1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Learn More.

Λινξ #1

Συζήτηση στο φόρουμ 'Διατροφή-Υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Άκης, στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 1. Άκης

  Άκης Administrator

  Αυτήν η σειρά αναρτήσεων με τίτλο «Λινξ» έχει σαν σκοπό να προσθέτει χρήσιμα νέα σε ένα άρθρο.

  Το «σωσίβιο» μπορεί να σας σκοτώσει
  Κάποιοι τα ονομάζουν «λαβές του έρωτα», άλλοι τα αποκαλούν περιπαικτικά «σωσίβιο», ένα είναι όμως το σίγουρο: ότι τα παχάκια στην περιφέρεια της κοιλιάς και της μέσης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου από καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal, η «διογκωμένη» κοιλιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ξαφνικών –και συχνά μοιραίων- καρδιακών δυσλειτουργιών, χωρίς να υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια.

  Η ξηρά τροφή που μειώνει δραστικά το ζάχαρο σε άτομα με διαβήτη-2
  Η κατανάλωση μόλις 54 γραμμαρίων ξηρών καρπών ημερησίως είναι αρκετή για να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου-2, σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Κλινικής Διατροφής και Προσαρμογής των Παραγόντων Κινδύνου του νοσοκομείου St Michael’s στις ΗΠΑ.

  Η υπερκατανάλωση του γάλατος συνδέεται με πρόωρο θάνατο!
  Μια νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε σχετικά με τη κατανάλωση του γάλατος. Σαφέστερα, η υπερκατανάλωση γάλακτος δεν έχει προστατευτική δράση στα οστά-όπως όλοι γνωρίζαμε ως τώρα- ενώ παράλληλα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια.
  Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 100.000 εθελοντών και παρακολούθησαν επί χρόνια την πορεία της υγείας τους, διαπιστώνοντας πως όσοι έπιναν πάρα πολύ γάλα δεν είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν κατάγματα σε σύγκριση με όσους δεν υπερέβαιναν το ένα ποτήρι την ημέρα. Μάλιστα, ειδικά στις γυναίκες η υπερκατανάλωση του γάλακτος συσχετίσθηκε με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου.

  Τα τηγανητά φαγητά αυξάνουν τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη της κυήσεως
  Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών έχει ενοχοποιηθεί για πολλές παθήσεις συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων, παχυσαρκίας, υψηλής χοληστερίνης και καρδιαγγειακών νόσων. Πρόσφατη μεγάλη προοπτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Diabetologia ανασκόπησε τα δεδομένα 21.079 μονο-ωογενών κυήσεων 15.027 γυναικών, στις οποίες καταγράφηκαν 847 περιπτώσεις σακχαρώδη διαβήτη της κυήσεως σε 10 χρόνια παρακολούθησης. Το δείγμα σταθμίστηκε για παράγοντες όπως η ηλικία, ο αριθμός των κυήσεων, διαιτητικούς και μη διαιτητικούς παράγοντες, και φάνηκε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης σακχαρώδους διαβήτη της κυήσεως στις γυναίκες που κατανάλωναν τηγανητά φαγητά 1-3, 4-6, και >7 φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν τηγανητά φαγητά λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα ήταν 1,13 (0,97-1,32), 1,31 (1,08-1,59) και 2,18 (1,53-3,09). Με άλλα λόγια σημειώθηκε 88% αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη της κυήσεως στις γυναίκες που έτρωγαν τηγανητά φαγητά 7 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν τηγανητά φαγητά μία ή λιγότερες φορές την εβδομάδα πριν από την εγκυμοσύνη. Αυξημένος ήταν και ο κίνδυνος όσων κατανάλωναν τηγανητά 4-6 φορές την εβδομάδα. Ο κίνδυνος ήταν πολύ υψηλότερος στις γυναίκες που έτρωγαν τηγανητά φαγητά που παρασκευάζονταν εκτός σπιτιού.

  Τι είναι η διατροφή Gerson και πώς μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο;
  Η διατροφή Gerson ανακαλύφθηκε από τον ομώνυμο επιστήμονα δρ Max Gerson στη δεκαετία του 1930, όταν ο τελευταίος τη χρησιμοποίησε στον εαυτό του, για να θεραπευθεί από τις ημικρανίες από τις οποίες έπασχε. Μετά από μελέτες τελικά, ο ίδιος επέκτεινε τη θεραπεία, όταν διαπίστωσε ότι ήταν αποτελεσματική τόσο για εκφυλιστικές ασθένειες, όσο και για τον καρκίνο. Η θεραπεία Gerson προσεγγίζει τον οργανισμό με φυσικό, ολιστικό τρόπο. Οι επαγγελματίες που την εφαρμόζουν πιστεύουν ότι ενεργοποιεί την ικανότητα αυτοΐασης του σώματος ενώ ταυτόχρονα δεν παρουσιάζει παρενέργειες.

  Τι θα συμβεί αν βράσετε την Κόκα Κόλα;
   

Μοιραστείτε τη σελίδα