Η παχυσαρκία θα γίνει η μεγαλύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνου

Άκης

Administrator
Η παχυσαρκία, η οποία είναι μια παγκόσμια επιδημία, αναμένεται να ξεπεράσει το τσιγάρο και να γίνει η μεγαλύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνων, σύμφωνα με ερευνητές.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει μια κακή συνήθεια -το τσιγάρο- με την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, μη υγιεινές επιλογές τροφίμων και καθιστικής ζωής. Σύμφωνα με το Telegraph, οι ειδικοί σε θέματα καρκίνου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο και τόνισαν ότι η παχυσαρκία σήμερα είναι η κυριότερη αιτία εμφάνισης 10 διαφορετικών μορφών καρκίνου.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν ασθένειες που κανονικά εμφανίζονται σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ μερικές μορφές καρκίνου έχουν διαγνωστεί ως και δύο δεκαετίες νωρίτερα, απ'ότι τα προηγούμενα χρόνια. "Το να είσαι αδύνατος δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωστήσεις, αλλά αν είσαι παχύσαρκος ίσως να εμφανίσεις κάποια ασθένεια πολύ νωρίτερα στην ζωή σου", επισημαίνουν οι ερευνητές.

Υπάρχει μια ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, με τον έναν στους τρεις Αμερικανούς να είναι παχύσαρκοι, ενώ και στην Αγγλία τα ποσοστά ανεβαίνουν παρόμοια. Αν ο τρόπος ζωής δεν αλλάξει, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η παχυσαρκία θα ξεπεράσει το τσιγάρο σαν αιτία εμφάνισης καρκίνου, όπως δήλωσε η Jennifer Ligibel του πανεπιστημίου του Harvard, η οποία ειδικεύεται στον καρκίνο.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα