Η διατροφή του accutane, της φιναστερίδης και της μινοξιδίλης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γενική συζήτηση για την τριχόπτωση' που ξεκίνησε από το μέλος GOMI, στις 18 Οκτωβρίου 2013.

 1. gotsi

  gotsi New Member

  φιλε gomi δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήμα με άπειρες εξετάσεις και να κυνηγάς δείκτες... υπάρχει ένας ποιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις άμα είσαι σε προδιαβητική κατάσταση και αυτός είναι να κοιτάξεις την κοιλια σου . άμα έχεις κοιλιακή παχυσαρκία είσαι σε μια προδιαβητική κατάσταση που ονομάζεται μεταβολικό σύνδρομο το οποιο πάει πακέτο με αντίσταση στην ινσουλίνη + δυσλιπιδαιμία+πιεση αλλα όχι σε όλους γιατί υπάρχουν πολλές μεταβλητές από άνθρωπο σε άνθρωπο... πχ μπορει να έχεις κοιλιακή παχυσαρκία αλλα χωρίς δυσλιπιδαιμία και με φυσιολογική πίεση.


  ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την αντίσταση στην ισνουλίνη είναι η άσκηση.στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ότι αν κάποιος είναι αραχτός όλη μέρα (αριστερά) και δεν χρησιμοποιεί το γλυκογόνο από τους μύες, όταν καταναλωσει υδατάνθρακες το σώμα δεν θα ξέρει τι να κάνει την γλυκόζη και την πάει στο ήπαρ προκαλώντας λιπογενεση ... ενώ άμα κάποιος γυμνάζεται (δεξια), και έχει αδειάσει τις αποθήκες γλυκογόνου, απορροφάνε οι μύες την γλυκόζη από τους υδατάνθρακες και δεν πάει από το ήπαρ...
   

  Attached Files:

 2. Avatar

  Google AdSense Guest Advertisement  για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
 3. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  thx gotsi, δεν έχω λίπος στην κοιλιά, λόγω γυμναστηρίου, αλλά αν το καλοκαιράκι χαλαρώσω κανένα μήνα, εμφανίζεται με γοργούς ρυθμούς και μετά θα μου βγει το λάδι να το χάσω. Επίσης ούτε θέμα δυσλιπιδαιμίας γιατί η χοληστερόλη μου είναι πάντα μέσα στα φυσιολογικά όρια και συνήθως έχω την καλή χολιστερίνη πάνω από τα φυσιολογικά.

  Ίσως το θέμα να είναι ότι κάνω συνήθως διατροφή με υψηλές θερμίδες, έστω και από καλές τροφές, αλλά σαν ποσότητα είναι υψηλή.

  Πάντως φτιάχνω ένα καλό πλάνο πως θα κινηθώ και πιστεύω θα δω θετικά πράγματα εφόσον το ακολουθήσω σωστά.
  Απλά ήθελα να σιγουρευτώ 100%

  Ωραία φοτο...:)
   
 4. Capri

  Capri Member

  Gomi,Αυτή η εξέταση που έκανες ονομάζεται καμπύλη σακχάρου και μπορεί να δείξει πρόβλημα με το μεταβολισμό των σακχάρων ακόμα κι αν το σάκχαρο νηστείας είναι φαινομενικά εντάξει.Κατά τη δική μου άποψη,ίσως να πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ενδοκρινολόγο που ασχολείται με διαβήτη κι αν είναι αυτός να σε κατευθύνει και σε ανάλογο εργαστήριο.
   
 5. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Έχω σκοπό να το ψάξω περισσότερο, απλά θα περιμένω για κάποιο διάστημα γτ νομίζω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα παρόμοια εξέταση.
  Έχεις κάνει κάτι αντίστοιχο?
   
 6. dk1984

  dk1984 Member

  gomi ηθελα να σε ρωτησω και αλλα μελη του φορουμ αν εχετε παγωμενα ακρα χερια κ ποδια ιδιαιτερα κατα την διαρκεια του χειμωνα ειμαι περιεργος αν καποιοι απο εμας που ειμαστε μεγαλα νοργουντ αν εχουμε θεμα με το κυκλοφορικο, κτλ
   
 7. mimis giova

  mimis giova Active Member

  ναι εγω εχω..καλη παρατηρηση!
   
 8. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  πόδια μόνιμα..
   
 9. tonymontana7

  tonymontana7 Member

  Και εγώ επίσης.
   
 10. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Φαίνεται δεν είμαι ο μόνος που έχει κάνει αυτή τη συσχέτιση. Εδώ κάποιος αναφέρει ότι ο πατέρας του είναι ερευνητής καρδιολόγος και είναι απόλυτα σίγουρος πως η φαλάκρα πρέπει να προσεγγίζεται και να θεραπεύεται ως διαβητική κατάσταση που αφορά καθαρά την ινσουλίνη.

  Η απάντηση του Rassman, ο οποίος είναι φανατικός fda approval και υπέρ της φιναστερίδης φυσικά, του φάνηκε πολύ ενδιαφέρον άποψη.

  Εν τω μεταξύ, απ΄οσα έχω βρει, τη μεγαλύτερη ινσουλινοαντίσταση στον οργανισμό την περνάμε από τα 18 έως τα 21-22. Μετά ακολουθεί ένα μονοπάτι σταθερό με εξάρσεις κατά διαστήματα που εξαρτάται σε ένα βαθμό, πέρα από τον παθολογικό παράγοντα, από τη διατροφή και το στρες.
  Αυτό όσον αφορά τον κληρονομικό παράγοντα. Εννοείται ότι μπορεί να προκύψει σε οποιαδήποτε ηλικία στη συνέχεια.
  [hr]
  http://www.baldingblog.com/2006/06/20/fibrosis-atrophic-scalp-insulin/
  [hr]
  Αίτια που προκαλούν την αντίσταση στην ινσουλίνη

  Οι λόγοι που προκαλούν την αντίσταση στην ινσουλίνη είναι πολλοί και περιλαμβάνουν τόσο γενετική συνιστώσα όσο και περιβαλλοντική. Μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος ζωής μας. Μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης αντίστασης στην ινσουλίνη είναι η παχυσαρκία. Τα λιποκύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα τα οποία βρίσκονται στο συσσωρευμένο λίπος, παράγουν ουσίες οι οποίες επιδεινώνουν περαιτέρω τη δράση της ορμόνης.

  Ταυτόχρονα, το αυξημένο στρες είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιδείνωσης της αντίστασης στην ινσουλίνη. Το στρες είναι μια αρχέγονη κατάσταση στην οποία ο οργανισμός ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και ως αποτέλεσμα, απελευθερώνει στο αίμα γλυκόζη, λιπαρά και ινσουλίνη για να μπορεί άμεσα να παράξει ενέργεια. Αυτό γίνεται μέσω της δράσης της κορτιζόλης. Άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες επηρεάζεται η αποδοτικότητα της ινσουλίνης είναι η εγκυμοσύνη, κάποιες λοιμώξεις, η χρήση στεροειδών φαρμάκων καθώς και κάποιες διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος.

  Η αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβητης τύπου 2

  Η αντίσταση στην ινσουλίνη έχει συνδεθεί στενά με την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Πράγματι, η αντίσταση στην ινσουλίνη εμφανίζεται στα πρώιμα στάδια του διαβήτη και είναι μια από τις κύριες αιτίες εκδήλωσής του.
  Εκτός όμως από το διαβήτη, υπάρχει μια σειρά διαταραχών οι οποίες έχουν στην αιτιοπαθολογία τους την αντίσταση στην ινσουλίνη, χωρίς όμως να δίνεται η απαραίτητη σημασία. Μία εξ’ αυτών είναι η λιπώδης διήθηση του ήπατος. Στην λιπώδη διήθηση, περίσσεια λίπους αποθηκεύεται στο ήπαρ, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα διαταραγμένης αποδοτικότητας της ινσουλίνης.

  Αν δεν προσεχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση ή και καρκίνο του ήπατος. Μια ακόμη διαταραχή η οποία ως επί το πλείστον συνοδεύεται από αντίσταση στην ινσουλίνη είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Μάλιστα έχει προταθεί το σύνδρομο αυτό να είναι δείκτης προδιαβητικής προδιάθεσης.

  Στην ουσία όταν το πάγκρεας υπερεκκρίνει την ινσουλίνη, αυτή προκαλεί την παραγωγή περίσσειας ανδρογόνων. Τα ανδρογόνα, όπως η τεστοστερόνη, επηρεάζουν την ωοποίηση, την αναπαραγωγή και προκαλούν μια σειρά από συμπτώματα που απαντώνται στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

  Μια ακόμη διαταραχή, στην οποία αποδίδεται ρόλος στην αντίσταση στην ινσουλίνη είναι η ακμή. Οι βασικοί προδιαθεσικοί παράγοντες για ακμή είναι η κακή διατροφή, το αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι τοξίνες του περιβάλλοντος, οι αλλεργιογόνες τροφές, τα αντιβιοτικά, η κακή πέψη και η εντερική δυσβίωση.

  Μία όμως λιγότερο γνωστή αιτία, η οποία αναδεικνύεται σε τεράστιας σημασίας, είναι η κακή διαχείριση των σακχάρων στο αίμα, που προκαλείται από αντίσταση στην ινσουλίνη. Πράγματι, η αντίσταση στην ινσουλίνη σε συνδυασμό με τη φλεγμονή αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, επιταχύνει τη γήρανση των δερματικών κυττάρων, παρατηρείται συγκόλληση νεκρών κυττάρων και ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία ενισχύουν την ανάπτυξη της ακμής.

  http://www.ygeianews.gr/node/2353
  [hr]
  Όσον αφορά τη μετφορμίνη φαίνεται σε όσους δεν έχουν καθόλου τριχόπτωση να την προκαλεί, ενώ όσοι έχουν κληρονομική τριχόπτωση να τους δυναμώνει τα μαλλιά και να τους δίνει και regrowth

   
 11. gianniskritikos2

  gianniskritikos2 Active Member

  gomi πες οτι οντως εχει να κανει με την καραφλα και ειναι βασικη αιτια απο τα λεγομενα σου και απο ερευνες που εχεις βρει και τα λεγομενα τους ειναι παραπολυπιθανο... αλλα τι μπορουμε να κανουμε γιαυτο? χωρις να παρουμε φαρμακα? αυα που προτεινες για διατροφη? η κανελα να τρομε μεσα στην μερα μια μικρη ποσοτιτα κανει καλο?
   
 12. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  gianni, ψάχνω ρε συ φίλε όσο μπορώ να βγάλω μια άκρη. Δεν είναι εύκολο, γιατί από τα όσα μπορώ να μαζέψω στο νετ, έχουν και την αντίθετη πλευρά. Επίσης ο χρόνος που αφιερώνω είναι λίγος, κανένα 2ωρο την ημέρα γιατί έχω και άλλα πράγματα να κάνω.
  Με το φτωχό μου το μυαλό είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η όλη διαδικασία της ινσουλίνης είναι αυτή που πυροδοτεί, ενισχύει και διατηρεί το μηχανισμό που καραφλιάζουμε.

  Ο ρόλος του igf1 για παράδειγμα, είναι πολύ μπέρδεμα, γιατί σε ελεύθερη μορφή προκαλεί προβλήματα, σε αυξημένα επίπεδα, προκαλεί προβλήματα, σε μειωμένα επίσης επίπεδα πάλι προκαλεί προβλήματα. Τον θέλουμε σταθεροποιημένο. Πως μπορούμε να ξέρουμε που είναι αυτή η βάση χωρίς εξετάσεις? Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

  Αλλά αν βγάλουμε για λίγο από το παιχνίδι αυτό τον παράγοντα, η ινσουλίνη δείχνει ότι, σε χρόνια αυξημένα επίπεδα, ή αν αυτή δεν δεσμεύεται στους αντίστοιχους υποδοχείς, τότε

  από μόνη της δίχως κανένα άλλον παράγοντα, προκαλεί αυτή την ανισορροπία που παλεύουμε να φτιάξουμε με την φίνα και την μινοξιδίλη.
  H υπερινσουλιναιμία αυξάνει τον ελεύθερο igf 1, μειώνει τα επίπεδα του igfbp 3 και προκαλεί ορμονική διαταραχή που αυξάνει τα ανδρογόνα στο αίμα.

  Όσο περισσότερη ινσουλίνη υπάρχει στο αίμα, τόσο περισσότερο ελεύθερος igf 1, λιγότερος igfbp 3, και ως αποτέλεσμα, τόσο πιο επιθετική τριχόπτωση να έχουμε.

  Η φίναστερίδη αυξάνει τον igfbp 3 και η μινοξιδίλη μειώνει την παραγωγή ινσουλίνης από τα b cells

  Όντως μοιάζουν φοβερός συνδυασμός αυτά τα δυο στο θέμα ινσουλίνης και igfbp 3.

  Αν δεν θέλουμε να στραφούμε σε φάρμακα, ο μόνος δρόμος προς το παρόν είναι η διατροφή και το τρέξιμο. Να τρέχουμε δηλαδή όπως ο Βέγγος.

  Αν τώρα έχουμε κληρονομική, παθολογική ανωμαλία (που προφανώς έχουμε) που προκαλούν αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, είτε λόγω μειωμένων υποδοχέων, είτε αυξημένα b cells στο πάγκρεας, είτε 1002 άλλοι λόγοι, μόνο εξετάσεις, έρευνες και γιατροί σωστά ενημερωμένοι μπορούν να μας πουν τι γίνεται.

  Σε μια τέτοια περίπτωση, εφόσον κινούμαστε μόνοι μας, θα πρέπει να ακολουθούμε ΜΟΝΙΜΑ μια διατροφή που δεν επιτρέπει την ινσουλίνη να κάνει spike στο αίμα.
  Ποιος έχει όρεξη να κάνει κάτι τέτοιο? Και πόσος χρόνος θα χαθεί μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή σε αυτή τη διατροφή?
  Και αν κατά αυτή τη διατροφή αρχίσει κάποιος και βλέπει αυξημένη τριχόπτωση, θα έχει το κουράγιο να συνεχίσει? Θα είναι τύπου shedding ή κάτι άλλο?

  Δεν είναι εύκολο δυστυχώς.

  Επίσης οι εξετάσεις που έκανα εχθές, είναι άκυρες τελικά, γιατί κάνω χρήση λιποϊκού οξέος για περίπου 20 ημέρες και ήταν λογικό να δείξει κάτι τέτοιο. Ήδη έχω και παρατεταμένη αίσθηση των παλμών μου που δεν με αφήνουν να κοιμηθώ.
  Το θέμα όμως είναι ότι το λιποικό οξύ, μειώνει την αυξημένη παραγωγή γλυκόζης. Άρα η ινσουλίνη μου γιατί ανέβαινε τόσο εύκολα? Δηλαδή δεν ακολουθούσε μια λογική διαδικασία.

  Προφανώς θέλει ψάξιμο.

  Εγώ πάντως, αντί να έτρεχα στους αστείους δερματολόγους για τα μαλλιά, θα προσπαθούσα να βρω ένα σωστό γιατρό (ειδικό σε θέματα ινσουλίνης) που να δεχτεί να το ψάξει με ανοιχτό μυαλό, κάνοντας τις σωστές εξετάσεις, αλλά να μην σε βλέπει σαν πορτοφόλι. Διαφορετικά δεν ξέρω αν θα βγει άκρη.

  Οι δερματολόγοι είναι εντελώς ακατάλληλοι για θέματα μαλλιών. Εντελώς όμως.
   
 13. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Αν αυτό το φάρμακο καταφέρει και τελικά κυκλοφορήσει και δίχως παρενέργειες, είμαι σίγουρος ότι θα μας λύσει πολλά προβλήματα.

  http://www.csl.com.au/s1/cs/auhq/1187378853231/news/1255929822075/prdetail.htm
   
 14. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Υπάρχει κάτι σε φυσική μορφή που λέγεται berberine.

  Πολύ καλή ποιότητα φαίνεται να είναι αυτό εδώ

  http://www.ebay.com/itm/GlycoX-500-with-Berberine-HCL-500mg-Veggie-Capsules-/171098438761?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&var=&hash=item27d642fc69

  Μια έρευνα έχει συγκρίνει στο berberine με την μετφορμίνη. Επισυνάπτω μερικά αποσπάσματα.

  Κάτι που θέλει προσοχή με το berberine είναι ότι μπορεί να μειώσει τον BMI, κάτι που ίσως ισοσταθμίζεται με τη γυμναστική με βάρη.
  Επίσης,

  Συνέχεια εκτός της ανωτέρω έρευνας,

  Δεν μπορώ να ξέρω πόσο αθώο συμπλήρωμα είναι, αλλά αν είχα σκοπό να πάρω φιναστερίδη θα έριχνα μια ματιά σε αυτή την έρευνα που κάνει σύγκριση του berberine με τη φιναστερίδη και το βγάζει πιο αποτελεσματικό στο να μπλοκάρει το ένζυμο 5-α reductase type 2.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3124690/#%21po=50.0000


  Μερικά αποσπάσματα,  Ένα τεράστιο συν του berberine φαίνεται να είναι η αντιφλεγμονώδης δράση τους που αφορά τις κυτοκίνες και την αντίδραση των μακροφάγων για την καταπολέμηση της φλεγμονής.
  Οι κυτοκίνες είναι αυτές που εκφράζουν όλους τους φλεγμονώδες παράγοντες όπως TNF-a, IL-1-6, pgd2 Tnf-b κ.α οι οποίοι εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
  Σε περίπτωση που όντως έχουμε θέμα ινσουλινοαντίστασης, τότε το έκτοπο λίπος που σχηματίζεται είτε στο συκώτι, είτε στους ιστούς αλλά κυρίως στα αγγεία και στους μυες, είναι αυτό που προκαλεί την ανάπτυξη των κυτοκίνων.
  Ίσως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει δημιουργία έκτοπου λίπους είτε στους πλευρικούς μυες που έχουμε περιμετρικά στο κεφάλι είτε στο λιπώδη ιστό της επιθηλιακής στιβάδας και το χόριο.

  [​IMG]

  [​IMG]
  [hr]
  Τα σχεδιαγράμματα δεν ανοίγουν, οπότε μπορεί όποιος θέλει να τα δει στην έρευνα

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3124690/#%21po=50.0000
   
 15. kаl

  kаl New Member

  Γκομι δεν σκεφτεσαι να το δοκιμασεις το εν λογω φαρμακο?
   
 16. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Αν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα θα το ξεκινούσα με προσοχή. Αλλά προς το παρόν έχω φορτώσει για κανένα 2μηνο κάποια αντίστοιχα (Chromium , R-ala, Vanadyl , biotin).
  Αυτό πρέπει να λαμβάνεται μόνο του γιατί φαίνεται πολύ δυνατό.
  Δεν είναι φάρμακο, φυτό είναι αλλά από την δράση του θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή όπως ένα φάρμακο.
   
 17. dk1984

  dk1984 Member

  φιλε gomi ειχες πει οτι για το τελος σκεφτεσαι να δοκιμασεις κατι πολυ καλο... ποιο εννοουσες?
   
 18. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  Αφορά τοπικό, όχι oral, οπότε θα περιμένω να το δοκιμάσω πρώτα πριν αναφέρω κάτι...
   
 19. gianniskritikos2

  gianniskritikos2 Active Member

  ρε gomi ο παππους μου ειναι85χρονων nw7 εχει καραφλιασει απο τα 30 και εχει τελειο ζαγχαρο και ελενχο ινσουλινης μηπως δεν εχει καμια σχεση η ινσουλινη? ο πατερας μου καραφλιαζει απο τα 20 του ειναι 60 και εχει μια χαρα ζαγχαρο και τι αλλο εγω λογο γυμναστιριου τροω γλυκα εχω να ακουμπησω γλυκο 4 χρονια σοβαρολογω... δεν αγγειζω ζαχαρη... μεχρι και καφε χωρις πηνω και οποτε ετρωγα σπανια γιαουρτια δεν εβαζα ουτε μελλι ουτε ζαχαρι τα τρωγα με το ζορι ετσι ξυνα μηπως ειναι ακυρη η ινσουλινη? αμα ηταν αυτο το θεμα θα επρεπε ενα 80% να ειχε θεμα με την ινσουλινη αλλα εγω απο οσους καραφλες ξερω γνωστους μου κανενας δεν εχει θεμα
   
 20. GOMI

  GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

  gianni, θα μπορούσε όντως να μην έχει καμία σχέση. Αλλά, πολύ πρόσφατα, ανακάλυψαν νέα μορφή διαβήτη, που είναι τύπου 3, για το οποίο μέχρι πριν 4 -5 χρόνια, δεν είχαν ιδέα. Αυτού του τύπου ο διαβήτης, αφορά αντίσταση του εγκεφάλου στην ινσουλίνη και προκαλεί Alzheimer. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν έχει συμπτώματα αυξημένης γλυκόζης και ινσουλίνης, άρα δεν μπορούσε να διαγνωσθεί με τις κλασσικές μεθόδους και όμως προκαλεί παρόμοια προβλήματα σε συγκεκριμένη περιοχή.

  Το φάρμακο (όχι το berberine) που ανέφερα πιο πάνω ότι όταν κυκλοφορήσει θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, μπλοκάρει την παθολογική αιτία που είναι ο VEGF-B. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν έχεις αυξημένη γλυκόζη ή ινσουλίνη στο αίμα. Είναι μια κληρονομική διαταραχή, κατά την οποία τα κύτταρα, είτε σε μεμονωμένες περιοχές είτε γενικότερα, δεν ανταποκρίνονται σωστά στα ερεθίσματα της ινσουλίνης, είτε αυτή είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, είτε σε αυξημένα.
  Κύτταρα που δεν απορροφούν (μέσω ινσουλίνης) γλυκόζη, πεθαίνουν.

  Οι κλασσικές εξετάσεις διαβήτη, βλέπουν γλυκόζη και ινσουλίνη. Δεν μπορούν απ όσο ξέρω να διαπιστώσουν αν κάποια κύτταρα έχουν αναπτύξει αντίσταση στην ινσουλίνη, ή αν μπορούν σίγουρα θα είναι πολύ εξεζητημένη εξέταση.

  Ίσως μετά από μερικά χρόνια, ανακαλύψουν τον διαβήτη τύπου 4, που μας κάνει καραφλούς....:m02:
   
 21. Komis

  Komis Active Member

  Λιγα λογια για το λεμονι.
  Οποιος το εχει σε αφθονια εξω απο το σπιτι του δεν χανει τπτ
  αν πινει καθε μερα δυο λεμονια.Εχει υψηλη συγκεντρωση βιταμινης P(ρουπινη) η οποια συμβαλει στην
  ανακατασκευη των τριχοειδων αγγειων σε ολο το σωμα.

  Λεμόνι και Διαβήτης

  Η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία περιλαμβάνει τα λεμόνια στον κατάλογο των υπερτροφών, λόγω των διαλυτών φυτικών ινών και της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαλυτές φυτικές ίνες και η βιταμίνη Cέχουν ευεργετικές ιδιότητες στα άτομα με διαβήτη. Τα λεμόνια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ορισμένες μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι το λεμόνι μπορεί να μειώσει τον γλυκαιμικό δείκτη άλλων τροφίμων.
  Οι διαλυτές φυτικές ίνες στη διατροφή έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα. Όσο υψηλότερη είναι η πρόσληψη φυτικών ινών, τόσο μεγαλύτερο όφελος υπάρχει.

  Η βιταμίνη Cείναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Η βιταμίνη αυτή βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, των καρδιοπαθειών, των εγκεφαλικών επεισοδίων και ορισμένων μορφών καρκίνου. Επειδή η βιταμίνη Cβοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου, συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών και μπορεί να είναι χρήσιμη σε άτομα που έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία και αρτηριακή βλάβη.
  Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Cμπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης, των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης και των φλεγμονών. Μπορεί ακόμη να βελτιώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

  Εχω μαζεψει φλουδες απο αρκετα λεμονια και κανω αποσταξη των ουσιων του.
  Θα το χρησιμοποιησω τοπικο λογο της υψηλης περιεκτικοτητας σε ρουπινη που εχουν οι φλουδες.
   

Μοιραστείτε τη σελίδα