Μεταμοσχευση η οχι ?

John1924

Active Member
Αγαπητέ μακάρι να σου πάνε όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι έκανες βουτιά στο κενό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι λες πως ενημερωνοσουν κάποιος μήνες περί μμ. ομως μέχρι πριν μερικές μέρες δεν γνώριζες την κλίμακα Norwood! Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να κάνεις διατριβή στη μμ. πριν την πραγματοποιήσεις, αλλά 5 βασικές αρχές θα πρέπει να τις γνωρίζεις ώστε να μπορέσεις να συννενοηθείς με αυτόν που θα στην κάνει. Τελοσπάντων, σου εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα και να ενημερωνεις για την εξέλιξη σου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Στο μπροστινο μερος εκανες? Οκ εισαι σε καλη ηλικια για να κανεις και χρειαζοσουν μεταμοσχευση αποψη μου.
Απο εκει και περα ειναι οι επιλογες που διαλεξες.
 

dimitris50423

Well-Known Member
φαινεται οτι ησουν μαλλον σε φαση αραιωσης. εφοσον εκανες μμ θα σου προτεινα αν δεν θες να παρεις φινα που σου λενε τα παιδια να βαζεις σταθερα μινοξιδιλη 2 τη μερα και να μη τη σταματησεις.
Ετσι ισως σταματησεις την τριχοπτωση στα μαμα μαλλια που ειχες για καποια χρονια. Σου εβαλαν και μπροστα και πισω?
στο βρεγμενο φαινεται οτι ειχες αρκετο προβλημα. καλη επιτυχια.
 

Nospet

New Member
Να στε καλα ευχαριστω .
Μεγαλυτερο βαρος δωσαμε πισω (αυτο ηταν κ το δικο μ θεμα αλλωστε)
μπροστα απλα καλυψαμε καποια κενα χωρις να κανω κατι διαφορετικο με τη hairline,δ ηθελα αν κ μ το προτειναν!
Οσο για τη norwood που λεει ο john1924 απλα δ περιμενα να μ πει καποιος οτι παω για 6 κατευθειαν ,πιστευα οτι ημουν πολυ χαμηλοτερα κ για αυτο ρωτησα μηπως κ δ εχω καταλαβει καλα τι γινεται !
Αν κ στη κλινικη τελικα μ ειπαν οτι αν δ εκανα κατι ωστε να προστατεψω τα ηδη υπαρχοντα μαλλια,ασχετα απο τη μεταμοσχευση τα επομενα χρονια η αραιωση θα ηταν πολυ μεγαλυτερη
 

DoctorWho

Well-Known Member
Μα ακριβως αυτο σου λεω. Οχι οτι η μεταμοσχευση θα επιτεινει με καποιο τροπο το προβλημα σου. Αλλα οταν λες "να κανω κατι πριν ειν πολυ αργα" δινεις την εντυπωση οτι θεωρεις πως η μμ θα σταματησει τ προβλημα. Καθε αλλο. Και αυτο που λες για διαθεση επισης φαουλ, καθως η μμ ειν κατι μονιμο οποτε πρεπει συναισθηματικα να εισ ωριμος πριν προχωρησεις. Και πρεπει επισης να εχει σταθεροποιηθει η κατασταση σου για να πετυχεις τ μονιμο αποτελεσμα. Αλλιως θα αντιμετωπιζες ολο αυτο αν ησουν ηδη 6αρης αλλιως τ αντιμετωπισες τωρα. Αν ομως σε 2-3 χρονια η τριχοπτωση σου προχωρησει (που ανευ θεραπειας με φινα το θεωρω βεβαιο) τοτε θα εχεις μια μεταμοσχευση που εγινε για κεφαλι με τριχες σε κεφαλι που κατεληξε χωρις τριχες. Ηδη λες οτι εδωσες βαση στα πισω οπου υπηρχε τ προβλημα.. αν ομως εχεις μπροστα προβλημα τωρα, οσα εβαλες πισω πηγαν ασκοπα.. και εχεις ηδη μια στριπ στο ενεργητικο σου αρα η καβαντζα σε μοσχευματα ειν ιδιαιτερα περιορισμενη. Δεν χρειαζοταν ουτε διατριβη να κανεις ουτε καν να πας σε καποια αλλη κλινικη. Αυτο ηταν το budget σου με γεια σου και χαρα σου. Και ισα ισα οσο πιο λιγα λεφτα εχεις διαθεσιμα τοσο πιο πολυ ερευνα χρειαζεται. Αν προκειται να πας να ριξεις 15χιλιαρικα στον λορεντζο δεν χρειαζεσαι τις γνωσεις του cvial. Εν πασει περιπτωσει αυτα που λεω ξερω οτι δν ειν αυτα που θες να ακουσεις. Και δεν εισ ο πρωτος που ζητησε συμβουλες και εν τελει εδρασε με βαση το συναισθημα. Ο giorgos-3 αν θυμαμαι καλα εκανε το ιδιο. Βεβαια αυτος ειχε σταθεροποιημενη κατασταση. Επομενως ειν σημαντικο για οποιον χανει τα μαλλια του και νιωθει καταθλιπτικα να προσπαθησει να διατηρησει τη ψυχραιμια του. Αν ειν αλλωστε τοσο σημαντικο για σενα θα μπορεις να αφιερωσεις 1-2 μηνες σοβαρης ενασχολησης με το αντικειμενο. Και αυτο αφορα ιδιαιτερα τους πιο νεους. Εγω προσωπικα ηδη προσπαθω να εχω ενα πλανο στ μυαλο μου για οταν χρειαστει να κανω μμ προσπαθωντας να λαβω υποψην και μαλλια τα οποια δεν εχω χασει ακομα, και με τις θεραπειες που κανω να εχω ηδη σημαντικοτατη βελτιωση της καταστασης. Οταν προχωραμε σε κατι μονιμο ειν βασικο να εχουμε ενα μακροπροθεσμο πλανο.. θα εκανες τατου διχως σκεψη? Κι αν ναι ποσο καλη αποφαση θα ηταν αυτο? Θα αγοραζες αμαξι χωρις να ερευνησεις πρωτα σχετικα? Κι αν ναι γιατι στη μμ που κοστιζει αντιστοιχα συν του οτι ειν μονιμη δεν διαθετεις τον ιδιο χρονο και σκεψη?
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Ναι ετσι λειτούργησα ...απο την μια εχεις δικιο σ αυτα που λες ...αλλα απο την υπαρχουν κ αυτοι (οπως εγω ) που δεν εχουν την υπομονη και λενε εως εδω ! Θελω να κανω κάτι τωρα ! Δεν παει αλλο ! Δεν μπορει να λετε «κατσε διαβασε 6 μηνες και 2 χρονια» και ουτε παρε φίνα 1 χρονο 2 χρονια μινοξ κ μετα προχωράς για μμ...η μαζεψε 15χιλιαρικα να πας εξω ...υπαρχουν κ αυτοι που ψυχολογικα δεν μπορουν αλλο κ πρεπει να κανουν κάτι εχθες! Να προσπαθήσουν τουλαχιστον ...δεν λεω να πας εντελως στα τυφλα ...αλλα οταν βλεπεις τον αλλο ανυπόμονο προσπαθεις να του πεις απλα τι να προσεξει κ τι να ζητησει αν θες να τον βοηθηςεις.
 

Joan87

Active Member
15.000;;; o_Oo_O
αυτο για την ανυπομονησια το κατανοω απολυτα...
Θα συμφωνησω στο να ξεκινησεις τα φαρμακα...ενω ταυτοχρονα θα ψαχνεσαι και για μμ, εφοσον το θες . Εγω δεν θα πω να περιμενεις εναν χρονο κτλ..αλλα "γαμπρο θελω, τωρα τον θελω" ε δεν γινεται, γτ μπορει να κανεις λαθη.
Βλεποντας και κανοντας. Κατσε να δεις κιολας πρωτα τι αποτελεσμαυα θα εχεις με τα φαρμακα :cool:
 

koumparos

Well-Known Member
Ναι ετσι λειτούργησα ...απο την μια εχεις δικιο σ αυτα που λες ...αλλα απο την υπαρχουν κ αυτοι (οπως εγω ) που δεν εχουν την υπομονη και λενε εως εδω ! Θελω να κανω κάτι τωρα ! Δεν παει αλλο ! Δεν μπορει να λετε «κατσε διαβασε 6 μηνες και 2 χρονια» και ουτε παρε φίνα 1 χρονο 2 χρονια μινοξ κ μετα προχωράς για μμ...η μαζεψε 15χιλιαρικα να πας εξω ...υπαρχουν κ αυτοι που ψυχολογικα δεν μπορουν αλλο κ πρεπει να κανουν κάτι εχθες! Να προσπαθήσουν τουλαχιστον ...δεν λεω να πας εντελως στα τυφλα ...αλλα οταν βλεπεις τον αλλο ανυπόμονο προσπαθεις να του πεις απλα τι να προσεξει κ τι να ζητησει αν θες να τον βοηθηςεις.

Δυστυχως φιλε γιωργο ειναι λαθος η σκεψη αυτη.Εαν αγοραζες ενα αυτοκινητο θα ειχες επιλογες να διορθωσεις μια λαθος αγορα.Στις μμ μπορει να το πληρωσεις πολυ ακριβα και κυριως ψυχολογικα.

@@δεν χαλαρωνετε λεω εγω λιγο εκει στα τελωνεια γιατι μας εχετε παρει το σκαλπ με τους φορους και τους δασμους..ελεος δηλαδη κριση εχουμε και ψωνιζουμε φθηνα απο την ανατολη να επιβιωσουμε!!!!:(
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Δεν λεω οτι ενέργησα σωστα η ενεργεί οποιος το κανει.απλα επισημάνω οτι υπαρχει κ αυτη η κατηγορία ανθρώπων.η γνωμη μου ειναι οτι εινσι κ θεμα τύχης ειτε αυτο λεγεται γιατρός που θα πεσεις ειτε λεγεται οργανιςμος (που προσωπικα ποντάρω πολυ σ αυτο ) κ οπως κ να χει κ θεμα ρίσκου λιγο ως πολυ που φυσικα το λιγο Παει στους διαβασμένους κ το πολυ σ αυτους που λειτούργησαν ενστικτωδώς οπως εγω.
Τωρα αυτη η συζητηςη με τς τελωνεία ειναι τεράστια κ δεν γινεται να τα εξηγω με μηνυματα η σε νημα που δεν εχει σχεση μ αυτο.απλα γνκ αναφερω οτι πλεον δεν θα περναει τπτ ετσι κ ολα θα ανοίγονται κ θα πληρώνονται οι δασμοί.χωρις να θελω να δικαιολογηθω για τον κλάδο μου να στε σιγουροι για δυο πραγματα : πρωτον δεν ειναι κάτι που μας ευχαριςτει να πληρωνει ο κοσμος απλα εχουμε καποιες διαταγές για ετήσιους στόχους - ελέγχους διαφόρων κατηγοριών κ ανα τελωνείο που πρεπει να κανουμε και δευτερον πιστεψε με οτι το κεντρο προσοχής μας δεν ειναι να φορολογήσουμε ενα κινητο η τα χάπια για το μαλλί αλλα το λαθρεμπορίο καυσίμου πανω απ ολους κ απ ολα που θα φέρει κ τα τρελα έσοδα στο κρατος (περσι 12 δις) μετα ναρκωτικά τσιγάρα ποτά...
 

Joan87

Active Member
nospet θα σταθω στο σημειο που λες πως οι γυρω σου, σου λενε οτι δεν εχεις μεγαλο θεμα.
Το θεμα ειναι να νιωθεις εσυ καλα και να μην ακους τους αλλους. Γνωμη μου παντα, γιατι την εχω πατησει παααρα πολλες φορες ετσι......
Αυτο το πραγμα, που σου λενε οτι "δεν εχεις τπτ, μια χαρα εισαι, δεν φαινεται κατι ασχημο" κτλ και βλεπουν μαλλια εκει που δεν υπαρχουν, πραγματικα μπορει να με τρελανει. Και οχι μονο στο θεμα των μαλλιων δηλαδη, αλλα γενικοτερα...
Χωρις να υπονοω κατι για εσενα αυτη την στιγμη, γιατι οπως ειπα, το παν ειναι το να νιωθεις εσυ καλα.
Ειτε με μαλλια, ειτε χωρις :p
Οποτε βασει αυτου, καθως και του οτι ειδα πως καποια στιγμη ρωτησες αν αξιζει να κανεις μεταμοσχευση, να σου πω οτι αυτο ειναι απλα ενα ρισκο. Η το παιρνεις η οχι. Κανεις δεν θα σου εγγυηθει τιποτα. Τα μελη του φορουμ απλα μπορουν να σου πουν μια γνωμη και να σου συστησουν καποιον γιατρο, αλλα εως εκει :) καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, αλλα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων εχουν υπαρξει καλα αποτελεσματα απο τους συγκεκριμενους γιατρους που προτεινουν εδω.
Οσο για το αγχος που αναφερθηκε καποια στιγμη και που γενικα το βλεπω σε καθε νημα, να πω πως ναι, επηρεαζει, αλλα νομιζω οτι το εχουμε βρει ως ευκολη λυση και παρηγορια να λεμε οτι φταιει αυτο και να το ριχνουμε εκει.
Στην πραγματικοτητα θεωρω πως ειναι λιγακι πιο σπανιο να επηρεασει το αγχος στο θεμα της τριχοπτωσης.
Δεν εχω αποδειξεις γι'αυτο που λεω, απλα παιρνω ως παραδειγμα τα μελη του φορουμ και τους γυρω μου.
Συνηθως κατι αλλο υπαρχει απο κατω...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Tsek

Well-Known Member
Πολύ καλά έκανες φίλε μου, καλοριζικος.

Δεν λέω πως είναι λάθος να συμβουλέυουμε κάποιον να σκεφθεί ήρεμα πριν πάρει την απόφασή του αλλά εδώ δυστυχώς έχουμε πάει στο άλλο άκρο να μπαίνει κάποιος 32 χρονών με πρόβλημα και να του λέμε περίμενε 20 χρόνια να πας 52 να σου πέσουν όλα για να πας εξωτερικό.

Δεν είναι λύση αυτό, σόρυ..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Joan87

Active Member
Παιδια εχουμε εναν πελατη στην δουλεια που μου ελεγε πως μολις αρχισε να αραιωνει (χρονια πριν) τρελαθηκε!! Στην αρχη προσπαθουσε να το κρυψει με το χτενισμα, υστερα φοραγε περουκινι και αργοτερα πηγε εκανε μμ η οποια κιολας δεν πετυχε. του εμεινε και το σημαδι πισω (παλια τεχνικη)...
Και τωρα στα 50 του,του εχει μεινει μονο το πεταλο το οποιο το ξυριζει και ειναι τερμα γλομπος....και ευτυχισμενος!!!
Βρηκε την υγεια του! Λεει πως ακομα και μαλλια να του εδιναν τωρα δωρο, δεν θα τα ηθελε!! Συμπερασμα;;; :p:p:p
 

turnfiji123

Active Member
Τι ακριβώς προστατεύει κάποιος κάνοντας μμ πιο γρήγορα; Έπρεπε να αποφασίσεις για το θέμα συντήρηση και όχι για το θέμα μμ. Τώρα το δεύτερο έγινε ήδη και το πρώτο θα σου χτυπήσει την πόρτα στο άμεσο μέλλον. Καλή φυτρωση παρόλα αυτά.
 

Tsek

Well-Known Member
@Tsek δεν ειν ασπρο/μαυρο διαβασε 20χρονια η κανε μεταμοσχευση ρουλετα. Ενα 4μηνο-5μηνο ενασχολησης ομως θεωρω οτι ειν απαραιτητο χωρις ν ειν υπερβολικο.
Αυτό λεω. Αν μιλάμε για Ελλάδα 4-5 μήνες ενημερωση εδώ ώστε να ξέρεις τι παίζει και μετα επίσκεψη 2-3 φορες σε advance h dhi ωστε να δεις ξανά και ξανά τι σου λέει ο ένας και τι ο άλλος, να παζαρέψεις την τιμή και αν νιώσεις ετοιμος κλείνεις.

Το βασικό είναι να καταλάβεις ακριβώς ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ ΣΟΥ, (πυκνωση? Κατέβασμα hairline?) Και να αξιολογήσεις μόνος σου πως θα το κάνει ο ενας και πως ο αλλος.
 

DoctorWho

Well-Known Member
Πολυ σημαντικο αυτο που λεει ο τσεκ να ξες πως θελεις να γινει τ μαλλι σου. Διοτι η σκεψη δεν ειν για το ΠΟΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ θα επιλεξεις. Αυτο με βαση το budget σου ευκολα σε μια μερα ερευνας το βρισκεις. Το θεμα ειν κυριως το ΠΛΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ. Εκει ειν που χρειαζονται οι γνωσεις... γτ εκει ειν υποκειμενικο τ ζητημα. Για μενα πχ το να εχω ανοιχτο crown ειναι μια θεμιτη θυσια αν αυτο σημαινει χαμηλοτερη hairline, για αλλον οχι. Πυκνοτητες υψος hairline μελλοντικος σχεδιασμος θεραπεια η μη? Ολες αυτες οι συνθηκες κανουν πιο περιπλοκη την επιλογη απο το "ποιος ειν ο πιο καλος γιατρος που μπορω να βρω με 5000€". Κι ακομα κι αν στ φορουμ Λορεντζο και ερντογαν φαινονται τοπ των τοπ η αληθεια ειν οτι εχει επισης κι αλλους γιατρους που ενδεχομενως ανα περιπτωση να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ και στα ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ. εγω πχ σκεφτομαι feriduni αντι για lorenzo για το μελλον...
 

koumparos

Well-Known Member
Τον τουρκο δεν τον υπολογιζεις καθολου?Στο θεμα αποτελεσματων αλλα και cons πλανου κτλπ δεν εχει να ζηλεψει σε κατι απο φερ. και λορετζο.Ποια ειναι η γνωμη σου?
 

DoctorWho

Well-Known Member
Τον υπολογιζω σαφως. Ωστοσο αναμενω να δω τ αποτελεσματα του που τρεχουν στ φορουμ, οπως κ τ αντιστοιχο του feriduni. Απλα ανεφερα feriduni διοτι τα αποτελεσματα του που εχω δει σε μικρα norwood σαν εμενα μου φζνηκαν πολυ καλυτερα απο του λορεντζο. Αναμενω το ποστ που ειπε θ κανει ο στριπαρ σχετικα με το γτ ο ερντογαν χρησιμοποιει τοσο περισσοτερα grafts σε σχεση με τους αλλους, αφου σε περιπτωσεις που χρειαζεται μεγαλη καβαντζα grafts φαινεται ν μενουν εκτεθιμενες..
 

Nospet

New Member
Για λορετζο κ ερντογαν τα χρηματα ειναι παραπολλα θεωρω !πρεπει να εχεις γερη καβατζα για να διαθεσεις ενα τετοιο ποσο στους συγκεκριμενους!
Κ επισης διαβαζω συνεχεια εδω μεσα οτι περιμενουν καποιοι να δουν αποτελεσματα πρωτα σε τριτους για να προχωρησουν σε μμ !!
Νομιζω πως το αποτελεσμα ο καθενας θα το δει στο δικο του κεφαλι κ οχι σε καποιον τριτο.δ ειμαστε ολοι ιδιοι οργανισμοι,ο καθενας μας θα τη περασει διαφορετικα τη μμ,μπορει οι συμβουλες των γιατρων να ειναι πανω κατω οι ιδιες αλλα διαφορετικα θα λειτουργησει σε καθε εναν μας αναλογα με τη ζωη που κανει η εχει κανει,με τις συνηθειες του κ με το ποσο πολυ θα φροντιζει το κεφαλι του κατα την επουλωση κ μετα,,
 
Μπλουζα