ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤ

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Μερικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τα προϊόντα που υπόσχονται σταμάτημα της τριχόπτωσης και τόνωση στην ανάπτυξη νέων μαλλιών:

1. Πολύ λίγες ουσίες, αν υπάρχουν, έχουν δοκιμαστεί ποτέ αυστηρά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα σε καλά σχεδιασμένες κλινικές δοκιμές. Απαιτήσεις ή «εγγυήσεις» για την αποτελεσματικότητα σπάνια βασίζονται σε ορθολογική επιστήμη - οι εγγυήσεις είναι πιο πιθανό να είναι μαρτυρίες από προφανώς ικανοποιημένους χρήστες του προϊόντος.

2. Μόνο δύο ουσίες/φάρμακα αποκατάστασης μαλλιών έχουν εγκριθεί από την FDA, μετά τις δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα σε κλινικές δοκιμές. Αυτά είναι η minoxidil και η φαρμακευτική αγωγή από το στόμα finasteride.
Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτών των πληροφοριών για τα φάρμακα αυτά, όπως απαιτείται από το FDA, παρέχεται στις πληροφορίες του site του προϊόντος.
Και οι 2 εταιρίες δεν εγγυούνται 100% σταμάτημα της τριχόπτωσης ή τόνωση στην ανάπτυξη νέων μαλλιών, επειδή η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες που μπορούν ή δεν μπορούν να είναι ιάσιμες από την φαρμακευτική αγωγή.

3. Αν και η χημική δράση και φαρμακοδυναμική της minoxidil και finasteride είναι γνωστά και προβλέψιμα, με βάση τις επιστημονικές μελέτες και κλινικές δοκιμές, το ίδιο δεν ισχύει και για τα πιο άμεσα και πολυδιαφημιζόμενα προϊόντα που υπόσχονται αποκατάσταση μαλλιών(capillarine,decros,crescina κ.α).
Υπάρχουν ελάχιστες κλινικές μελέτες των επιπτώσεων των "φυσικών/φυτικών" συστατικών σε άλλα τόσα προϊόντα - εκεί δεν μπορεί να είναι επαρκής η γραμμή παραγωγής ποιοτικών ελέγχων σε θέση να διαβεβαιωθούν ότι τα συστατικά του προϊόντος δεν διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα. Επειδή τα προϊόντα δεν έχουν εγκριθεί από την FDA, η παραγωγή τους δεν υπόκειται σε εποπτεία FDA.

4. Οι πιθανές αλληλεπιδράσεις των προϊόντων με άλλα καταναλωτικά προϊόντα ή συνταγές φαρμάκων δεν είναι γενικά γνωστές. Οι φυσιολογικές επιπτώσεις δεν περιγράφονται πουθενά. Έτσι, θα πρέπει να ενημερωνόμαστε αν έχουμε χρησιμοποιήσει, ή χρησιμοποιούμε τέτοια προϊόντα, να έχουμε τις πληροφορίες, πριν από οποιαδήποτε σύσταση για ένα πρόγραμμα/θεραπεία αποκατάστασης μαλλιών.

5. Προϊόντα που περιέχουν ελαιώδεις χημικές ουσίες μπορεί να συμβάλουν στην επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος - σμηγματορροϊκή δερματίτιδα - συχνά στα άτομα που έχουν λιπαρά μαλλιά ή πιτυρίδα.

6. Οι ιδιοκατασκευές στην θεραπεία της τριχόπτωσης είναι πάντα δελεαστικές/ελκυστικές,λόγω του μικρού κόστους και συχνά λόγω του καλού αποτελέσματος.
Ωστόσο, εάν ένα ιδιοσκεύασμα δεν παράγει αποτελέσματα-και αν αυτό οδηγεί σε κάποιες ενοχλητικές ή βλαβερές συνέπειες-το σωστό/λογικό είναι η διακοπή του και η συνέχεια των σκευασμάτων που είχαν δώσει αποτελέσματα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgex6

Well-Known Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Θελω να αναφερω ενα περιστατικο που εγινε πολυ προσφατα με τον αδερφο μου ο οποιος εδω και κατι μηνες κανει κι αυτος το κλασικο big 3.Λογω ενος προβληματος στο στομαχι πηρε απο το φαρμακειο zantac ενα βραδυ λοιπον επαθε κριση(σπασμοι και δε μπορουσε να αναπνευσει) και τον πηγαμε στο νοσοκομειο, οπου εκει ειπε τι φαρμακα παιρνει και του ειπε ο γιατρος οτι επαθε αλλεργικο σοκ απο την αλληλεπιδραση φινας και ζαντακ του ειπε οτι η φινα ειναι πολυ ισχυρο φαρμακο και θα πρεπει να το διακοπτει για καποιο διαστημα εννοειτε οτι τωρα για καμια βδομαδα που θα κανει θεραπεια για το στομαχι δεν θα παιρνει φινα
αυτο οσον αφορα τις αλληλεπιδρασεις των φαρμακων...
 

omar77

New Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Ρε φιλε αυτο ειχα παθει κ γω με επιασε πονος στην καρδια κ δεν μπορουσα να αναπνευσω, ειλικρινα πιστευα οτι τα θα τα κακαρωνα :angel: .
Τωρα καταλαβα οτι ειχε να κανει με την φινα
 

tropheus

Well-Known Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Georgex6 είπε:
και του ειπε ο γιατρος οτι επαθε αλλεργικο σοκ απο την αλληλεπιδραση φινας και ζαντακ του ειπε οτι η φινα ειναι πολυ ισχυρο φαρμακο

Κάτι έπρεπε να πει και αυτός ...

Ρε φιλε αυτο ειχα παθει κ γω με επιασε πονος στην καρδια κ δεν μπορουσα να αναπνευσω, ειλικρινα πιστευα οτι τα θα τα κακαρωνα :angel: .
Τωρα καταλαβα οτι ειχε να κανει με την φινα

Μήπως είχε να κάνει με το zantac ;
 

aleksandros

New Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Αν ειναι να παμε στα ταρταρα για μαλλια μας τοτε βραστα και αστα.
Καθε οργανισμος ειναι τελειος διαφορετικος κανενας δεν μπορει να προβλεψει τη θα συμβει δυστιχως.
 

BLuEArMy

Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ! Μερικοί οργανισμοί μπορεί να αντιδράσουν μέχρι και στα φυστίκια! Πόσο μάλλον σε ένα φάρμακο.. μπορεί όχι σε όλους αλλά σε ένα μικρό ποσοστό σίγουρα! Δεν είναι τυχαίο που δημιουργήθηκε και αυτό το forum http://www.propeciahelp.com/forum/
 

geofish

New Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Με αφορμή το φάρμακο zantac, έχω να πω ότι η χρήση τέτοιων ουσιών που αφορούν στην θεραπεία προβλημάτων του στομάχου (έλκος στομάχου, έλκος δωδεκαδάκτυλου, γαστρίτιδα, οισοφαγίτιδα και γαστρο- οισοφαγική παλινδρόμηση) τα τελευταία χρόνια είναι από τα πλέον συνταγογραφημένα φάρμακα παγκοσμίως. Πιστεύεται ότι 1 στους 3 ανθρώπους κάνει χρήση τέτοιων ουσιών, από τα αθώα αντί- όξινα (Maalox) ως τα δεύτερης (zantac) και τρίτης γενιάς φαρμάκων (penrazol, losec) για το στομάχι (αναστολείς και ανταγωνιστές + Η2).
Να αναφέρω μόνο τις παρενέργειες που έχει το zantac (Διαταραχές στις ηπατικές δοκιμασίες, ηπατίτιδα, αιματολογικές διαταραχές, αλλεργικές αντιδράσεις, βραδυκαρδία, κολποκοιλιακός αποκλεισμός, ζάλη, κατάθλιψη, παραισθήσεις, αναστρέψιμη ανικανότητα) .

Και δυστυχώς μια από τις από τις παρενέργειες είναι και η τριχόπτωση την οποία βιώνω :'( κάθε φορά που είμαι αναγκασμένος να παίρνω τέτοια σκευάσματα.
 

Ntia

New Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Παιδιά, αυτό που έχω να πω και νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό, είναι ότι κατ' αρχήν πρέπει να γνωρίζουν οι δικοί μας ή έστω κάποιο έμπιστο πρόσωπο τι φάρμακα λαμβάνουμε για το οτιδήποτε. Αυτό ισχύει και για τα συμπληρώματα αλλά κυρίως για φάρμακα.

Τα φυτικά συμπληρώματα για ένα ελαχιστο ποσοστό ανθρώπων μπορεί να είναι τοξικά.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ένα πραγματικό γεγονός.

Πολύ καλός μου φίλος βρέθηκε στο νοσοκομείο ύστερα απο τροχαίο με σοβαρότατα τραύματα. Μετά απο χειρουργείο πολλών ωρών και ενώ η κατάστασή του ήταν στάσιμη για 2 μέρες ξαφνικά μπήκε στην εντατική με σοβαρές επιπλοκές.

Τι είχε γίνει? Όταν οι γιατροί ρώτησαν αν παίρνει κάποια φάρμακα τους φίλους του, όσοι γνώριζαν δεν μίλησαν γιατί φοβήθηκαν να πουν ότι ήταν άρρωστος με το γυμναστήριο και τα βάρη και ότι τους μυς και στο σουπερ σωμα το ενισχυε τακτικά με διαφορες ενεσεις και συμπληρώματα μη εγκεκριμένα.

Αυτό σίγουρα δεν έχει σχέση με τη φιναστερίδη αλλά προσωπικά το θεωρώ σοβαρο παραδειγμα... Οι γιατροί είχαν προσέξει το πόσο μυώδης ήταν και οι αναλύσεις έδειχναν διαφορες ουσιες στο αίμα του αλλά κανείς δεν τους το επιβεβαιώσε αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί δεν ήξεραν ακριβώς τι ήταν αυτό όταν όλοι οι άλλοι δεν ήξεραν ακριβώς τι παίρνει και φυσικά δεν έπαιρνε ναρκωτικά. Ήταν σίγουροι όμως ότι αυτά επιδείνωσαν μια ήδη δύσκολη κατάσταση...

Τελικά βρέθηκαν ένα δυο άτομα τα οποία ήξεραν τι έπαιρνε ακριβώς και μόλις οι γιατροί τα είδαν φρίκαραν. Και φυσικά δυσκόλεψαν πολύ το έργο τους...

Προσοχή λοιπόν παιδιά...
 

NGL

Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

οτιδηποτε extra παιρνεις ή αναβολικο μπορει απο μονο του χωρις καμια αλληλεπιδραση με αλλο φαρμακο να προκαλεσει θεμα.σε πολλα απ αυτα οι ουσιες ειναι απο μονες τους δηλ.,πανισχυρες!
απ το να πεις σε καποιον το τι ακριβως παιρνεις ,καλυτερα θα ειναι να σκεφτεις σοβαρα αν πρεπει να το παιρνεις. :eek:
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

NoMoreLoss

New Member
Απ: ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

Παναγιωτης είπε:
[quote author=NoMoreLoss link=topic=465.msg26963#msg26963 date=1266740515]
βρε καλός το το παλικάρι και τι προτείνεις ρε μάγκα? μήπως κανα λαδάκι ;)

κατευθειαν τον μυριστηκες ρε θηριο
Μπραβο ! ! !
[/quote]

αφού βρωμάει απο μακρια ρε Παναγιωτη
 
Μπλουζα