Κι άλλη "ελπιδοφόρα" θεραπεία...dupilumab/παρενέργεια

thatcher

Active Member
Ένας νεαρός ασθενής, μετά από επτά μήνες θεραπείας κατά μιας σοβαρής μορφής δερματίτιδας, άρχισε να βγάζει πυκνά μαλλιά.

Γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης με επικεφαλής την Dr. Maryanne Makredes Senna, ανακάλυψαν μια απροσδόκητη παρενέργεια του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε για θεραπεία κατά της τοπικής δερματίτιδας. Στην αναφορά των γιατρών που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Dermatology, περιγράφουν πώς ένας 13χρονος ασθενής, ο οποίος έπασχε από συνολική αλωπεκία και ατοπική δερματίτιδα, παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη τριχών όταν υποβλήθηκε σε θεραπεία με Dupilumab -ένα φάρμακο που κυκλοφορεί στο εμπόριο με το όνομα Dupixent.

"Μείναμε έκπληκτοι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο εν λόγω ασθενής δεν είχε τριχοφυΐα από την ηλικία των δυο ετών", λένε οι γιατροί σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη αναφορά σχετικά με την επανεμφάνιση των τριχών με τη χρήση Dupilumab σε έναν ασθενή με κάποιο βαθμό αλωπεκία.
Εκτός από τη μακροχρόνια αλωπεκία, ο νεαρός ασθενής είχε εκτεταμένο έκζεμα ανθεκτικό στη θεραπεία από την ηλικία των 7 μηνών. Τον Ιούλιο του 2017, υποβλήθηκε σε θεραπεία με εβδομαδιαίες εγχύσεις Dupilumab. Μετά από έξι εβδομάδες θεραπείας, η οποία οδήγησε σε σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα του εκζέματος, παρατηρήθηκε ότι στο τριχωτό της κεφαλής εμφανίστηκαν λεπτές τρίχες, ενώ μετά από ένα ακόμη μήνα, ο ασθενής είχε αναπτύξει μια σημαντική ποσότητα φυσιολογικών μαλλιών.

Η Senna εξηγεί ότι ο μηχανισμός του Dupilumab, επιτιθέμενος σε ένα κύριο μονοπάτι του ανοσοποιητικού το οποίο είναι γνωστό στους επιστήμονες για την δράση του ενάντια στην ατοπική δερματίτιδα, φαίνεται ότι διασταυρώθηκε με κάποιο άλλο μοριακό μονοπάτι του ανοσοποιητικού, αυτό που προκαλεί αυτοάνοση απώλεια μαλλιών. Και προφανώς λειτούργησε περίφημα.

Από: Esquire
https://esquire.com.gr/lifestyle/ugeia-fitness/3948/brethike-to-farmako-kata-tis-falakras

https://www.newsweek.com/alopecia-eczema-drug-hair-regrowth-dupixent-dupilumab-1162279

Οχι και κατι που δεν ξέραμε. Καθε τρεις και λιγο πετάγεται και κάποια "θεραπεια".
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Harris_G

Well-Known Member
Το απιστευτο με την ανυπαρξια των επιστημονων που αμειβονται ενας Θεος ξερει ποσα γκαφρα, ειναι οτι περιμενουν να αναπτυχθει μαλλι καταλαθος απο αντιμετωπιση αλλης παθησης. Δλδ κατι που ειχε στοχο την αλωπεκια per se εξ'αρχης δεν ευδοκίμησε ποτέ.
Μινοξιδιλη από υπερταση(ή κατι αλλο καρδιολογικο δε θυμαμαι), Φινα από προστάστη και αυτο απο δερματιτιδα. ΚΑΙ ΟΛΑ με παρενέργειες. Ολα αυτα εν ετει 2018 που συμφωνα με τις ταινιες θα ειχαμε ιπταμενα αυτοκινητα το 2010.
 

vag25

Well-Known Member
Ολα αυτα εν ετει 2018 που συμφωνα με τις ταινιες θα ειχαμε ιπταμενα αυτοκινητα το 2010.
Οταν προβαλονται οι σελφις, ο δικαστης τατιανα και τα reality στην TV κ.α, αντι να βαζουν υποχρεωτικά TED talks(ενα πραδειγμα), επιστημονες θα βγαινουν 1 στους 1000.
Δεν φταινε αυτοι κατα την ταπεινη μου αποψη.
Το συστημα ειναι τετοιο που μας κρατα μονιμα σε λήθαργο.
 

thatcher

Active Member
Επίσης και τα κράτη που έχουν σωστά δομημένη παιδεία ώστε αν ένα παιδί έχει κληση προς τις επιστήμες ή την ιατρική να το ακολουθήσει - σπουδασει είναι ελάχιστες γενικά.
Προσωπικα ελπιζω καποια στιγμη να καταφερουμε να κλωνοποιησουμε τριχοθυλακια, ή εστω κατι παρομοιο. Η συμβατικη ιατρικη εχει φτασει σε ενα peak σημειο ήδη.
Εδω κλωνοποιησαν πιθηκακι περσι και η αλλη η μουρλη κλωνοποιησε το σκυλι της. Τεχνογνωσία υπάρχει και δεν μπορω να καθησυχαστω οτι σαν ανθρωποτητα δεν μπορουμε να βρουμε μια θεραπεια, κάτι..
 
Τελευταία επεξεργασία:

AmazingG

Member
Η λύση είναι στο γονίδιο, ψάξε άμα θες, κάπου Κίνα, Κορέα, έγινε αλλαγή στο γονίδιο πριν καν γεννηθούνε παιδιά για να αποφύγουνε κάτι (μάλλον κάποια ασθένεια η κάποιο άσχημο κληρονομικό), βέβαια το έκραξε όλη η γη καθώς είναι τελείως ανήθικο.

https://www.theguardian.com/science...ited-babies-created-in-china-claims-scientist

Είναι και αυτό μια λύση (χαχαχαχα), τουλάχιστον να σώσουμε τα μελλοντικά παιδιά!
 

thatcher

Active Member
Ναι κάτι διαβασα. Βεβαια το αρνούνται σαν γεγονος. Καθολου ανήθικο δεν θα το θεωρούσα. Γιατί να μη γίνει το ίδιο και σε περίπτωση που υπάρχει τροπος να τροποποιήσεις τον οργανισμό ώστε να αντιμετωπίζει καρκινικα κύτταρα.
 

makis25

Well-Known Member
Ουτε κι εγω βλεπω τιποτα ανηθικο στο να χρησιμοποιουμε καθε τεχνολογια και καθε μεσο ωστε οι ανθρωποι που ερχονται στη ζωη , ή ειναι ηδη ζωντανοι να υποφερουν οσο γινεται λιγοτερο απο καθε ειδους παθηση . Απο τα σοβαρα μεχρι τα λιγοτερο σοβαρα οπως η φαλακρα. Αν μπορουσε να γινει με ασφαλεια γενετικη τροποποιηση και μου ελεγε πχ ο γιατρος πως μπορουμε να παρεμβουμε στο παιδι σου ωστε να εχει λιγοτερες πιθανοτητες για καρκινους , για διαβητη , καρδιαγγειακα , δερματοπαθειες ή αυτοανοσα στη ζωη του , ποιος πατερας θα ελεγε οχι;
 

thatcher

Active Member
Παντως με οτι βλεπουμε ως τωρα οριστικη θεραπεια μονο με τροποποιηση των "προβληματικων" γονιδιων θα έχουμε.

Και για ολους τους υπολοιπους ας ελπιζουμε σε κλωνοποιηση τριχοθυλακιων
 

koumparos

Well-Known Member
Τα βλαστοκύτταρα θα είναι η θεραπεία του μέλλοντος που θα αντικαταστήσει τις μμ και κάθε φάρμακο.Οριστικη θεραπεία δεν συμφέρει κανέναν να βγει.Το ίδιο γίνεται και στον καρκίνο πλέον με τις νέες θεραπείες(ανοσοθεραπειες).Στο μέλον δεν θα υπάρχουν φαλακροί.Με το που θα παρατηρείς αραίωση θα ξεκινάς τις ανώδυνες θεραπείες.Τα νέα μαλια θα είναι αλεξίσφαιρα απέναντι στην dht.Θα γίνεται εκχυση βλαστοκυττάρων στην προβληματική περιοχή(ενέσιμα) και θα επιστρέφεις σπίτι σου.Η δοτρια λογικά θα είναι άπειρη διότι μιλάμε για κύτταρα που θα πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο και θα μεταφερονται ενέσιμα στις αραιωμενες περιοχές.Το ερώτημα που πρεπει να απαντήσουν τα βλαστοκύτταρα είναι εάν θα καταφέρνουν να επαναφέρουν τις μαμά πυκνότητες.Οπως επισης εάν θα μπορούν φαλακρες περιοχές να τις επαναφέρουν η θα λειτουργούν μόνο σε προσφατες αραιωσεις.
 

thatcher

Active Member
Για ποσο μελλον μιλαμε; Εχουμε καποια εξελιξη στο θεμα ή ακομα αποτελει θεωρητική προσεγγιση;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

thatcher

Active Member
Τελευταία επεξεργασία:

leododos

New Member
Πάντωςμμε την συγκεκριμένη θεραπεία που λόγω αλληλεπίδρασης έκανε αυτά τα αποτελέσματα κάποιοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι από κάποιους που έχουν πρόβλημα τόσο στο μαλλί όσο και ψυχολογικο ,η τιμή τους είναι τσιμπημενη και είναι θεραπεία για μερικούς μήνες οπότε πολλαπλασιάστε την τιμή ανά μηνα
 

Συνημμένα

  • S90322-08093665.jpg
    S90322-08093665.jpg
    134.2 KB · Προβολές: 332

barman

Member
Και η dupilumab και η secukinumab θεωρω οτι ειναι αναμενομενο να βγαλουν μαλλια σε ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΛΟΓΩ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ Ή ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ..
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ταπεινη μου αποψη ειναι πως το φαρμακο δεν εμφανισε τριχοφυΐα σαν παρενεργεια οπως αναφερεται αλλα ανεστειλε το προβλημα (δερματιτιδας,ψωροασης κλπ) και εβαλε το δερμα και τα κυτταρα σε μια φυσιολογικη λειτουργια..
Συνεπως το κεφαλι εμφανισε τριχες εφοσον απαλλαχθηκε απο το προβλημα.
Σε ενα υγιες δερμα θα αναστειλει την τριχοπτωση;;;
Θα παρουσιασει τριχοφυΐα;;
Δυσκολες απαντησεις καθως
οι τιμες και για την μια ουσια και για την αλλη ειναι απαγορευτικες...
 

leododos

New Member
Αν κατάλαβες το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό αλλά σε επίπεδο DNA και οποια αλληλεπίδραση δεν είναι μόνο στην επιφάνεια και στην πρώτη στοιβάδα επιδερμίδας αλλά βαθύτερα. Και άλλα φάρμακα που έψαξα για αλλού είδους ασθενειες τύπου λύκου βρέθηκε να κάνουν αλλαγή σε μοριακή μορφή και θέλει πολύ χρόνο για επαλήθευση ,και υπομονή από άτομα που δυστυχώς έχουν λίγη και νιώθουν ψυχολογική πιεση
 
Μπλουζα