Οι μισοί με τριχόπτωση στα ηαε θα έδιναν και χρόνια από την ζωή τους για την τριχόπτωση

Άκης

Administrator
Έχει ενδιαφέρων μια έρευνα του YouGov που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όπου -σύμφωνα με την έρευνα- περίπου το 67% των αντρών και των γυναικών πάσχουν από κάποια μορφή τριχόπτωσης.

Στην έρευνα αυτήν, όπου ρωτήθηκαν 1100 άντρες και γυναίκες, μας δείχνει τον αντίκτυπο που έχει η τριχόπτωση στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι από τους μισούς άντρες της έρευνας (55%) ανέφεραν ότι ήταν διατεθειμένοι να χαρίσουν και χρόνια από την ζωή τους, προκειμένου να επαναφέρουν τα χαμένα τους μαλλιά.

Σύμφωνα με την έρευνα, 4 στους 10 άντρες που πάσχουν από τριχόπτωση είναι διατεθειμένοι να δώσουν και έναν χρόνο από την ζωή τους για να επαναφέρουν τα χαμένα τους μαλλιά ή να αποτρέψουν την τριχόπτωση, ενώ μια μειοψηφία αντρών (6%) θα έδιναν και περισσότερα από 5 χρόνια από την ζωή τους.

Στο ερώτημα "πόσο χρόνο από την ζωή σου θα έδινες ώστε να ξαναβγάλεις τα χαμένα σου μαλλιά ή να σιγουρευτείς ότι δεν θα γίνεις καραφλός" το 13% των 590 αντρών (77 άντρες) απάντησε ότι θα έδιναν ως και 3 ή και παραπάνω χρόνια από την ζωή τους, ενώ το 42% (248 άντρες) θα έδιναν 1 χρόνο από την ζωή τους για να έχουν όλες τις τρίχες τους.

Hair-for-life.jpg


Αυτό γιατί, όπως αναφέρει η έρευνα η πλειοψηφία των αντρών (56%) είπε ότι η τριχόπτωση έχει αντίκτυπο στην κοινωνική τους ζωή, ειδικά σε αυτούς που έχουν έντονα προβλήματα με τα μαλλιά τους.

"Η τριχόπτωση μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση ενός άντρα και να τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος. Οι άντρες στα ΗΑΕ δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση και η τριχόπτωση τους προκαλεί μεγάλα προβλήματα", δήλωσε ο dr Hanieh Erdmann, δερματολόγος-χειρούργος, ο οποίος διαμένει στο Ντουμπάι. "Χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες στην κοινωνικότητα και ντροπή είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες της τριχόπτωσης", πρόσθεσε.

Hair-loss-after-overweight.jpg


Hair-loss-causes-depression.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LostUser

Active Member
Ώρες ώρες πραγματικά σκέφτομαι αν είμαι αχάριστος γιατί υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με μόνιμα πραγματικά προβλήματα,πχ διαβήτης κτλπ...Αλλά δεν μπορείς να μην στεναχωριέσαι κ να μην αισθάνεσαι αδικία που δεν έχεις κάτι τόσο "δεδομένο" κ "απλό"...Κ αυτό που με στεναχωρεί είναι πως οι άλλοι το αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό κοσμιτικό θέμα,χωρίς να ξέρουν τι αισθανόμαστε...Τι να πω
 

giamakr1

Active Member
Οι ανθρωποι ειναι ψυχοπαθεις.Η ζωη ειναι πολυ γλυκια και πολυτιμη για να "πουλας" χρονια με ανταλαγμα μαλλια.Ας ρωτησουν μερικους βαρια αρρωστους ανθρωπους με καλα γονιδια σε οτι αφορα την τριχοφυια τους ,αν θα προτιμουσαν μια μακρα ζωη γεματη υγεια και καραφλα,ή τα χρονια που εζησαν με μαλλια και αρρωστια στο τελος,να δουμε τι θα πουν. Ακου λεει ανταλλασουν χρονια με μαλλια,αν ειναι δυνατον!!
 

Chrissk

New Member
Η απώλεια των μαλλιών σε φέρνει σε μια πολύ αμήχανη κατασταση. Να πρεπει να ξεπερασεις αυτή την αλλαγη της εμφάνισης σου. Εκεί είναι θέμα χαρακτήρα. Υπάρχουν ατομα που δεν τα νοιάζει καθόλου. Όμως μια αλλη κατηγορία δε μπορεί να το δεχθεί. Η ψυχολογικη πίεση είναι τεράστια, αρα τα χρόνια που σκέφτονται πως θα έδιναν δεν είναι τπτ.
 

AmazingG

Member
giamakr1 αυτό που λες ισχύει αλλά ο καθένας έχει άλλα πράγματα για δεδομένα και άλλα ο άλλος. Άμα είχες πόλεμο και ήτανε άλλες εποχές ας πούμε το θέμα καλαισθησίας δεν θα σε ένοιαζε παρά μόνο η επιβίωση, όπως και τα παιδιά στην Κένυα που πεινάνε και άλλα χιλιάδες παραδείγματα. Δεν πιστεύω να υπήρχε η δουλειά μοντέλου πριν 100 χρόνια...

Οι εποχές όμως αλλάζουνε και πια η εμφάνιση παίζει τεράστιο ρόλο, ίσως ζούμε την μεγαλύτερη εποχή του φαίνεσθαι (πιστεψέ με ακόμα και σε θέματα ηθικής, καμιά φορα βοηθάς πιο εύκολα στον δρόμο μια μου..ρα παρά μια πατσαβούρα). Αυτό που λες επομένως δεν ισχύει 100%, δεν είναι μαύρο και άσπρο, αλλιώς δεν θα ήμασταν στο forum οι περισσότεροι
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εγω θα δινα εως 4 χρονακια απο την ζωη μου να εχω σα το μαλλι του Ρουβα παντως.
Αν ημουν αρρωστος και φυσικα δεν θα με ενοιαζε αλλα απο την στιγμη που ειμαι μια χαρα αυτο με καιει τωρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα