Η αλήθεια σχετικά με την χημειοθεραπεία

Άκης

Administrator
Ο καρκίνος είναι κυρίως η πιο διαδεδομένη ασθένεια των τελευταίων ετών, και είναι μια από τις κύριες αιτίες του θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.
Μία από τις ποιο συνηθισμένες θεραπείες που εφαρμόζονται, είναι η χημειοθεραπεία. Ωστόσο, είναι τόσο ασφαλής και αποτελεσματική ή είναι ακόμη ένας τρόπος να γεμίζουν τα ταμεία των φαρμακοβιομηχανιών;
Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά, ότι η θεραπεία του καρκίνου υπάρχει και την έχουν μόνο για τους πολύ πλούσιους, αφήνοντας τους φτωχούς στην μοίρα τους (σχετικές ομάδες στο Facebook εδώ, εδώ και εδώ)
Ωστόσο, αν ψάξει κανείς, μπορεί να δει ότι πολλοί ηθοποιοί έχουν πεθάνει από καρκίνο, όπως πρόσφατα οι Farrah Fawcett και  Patrick Swayze, ο οποίος Swayze είναι ο τελευταίος στην μεγάλη λίστα των celebrities που πέθαναν από καρκίνο, ύστερα φυσικά από θεραπεία με χημειοθεραπεία και άλλα τοξικά για τον οργανισμό φάρμακα.

Οπότε, επειδή δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει ή θέλουν να βγει αυτή η θεραπεία (δες στο τέλος του παρακάτω κειμένου), ας αναφερθώ στην χημειοθεραπεία.

Τι είναι η χημειοθεραπεία;
Η χημειοθεραπεία επιλέγεται ως η βασική θεραπεία. Είναι η συστηματική χρήση φαρμάκων για την θεραπεία του καρκίνου. Αυτά τα φάρμακα συχνά αποκαλούνται "αντικαρκινικά" φάρμακα. Χρησιμοποιούνται διάφορες κατηγορίες φάρμακων που δρουν στα καρκινικά κύτταρα αλλά επηρεάζουν και τα υγιή (απόπτωση τριχών κεφαλής). Ιάσιμες θεωρούνται με την χημειοθεραπεία ορισμένες μορφές καρκίνου όπως το χοριοκαρκίνωμα, σεμίνωμα, λέμφωμα Burkitt, λεμφοβλαστική λευχαιμία κλπ.Το φάρμακο χορηγείται γενικά με ένεση ή ενδοφλεβίως.
Η χημειοθεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση περισσοτέρων από ένα φαρμάκων. Η συνδυαστική χημειοθεραπεία αφορά τη χορήγηση μιας ομάδας φαρμάκων που δρουν ταυτόχρονα, για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύταρα. Το μειονέκτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι ότι συχνά επηρεάζουν και τα φυσιολογικά κύτταρα εκτός από τα καρκινικά.     Τα φυσιολογικά κύτταρα που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν είναι αυτά που διαιρούνται γρήγορα, όπως αυτά που βρίσκονται στο μυελό των οστών, στο βλεννογόνο της γαστρεντερικής οδού, στο αναπαραγωγικό σύστημα και στους θύλακες των τριχών. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, αυτά τα κύτταρα συνήθως αναρρώνουν.     Ανάλογα με το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες. Αυτές είναι τριχόπτωση, πληγές στο στόμα, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία, ναυτία, εμετός, διάρροια, αιμορραγία και λοίμωξη. Πιο σπάνια προβλήματα περιλαμβάνουν βλάβη στην καρδιά, στο ήπαρ, στους πνεύμονες, στα νεφρά ή στα νεύρα. Η βλάβη στα νεύρα προκαλεί συνήθως μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα των χεριών ή των ποδιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παρενέργειες εξαφανίζονται, μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία. Οι ειδικοί εργάζονται, για να μειώσουν ή και να απαλείψουν εντελώς αυτές τις παρενέργειες.
[Το παραπάνω κείμενο είναι από το bestrong.org.gr]

2765966318_5756c5aaa0.jpg


Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο καλά, όπως μας τα λένε. Γιατί δεν λένε ότι αν ανακαλυφτεί ποτέ το φάρμακο για τον καρκίνο, πολλοί άνθρωποι θα έχαναν την δουλειά τους, μιας και εκατομμύρια δολάρια επενδύονται στις έρευνες.
Ερευνητικά κέντρα και γιατροί "τα παίρνουν" από τις φαρμακοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιστέψεις κάποιον, μιας και το συμφέρον του είναι στο χρήμα.

Όμως, γιατί αναφέρθηκα ότι δεν είναι όλα καλά με την χημειοθεραπεία;
Καταρχάς η χημειοθεραπεία, οδηγεί με μαθηματικό τρόπο στον θάνατο του ασθενούς.

Πάρε για παράδειγμα ότι έχεις ένα πανέμορφο σπίτι, εξωτερικά. Ωστόσο μέσα είναι γεμάτο τρωκτικά. Καλείς τον ειδικό και σου λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι για να καθαρίσω το σπίτι από τα τρωκτικά, ωστόσο μπορώ να βάλω εκρηκτικά σε πολλά σημεία, ώστε να σκοτωθούν τα τρωκτικά.
Τι θα του έλεγες;

Κάπως έτσι είναι και με την χημειοθεραπεία. Δεν καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, καταστρέφει και τα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί ασθενείς αδυνατίζουν, μειώνονται τα αντισώματα τους, χάνουν μαλλιά και γενικά τους φέρνει σε ένα σημείο όπου δεν είναι εύκολο να αναρρώσουν.

Ένα επίσης αποτέλεσμα της χημειοθεραπείας, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, είναι η απώλεια μνήμης μιας και η χημειοθεραπεία αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου.
Το αποτέλεσμα αυτό καλείτε και "chemobrain".

Μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute, έδειξε ότι η μακροχρόνια χρήση χημειοθεραπείας, επιφέρει νευρολογικά προβλήματα αλλά και παρουσιάζει ανεπιθύμητες ενέργειας παρόμοιες με το φαινόμενο Raynaud [Πηγή]

Επίσης, μια άλλη έρευνα αναφέρει ότι όσοι επιβίωσαν από καρκίνο στην παιδική τους ηλικία, είναι πιθανών να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, κυρίως λόγου της χρήσης ανθρακυκλινών και ακτινοβολίας κοντά στην καρδιά.

Δύο πολύ καλά άρθρα με παρόμοιες πληροφορίες είναι της αντιπληροφόρησης και της ελεύθερης επιστήμης, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε Εδώ και εδώ.

Σχετικά με την θεραπεία του καρκίνου, το DCA
Κυκλοφορούν πολλά emails με την θεραπεία του καρκίνου, που δεν βγαίνει, το DCA (παρόμοιο με το email, αυτό το κείμενο). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τον Μιχελάκη, τον άνθρωπο που το ψάχνει, ενώ εδώ ένα άρθρο που θάβει το φάρμακο. Ωστόσο, δεν ξέρω ποια πλευρά είναι η σωστή, μιας και στο internet μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει και μάλιστα αν έχει και συμφέροντα να το κάνει, εδώ και εδώ υπάρχουν έρευνες για το DCA.

cancer_profits_600_1.jpg


cancer_profits_600_2.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα