Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Άκης

Administrator
Το συγκεκριμένο ποστ είναι σαν λίστα με τις περισσότερες θεραπείες.
Είναι καλό και για τους νέους χρήστες του site, ώστε να μην ψάχνουν ανάμεσα σε πολλά θέματα.

Καλό είναι να θυμάστε ότι οι θύλακες είναι και αυτοί όργανα. Όπως και με τα μοσχεύματα, έτσι και εδώ, ο οργανισμός μπορεί να τα δει σαν “ξένα” και να τα επιτεθεί, ειδικά αν έχουν υπερβολική DHT. Το να περιορίζεις μόνο την DHT στο σώμα, μερικές φορές είναι καλό, αλλά δεν φτάνει (ειδικά σε περιπτώσεις με μεγάλη απώλεια μαλλιών). Γι' αυτό καλό είναι να προσθέτονται και μερικά συστατικά επιπλέον, όπως τοπικά αντί ανδρογόνα και αντί φλεγμονώδη (όπως το Tricomin) τα οποία θα ανακουφίσουν το δέρμα και να μειώσουν αυτήν την πιθανότητα.

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι (ευτυχώς) αρκετές και φτηνές.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πάρετε πολυβιταμίνες ή ότι άλλο έχει σχέση με συμπλήρωμα διατροφής (τύπου Priorin). Δεν συμβάλλουν στην μείωση της DHT, άρα δεν κάνουν το παραμικρό για την τριχόπτωση.

Αναστολείς DHT (στο σώμα)
Φιναστερίδη: Κυκλοφορεί σε πολλές συσκευασίες φαρμάκων. Οι ποιο γνωστές είναι οι proscar (16€, 14x5 mg) και το propecia. Έχει καλά αποτελέσματα, έχει λάβει έγκριση σαν θεραπεία για τριχόπτωση και έχει μικρές πιθανότητες να παρουσιάσει ανεπ. ενέργειες.

Ντουταστερίδη: Κυκλοφορεί με την ονομασία AVODART (~35€, 30x0,5 mg). Έχει καλύτερα αποτελέσματα, δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση για θεραπεία τριχόπτωσης
και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσει ανεπ. ενέργειες.

Saw Palmetto (χάπι): Κυκλοφορεί σε διάφορες συσκευασίες (όπως συνδυασμός με άλλους φυτικούς αναστολείς) και με διαφορετικές τιμές. Το χρησιμοποιούν πολλοί σαν θεραπεία για την υπερπλασία του προστάτη. Έχει αναφερθεί ότι μπορεί να μπλοκάρει το ένζυμο που δεν μπορεί να μπλοκάρει η φιναστερίδη. Ενδέχεται να παρουσιάσει αλλαγές στην διάθεση και μείωση της λίμπιντο.

Επιπλέον
-Τσάι. Έχει δείξει ότι το μαύρο και πράσινο τσάι (με καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται) μπορούν να περιορίσουν την DHT.

-Απόσταγμα από κουκούτσια μαύρου σταφυλιού. Είναι αντί οξειδωτικό και βοηθά στους ερεθισμούς του δέρματος, ιδιαίτερα από την χρήση πολλών τοπικών σκευασμάτων.

-L- Αργινίνη: Λέγεται και φυσικό viagra. Είναι αμινοξύ που βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά κ.ά. Βοηθά την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη και το νιτρικό οξύ, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των μυών και των μαλλιών, ενώ βοηθά και στην σεξουαλική επιθυμία και την στυτική λειτουργία. Χρησιμοποιείτε και για τα sides των χαπιών παραπάνω. Η L-Αργινίνη φαίνεται να έχει ανταγωνιστική δράση με την L-Λυσίνη, οπότε συνδυασμός και των δύο έχει χαμηλά αποτελέσματα.

Τοπικά
Μινοξιδίλη: Κυκλοφορεί σε πολλές συσκευασίες με διαφορετικές τιμές. Οι ποιο συνηθισμένη και γνωστή είναι το regain 5% σε υγρή μορφή ή το rogaine 5% σε αφρό. Φυσικά, υπάρχουν και φτηνότερες επιλογές ή φτιαχτές από φαρμακείο.
Από μόνο του δεν κάνει και πολλά πράγματα, χρησιμοποιείτε όμως σε συνδυασμό με κάποιο DHT blocker.

Zix: Πρόκειται για καθαρό DHT blocker, το οποίο συνδυάζει μερικούς φυσικούς αναστολείς. Είναι φτηνό και είναι homemade, αλλά έχει καλές αναφορές πίσω του. Επειδή όμως οι αναστολείς δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, δεν συνιστάτε για μεγάλες απώλειες μαλλιών. Το συγκεκριμένο, επειδή το φτιάχνουμε σπίτι μας, απαιτεί προσοχή στο να μπουν οι δοσολογίες σωστά, ειδικά του οινοπνεύματος και των άλλων αντί οξειδωτικών, γιατί σε περίπτωση ανάπτυξης μικροβίων, θα υπάρχει πρόβλημα με την απορρόφηση του. Σε αυτό βοηθά αν προστεθεί στο μείγμα και λίγο Folligen, λόγω των Copper Peptides που περιέχει.
Επίσης, απαιτεί ψυγείο για να διατηρηθεί.

Revivogen: Πρόκειται για την ποιο δυνατή (και εμπορική) έκδοση του Zix. Παρέχει περισσότερα πράγματα και έχει προσθήκη growth συστατικών αλλά και αντί οξειδωτικών. (~65€ το τρίμηνο).

Spironolactone: (~5€, ALDACTONE 20x100 mg). Αντί ανδρογόνο, από τα ποιο χρησιμοποιούμενα. Μερικοί μάλιστα αναφέρουν ότι δεν παρατηρούσαν τριχοφυΐα, μέχρι που το πρόσθεσαν στην θεραπεία τους. Σχετικά φτηνό και αποτελεσματικό, μπορεί να φτιαχτεί και στο σπίτι. Μερικοί, έχουν αναφέρει ότι λόγω απορρόφησης του, τους οδήγησε σε μερικά “θηλυπρεπή” sides.
Σε συνιστώμενες ποσότητες πάντως, δεν έχουν αναφερθεί sides.

Οιστραδιόλη (estradiol): Ανήκει στα οιστρογόνα. Μερικοί έχουν αναφέρει ότι είδαν καλύτερα αποτελέσματα από το Spironolactone. Μαζί με την προγεστερόνη, αποτελούν τις κύριες φυλετικές ορμόνες στις γυναίκες.

RU 58841: Ίσως, από τα ισχυρότερα αντί ανδρογόνα. Δεν είναι αρκετά διαθέσιμο, αλλά όταν αυτό γίνει, πιθανότατα να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα τοπικά (πχ Spironolactone).

-Tricomin: SOD/Αντί-φλεγμονώδες/Growth Stimulant. Κορυφαίο αντί φλεγμονώδες και SOD. Το συγκεκριμένο μάλιστα έχει και κλινική έρευνα που το κάνει και regrowth. Συνιστάτε για ιδιαίτερα αυξημένη ευαισθησία από τα τοπικά προϊόντα, ενώ παρέχει και καλή υγιεινή στο δέρμα της κεφαλής. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίση και τα φαινόμενα επιθεσης των θυλάκων από τον οργανισμό.

-Folligen: SOD/Αντί-φλεγμονώδες/Growth Stimulant. Είναι παρόμοιο με το Tricomin, αν και τελευταία είναι περισσότερο αποδεκτό από το Tricomin, λόγω ότι στο τελευταίο η εταιρία αφαίρεσε τα Copper Peptides

-Ζελέ αλόης βέρα: (~10€ για πολύ καιρό). Αντί-φλεγμονώδες

-Emu Oil: Αντί-φλεγμονώδες. Υπάρχει έρευνα που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο με χρήση 3 φορές την ημέρα, μπορεί να διεγείρει τους θύλακες και να ξαναμπούν στην διαδικασία παραγωγής τρίχας.
Αν μπει πριν το προϊόν που θέλετε να βάλετε, ανοίγει τους πόρους του δέρματος, βοηθώντας στην καλύτερη απορρόφηση του.
Αν μπει μετά, δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλτρο, βοηθώντας πάλι στην καλύτερη απορρόφηση των άλλων τοπικών προϊόντων. Όπως και να το χρησιμοποιήσετε, συνιστάτε για κάθε θεραπεία.

Σαμπουάν
-Nizoral/Fungoral (2%): Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι για το συγκεκριμένο. Πρέπει να υπάρχει στο μπάνιο σας.

-Nano: Ακριβό, αλλά το συγκεκριμένο αναφέρει ότι μπορεί να διεγείρει την τριχοφυία.

-Neutrogena T/Gel: Από τις καλύτερες σειρές σαμπουάν. Δείτε ποια ταιριάζει στα μαλλιά σας και αγοράστε το άφοβα.

-Neutrogena T/Sal: Το συγκεκριμένο περιέχει σαλικυλικό οξύ που καθαρίζει το δέρμα της κεφαλής. Συνιστάτε να το χρησιμοποιήσετε πριν από την χρήση του fungoral, γιατί καθαρίζει το δέρμα και ανοίγει τους πόρους, ώστε να μπορέσει να δράσει καλύτερα το fungoral. Μάλιστα, ο Dr Lee είχε κυκλοφορήσει σαμπουάν που περιείχε μισό fungoral (Nizoral) και μισό T/Sal.

-Head and Shoulders: Εάν δεν βρείτε το παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο. Μάλιστα, είναι και από τα λίγα αποδεκτά σαμπουάν των Super Markets. Το συγκεκριμένο, μπορεί να βελτιώσει την δράση του fungoral.

Άλλα
Dermaroller : Εάν πιστεύετε ότι τα τοπικά διαλύματα δεν απορροφούτε αρκετά, το συγκεκριμένο αναφέρει ότι μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση των τοπικών σκευασμάτων. Προσέξτε, δεν είναι αναγκαίο. Όλοι σχεδόν είδαν διαφορά από την θεραπεία τους και χωρίς αυτό.

Με λίγα λόγια
Για τον περιορισμό της DHT, προτιμήστε την φιναστερίδη. Είναι φτηνή, έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει sides, περιορίζει ικανοποιητικά την DHT και έχει λάβει έγκριση από το FDA. Η ντουταστερίδη ενδείκνυται για μεγάλες απώλειες μαλλιών. Το saw palmetto με τα sides και την μικρή επιτυχία του, δεν συνιστάτε.

Για συμπληρώματα διατροφής, αξίζουν τα αναφερόμενα παραπάνω. Κάτι επιπλέον θεωρείτε “too much”.

Για τα τοπικά, μπορείτε να πάρετε το Zix κυρίως λόγω τιμής. Σε θέμα τιμής επίσης αλλά και αποτελεσματικότητας, συνιστάτε και το Spiro.
Η μινοξιδίλη είναι must για regrowth, ενώ θα χρειαστείτε και αλόη ή emu oil, κυρίως για τις φλεγμονές. Επίσης, πολύ καλό είναι και το Folligen ή το tricomin, αλλά όχι απαραίτητο.

Για σαμπουάν, όλα τα παραπάνω που αναφέρονται. Επειδή το Fungoral δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε παραπάνω από 3 φορές την εβδομάδα, πρέπει να έχετε και κάποια άλλα. Δεν αναφέρονται όλα, αλλά μπορεί να κάνουν και καλή δουλειά κάποια με βότανα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bad boy

New Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Α ΡΕ ΦΙΛΕ ADMIN...
ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΠΗΓΕΣ,ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΠΗΓΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ....ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ..
 

Άκης

Administrator
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

bad boy είπε:
ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΠΗΓΕΣ,ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΠΗΓΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ....
Στην συμφωνία που είχα με την φιναστερίδη Α.Ε., ήταν να την αναφέρω κάθε 2 ημέρες σε 3 τουλάχιστον posts.

bad boy είπε:
"...τελευταία φορά", θα συμπληρώσω στο μύνημα σου...
Thanks που μου την χάρισες και αυτήν την φορά.

bad boy είπε:
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ..
Συμφωνώ... Περιμένω και την δική σου.
 

derevos

New Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Admin είπε:
-Folligen: SOD/Αντί-φλεγμονώδες/Growth Stimulant. Είναι παρόμοιο με το Tricomin, αν και τελευταία είναι περισσότερο αποδεκτό από το Tricomin, λόγω ότι στο τελευταίο η εταιρία αφαίρεσε τα Copper Peptides

Γιατί Folligen που αφήνει πράσινο χρώμα και δεν συνίσταται για μικρή αραίωση αντί Tricomin και όχι Prox-N αντί και των δύο;
 

Άκης

Administrator
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Λόγω ότι το tricomin ενω κάνει τρομερή δουλειά, σταμάτησε να έχει τα πεπτίδια χαλκού που κάνουν καλή δουλειά. Επίσης είναι φτηνότερο του Prox-N.
Επίσης στην λίστα μπορώ να προσθέτω και να αφαιρώ ότι δεν κάνει και τόσο.
Γι'αυτό και το έκανα νέο θέμα, ώστε με τα σχόλια να φτιάξουμε την σωστή λίστα.
Επίσης περιέχει αλόη για να κάνει καλό στο δέρμα της κεφαλής.
 

ikon

Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Admin είπε:
Λόγω ότι το tricomin ενω κάνει τρομερή δουλειά, σταμάτησε να έχει τα πεπτίδια χαλκού που κάνουν καλή δουλειά.

Παράξενο μου ακούγεται αυτο...γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο... δηλαδή αφαίρεσαν το καλύτερο συστατικό? τι νόημα έχει αυτό?
φτου! και μόλις μου ήρθε το tricomin που παρείγγειλα (για πρώτη φορά)!

Πάντως γράφει απ'έξω :
"enriched with triamino Copper Nutritional Complex

και πίσω στα συστατικά ανάμεσα στα άλλα γράφει και:
"Polypeptide Copper HCI"

τι σημαίνει αυτό, ότι πήρα ένα από τα παλιά?

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα? Προσπαθώ να κατασταλάξω σε μια "θεραπία" και μου αλλάζεις τα δεδομένα!
γιατί βρε admn!! ?? :mad: ;)
 

Άκης

Administrator
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Δεν ξέρω τι έκαναν και πως, αλλά τι αναφέρουν οι χρήστες του στα forums.
Όπως και να έχει, το tricomin είναι ένα από τα αποδεκτά και με κλινικές έρευνες προϊόντα.
Μην σε ανυσηχεί, χρησιμοποιησε το κανονικά.
Άλλωστε όλα αυτά είναι για το καλό της κεφαλής, όχι για την dht κλπ.
 

Georgex6

Well-Known Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

παιδια μια ερωτηση σκεφτομαι να παρω αγρινινη για να μειωσω τα sides απο φιναστεριδη μηπως ομως αυτο κανει κακο στα μαλια μου ???
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Ρε Άκη έβαλες ως θέμα όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά και διάβασα κάπου ότι το Revivogen δεν είναι ούτε FTA approved. Τί παίζει με αυτό και όλα τα άλλα προιόντα που ανέφερες και δεν έχει ειπωθεί τίποτα για την έγκρισή τους τί είναι τελικά?
 

Άκης

Administrator
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Καταρχάς το θέμα έχει τίτλο όλα τα αποδεκτά σκευάσματα, τα οποία είναι αποδεκτά από την κοινότητα με βάση έρευνες και χρήση τους. Όλα μα όλα τα προϊόντα κυκλοφορούν με έγκριση για άλλες παθήσεις και χρησιμοποιούντε με εξωτερική χρήση και για τριχόπτωση.

Για το revivogen και το fda το έχουμε πει πολλές φορές.

Όλα τα παραπάνω αφορούν αποτελεσματικές θεραπείες για τριχόπτωση. Τα δοκιμάζει φυσικά όποιος θέλει με απόφαση δική του.
 

aris30

New Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Αυτο δεν το καταλαβα!

''-Head and Shoulders: Το συγκεκριμένο, μπορεί να βελτιώσει την δράση του fungoral.''

καταρχην μιλας για το κλασικο πρασινο σαμπουαν?Και τι εννοεις μπορει να βελτιωσει την δραση του φουνγκοραλ?Δλδ θα λουζομαι πρωτα με το head&shoulders και αμεσως μετα θα ξαναλουζομαι με το fungoral?:)

Μπορεις να μου πεις τι ακριβος εννοεις?Ευχαριστω :)
 

Άκης

Administrator
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Εννοόντας ότι τα συστατικά του καθαρίζουν καλά το δέρμα της κεφαλής, βοηθώντας την κεκοτοναζόλη να δράσει γρηγορότερα στον χρόνο που της δίνεις.

Δεν εννοώ το πράσινο μόνο, αλλά ποιο ταιριάζει καλύτερα στον τύπο μαλλιών που έχεις.
 

aris30

New Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Admin είπε:
Εννοόντας ότι τα συστατικά του καθαρίζουν καλά το δέρμα της κεφαλής, βοηθώντας την κεκοτοναζόλη να δράσει γρηγορότερα στον χρόνο που της δίνεις.

Δεν εννοώ το πράσινο μόνο, αλλά ποιο ταιριάζει καλύτερα στον τύπο μαλλιών που έχεις.

Ok και η χρηση του πως γινετε?Πρωτα λουζομαστε με το H/S ξεπλενω και αμεσως μετα με το fougoral?
 

holfork

New Member
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

Ξερει κανεις κανενα σαμπουαν που να πυκνώνει τα μαλλια ?
ειχα παρει το σαμπουαν και το fattener που βγάζει η σειρά Τoppik αλλά δεν είδα
διαφορά και τα επέστρεψα
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

holfork είπε:
Ξερει κανεις κανενα σαμπουαν που να πυκνώνει τα μαλλια ?
ειχα παρει το σαμπουαν και το fattener που βγάζει η σειρά Τoppik αλλά δεν είδα
διαφορά και τα επέστρεψα

Αν εννοείς πύκνωση σαν "τρικ" ας το πούμε έτσι, χρησιμοποιούσα κατά καιρούς ένα της Loreal, το elvive for men με regenium-xy, το οποίο όπως γράφει και απ εξω το μπουκάλι, είναι για πύκνωση - περισσότερη κάλυψη. Σαν τρίκ όπως προανέφερα κάτι έκανε.
Τώρα αν εννοείς ουσιαστική πύκνωση...λίγο δύσκολο...
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Όλα τα αποδεκτά σκευάσματα με μια ματιά

holfork είπε:
Ξερει κανεις κανενα σαμπουαν που να πυκνώνει τα μαλλια ?
ειχα παρει το σαμπουαν και το fattener που βγάζει η σειρά Τoppik αλλά δεν είδα
διαφορά και τα επέστρεψα
κανένα!!!

πως είναι δυνατόν,ένα προϊόν που μένει 3-5' στο κεφάλι να σου δώσει πύκνωση;

όλα τα σαμπουάν βοηθούν σε σχέση με την κύρια θεραπεία - με 1ο και καλύτερο (λόγω ερευνών και αποτελεσμάτων) το fungoral
 
Μπλουζα