Η βιταμίνη D προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Άκης

Administrator
Μπορεί η βιταμίνη D να προστατεύσει από τον καρκίνο του μαστού; Τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν πως ναι.Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να λειτουργήσει μειώνοντας τα επίπεδα του καρκίνου μέχρι και 77%, σύμφωνα με μια παλιά έρευνα. Ωστόσο νεότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι μπορεί να προστατεύσει αλλά και να αντιστρέψει τον καρκίνο του μαστού, κάτι που ερευνάτε από παλιά.

Είχε αναφερθεί και παλιότερα, η συσχέτιση της βιταμίνης D (D) με τον καρκίνο του μαστού, αλλά σε έρευνες τους με χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης D, δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο υπάρχει μια πρόσφατη έρευνα που αναφέρει ότι οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού, μπορούν να παίρνουν βιταμίνη D σε συμπλήρωμα (προτείνεται σε υψηλές δόσεις, 50,000 IU την εβδομάδα ή/και περισσότερη) ,βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών.

Ωστόσο, εάν όντος κάνει δουλειά έστω και λίγο, μιας και αναφέρεται ότι η μειωμένη ποσότητα βιταμίνης D μπορεί να χειροτερέψει τον καρκίνο του μαστού, γιατί δεν αναφέρεται από τους γιατρούς;

Σχετικά με την βιταμίνη D (μερικές αναφορές είναι από εδώ)
Η βιταμίνη D, αποτελεί μια βιταμίνη, που προέρχεται κυρίως από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και όχι τόσο από τα τρόφιμα. Έτσι, ακόμη και μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή είναι δυνατόν να μην παρέχει αρκετή βιταμίνη D. Για να προσλάβουμε επαρκή ποσότητα βιταμίνης D θα πρέπει να γίνει έκθεση του δέρματος μας στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η κυριότερη δράση της βιταμίνης D είναι η αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο. Ακόμη, και εάν υπάρχει μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, χωρίς επαρκή βιταμίνη D, το ασβέστιο δεν μπορεί να απορροφηθεί. Πρόσφατα, η βιταμίνη D αναγνωρίστηκε πως συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ είναι δυνατόν να προστατεύσει από διάφορες μορφές καρκίνου.

Η βιταμίνη D προκαλεί κυτταρική διαφοροποίηση, στην ουσία το αντίθετο του καρκίνου. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η βιταμίνη D ίσως να παίζει προστατευτικό ρόλο ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα