Είναι τα φρούτα το πιο υγιεινό σνακ;

Άκης

Administrator
Είναι γεγονός ότι αν τρως οτιδήποτε με μέτρο, δεν θα σε πειράξει, κάτι που ισχύει και για τα φρούτα. Ωστόσο το να κάνεις δίαιτα και να τρως πολλές φορές την ημέρα φρούτα (κάτι που κάνουν πολλοί πιστεύοντας ότι έτσι θα χάσουν κιλά), δεν θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις αλλά το αντίθετο.

Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο για τον λόγο ότι είναι γεμάτα από ζάχαρη. Παρότι κάποια φρούτα έχουν περισσότερη ζάχαρη από τα άλλα, καλό είναι να προσέχεις με όλα τα φρούτα και να τα καταναλώνεις με μέτρο. Σίγουρα τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά περιέχουν και μπόλικη ζάχαρη.

Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση φρούτων και χυμών τους είναι υγιεινό ή συμβάλει στην υγεία, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φρούτα χρησίμευαν για να αποθηκεύουν λίπος πριν από τον χειμώνα.

Μάλιστα σχετική έρευνα έδειξε ότι η φρουκτόζη (η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα), συμβάλει στην παχυσαρκία και ιδιαίτερα στο λίπος γύρω από την κοιλιά, το οποίο έχει συνδεθεί με καρδιοπάθειες και διαβήτη. Το ίδιο ισχύει και για άλλα φυσικά προϊόντα, όπως πχ το μέλι ή το σιρόπι Αγαύης.


Σίγουρα τα φρούτα περιέχουν και φυτικές ίνες και αργεί η χώνεψη τους σε σχέση με το μέλι, αλλά και πάλι αν θέλεις να χάσεις κιλά, θα πρέπει να τα περιορίσεις.

Αποφύγετε λοιπόν την -υπερβολική- κατανάλωση φρούτων, ειδικά των χυμών τους και περιορίστε τα στο ελάχιστο, ιδιαίτερα αν κάνετε δίαιτα. Δείτε και εδώ μια λίστα με φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα