Η διατροφή του accutane, της φιναστερίδης και της μινοξιδίλης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γενική συζήτηση για την τριχόπτωση' που ξεκίνησε από το μέλος GOMI, στις 18 Οκτωβρίου 2013.

  1. Άκης

    Άκης Administrator

    Μπράβο GOMI, πολύ καλή ανάλυση. Εδώ και κάμποσο καιρό πειραματίζομαι και ψάχνομαι και εγώ σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από την τριχόπτωση, δοκιμάζονταν μάλιστα κάποιες θεωρίες και βγάζοντας συμπεράσματα.
    Η θεωρία της ινσουλινοαντίστασης με έκανε να μην το αφήσω στην άκρη, κυρίως γιατί ένα σημάδι της είναι οι πολλές κρεατοελιές γύρω από τον λαιμό, στήθος και πλάτη, κάτι που έχω παρατηρήσει σε πολλούς που είχαν τριχόπτωση σε νεαρή ηλικία (αλλά και σε εμένα).

    Βέβαια περιμένω να δω κάποια αποτελέσματα στο θέμα μαλλί για να το προσθέσω εδώ. Έχω δει βέβαια αλλαγές στο σώμα μου, όπως πχ όταν άρχισα να πειραματίζομαι με την ορμόνη SHBG, που όπως αναφέρεις και εσύ μειώνεται η παραγωγή της από την "ανωμαλία" της ινσουλίνης, αλλά εδώ είναι "παγίδα" και το "καλό" που κάνει η συγκεκριμένη διεργασία, η SHBG πρέπει να κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δεν γίνεται όσο μεγαλώνει ο άντρας. Η SHBG λειτουργεί αντίθετα, όσο περισσότερη είναι, τόσο λιγότερη είναι η ελεύθερη τεστοστερόνη (και περισσότερα τα οιστρογόνα) και το αντίθετο.

    Πάντως να αναφέρω εδώ καλό είναι να διαβάσετε περισσότερο σχετικά με αυτά τα θέματα και να μην δοκιμάζεται κάτι επειδή απλά αναφέρθηκε μια ορμόνη και άρα πρέπει να την μειώσουμε ή να την αυξήσουμε. Θέλει διάβασμα και κατανόηση των πραγμάτων, αν θέλει κανείς να ασχοληθεί τόσο βαθιά.
     
  2. Avatar

    Google AdSense Guest Advertisement



    για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
  3. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    Σ ευχαριστώ Ακη.
    Για την shbg, έχεις απόλυτο δίκαιο και ένας λόγος που δεν είχα αναφέρει για πολύ καιρό κάτι από αυτά, είναι γιατί πραγματικά είναι ένας λαβύρινθος γεμάτος παγίδες και παρανοήσεις και δεν ήθελα να παρασυρθώ από κανέναν ενθουσιασμό ούτε να μην μπορώ να απαντήσω σε λογικές απορίες φίλων.

    Γι αυτό προσπάθησα να ξεχωρίσω άπ όσα έχω μαζέψει (και πίστεψέ με έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο γεμάτο) μόνο τα πιο κατανοήτα και όσο πιο ακίνδυνα για πειραματισμό γίνεται. Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ σε κάποιους σημαντικούς για εμάς παράγοντες, τα οποία κυρίως είναι διαβητικά, αλλά δεν έκανα καμία αναφορά σε αυτά και ούτε πρόκειται να κάνω. Απλά επέλεξα έναν πιο ακίνδυνο και σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικό δρόμο που ίσως να μπορεί να βοηθήσει.

    Επίσης κάπου πίσω έχω αναφέρει το πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε χαμηλό ποσοστό λίπους ώστε να αποφύγουμε την όσο το δυνατόν γίνεται αύξηση των οιστρογόνων.
    Σε όλα μα όλα αυτά όμως, η ηλικία του καθενός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάποιες επιλογές και θα πρέπει δυστυχώς να γίνει κάποιος διαχωρισμός και σε αυτό.
    Το καλό της υπόθεσης τώρα είναι πως πριν περίπου 1,5 μήνα, είχαμε βγει για καφέ με μια συνάδερφο της γυναίκας μου και τον άντρα της.
    Ο άντρας της είναι γιατρός, παθολόγος και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται καθαρά με διαβητικούς ασθενείς.

    Για να καταλάβουμε όπως λες πόσο σημαντικό θέμα είναι και πόσο προσοχή θέλει,
    Σε πληροφορώ πως σε πολλές ερωτήσεις που του έκανα για να με βοηθήσει να καταλάβω καλύτερα κάποια πράγματα, δεν ήξερε να μου απαντήσει...
     
  4. mimis giova

    mimis giova Active Member

    τα γαλτοκομικα κοβονται..το κρεασ περιριζεται..με τα γλυκα τι γινεται?????????????????????
     
  5. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    τα γλυκά είναι πρώτα στη λίστα μαζί με το γάλα.

    http://donmatesz.blogspot.gr/2011/10/dietary-protein-igf-1-and.html
    [hr]
    Δείτε κάποια συμπτώματα ενός διαβητικού δέρματος. (Να μην τονίζω κάθε φορά, για να μην παρεξηγούμαι, πως δεν υπονοώ ότι έχουμε διαβήτη, αλλά μια προ διαβητική κατάσταση)

    Οπότε, αν τυχόν έχουμε οποιουδήποτε τύπου ινσουλινοαντίσταση στο τριχωτό, τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν είναι

    - φαγούρα

    - ελλιπή αιμάτωση λόγω στένωσης των αιμοφόρων αγγείων (η μινοξιδίλη προκαλεί αγγειοδιαστολή και βοηθάει να περνάει περισσότερο αίμα)

    - Και το πιο σημαντικό, το δέρμα που έχει υποστεί συμπτώματα διαβήτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι, στέρηση του οξυγόνου (η υποξία που αναφέρουν πολλές μελέτες) έλλειψη ελαστικότητας, άτριχο, λεπτό και γυαλιστερό.

    Το τελευταίο εμένα ειδικά μου φέρνει πολύ στο κλασσικό πρότυπο μιας ολοκληρωμένης φαλάκρας.
     
  6. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    Μια και το ανέφερα σε ένα άλλο θέμα...

    [hr]
    Μ 'αρέσει που κατά καιρούς, όλοι έχουμε πάει σε δερματολόγους για τα μαλλιά και το μόνο που δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό να εξετάσουν, είναι το δέρμα.
     
  7. conq7

    conq7 New Member

    Καλησπερα θεωρω οτι ο φιλος απο πανω σας εχει πει το πορισμα απο τοσα χρονια ψαξιματος που εχω κανει . Τα προβληματα μου ηταν ακμη και εντονη τριχοπτωση . Τα οποια σχεδον εκμηδενιστηκαν μετα απο το κοψιμο γαλακτοκομικων και γλουτενης απο την διατροφη μου . Ειμαι 3 μηνες χωρις μινοξιδιλη και δεν εχω χασει οτι πηρα . Η δικη μου προταση ειναι για 6 μηνες να συνεχισετε ολοι την θεραπεια σας αποκλειοντας γαλακτοκομικα και γλουτενη απο τη διατροφη σας και στην συνεχεια να δοκιμασετε να σταματησετε για να δειτε. Μπορω να στηριξω την αποψη μου επιστημονικα απο πολλα αρθρα . Ειδικα για τα γαλακτοκομικα μπορω να σας δωσω και βιβλιο γιατρου να διαβασετε στο οποιο αναλυει πολυ λεπτομερως τα παντα .
     
  8. gianniskritikos2

    gianniskritikos2 Active Member

    ρε gomi με μπερδεψες ποιο πριν λεγαμε οτι πρεπεει να ριξουμε την igf1 και να αυξησουμε την igfbp3 πως λεγεται και τωρα λες οτι η φινα ανεβαζει την igf1 και οσοι εχουν χαμιλη δεν εχουνα τιθετα αποτελεασματα? τεληκα τι γινετε? θελουμε ψυλη igf1 η χαμιλη? ποιο πρινε λεγες μην τρομε βραδι για να μην ανεβαινει η igf1 και να την κρταμαε σε χαμιλα επιπεδα συγχοραμε αν κανω λαθος και δεν τα καταλαβα καλα απλα λεω την απορια μου
     
  9. weznem

    weznem Well-Known Member

    δεν μπορω να καταλαβω κατι ισχυριζεσται δηλαδη οτι τα γαλακτοκομικα κανουν κακο στον οργανισμο μας? τοτε πως επιτρεπουν να τα καταναλωνουμε εμεις που ειμαστε ενηλικες?
    απλα θελω να μου εξηγησή καποιος το σκεπτικο του..
     
  10. conq7

    conq7 New Member

    Λοιπον οπως καταλαβαινεις τα γαλακτοκομικα ειναι μια ολοκληρη βιομηχανια (δε συμφερει να χαθει γτ μεσω αυτης τρωνε και οι βιομηχανιες φαρμακων ακμης και τριχοπτωσης). Παλια λεγανε πως απο αυτα αποροφα ο οργανισμος μας ασβεστιο . Σημερα οι γιατροι αυτο το παιρνουν πισω ολοι . Ισα ισα που οσοι πινουν γαλα εχουν πιο αδυναμα οστα .

    Παραθετω ενα απο τα χιλιαδες λινκ www.tragiko.net/2013/06/blog-post_4970.html

    Τωρα το γεγονος οτι το γαλα περιεχει σε καθε μορφη του ορμονες νομιζω οτι δε το αμφισβητει κανεις ... η ακμη και η τριχοπτωση ειναι αποτελεσμα ανισοροποιας ορμονων . Αυτο το οποιο λεω ειναι πολυ απλο .Αφηνεις τον οργανισμο σου να μην καταναλωνει ανδρικες ορμονες μεσω της τροφης οποτε δεν δημιουργειται πλεονασμα . Η τριχοπτωση ως γνωστων οφειλεται στην "υπερπαραγωγη" DHT .Εγω πιστευω οτι οφειλεται στο πλεονασμασμα DHT λογω των τροφων που τρωμε .

    Με τα λογια ξερω οτι δε θα πειστειτε . Νομιζω απλα οτι ο καλυτερος τροπος ειναι οποιος εχει το κουραγιο να συνεχισει την θεραπεια του (για ενα ευλογο διαστημα εγω εκανα 6 μηνες ) με μινοξ φινα και οτι αλλο γουσταρει και να κοψει τα γαλακτοκομικα και την γλουτενη .
     
  11. weznem

    weznem Well-Known Member


    γλουτενη δεν εχει και το ψωμι? αν ναι δεν θα τρωμε κανενα τυπο ψωμιου? εγω γενικως δεν τρωω ουτε τυρια ουτε πολλα γαλατα, ενα το πρωι και αυτο οχι συνεχεια, φετα δεν τρωω,γραβιερες κασερια δεν τρωω,δεν νομιζω οτι ενα ποτηρια γαλα θα ηταν η αιτια της τριχοπτωσης μου.. το ακουω συχνα τελευταια περι γαλακτακομικων..αλλα αν παρουμε ως αληθεια οτι υπαρχουν συμφεροντα περι των γαλακτακομικων τορε πρεπει να παραδεχτουμε οτι δεν ειμαστε για τιποτα σιγουροι, παντου για καποιον μπορει να υπαρχει καποιο συμφερον σε παγκοσμια κλιμακα...
     
  12. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    Δεν είπα αυτό βρε συ. Είπα πως όταν κάποιος παίρνει φιναστερίδη δεν πρέπει να παίξει με το να μειώσει την igf 1 γιατί η φίνα δουλεύει καλύτερα σε όσους έχουν ανεβασμένη igf 1.

    Ο λόγος είναι πως επειδή αυξάνει την igfbp 3, αυτή θα πρέπει να έχει διαθέσιμη igf 1 ώστε να τη δεσμεύσει για να υπάρξει σε μερικούς μήνες ένα σωστό ratio 1:1.

    Αν τώρα κατά τη λήψη φίνας, έχουμε χαμηλή igf1, τότε το ratio θα αρχίσει να γέρνει προς την igfbp 3 με αποτέλεσμα να οδηγεί τα κύτταρα σε απόπτωση.

    Αν τέλος, έχουμε ήδη χαμηλή igf1, το να πάρει κάποιος φίνα θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και θα έχει και σημαντικές παρενέργειες.

    Εγώ ότι πρότεινα εδώ είναι για όσους δεν παίρνουν φιναστερίδη και εφόσον δεν είναι εύκολο να ανεβάσουμε την igfbp 3 προσπαθούμε να φέρουμε την igf 1 στα μέτρα μας για να προσεγγίσουμε ένα σωστότερο ratio.

    Για να απαντήσω και στον φίλο weznem, μπορώ να του φτιάξω μια λίστα αρκετών σελίδων για πράγματα που δεν κάνουν καλό στον άνθρωπο και όμως κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε όλα τα προϊόντα.

    Το θέμα μας όμως με το γάλα δεν είναι αυτό. Παρόλο τις ορμόνες που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, εγώ δεν εστίασα τα όσα είπα στις ορμόνες που περιέχει.
    Απλά προδιαθέτει το ήπαρ να παράξει μέσω της έκκρισης αυξητικής ορμόνης περισσότερη igf 1 απ ότι igfbp 3.
    Αυτό αυξάνει τη δράση της igf 1 η οποία μένει αδέσμευτη και προκαλεί όλα τα προβλήματα που έχω αναφέρει αναλυτικά πιο πίσω.

    Υπο φυσιολογικές συνθήκες το ήπαρ παράγει αυξητική ορμόνη και αυτή σε συνάρτηση με την ινσουλίνη απελευθερώνει igf 1/igfbp 3 σε ratio 1:1

    Εμείς με γάλατα, πρωτείνες whey, κόκκινα κρέατα και γενικά διατροφή με μεγάλη ποσότητα σε ζωική πρωτεΐνη διαταράσσουμε αυτό το ratio.

    To γιατί προκαλεί πρόβλημα μόνο σε όσους προδιάθεση για φαλάκρα, είναι θέμα γονιδίων.

    Ύποπτα γονίδια γι αυτό το πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνονται τα Glut4, leptin resistance και fox 01.

    Όποιος θέλει μπορεί να τα ψάξει να δει αν θα βγάλει άκρη.

    Δεν έχω την αξίωση με ένα πληκτρολόγιο και ένα mouse στο χέρι να βρω τα γονίδια που ευθύνονται για τη φαλάκρα.

    Είμαι όμως σχεδόν 100% σίγουρος πως η αιτία βρίσκεται κάπου μέσα σε αυτά που έχουμε αναφέρει εδώ και αν δεν βγάλω άκρη με τα όσα έχω σκοπό να δοκιμάσω ίσως απλά το αποδεκτώ και πάψω να ασχολούμαι περισσότερο,γιατί καμία έρευνα, καμία εταιρεία προϊόντων για την τριχόπτωση δεν προσανατολίζεται σε αυτόν τον τομέα.

    Αν απλά έχουμε γενετικά λιγότερους υποδοχείς ινσουλίνης στο κεφάλι μας, τότε το θέμα θεωρείται λήξαν, γιατί ακόμα και αν καταφέρουμε να φέρουμε μια ισορροπία σε αυτό, θα πρέπει να έχουμε διαλύσει από την ελλιπή ινσουλίνη όλο μας το υπόλοιπο σώμα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μας το επιβεβαιώσει κανείς προς το παρόν (δηλαδή την έλλειψη insulin receptors) , οπότε μέχρι τότε το παλεύουμε.

    Επίσης για το φίλο μας τον Κωτσαρέλη που αναρωτιέται γιατί οι φαλακροί έχουν μειωμένη pge 2 στο κεφάλι τους σε σχέση με τους μη φαλακρούς, θα μπορούσε να ψάξει να δει πως οι προ διαβητικοί έχουν μειωμένα επίπεδα στο δέρμα τους αυτής της προσταγλανδίνης γιατί η ιδιότητά της εκτός των άλλων συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αγγειογένεση και στην αγγειοδιαστολή και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο η ινσουλίνη εδραιώνεται διότι περιορίζει μέσω των αιμοφόρων αγγείων την παροχή αίματος στο δέρμα. Η ανεβασμένη πλέον pgd 2, είναι καθαρά εκεί για να καταπολεμήσει την φλεγμονή και όχι για να συμβάλει σε αυτή.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22609345

    Επίσης δείτε πως δουλεύει ένα διαβητικό φάρμακο

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9839548

    Βελτιώνοντας την παροχή αίματος μέσω των αγγείων και αυξάνοντας την pge 2 στα κύτταρα του δέρματος. (φαντάζει ιδανικό στο θέμα dermaroller)

    Γι αυτό στα ποντίκια δουλεύουν όλα και όχι στους φαλακρούς. Γιατί τα ποντίκια δεν έχουν ινσουλινοαντίσταση.

    Επίσης, η υπέρταση είναι ΚΑΙ σύμπτωμα προ διαβήτη που αφορά το μεταβολισμό των λιπιδίων τα οποία στενεύουν τα τοιχώματα των αγγείων και έτσι η καρδιά αναγκάζεται να ανεβάσει ρυθμούς ώστε αυξάνοντας την πίεση του αίματος, αυτό να καταφέρει να περάσει μέσα από τις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία.

    Ότι δουλεύει για την υπέρταση, δουλεύει και για τα μαλλιά. Ότι δουλεύει για την ινσουλίνη, δουλεύει και για τα μαλλιά.
     
  13. Άκης

    Άκης Administrator

    Είχα μια απορία και παλιότερα για το γάλα και κάπου είχα διαβάσει θυμάμαι ότι το γάλα από μια ηλικία και μετά απλά δεν απορροφάτε από το σώμα του ανθρώπου (δηλαδή σαν να πίνουμε νεράκι ένα πράγμα), κάτι που το κάνει άχρηστο για αυτά που το αναφέρουν (ασβέστιο, γερά οστά κλπ).

    Παίζονται πολλά λεφτά και σε αυτήν την βιομηχανία και εννοείται ότι δεν θα ακούμε και πολλές αλήθειες σχετικά.
     
  14. conq7

    conq7 New Member

    το γαλα ειναι τοσο βαθια στη διατροφη σου μαζι με τη γλουτενη που δε φανταζεσαι .

    Τα φαγητα που τρως εχουν στανταρ βουτυρο η τυρι η ορο γαλακτος η κατι αλλο μεσα σχετικο με γλουτενη

    Πχ παστιτσιο αν φας το μεσημερι εσυ θα θεωρεις πως δεν εχεις πιει γαλα ... αν φας ποπ κορν τρως πολυ βουτηρο .... μετα μη παμε στη σοκολατα .... κτλπ

    Το να αποφυγεις τα γαλακτοκομικα ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ...
     
  15. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    Φίλε cong7, δεν θέλω να καταλήξουμε σε αυτό το θέμα να ενοχοποιήσουμε το γάλα για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο κεφάλι μας. Σίγουρα όπως θα έχεις δει το έχω πρώτο στη blacklist, αλλά η αποχή από αυτό μπορεί να φέρει σημαντική βελτίωση στην ακμή και να περιορίσει ίσως κάποια αρχικά συμπτώματα της τριχόπτωσης. Δεν είναι όμως αυτό που κόβοντάς το θα μας φέρει όλα τα μαλλιά μας πίσω.
    Επίσης για τη γλουτένη που λες την έχω κόψει κατά καιρούς για διαστήματα 2 μηνών και έχασα αρκετά κιλά. Δεν είδα ιδιαίτερη βελτίωση στα μαλλιά αλλά συνήθως η κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) μπορεί να γίνει αιτία για την alopecia areata και μόνο αν κάποιος από εμάς έχει δυσανεξία σε αυτή θα δει βελτίωση.
    Σίγουρα αυτή η πρωτείνη που βρίσκεται στο σιτάρι δεν είναι καλή για το πεπτικό μας σύστημα, αλλά το να αποφασίσει κάποιος να την κόψει θέλει μεγάλη προσπάθεια, (μέχρι και οδοντόκρεμες έχουν γλουτένη) και χρήμα για να μπορείς να τρως σαν άνθρωπος γιατί τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κοστίζουν 4 και 5 φορές πάνω.
     
  16. gianniskritikos2

    gianniskritikos2 Active Member

    τι ειναι η γλουτινη και σε ποια φαγητα ειπαρχει?
     
  17. conq7

    conq7 New Member

    οχι επασχα κυριως απο ΑΑ ειχα το κλασσικο αδιασμα στους κροταφους το οποιο πηγαινε επικινδυνα προς τα πισω ... και μετα την αλλαγη της διατροφης μου ειδικα μετα το κοψιμο των γαλακτοκομικων και τη γλουτενης εχω δει τα αποτελεσματα της μινοξ να μην αντιστρεφονται ...

    Τα γαλακτοκομικα τα αποφευγω σαν το διαολο σε ολες τις μορφες . Τωρα οσο αφορα τη γλουτενη εχεις δικιο για τις τιμες στα μακαρονια χωρις γλουτενη και στο ψωμι ζεας τα οποια τρωω αλλα δεν εχω χασει κιλα . Επειδη ασχολουμε με γυμναστηριο παιρνω πρωτεινες απο ασπραδι αυγου και οχι απο ορο γαλακτος και με ενδιαφερει ο ογκος , δεν θελω να χασω κιλα. Ουσιαστικα σε καθε προιον δινω πανω 2 ευρω παραπανω αλλα εχω πολλους περιορισμους στο φαγητο μου . Ζω ετσι περιπου 9 μηνες . Εχω βελτιωσει και την ακμη και την τριχοπτωση το πρςτο στον απολυτο βαθμο και το δευτερο σε πολυ μεγαλο βαθμο . Ακομα ψαχνω ομως ...
     
  18. gianniskritikos2

    gianniskritikos2 Active Member

    ο conq7 δεν ειναι ο λυδιος το απεδηξε μολις με το οτι παει γυμναστηριο ο λυδιος το γραφε στα @@ του νομιζω πως καποια ατομα του οφοιλουν μια συγνωμη απλα το αναφερω εδω γιατι εδω ανεφεραι για το γυμναστηριο
    [hr]
    gomi στο γαλα ποιο ειναι το προβλημα η λακτοζη? γιατι λακτοζη η way δεν εχει η συγκεκριμενη που εχω εγω και νομιζω και οι περισσοτερες
     
  19. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    gianniskritikos, η καζείνη είναι το θέμα και τα ζωικά λιπαρά, έστω και μειωμένα. Η whey isolate είναι απομονωμένος ορός γάλακτος, έχει μικρότερη επίδραση στην igf 1 απ ότι η καζείνη, αλλά έχει. Γενικά η πρωτείνη αυξάνει την ινσουλίνη στον ίδιο βαθμό με την igf 1.
    Εγώ δεν υπάρχει πρωτείνη που δεν έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για 5κιλες σακούλες. Τώρα το έχω γυρίσει σε καθαρά bcaa για τα οποία υπάρχει διχογνωμία.
    Άλλοι λένε ότι μπορεί να επηρεάζει επίσης την ινσουλίνη άλλοι λένε ότι βελτιώνει την ευαισθησία της. Πάντως προς το παρόν κινούμαι με αυτά σε ποσότητες 20 - 30γρ. την ημέρα.
     
  20. gianniskritikos2

    gianniskritikos2 Active Member

    αρα γκομι ενα ποτιρη γαλα σιγουρα επηρεαζει περισσοτερο απο ενα scoub καθαρης whey
    [hr]
    μπορω να περνω μονο μετα την προπονιση απλα δεν θα εχω βεβαια τα ιδια αποτελεσματα αλλα αν ειναι να κανει καλο στο μαλλι χαλαλι(με την ενοια καλο οτι αμα την κοψω κανει καλο απο 3 φορες την μερα που ειναι η δοσολογια σε 1 την μερα..)
     
  21. GOMI

    GOMI Moderator Μέλος Προσωπικού

    έχεις υπολογίσει για παράδειγμα πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης λαμβάνεις την ημέρα σε αναλογία με τα κιλά σου?
    [hr]
    Skin heat dissipation: the influence of diabetes, skin thickness, and subcutaneous fat thickness.

    Petrofsky JS, McLellan K, Bains GS, Prowse M, Ethiraju G, Lee S, Gunda S, Lohman E, Schwab E.
    Source
    Department of Physical Therapy, School of Allied Health Professions, Loma Linda University, Loma Linda, CA 92350, USA. jpetrofsky@llu.edu
    Abstract

    BACKGROUND:
    It is well established that diabetes impairs vascular endothelial function. However, the impact of impaired endothelial function on thermal conductivity of the skin, especially in relation to a constant versus a sudden heat stress, has not been established. Further, there is some evidence that aging reduces skin dermal thickness and subcutaneous fat thickness. Since these are important determinates of heat dissipation by the skin, these parameters also need to be examined in people with diabetes.

    METHODS:
    Ninety subjects (30 younger individuals, 30 patients with diabetes, and 30 patients age-matched to the diabetes subjects) participated in two series of experiments to determine (1) the thickness of the subcutaneous fat layer and skin thickness and the skin response to a sudden heat stress and (2) the response to a continuous heat stress on the lower back. Skin thickness and subcutaneous fat thickness were assessed by ultrasound, and skin blood flow was examined by infrared laser Doppler flow meter.

    RESULTS:
    People with diabetes had significantly less resting blood flow, blood flow in response to a single or continuous heat load, less subcutaneous fat, and thinner skin than either age-matched controls or younger people (P < 0.05). Subjects with diabetes also had the lowest concentration of red blood cells in their skin, implying a reduction in the number of capillaries in the skin.

    CONCLUSIONS:
    Thinning of the skin and probably a reduction in capillaries in the dermal layer contribute to a reduction in the blood flow response to heat. People with diabetes, in particular, have reduced skin heat dissipation because of less resting blood flow and thinner skin than that seen in age-matched controls.

    Στο immortal hair, ψάχνονται καιρό να βρούνε γιατί όταν το κεφάλι τους υπερθερμαίνεται αυξάνεται η φλεγμονή και η φαγούρα.
     

Μοιραστείτε τη σελίδα