Αρχές λειτουργίας του τομέα μεταμοσχεύσεων

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το ρίσκο προέρχεται από το να μην ξέρεις τι κάνεις”, Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής


Παρόλο που ο χρόνος μου είναι περιορισμένος, θέλησα να γίνω mod και να αφιερώσω χρόνο στον τομέα των μμ μόνο για έναν λόγο: Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας έτσι ώστε ο τομέας να μπορεί να ενημερώνει με έναν σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο τα μέλη ή τους επισκέπτες ώστε να ξέρουν τι κάνουν αν κάποτε θελήσουν να πραγματοποιήσουν μια μεταμόσχευση.

Ο τρόπος λειτουργίας του τομέα τον τελευταίο χρόνο που το παρακολουθώ (για παλιότερα δεν έχω άποψη) είναι αναποτελεσματικός στην δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου. Διαμάχες με προσωπικές επιθέσεις, λάθος πληροφόρηση για σημαντικά θέματα, χαμηλού επιπέδου συζητήσεις, δεν προσφέρουν τίποτα και πολλές φορές παραπληροφορούν και αποτρέπουν καινούργια (ή και παλιά) μέλη να ποστάρουν και να ασχοληθούν.

Ο σκοπός δεν είναι μόνο να αποφεύγονται οι φασαρίες και οι επιθέσεις. Αυτό είναι το προφανές. Η ουσία είναι να δημιουργούνται νήματα στα οποία πρέπει να υπάρχει:

a) Οικονομία λόγου. Tα νήματα μμ δεν είναι chatting. Χάνεται η ροή και δημιουργείται τεράστιος όγκος δεδομένος δυσκολεύοντας αυτόν που αναζητεί την ουσία. Περιορισμένο chatting και χιούμορ μέσα στην ροή της συζήτησης είναι ανεκτό αρκεί να μην παίρνει διαστάσεις.

b) Σχολιασμός ουσίας. Οι απαντήσεις πρέπει να έχουν ουσία προσφέροντας κάποια γνώση ή απόψη στο θέμα, και να είναι όσο το δυνατόν τεκμηριωμένες. Αν δεν μπορούν να είναι, να τονίζεται ότι πρόκειται περί προσωπικών απόψεων (για να μην παραπλανάται ο αναγνώστης).

c) Σχολιασμός εντός θέματος. Παράλληλες συζητήσεις μέσα σε ένα νήμα πρέπει να αποφεύγονται. Θα παρακαλούσα και τα μέλη όταν διαπιστώνουν κάτι τέτοιο να αποτρέπουν την επέκταση του φαινομένου και να κάνουν αναφορά έτσι ώστε να δίνεται άμεση λύση.

d) Σχολιασμός με κανόνες καλής συμπεριφοράς. Πέραν της αποφυγής φασαριών και επιθέσεων με προσωπικούς χαρακτηρισμούς που θα τιμωρείται άμεσα, πρέπει να υπάρχει και ευγενική συμπεριφορά ιδιαίτερα προς νέα μελή χωρίς φαινόμενα “bullying”. Επίσης μειωτικοί χαρακτηρισμοί για τρίτα πρόσωπα (π.χ. γιατροί) που ξεφεύγουν από τα όρια του χιούμορ πρέπει να αποφεύγονται.

Για την τήρηση των ανωτέρω οι παρεμβάσεις θα γίνονται με τον εξής τρόπο: Όταν διαπιστωθεί ότι κάποιος χρήστης δεν συμμορφώνεται στις παραπάνω αρχές λειτουργίας θα γίνεται άμεση αποκατάσταση του προβλήματος (διαγραφή, μεταφορά σχολίων, κλπ) και θα δίνεται παρατήρηση στην οποία θα του εξηγείται ο λόγος. Στις τρείς (3) παρατηρήσεις θα δίνεται ban για ένα διάστημα ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που ο χρήστης επαναλάβει την ίδια παράβαση, δεν θα υπάρχει παρατήρηση αλλά θα δίνεται κατευθείαν ban για διπλάσιο διάστημα από το προηγούμενο.

Όπως ήδη παρατηρείτε γίνεται μια προσπάθεια τεχνικής αναβάθμισης του τομέα μμ που θα βοηθήσει για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον τρόπο παρουσίασης των μμ. Παράλληλα όμως πρέπει να ακολουθούνται και οι αρχές λειτουργίας έτσι ώστε να υπάρξει και ουσιαστική αναβάθμιση. Σκοπός δεν είναι η τιμωρία και θα χαρώ πολύ αν δεν χρειαστεί να επεμβαίνω. Αν όμως χρειαστεί να το κάνω να ξέρετε ότι θα γίνει όπως περιέγραψα παραπάνω χωρίς παρεκκλίσεις και με αυτόματο τρόπο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα