι λένε οι άλλοι μας είναι αδιάφορο και δεν πρέπει να μας εκνευρίζει. Είναι η κλασσικη συνταγή που βλέπεις και σε κάποια σπορ όταν ο άλλος είναι πίσω στο σκορ, προκαλεί ένα μίνι επεισόδιο για να χάσει την ψυχραιμία ο αντίπαλος μήπως και γυρίσει το παιχνίδι (κλασσική τακτική Τουρκίας).

Αερατε αυτά τα ζητήματα λύνονται από λίγους με λίγους και πίσω από τις κουρτίνες. Ουδείς μίλησε για υποχωρήσεις που δεν πρέπει να γίνουν αν δεν είναι αναγκαίες ή δεν αποσκοπούν σε κάποιο όφελός ή δεν εξυπηρετούν έναν σχεδιασμό.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Εννοείται ότι έτσι λύνονται αυτά τα ζητήματα..για μένα η στάση που είχαμε μέχρι τώρα είναι σωστή,δεν συμφωνούμε με τα Σκόπια για την ονομασία και αστούς στη μοίρα τους.εξω από ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκή ένωση..θες να μπεις ?κάνε υποχωρήσεις..εσύ καίγεσαι όχι εγώ..σαν χώρα τα Σκόπια δηλαδή καίγονται..αφού καίγεσαι,κάνε υποχωρήσεις.μην διεκδικείς τα πάντα..που είναι ψεμματα κιόλας .αυτή κολοπιλαλα των δικών μας με ανησυχεί..
 
Καποιος εχει ενα σπιτι, πεταγεται ενας ασχετος και του λεει αυτο το σπιτι ειναι δικο μου..ξαφνου πλακωνει και τριτος και λεει πρεπει να διαπραγματευτειτε να το μοιρασετε στην μεση.

Απο σχολιαστες του πληκτρολογιου γεμισε η Χωρα !!!
Τεμπελχαναδες, αχρηστοι βολεμενοι κηφηνες οι περισσοτεροι που η αμπελοφιλοσοφια τους ο ωχαδερφισμος και η ξερωλιαση πανω απ ολα ειναι ονειδος και καταρα για αυτη την ταλαιπωρημενη Ελλαδα. Γλυφουν να γινονται αρεστοι στα αφεντικα τους με αποκλειστικο και μονο στοχο την εξυπηρετηση τψν προσωπικων τους συμφεροντων

Καποια χρονια πριν οι Ελληνες δεν φοβηθηκαν το μεγεθος της Ιταλιας, σκαρφαλωσανε στα βουνα, πολεμησανε για την πατριδα τους. Οι Ελληνες σημερα μεταναστευσανε για να ζησουνε, το γενος ξεριζωθηκε και οσοι υποστηριζουν οτι το ονομα δεν ειναι προβλημα ειναι απλα απατριδες προδοτες, κ οι περισσοτεροι απο αυτους μεταναστες που κατοικοεδρευσανε στην Ελλαδα να τρωνε απο τις επιδοτησεις της Ευρωπης !!!

Τους προδοτες στην Αρχαια Ελλαδα τους σκοτωνανε και τους πεταγανε εξω απο τα συνορα τη Χωρας να τους θαψουνε σαν τα σκυλια!!! Τους προδοτες σημερα τους ψηφιζουνε δημαρχους, πρωθυπουργους, ευρωβουλευτες να τρωνε με δεκα μασελες και να κανουνε τους καλους στους ξενους για να μην τους χαλανε την μασα και αν γινεται να βολεψουν και κανενα απο τα προβατα που γουσταρουνε και τους ψηφιζουνε να παρασιτευσουνε με την σειρα τους. Οι υπολοιποι διαμαρτυρηθειτε, σχολιαστε και καλο Μπουταρη σας ευχομαι να μαθετε να ψηφιζετε !!!

Υ.Γ. και οσοι ξενοι ονομαζουνε τα Σκοπια σαν Μακεδονια στις Χωρες που επισκεπτεστε... στα @@ μας !!!!!!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείται ότι έτσι λύνονται αυτά τα ζητήματα..για μένα η στάση που είχαμε μέχρι τώρα είναι σωστή,δεν συμφωνούμε με τα Σκόπια για την ονομασία και αστούς στη μοίρα τους.εξω από ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκή ένωση..θες να μπεις ?κάνε υποχωρήσεις..εσύ καίγεσαι όχι εγώ..σαν χώρα τα Σκόπια δηλαδή καίγονται..αφού καίγεσαι,κάνε υποχωρήσεις.μην διεκδικείς τα πάντα..που είναι ψεμματα κιόλας .αυτή κολοπιλαλα των δικών μας με ανησυχεί..

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Η σταθερότητα των Σκοπίων και η μη διαλυσή τους υπερ Αλβανίας (περισσότερο) και υπέρ Βουλγαρίας εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την χώρα οι οποίοι πρέπει να αποτιμηθούν. Το διαίρει και βασίλευε μας βολεύει πρός τα Βόρεια (μικρές χώρες χωρίς ειδικό βάρος) ενώ πρός Ανατολάς έχουμε θέμα (Τουρκία). Αν τα Σκόπια διαλυθούν και η Αλβανία ενσωματώσει κομμάτι τους και μετά γεωγραφικά ενωθεί με το Κόσσοβο έχουμε βοηθήσει στη γέννηση της Μεγάλης Αλβανίας (που υπενθυμίζω ότι έχει από τους νεαρότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη) και αυτόματα θα αναδειχθεί σε παίχτη στην περιοχή και η Τσαμουριά θα είναι πλέον στην ατζέντα. Το οτί οι Σκοπιανοί (πρακτικά οι Σλάβοι Σκοπιανοί) κόπτονται για λύση είναι καλό για μας γιατί μας δίνει πλεονέκτημα να πάρουμε περισσότερα από τη διαπραγμάτευση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Permanent ban στον karaflokoraka. Εδώ συζητάμε με επιχειρήματα και ανοιχτό μυαλό και όχι με ουρλιαχτά, απειλές και ύβρεις. Και αφού αναφέρεται στην Αρχαία Ελλάδα να του θυμίσω ότι στην Αθήνα δεν ψήφιζαν όλοι παρά μόνο αυτοί που ήταν ανοιχτοί στον διάλογο και στις αντίθετες απόψεις.
 

aeratos28

Just aeratos
Είναι έτσι ,γεγονός είναι αυτό..αυτό δείχνει ότι έχουμε πρόβλημα ..έχουμε πολλά μέτωπα και πρέπει να υπάρξει αντίδραση ισχυρή απο την ελλαδα.γενικά με όλους ,οι Αλβανοί έχουν στο μυαλό τους ότι η Ελλάδα λόγο οικονομικών θα διαλυθεί ,για αυτό και έχουν αυτές τις βλέψεις ..κάτι το οποίο δεν ισχύει αλλά αυτοί έτσι πιστεύουν..αν μένουμε τόσο παθητικοί και λέμε συνεχώς ναι σε όλα στο τέλος θα αφανιστουμε 100%..χωρίς να χρειαστεί να μας βομβαρδίσουν σαν τη Σερβία..χωρίς πόνο.δηλαδη η το ένα ή το άλλο?λύση ενδιάμεση,αναίμακτη και εθνικά κυριαρχοι δεν γίνεται να είμαστε?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα δούμε τι θα βγάλει. Προσωπικά είμαι ανήσυχος όχι για την διαπραγμάτευση (θεωρώ ότι έχουμε πλεονέκτημα) αλλά για την ικανότητα των διαπραγματευτών μας με βάση το τι μας έχουν δείξει τα τελευταία 2 χρόνια.
 

aeratos28

Just aeratos
Α γεια σου..αυτό λέω και εγώ.ειναι επικυνδινοι οι τύποι.εχουν ήδη πουλήσει τα πάντα στο οικονομικό κομμάτι .πράγματα που ούτε καν άλλοι δεν τολμούσαν να σκεφτούν.απο κυβερνήσεις πάντα..δεν έχουν ενδιασμους σε τπτ για να παραμείνουν στην κυβέρνηση.και ειδικά σε αυτό το θέμα.που από το 1990 ο συνασπισμός τους έλεγε Μακεδόνες και ότι πρέπει να δωθεί το όνομα. Πως να είσαι ήσυχος ότι έχεις τους καλύτερους διαπραγματευτές ,όταν αυτοί είναι εδώ και χρόνια με τους (αντιπαλους)?
 

PROF

Active Member
Προφανώς karaflokoraka εάν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου, προδότης στην Ελλάδα είναι όποιος απαιτεί οι φόροι του να έχουν αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα, όποιος απαιτεί όλοι να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους διότι αν δεν τις εκπληρώσουν μερικοί κάνοντας αντίσταση θα τις επωμιστούν τα συνήθη κορόιδα που έχουν την κακιά συνήθεια πρώτα να πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους και μετά να κοιτάνε αν τους έμεινε τίποτα και αυτούς.
Όποιος επιθυμεί ο δημόσιος υπάλληλος προφανώς να πληρώνεται και να ζει αξιοπρεπώς αλλά ταυτόχρονα να είναι υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου και όχι δυνάστης του, όποιος βλέπει τους πολιτικούς να κοροϊδεύουν, να κλέβουν και να διαλύουν τη χώρα αλλά να μη μιλάει γιατί οι πολλοί έχουν διαφορετική άποψη, όποιος έχει δει πως λειτουργούν σωστά οι θεσμοί σε σοβαρές κοινωνίες αλλά δεν πρέπει να το πει γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και είχαμε την Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και μαθήματα δε δεχόμαστε από κανένα.
Όποιος απαιτεί να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι με τους βολεμένους, όποιος επιθυμεί την αξιοκρατία και την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, όποιος αντιλαμβάνεται τον απίστευτο λαϊκισμό που ισοπεδώνει τη χώρα και προσπαθεί να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που αυτός άμεσα εγκυμονεί.
Όποιος έχει διαβάσει ιστορία και κάνει το λάθος να αποκαλύψει ότι δεν τρώει σανό και προσπαθεί να ξυπνήσει κανένα μπας και γίνουμε λίγοι περισσότεροι και σώσουμε τίποτα, όποιος γνωρίζει τι έγινε το 1821, το 1897, το 1922, το 1990, κλπ. και βλέπει το τσουνάμι που έρχεται όταν η εξωτερική πολιτική γίνεται με συναισθηματικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια, όποιος γνωρίζει οικονομικά και βλέπει το χάος που έρχεται αλλά κάνει το λάθος να προειδοποιεί, όποιος πιστεύει στην δυνατή και παραγωγική κοινωνία και όχι στην επιδοτούμενη παρακμιακή συσιτιακή κοινωνία, όποιος , όποιος,....

Φίλε Cvial λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας είναι απέναντι σε όλα αυτά που λες εσύ, ο John, εγώ και μερικοί άλλοι, χρειάζεται πολύ χρόνος ακόμη!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν με στεναχωρείς γιατί έχω επίγνωση της πραγματικότητας. Ίσως δεν είμαστε η κρίσιμη μάζα αλλά είμαστε πολλοί περισσότεροι απ´ όσο ακουγόμαστε. Απλά κοιτάγαμε και κοιτάμε τις δουλειές μας αφήνοντας την διακυβέρνηση και τις τύχες μας στους επαγγελματίες άεργους και απατεώνες. Καλώς ή κακώς δεν μας παίρνει άλλο, πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να σηκώσουμε μανίκια. Η ανοχή τέλος και όσος καιρός χρειαστεί.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

aeratos28

Just aeratos
Prof αυτό κατάλαβες ότι λέει ο kataflokorakas?δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει,αλλά εσύ αυτά κατάλαβες ότι λέει?πχ για φόρους,δημόσιους υπαλλήλους κτλ??γιατί αν αυτό κατάλαβες, ο χρόνος που θα χρειαστεί να καταναλώσεις εσύ θα είναι πολύ μεγαλύτερος..
 

sven

Active Member
Αν δεν ονομαστούν Μακεδονία η κάτι τέτοιο δεν παει να πει οτι θα διαλυθει το κράτος. Έχουμε το πάνω χέρι αλλά η κυβέρνηση ακόμα και στον ερντογαν χατήρια κάνει.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η κυβέρνηση, όπως σωστά το έθεσε ο Αεράτος, κάνει οτιδήποτε μπορεί για να παραμείνει στην καρέκλα. Αυτό είναι το επικίνδυνο, δεν ωχριά προς ουδενός, άρα τους καθιστά αυτόματα αναξιόπιστους διαπραγματευτές. Φυσικά μπορεί κάποιος να πει: γιατί οι προηγούμενοι; Τούτοι εδώ έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, είναι μια κατηγορία μόνοι τους.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα