Ανακαλύφθηκε νέα πιθανή θεραπεία της τριχόπτωσης

Vulpes

New Member
Ανακαλύφθηκε μια ενδεχόμενη νέα θεραπεία για την τριχόπτωση χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο που προοριζόταν αρχικά για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο είχε δραματική επίδραση στους θύλακες των τριχών στο εργαστήριο, προκαλώντας τους να αναπτυχθούν. Η χημική ένωση του φαρμάκου καταστέλλει μια πρωτεΐνη γνωστή για την ανασταλτική δράση της στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο επικεφαλής του προγράμματος, Δρ Nathan Hawkshaw, δήλωσε στο BBC ότι θα χρειαστούν κλινικές δοκιμές πριν η θεραπεία κριθεί αποτελεσματική και ασφαλής για τους ανθρώπους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Biology , έγινε σε εργαστήριο, με δείγματα που περιείχαν τριχοθυλάκια τριχωτού της κεφαλής από περισσότερους από 40 αρσενικούς ασθενείς με μεταμόσχευση μαλλιών.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ διαπίστωσαν την ευεργετική δράση ενός παλιού ανοσοκατασταλτικού, της κυκλοσπορίνης Α, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1980 για να αποτρέψει την απόρριψη οργάνων μεταμόσχευσης και να μειώσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας. Το φάρμακο μείωσε τη δραστικότητα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται SFRP1, ένας βασικός ρυθμιστής ανάπτυξης που επηρεάζει πολλούς ιστούς συμπεριλαμβανομένων των θυλάκων της τρίχας. Όμως, λόγω των παρενεργειών της, η CsA κρίθηκε ακατάλληλη για την θεραπεία της τριχόπτωσης.

Η ομάδα συνέχισε να αναζητά έναν άλλο παράγοντα που στοχεύει στη SFRP1 και διαπίστωσε ότι το WAY-316606 δίνει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στην καταστολή της πρωτεΐνης. Ο Δρ Hawkshaw είπε ότι η θεραπεία θα μπορούσε να «κάνει μια πραγματική διαφορά σε ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση».

Πηγή: BBC News [www.bbc.com/news/health-44038756]
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

makis25

Well-Known Member
Αν δουλεψει το νεο φαρμακο in vivo ειναι καμια 10 χρονια μακρυα απο την αγορα . Στο φορουμ εδω ειδικα διχως φαρμακα θα εχουν καραφλιασει ολοι μεχρι τοτε
 

athenian

Well-Known Member
Η κυκλοσπορινη ειναι γνωστο οτι βοηθα στην επανεκφυση μαλλιων,δεν ειναι ομως για μονιμη θεραπεία λόγω καταστολής του ανοσοποιητικού.
 
Αυτό που δεν μπορω να καταλάβω ειναι γιατι ενω εχουν πέσει αρκετα λεφτα στην ερευνα για την θεραπεια της τριχόπτωσης ολες η πιθανές θεραπειες ανακαλυπτονται σε έρευνες για άλλες ασθένειες.
Το ξέρω οτι η τριχόπτωση δεν είναι ασθένεια.
 

Georgex6

Well-Known Member
Δεν είναι κύκλοσπορινη
Μιλάει για έναν εκλεκτικό αναστολέα χωρίς παρενεργιες λογικά θα το δοκιμάσουν. Στα ξένα φόρουμ
 

spass

Active Member
επίσης η κυκλοσπορινη εάν θυμάμαι σωστά είναι για διαχυτη τύπου αραιωση και όχι για ανδρογενετικου τύπου
 
Παιδιά εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν θεραπείες για τη τριχόπτωση. Είναι κληρονομικό το θέμα. Αν είναι να πέσουν τα μαλλιά, ό,τι και να κάνεις θα ξαναπέσουν....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

spyrosm

New Member
Δεν είσαι σίγουρος πως θα σου πέσουν. Πολλοί άνθρωποι γερνάνε με τα μαλλιά στο κεφάλι τους.

Σε τι αναφερεσαι οταν λες 'πιο ριζικο';
 

Predictable

New Member
Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούργιο μέλος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμους μου, τόσο για να βοηθησω ( εάν γίνεται) όσο και να βοηθήθω. Καταρχάς είμαι 24 και έχω παρατηρήσει τον τελευταιο μήνα εμφανή τριχόπτωση και λέω εμφανη γιατί μπορεί να δουλευε και πιο πριν αλλά να μην το είχα παρατηρήσει. Πήγα σε δερματολόγο και μου είπε ότι έχω ελαφριά μορφή αλωπεκιας αλλά δεν μου εκανε καμιά εξεταση της προκοπης απλά μου τράβαγε τρίχες. Εν τέλει μου έγραψε ένα σαμπουάν της vichy και το regain 5% για χρήση μόνο βράδυ. Να σημειωθεί ότι γενικά τον τελευταίο χρόνο περασα πολλά στρες και πιεση καθώς δεν είχα προσωπικη ζωή ( δουλειά, δευτερη σχολη, κοπέλα,). Ξεκίνησα που λέτε το regaιν
Και είμαι στην 5 μερα. Προχθές που ξύπνησα άρχισα να έχω φρικτους πονοκεφαλους λες και είχα πιει το προηγουμενο βράδυ και ξυπνησα με αυτό τον σάπιο πονοκεφαλο παρόλα αυτά το έβαλα και χθες το βραδυ. Σήμερα που ξυπνησα πάλι νιώθω ζαβλακωμενος αλλά καλύτερα από χθες.

Έτσι άρχισα να μου μπαινουν υπόνοιες και έκατσα μπροστά σε έναν υπολογιστή και έψαξα για την μινοξ πάνω από 4 ώρες έτσι ώστε να πάρω γνωνες και να διασταυρωσω τις αποψεις. Κατεληξα ότι θα την παρατήσω καθως ακουσα πάρα πολλά, που πήγαν να μου πέσουν τα μαλλιά πιο γρήγορα.

Περιληπτικά οι παρενέργειες που παρουσιαζονται στους πρώτους μηνες μέχρι μακροχρονια χρήση που μπορεί σε κάθε άτομο να διαφερουν:
1) πρόβλημα με τα οστά και τα δόντια
2) πρηξιμο προσώπου και μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια
3) απώλεια μνημη
4) μειωμένη λίμπιντο
5) ζαλάδες, ταχυκαρδίες, πρήξιμο κοιλιας,
6) ηπατίτιδα
7) μειωμενη διαθεση και περισσότερο το πρωί
8) προωρη γήρανση της επιδερμίδας

Μόλις τα διάβασα αυτά και από πολλά άτομα που τα ελεγαν έπαθα μεγάλο σοκ και λέω δεν μπορει να είναι τυχαιο. Έψαξα για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετωπισεις και έχω καταληξη ότι δεν υπάρχει λύση. Ακόμα και οι μεταμοσχευση είναι επίφοβη, δαπανηρη και δεν ξέρεις εάν ο οργανισμος σου θα το αντέξει και αν θα έχεις καλά αποτελέσματα.

Κατεληξα λοιπον ότι το μόνο πράγμα που μπορώ να κανω είναι
1) να συνεχίσω το σαμπουαν γιατί μέχρι στιγμής με έχει αφήσει ευχαριστημένο
2) χρησιμοποιω 2 φορές την εβδομάδα το κλασσικο πράσινο σαπούνι που έχει έλαια και καθόλου χημικα
3) αποφεύγω το πιστολακι
4) προϊον στα μαλλιά παροτι έβαζα κάθε μερα, το ελλατωσα στο 2 φορές την εβδομάδα.

Η αδελφή μου, μου ειπε ότι άλλη μια τεχνικη που μπορεί να πιασει είναι η ομοιοπαθητική αλλά μου ειοε ότι υπάρχουν πολλοί απατεώνες και κορακια οπότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθω ότι βρήκα καποιον καλό και μετά εάν και εφόσον πιασει.

Ωστόσο δεν έχω μεγάλο πρόβλημα αραιώσεις αλλά έχω τριχόπτωση και οι κροταφοι μου έχουν καθαρίσει λίγο αλλά μου έχουν βγει φυτρες στο σημείο αυτό.

Επίσης να σημειωθει ότι 5 μερςς που βαζω ριγκειν και το σαμπουάν μου έχει μειωθεί η τριχόπτωση αλλά δεν γνωρίζω εάν κάνει δουλειά το ριγκειν καθώς έχω διαβάσει ότι το ριγκειν σου επιταχυνει την τριχόπτωση 2-6 εβδομάδες και μετά άρχιζει να δρα. Οπότε μήπως ψυχολογικα πήρα τα πάνω μου και το νιώθω σαν placebo? Θα δείξει.

Όσο για το ιστορικό κληρονομικοτητας. Ο πατέρας μου 62 χρόνων έχει φουλ μαλλιά και είναι ελαχιστα καθαρός στους κροτάφους, το ίδιο και ο παππούς μμο ο συγχωρεμενος, πέθανε στα 86 με μηδενική αραιωση και μαύρα μαλλιά. Από την πλευρά της μάνας μου ο θείος μου 53 δεν έχει μεγάλο πρόβλημα και ο παππούς μου ο άλλος άρχισε να έχει αραιώσει στα 45.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, δεν πάει να πει ότι είναι και σωστη.

Ευπροσδεκτη η οποιαδήποτε διαφωνία η αντιπρόταση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων
 

Tommy h

Member
Φίλε predictable από τα γραφόμενα σου και την ηλικία σου υποθέτω ότι το πρόβλημα σου ειναι σε μικρότερο βαθμό από αυτό που νομίζεις ο ίδιος, όσον αφορά την μινοξιδίλη κάποια ισχύουν και κάποια όχι και κάποια ειναι στο μυαλό μας γιατί όταν έχεις να κανείς με μια θεραπεία καθημερινής χρήσης και μάλιστα 2 φορές την ημέρα ( για κάποιους) λογικό οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα μας να ρίχνουμε την ευθύνη σε αυτό , εαν θέλεις να πειραματιστείς με την μινοξιδίλη το καλύτερο ειναι να αρχίσεις με μικρή ποσότητα και μερα παρά μερα , κάποιοι λένε ότι δεν δουλεύει έτσι ,εγώ πιστεύω τουλάχιστον σε εμένα ότι η καθημερινή χρήση περισσότερο κακό μου κάνει ενώ η ελαχιστη χρήση της περιοδικά με βοηθάει περισσότερο , μάλιστα κάποιο μέλος στο forum που έκανε η θα έκανε μεταμόσχευση στην Τουρκία ο erdogan του πρότεινε να την χρήσιμοποιει λίγοτερες φορές η να την σταματήσει γιατι η συχνή χρήση της προκαλεί ξηροδερμία .
 

blueGR

New Member
Χαιρετώ το φόρουμ, μετα απο δυο μηνες εντατικής μελέτης του φόρουμ αποφάσισα να γράψω . Αν και δεν ξερω αν γραφω σε σωστο μέρος . Ειμαι 26 και εχω αραίωση στο crown . Απο παλιές φωτογραφίες που ειχα στ κινητο διαπίστωσα οτι το εχω απο τα 24 . Βρισκω συχνά στ μαξιλάρι μ λεπτές τρίχες και αρκετές κανονικές . 3 δερματολόγοι μ εχουν κανει διαφορερικη εκτίμηση . Θα ηθελα τν βοήθεια σας
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Χαιρετώ το φόρουμ, μετα απο δυο μηνες εντατικής μελέτης του φόρουμ αποφάσισα να γράψω . Αν και δεν ξερω αν γραφω σε σωστο μέρος . Ειμαι 26 και εχω αραίωση στο crown . Απο παλιές φωτογραφίες που ειχα στ κινητο διαπίστωσα οτι το εχω απο τα 24 . Βρισκω συχνά στ μαξιλάρι μ λεπτές τρίχες και αρκετές κανονικές . 3 δερματολόγοι μ εχουν κανει διαφορερικη εκτίμηση . Θα ηθελα τν βοήθεια σας

Γεια σου blueGR,
Άνοιξε ένα καινούργιο νήμα στην ενότητα σχετικά με εσάς.
Ανέβασε φωτογραφίες δότριας περιοχής,πλαϊνές,πανοραμική καθαρές με καλό φωτισμό και ξεκινάμε.
 

blueGR

New Member
Βοήθησε με λιγο Γιαννη με το πως ανοίγω θεμα γιατι δεν το γνωριζω καθόλου και το ψάχνω ωρα .
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Βοήθησε με λιγο Γιαννη με το πως ανοίγω θεμα γιατι δεν το γνωριζω καθόλου και το ψάχνω ωρα .

1.Πατάς εκεί που λέει forums πάνω πάνω αριστερά.
2.κατεβαίνεις στην ενότητα "Σχετικά με εσάς"
3.Post New Thread.
4.Βάζεις τίτλο & αυτά που θέλεις να πεις στο κείμενο.

Καταγραφή.PNG
 

christojune

New Member
Παιδιά εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν θεραπείες για τη τριχόπτωση. Είναι κληρονομικό το θέμα. Αν είναι να πέσουν τα μαλλιά, ό,τι και να κάνεις θα ξαναπέσουν....
δεν είναι μόνο κληρονομικότητα δυστυχώς βασικός παράγοντας , είναι ένα συνονθύλευμα παραγόντων δυστυχώς, εμένα είναι φουλ μαλλιά το σόι αλλά στα 30 μου ξεκίνησε η αραίωση. φυσικά ένας κληρονομικός παράγοντας είναι πολύ ισχυρός στην τριχόπτωση αλλά όχι ο μόνος!
 
Μπλουζα