Ιατρική ομάδα dηi: «δεν συστήνουμε τη χρήση φιναστερίδης»

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αδιάφορο το εάν ψεύδεται μια φαρμακευτική εταιρεία? Μάλιστα... Απέχω πολύ από φανατικούς συνομωσιολόγους αλλά το ποσοστό της Merck είναι εντελώς ψεύτικο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί υπόλογη για αυτό.
Το όποιο αντεπιχείρημα τύπου "κάνε επίσημη έρευνα" είναι τελείως κενό. Τι πάει να πει επίσημη? Ποιος καθορίζει την "επισημότητα"? Το πλήθος των συμμετεχόντων? Αυτός που την διεξάγει?
Εσύ πως ακριβώς ξέρεις με τι κριτήρια και ποιες ακριβώς λεπτομέρειες διεξήχθη η έρευνα της Merck για τα συμπτώματα?
Θέλω να σου πω ότι οποιαδήποτε μικρή έρευνα και αν σου δείξω από τις διάφορες στο google μπορείς κάλλιστα να την απορρίψεις, και αυτό οδηγεί σε ένα loop της κουβέντα

Πότε ακριβώς αναφέρθηκα στη συγκεκριμένη έρευνα της Merk ονομαστικά? Ποτέ. Άρα τα ανωτέρω σχολιά σου μάλλον αναφέρονται στους υπολοίπους. Η δική μου λογική και τοποθέτηση έχει αναλυθεί ανωτέρω.

Αυτό που είπες είναι τελείως λάθος και hoax. Είναι σαν να λες ένας άνθρωπος δεν έχει ερυθρά αιμοσφαίρια ή αδρεναλίνη.
http://www.belgraviacentre.com/blog/native-americans-and-hair-loss/

Ποτέ δεν γράφω κάτι αν δεν το έχω διερευνήσει ή δεν έχω σοβαρή πληροφόρηση. H σελίδα της Belgravia που αναφέρεις είναι από τα πρώτα αποτέλεσμα ενός απλού google search. Αυτό που ανέφερα είναι η πληροφόρηση που είχα από τους Dr. Shapiro & Wong σε κατ' ιδίαν συζητήσεις στο workshop του Ιουνίου. Αυτοί οι 2 μαζί με μια σειρά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγων, γενετιστών, κλπ) διεξάγουν μια πολύ μεγάλη έρευνα στην Αμερική που έχει σχέση με τα χαρακτηριστικά διαφόρων ινδιάνικων φυλών. Η έρευνα είναι στα τελικά στάδια και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε επίσημο ιατρικό περιοδικό το 2018. Παρολαυτα, έχουν καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα τα οποία μοιράστηκαν μαζί μου και η διαπίστωση είναι η παντελής απουσία DHT σε αρκετές φυλές ινδιάνων ή οι πολύ μικρές ποσότητες ανάλογα με την επιμειξία τους με Καυκάσιους. Πάντως χαίρομαι που το σχολίασες γιατί το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για προφανείς λόγους
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Zob

Active Member
Προσωπικά τασσομαι και εγώ ενάντια στην χρήση της φιναστεριδης για λόγους που έχουν ειπωθεί.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις παρενέργειες που υποστηρίζεται πως είναι αναστρέψιμες γεγονός που σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις το φάρμακο και εάν προκύψουν παρενέργειες να σταματήσεις την χρήση του επιστρέφοντας στην πρότερη κατάσταση.
Η γυναικομαστια είναι αναστρέψιμη;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι στις περισσότερες περιπτωσεις. Παρολαυτα έχουν αναφερθεί και περιπτωσεις που δεν είναι. Γενικά πάντως θεωρείται από τις σπανιότερες παρενέργειες της φίνας. Να σημειωθεί ότι η γυναικομαστια είναι συνηθισμένη μετά από κάποια ηλικία αν και έχει σημασία η προέλευση της.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Tsek

Well-Known Member
Η γυναικομαστία παρατηρείται πολύ πιο έντονα στους επαγγελματίες bodybuilder & advance athletes λόγω χρήσης άλλων ουσιών παρά στους χρήστες Φίνας.
Πιό καλά αν υπάρχουν στοιχεία να παρατεθεί πόσο τοις 100 πιθανότητες έχει κάποιος να επιρρεαστεί απο την φίνα. Φαντάζομαι δεν θα είναι πολλές.
Δεν έχει όμως νόημα να συγκρίνουμε ανόμοιες περιπτώσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Stripar

Established Member
Οι περιπτώσεις μπορεί να είναι ανόμοιες , όμως η παρενέργεια είναι η ίδια.

Μάλιστα στους Bodybuilderς είναι πολύ μεγαλύτερα τα ποσοστά και οι συχνότητα γυναικομαστίας
απο ότι στους χρήστες φιναστερίδης που απλά υπάρχουν μερικές δεκάδες αναφορές Παγκόσμια.

Και εν πας περιπτώση ακόμα και η γυναικομαστία είναι και αυτή ελεγχόμενη και αναστρέψιμη.
Δέν ξέρω κανένα Bodybuilder (και ξέρω αρκετούς) που να βγαίνει έξω με σουτιέν.
 

Tsek

Well-Known Member
Εξαρτάται τι στεροδειδή και ορμόνες παίρνει ο κάθε αγωνιζόμενος. Προφανώς απο ένα σημείο και μετά κάποιους τους επηρεάζουν.
Τι σχέση έχει όμως αυτό με το φόρουμ και την φίνα?
 

Stripar

Established Member
Για την γυναικομαστία νομίζω μιλάμε μία παρενέργεια που προέρχεται απο την "ορμονοθεραπεία".
"Ορμονοθεραπεία" δέν είναι μόνο τα αναβολικά αλλά και η Fina.

Μπορεί τα αναβολικά , ενέσιμες τεστοστερόνες κ.ο.κ να στοχεύουν σε διαφορετικά αποτελέσματα στον οργανισμό απο ότι η fina , δέν παύουν όμως να συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία και γι αυτό κάποιες απο τις παρενέργειες τους είναι κοινές.

Τεσπα,
μάλλον ψιλά γράμματα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Tsek

Well-Known Member
Συζητάμε για την γυναικομαστία απο φίνα.
Αν καποιος μποντιμπίλντερ αποκτα γυναικομαστια λόγο φινας μας ενδιαφέρει, αλλιώς κρατάμε μόνο τις μερικές 10αδες παγκοσμίως απο την φίνα που μας αφορά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό που κάνεις λέγεται παραπληροφόρηση. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να αναδημοσιεύεις έναν "αχταρμά" από κάποιον blogger ο οποίος έφτιαξε μια περίληψη "υποτίθεται" για την fina μπερδέυοντας τις "π&*τσες" με τις "βούρτσες". Και για να το κάνει και "επιστημονικό" μας παραθέτει και κάποια paper. Κιτρινισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Και εξηγούμαι με ένα παράδειγμα:

Γράφει στην αρχή: "Παρακάτω θα διαβάσετε μια ερευνά (research paper) μου για το φάρμακο Finasteride (Propecia & Proscar), το οποίο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ανδρογενούς αλωπεκίασης.". "Research paper" του? εδώ γελάμε...καταλαβαίνεις αμέσως ότι μιλάμε για άσχετο άνθρωπο.

Παρακάτω αναφέρει: "Στο τέλος ο χρήστης φτάνει να έχει[7] τεστοστερόνη γύρω στα 200-250, FSH 1-2, LH 2-5, καθόλου λίμπιντο, E2 ψηλή ή χαμηλή και πάρα πολλές άλλες ορμονικές ανεξήγητες διακυμάνσεις και προβλήματα με τους νευροδιαβιβαστές που δε συμβαδίζουν καθόλου με την ύπαρξη λίμπιντο ή όχι. Επίσης η DHT επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά δεν έχει την ίδια δράση στους υποδοχείς που επιδρούσε πριν." To {7} είναι παραπομπη στο κάτωθι paper

Steroids. 1998 Apr;63(4):208-13.
Effects of the 5 alpha-reductase inhibitor finasteride on serum levels of gonadal, adrenal, and hypophyseal hormones and its clinical significance: a prospective clinical study.
Uygur MC1, Arik AI, Altuğ U, Erol D.

To οποίο στο abstract αναφέρει (δεν μπαίνω στην ουσία των τιμών που παραθέτει): "In the present study, we investigated the effects of a steroid 5 alpha-reductase inhibitor, finasteride, when given orally (5 mg/day), on the serum levels of gonadal, hypophyseal, and adrenal hormones and the clinical significance of these effects. All patients received finasteride, 5 mg/day, for 6 weeks".

Δηλαδή ξεκινάει να μιλάει για φίνα σε σχέση με την ΑΓΑ ( ο blogger) και το συνδυάζει/τεκμηριώνει με παρενέργειες από χορήγηση φίνας 5μγ/ημέρα για υπερπλασία προστάτη.....ΗΜΑΡΤΟΝ...

Θα μπορούσα να έγραφα και άλλα πολλά, αλλά πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον είναι προφανές ότι η δημοσίευση στερείται σοβαρότητος οποτε δεν αξίζει να σχοληθεί κάποιος περαιτέρω.

Tsek και οι υπόλοιποι. Αν κάτι δεν το κατανοείτε ή δεν μπορείτε να το ψάξετε σε βάθος, μην το ακουμπάτε. Πολύ απλά πείτε "έτσι έχω ακούσει", καταθέστε την προσωπική σας εμπειρεία (αν κάνετε χρήση) και μέχρι εκεί. Όσοι είναι διατεθιμένοι να δημοσιεύσουν σοβαρές γνώμες, έρευνες, χωρίς σημεία υπερβολής και συναισθηματισμούς ή σκοπιμότητες είναι ευπρόσδεκτοι.

Όσο επιλήψιμο είναι κάποιος να παροτρύνει κάποιον να πάρει φάρμακα "ελαφρά την καρδία", άλλο τόσο επιλήψιμο είναι κάποιος να αποτρέπει κάποιον από το να πάρει φάρμακα τα οποία θα μπορούσαν να του λύσουν ένα πρόβλημα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην φίνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tsek

Well-Known Member
Δεκτά όσα λες αλλά ξαναλέω πως και εσείς πρέπει να δεχθείτε πως μία κλινικη επιλέγει να μην βάλει κανέναν πελάτη της σε οποιαδήποτε περιπέτεια μικρή ή μεγάλη. Δες ξανά την αρχική θέση του στριπάρ αν θες και θα καταλάβεις ποιά είναι η ενστασή μου. Επισης μιας και αναφερθήκαμε στο placebo σύνδρομο ας πούμε και το άλλο φαινόμενο όπου κάποιος χρήστης φίνας έχει πρόβλημα αλλά δεν το αναγνωρίζει ή δεν το παραδεχεται καο όσες φορές και αν τον ρωτήσεις θα σου πει πως είναι μία χαρά.
 

Stripar

Established Member
Προσωπικά 2 σελίδες προσπαθώ να του εξηγήσω απλά πράγματα για την γυναικομαστεία ,
αλλά απο ότι βλέπω ή δέν καταλαβαίνει αυτονόητα πράγματα ή κάνει πως δέν καταλαβαίνει.

Όπως και να έχει είναι κουραστικό και μάταιο να απαντάς σε κάποιον,
ειδικά όταν ανεβάζει έναν ακτραρμά απο ένα Blogger προγραμμιστή ,
ο οποίος ακτραρμάς έχει σάν οδηγό ένα paper με references της Wikipedia & του Propecia Help!.
 

naruto

Well-Known Member
Η κλινικη δεν πρεπει να επιλεγει τιποτα σχετικα με την φινα.
Η επιλογη ειναι καθαρα του πελατη.Η κλινικη ωφειλει απλα να σου λεει τα υπερ και τα κατα της καθε εκδοχης και να σε αφηνει να αποφασισεις μονος σου.
Στην Ελλαδα αυτο δεν γινετε.Σου λενε ολοι κανε μια μμ τωρα και ΑΝ επεκταθει η αραιωση ξανακανουμε και ξανακανουμε κλπ κλπ.Αυτο υπερ τους ειναι γιατι λεφτα βγαζουν.Την τσεπη τους σκεφτοντε οχι τον πελατη

Προς τιμην του ο Κυπριος οταν πηγα για consulation μου ειπε
''μεγαλε κατσε στα αυγα σου,ειναι επικινδυνο να κανεις μμ τωρα,και για shock loss και γιατι αναμενετε επιδεινωση του μαλλιου σου στα επομενα χροννια και θα μοιαζει με παζλ.΄Η παλεψε το με θεραπειες ή κανε υπομονη να αδειασεις περισσοτερο για πιο σιγουρο και μακροχρονιο αποτελεσμα''
Εδω θα μου ελεγαν το κλασσικο παραμυθι,εχεις σουπερ δοτρια,με μια μμ τωρα θα γινεις τουμπανο και δεν θα ξαναχρειαστει να κανεις,μην φοβασαι τιποτα κλπ κλπ
 

Tsek

Well-Known Member
Προσωπικά 2 σελίδες προσπαθώ να του εξηγήσω απλά πράγματα για την γυναικομαστεία ,
αλλά απο ότι βλέπω ή δέν καταλαβαίνει αυτονόητα πράγματα ή κάνει πως δέν καταλαβαίνει.

Όπως και να έχει είναι κουραστικό και μάταιο να απαντάς σε κάποιον,
ειδικά όταν ανεβάζει έναν ακτραρμά απο ένα Blogger προγραμμιστή ,
ο οποίος ακτραρμάς έχει σάν οδηγό ένα paper με references της Wikipedia & του Propecia Help!.
Τον μπλογκερ τον ανέβασα κυρίως για το ποσοστό 9/10.
Και παμε. Δεν με αφορά η γυναικομαστία εκτός και αν προέρχεται απο χρήση φίνας. Τόσο απλό!!

Μου κάνει φοβερή εντύπωση όμως στριπάρ που όποιος νέος ανεβασει μία φωτογραφία του και ζητησει συμβουλή για κλινική, η γενική σου αντίδραση κατα βάση είναι να του πεις όλα τα ακραία σενάρια αποτυχίας μίας μεταμόσχευσης και εδώ που οι περισσότεροι λένε απο ιδία πείρα ό,τι είναι θέμα με πολλές προεκτάσεις το περνάς σαν κάτι πολύ απλό που δεν θα συμβεί ποτέ σε εμάς αλλά σε κάποιον άλλο ή ακόμα και αν υπάρχει προβλημα απλά σταματάς και τέλος..
 

Tsek

Well-Known Member
Εξηγησέ το σε παρακαλώ
Δεν θα πιασουμε τα βαρια και σπάνια συμπτώματα, πάμε στο κλασσικό την στυτική δυσλειτουργία. Ακόμα και το ευνοϊκό σενάριο της θετικής ανταπόκρισης του οργανισμού στην μείωση της δόσης και να περιμένεις 1 μήνα να δεις αν σου έρθει η στύση και τον επόμενο να την ανεβασεις λίγο ξανά μην σου πέσουν τα μαλλιά αποτελεί φθορά στην φυσιολογική ζωή ενός ζευγαριού. Θα μου πεις υπάρχουν ζευγάρια που δεν κάνουν συχνά σεξ και με ένα χαπάκι λύνεται το θέμα για 2-3 επαφές τον μήνα. Είναι ο δρόμος που σίγουρα κάποιοι εχουν ακολουθήσει αλλά δεν πρόκειται να το πουν.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Περνουμε χάπια για να αντιμετωπίσουμε ενα θεμα που προκύπτει απο αλλα χάπια που περνουμε για αλλο θεμα ...ωραια πραγματα ...
 

turnfiji123

Active Member
Η γυναικομαστία δεν είναι ούτε απλό ούτε αναστρέψιμο φαινόμενο. Υπάρχουν φάρμακα για να το εμποδίσετε να εμφανιστεί ή να καταλαγιάσει αλλα δεν είναι για μακροχρόνια χρήση (Tamoxifen).
 

makis25

Well-Known Member
Σκεφτομουν πως ταυτοχρονα με τη μη χρηση αποτελεσματικων φαρμακων για την ανδρογενετική αλωπεκία , θα επρεπε να προτεινουν τη μεταμοσχευση μετα τα 40 - 45. Στο ιδιο αρθρο επρεπε να το γραφουν , με μεγαλα γραμματα . Ακομα και αν εισαι 4αρης στα 26 η 5αρης στα 35 και θες μαλλι , να σου λεν , θα χασεις δοτρια , περιμενε να πας 45 . Δε χρειαζεται να παρεις ενα εξαιρετικα ασφαλες και μελετημενο φαρμακο που κυκλοφορει 25+ χρονια , στη μικροτερη δυνατη δοση , που μπορει να σε βοηθησει ακομα και να αποφυγεις τις πολλαπλες μεταμοσχευσεις .
 
Μπλουζα