Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Utopia

Active Member
Εγω θα αναφερω απλα το παραδειγμα του panos 1982 ο οποιος ειχε μετρησει dht προ φινας και ηταν πανω απο τα ορια κσι οτσν πηρε φινα η dht καθισε σκριβως στη μεση των οριακων τιμων...παρολα αυτα το κακο εγινε...και τι θελω να πω...ο καθε οργανθσμος λειτουργει με τα δικα του γραναζια κσι δυστυχως αν πειραξεις κατι θα χαλασει και κατι αλλο...
Όχι απαραίτητα... εδώ άλλοι αλλάζουν φύλλο και ο οργανισμός τους είναι μια χαρά... ναι είναι παρέμβαση στη φύση αλλά ο οργανισμός προσαρμόζεται στις μεταβολές...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikolakis

Well-Known Member
Μπορεί κάποιος που χρησιμοποιεί αρκετό χρονικό διάστημα να μου πει αν η φίνα του έχει δώσει αποτελέσματα σε όλο το κεφάλι ακομη κ στη μετωπιαια γραμμή; Επίσης αν δεν συνδιαστει με μινοξ μπορεί να προσφέρει αξιόλογα πράγματα;
 

zaxosdogkanos

Active Member
εμενα μου εδωσε σε ολα τα σημεια οπου δεν ειχα καραφλη περιοχη.κροταφους δηλαδη που ειχα καραφλη περιοχη μου εδωσε μονο κατι τριχακια
 

gazotenekes

Member
... αλλά το σκέφτονται.

Αφορμή αυτού του post είναι τα δεκάδες μηνύματα που έχω διαβάσει σε πολλά foras (Ελληνικά κυρίως), όπου κάποιος ρωτάει για το Proscar (1/5), επειδή έτυχε και το είδε στο internet.

Προτού πω, να θυμίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία που το κατασκευάζει ή το εισάγει...

Σε αναζητήσεις σας, θα δείτε πολλά posts για το proscar. Θα δείτε και πολλούς να λένε την γνώμη τους για το τι μπορεί να πάθεις από την χρήση του.
Ισχύει όμως;

Αν αναζητήσει ένας για τριχόπτωση στο internet, θα του βγάλει εκατοντάδες posts με θετικά αποτελέσματα της φιναστερίδης σε ποσότητα 1mg/ημέρα.
Ακόμη και πολλοί Έλληνες γιατροί το συνιστούν και ας μην κυκλοφορεί επίσημα στην χώρα μας σαν φάρμακο για την τριχόπτωση.

Εντούτοις όμως, πολλά είναι τα posts που το "θάβουν", είτε από blogs είτε από χρήστες που απαντάνε σε ερωτήσεις ανθρώπων που τους ενδιαφέρει να σώσουν τα μαλλιά τους.
Η ποιο συνηθισμένη τακτική, είναι να μπαίνει κανείς στο net, να διαβάζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες (που ΝΑΙ, κάθε εταιρία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ να τις γράφει στο κουτί του φαρμάκου που πουλά, ακόμη και αν τις παρουσιάσει ένας στα 10εκ.) και επιστρέφει πίσω στο forum όπου διάβασε το ερώτημα για να πει τις «απόψεις» του.
Σαν τι όμως; Γνώμη μου είναι ότι απόψεις σχετικά με φάρμακα θα πρέπει να τις δίνουν άτομα που είναι γιατροί, ή που είναι διαβασμένοι ή το έχουν δοκιμάσει / χρησιμοποιούν καιρό.

Επίσης, το θέμα "ομορφιά", είναι "καμπανάκι" στα ταμεία των εταιριών. Πολλά λοιπόν μπορεί να παίζοντε πίσω από κάθε post "συμβουλής" που παρέχουν.

Να δώσω ένα παράδειγμα τέτοιου ατόμου, ο οποίος ΔΕΝ καταλάβαινε αυτά που διάβαζε, αλλά τα γραφόμενα του θα τρομοκρατούσαν τους περισσότερους.

Αυτά που έχω διαβάσει ότι προκαλεί το Proscar από Ελληνικά foras είναι:
Γίνεσαι gay, βγάζεις στήθος, αλλάζουν οι ορμόνες σου, χαλάει η υγεία σου, δεν σου «ξανασηκώνεται», ότι «σουτάρεις» την τεστοστερόνη, ότι καταντάς «Χειλουδάκι» (έτσι το διάβασα ) κ.α.
ΤΙΠΟΤΑ από αυτά ΔΕΝ ισχύει, τουλάχιστον με βάση τις κλινικές έρευνες.

Γι’ αυτό να αναφέρω συνοπτικά τι ακριβώς παίζει, με βάση τις κλινικές έρευνες.
Μόνο 2% των αντρών ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιο από τα ανεπιθύμητα του proscar. Αυτό με βάση κλινική έρευνα. Στην ίδια έρευνα, το 1.2% που παρουσίασαν αντενδείξεις, έπαιρνε placebo (το ψεύτικο χάπι δηλαδή).
Μπορείτε να δοκιμάσετε το Proscar. Αν δείτε το παραμικρό, το σταματάτε άμεσα. H φιναστερίδη, η ουσία τoυ Proscar, έχει μικρή διάρκεια ζωής. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, θα αρχίσει να αποβάλλεται από τον οργανισμό.
To proscar μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες.

Μην συνδέεται το proscar με την ιδέα ότι την ασπιρίνη ή το ponstan ή το τάδε φάρμακο που είναι φαινομενικά "αθώο", δεν το συνιστούν οι γιατροί, άρα φαντάσου το proscar.
Η ουσία του, η φιναστερίδη, ΔΕΝ κάνει παρόμοια δουλειά με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης, αλλά ούτε και μπορεί να γίνει τοξικό όπως πχ η υπερβολική λήψη σιδήρου ή ψευδαργύρου.
Όπως μπορείτε να αναζητησετε στο internet, ο ψευδάργυρος που είναι από τα πολυτιμότερα στοιχεία για τον άνθρωπο, μπορεί να γίνει επικύνδινος σε μεγάλη ποσότητα.
Προσέξτε, σε μεγάλη ποσότητα. Αυτά που διαβάζετε για την φιναστερίδη κατά 99% γίνοντε από μεγάλη ποσότητα.

Εγώ το Proscar το χρησιμοποιώ και μπορώ να πω ότι δεν έχω δει κάτι τρομακτικό.
Αν γνώριζα το proscar μερικά χρόνια πριν, τώρα θα είχα -σχεδόν- όλα μου τα μαλλιά.
Αν έβλεπα θα το έγραφα, αλλά επιφυλάσσομαι και για το μέλλον, όπου αν δω κάτι θα το γράψω εδώ.

Καλώς ή κακός, το Propecia (1/5 του Proscar) είναι το μοναδικό φάρμακο όπου έχει λάβει έγκριση να κυκλοφορήσει για να σταματήσει την τριχόπτωση.

Θυμηθείτε: Οι ποιο πολλοί, ΔΕΝ παρουσιάζουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Όσοι παρουσιάσουν, θα αναζητήσουν βοήθεια στο internet. Αυτά που διαβάζετε σε foras, δεν είναι το ακριβές ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Το proscar, έχει πίσω του έρευνες. Τις ίδιες έρευνες που έχουν και οι πολυβιταμίνες, ότι μακροχρόνια σου κάνει ζημιά. Όμως, το proscar σε 5ετές έρευνες ΔΕΝ έδειξε ότι μπορεί να σου προκαλέσει μόνιμη βλάβη ή ζημιά στον οργανισμό.

Πάντως, αν το ξεκινήσετε και δείτε το παραμικρό, είναι στο χέρι σας να το σταματήσετε αμέσως.[/QUOTE]
Καλησπέρα.Αν κατάλαβα καλά το συγκεκριμένο φάρμακο είναι απλά για να κρατηθεί το μαλλί που έχουμε και σε καμία περίπτωση για ανάπτηξη και πύκνωση εκτός αν χρησιμοποιηθεί συνδιαστικά με άλλα σκευάσματα?
 

aeratos28

Just aeratos
gazotenekes κάτι μας ειπες τωρα.αν εψαχνες λιγο το φορουμ θα εβλεπες οτι αυτο που εγραψες εχει γραφτει αλλες 1000 φορες και έχει απαντηθεί άλλες τόσες..εσυ αυτο που εγραψες ηταν απλα αυτό που διαβασες.. την ανάλυση της εταιρίας παραγωγης του φαρμακου δηλαδή, για το θέμα πόσο τοις 100 είναι αυτοί που βγάζουν sides.μην πιστεύεις την κάθε εταιρία..ας σου μιλήσουν εδώ παιδιά που έβγαλαν sides..και από τους 100 που έχουν πάρει φινα δεν είναι οι 2 μόνο που είχαν προβλήματα..πολλοί δεν έβγαλαν sides βέβαια αλλά άλλοι τόσοι έβγαλαν και πολύ σοβαρά μάλιστα.
 

filippos2014

New Member
για σας.έχω ξεκινήσει regaine 5% και δέρμα ρόλλερ 1.5 εδώ και ένα μήνα και θέλω να αγοράσω Προσκαρ,πιο saite mou συνιστάτε??
 

tol

Well-Known Member
θελω απο εξωτερικο
Φιλε μου, αυτη η ξενομανια θα μας "φαει".
Ειπαμε οτι οι κλινικες του εξωτερικου ειναι καλυτερες απο τις εγχωριες σε θεματα μεταμοσχευσεων, αλλα να θελεις "ντε και καλα" να αγορασεις και proscar απο το εξωτερικο, αυτο ειναι ανεξηγητο.
Σε οποιο ελληνικο φαρμακειο και να πας, βρισκεις το proscar χωρις συνταγη γιατρου με 8,7 ευρω. Αν το παρεις απο εξωτερικο, 8 ευρω θα πληρωσεις μονο τα μεταφορικα!!!!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Socratis

Active Member
Επειδη ακουω πολλα για αυτο.Ειμαι 1.5 μηνα με προπεσια .Ακομα δεν εχω θεμα
Πριν παρω προπεσια υπηρχαν μερες που ημουν ποεσμενος ψυχολογικα ,να μην μου σηκωνεται καθολου να μην εχω ορεξη κτλ.ΔΕΝ φταιει παντα το φαρμακο γιατι μπορει να περναμε μια κακη ψυχολογικη κατασταση.Δεν εχω στυση λεει ,φταιει το φαρμακο.Μπορει ,αλλα μπορει και να τρεχει κατι αλλο.
Υπαρχουν συνθηκες που εχω απειρες στυσεις για 1 εβδομαδα ,και υπαρχει περιπτωση να ειμαι πεσμενος ψυχολογικα λογο κουρασης ,ψυχολογιας οτιδηποτε και να μην εχω ορεξη.Ανθρωποι ειμαστε συμβαινει.
Απλα λεω να μην τα ριχνουμε ολα σε 1 mg fina.Καθε φορα δηλαδη που δεν θα εχω καυλες και θα αρρωστησω να λεω οτι φταιει το φαρμακο.Πολυ placebo λεω εγω.
Δεν λεω οτι δεν μπορει να προκαλεσει προβλημα.Μπορει ναι μπορει οχι.Αλλα πριν 2 μηνες για 3 μερες δεν ειχα ορεξεις για τιποτα.Αν ειχα κουμπωσει φινα θα τα εριχνα ολα σε αυτο το φαρμακο.Απλα δεν ειχα ορεξη.Thats all,
 
Τελευταία επεξεργασία:

pithikas

Well-Known Member
Δε ξέρω τι σε ρίχνει περισσότερο. Nα βλέπεις στον καθρέπτη να καραφλιάζεις και να χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και συνάμα και λίμπιντο ή το να ρίχνεις την dht σου που είναι οργανικά συνυφασμένη με αυτά; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....
 

Utopia

Active Member
Δε ξέρω τι σε ρίχνει περισσότερο. Nα βλέπεις στον καθρέπτη να καραφλιάζεις και να χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και συνάμα και λίμπιντο ή το να ρίχνεις την dht σου που είναι οργανικά συνυφασμένη με αυτά; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....
Τουλάχιστον, στο ρέμα μπορείς να πιαστείς από κανένα κλαδί ή να βρεθείς σε κανένα ανάχωμα και να τη γλυτώσεις. Ενώ ο γκρεμός είναι σίγουρος θάνατος και μάλιστα επώδυνος.
Ελπίζω να καταλάβατε τον παραλληλισμό...

Οπότε για μένα φίνα...
 

pithikas

Well-Known Member
Τουλάχιστον, στο ρέμα μπορείς να πιαστείς από κανένα κλαδί ή να βρεθείς σε κανένα ανάχωμα και να τη γλυτώσεις. Ενώ ο γκρεμός είναι σίγουρος θάνατος και μάλιστα επώδυνος.
Ελπίζω να καταλάβατε τον παραλληλισμό...

Οπότε για μένα φίνα...
Εννοείς πως αν πάθεις κανάν υπογοναδισμό γκρεμοτσακίστηκες ε;Ή όχι; :D
 

Utopia

Active Member
Εννοείς πως αν πάθεις κανάν υπογοναδισμό γκρεμοτσακίστηκες ε;Ή όχι; :D
Υπογοναδισμό από φίνα λίγο δύσκολο εως αδύνατο... Η φίνα δεν "χτυπάει" την τέστο... Δεν είμαι ενδοκρινολόγος αλλά ξέρω ότι ο υπογοναδισμός έχει να κάνει με την Τεστοστερόνη, όχι την DHT...

Μήπως εννοείς ότι μπορεί να μείνεις στείρος;

Άμα μελετάς τα sides και το σύνδρομο των τρελών αγελάδων μπορεί να σου εμφανιστεί...
 

edyuser1

Active Member
θελω και εγω προσκαρ απο εξωτερικο ξερει κανενας κανενα link γιατι μενω γερμανια?η γινετε η αποστολη απο ελλαδα για γερμανια μεσου ταχυδρομιου?
 

edyuser1

Active Member
παιδια βρηκα αυτη την σελιδα αλλα εχει γενοσημο προσκαρ νομιζω. πως την βλεπετε ειναι ενταξει?πανακριβα ειναι γαμωτο αλλα το καλο μαλλον δεν θελει συνταγη. αλλα απο ελλαδα αν μπορτει να μου στειλει κανενας ας μου στειλει κανενα pm αν ειναι και τα λεφτα τα στελνω μεσω τραπεζας. http://www.247doc.de/proscar.html
 
Μπλουζα