What's in Placebos: Who Knows?

Άκης

Administrator
What's in Placebos: Who Knows? Analysis of Randomized, Controlled Trials

Είχε γίνει μια έρευνα, όπου προσπαθούσαν να βρουν τις φουστιές της βιομηχανίας.
Δηλαδή, τι βάζουν μέσα στα placebo, τα ψεύτικα χάπια δηλαδή που δίνουν σε ορισμένους σε κλινικές έρευνες, για να βλέπουν τι αποτελέσματα έχει σε σχέση με το πραγματικό χάπι.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι οι εταιρίες ΔΕΝ είναι αναγκασμένες να αναφέρουν τα συστατικά του placebo και βάζουν ότι θέλουν (ή ότι μπορεί να τους συμφέρει, ώστε το χάπι τους να δείχνει καλύτερο από το placebo).
Στην ουσία δεν είναι placebo στις περισσότερες περιπτώσεις ,ή στο 92% των περιπτώσεων, σύμφωνα με την έρευνα.

Abstract
Background: No regulations govern placebo composition. The composition of placebos can influence trial outcomes and merits reporting.

Purpose: To assess how often investigators specify the composition of placebos in randomized, placebo-controlled trials.

Data Extraction: Reviewers independently abstracted data from the introduction and methods sections of identified articles, recording treatment type (pill, injection, or other) and whether placebo composition was stated. Discrepancies were resolved by consensus.

Conclusion: Placebos were seldom described in randomized, controlled trials of pills or capsules. Because the nature of the placebo can influence trial outcomes, placebo formulation should be disclosed in reports of placebo-controlled trials.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Απ: What's in Placebos: Who Knows?

Ζούμε σε έναν κόσμο όμορφα και αγγελικά πλασμένο... ε ρε :knup: :knup: :knup: που το θέλουν ...
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: What's in Placebos: Who Knows?

εμενα μου περναει σαν σκεψη οτι βαζουν στο placebo και το ιδιο το χαπι,δεν μπορει ενα ποσοστο 20% του χαπιου να εμφανιζει παρενεργειες και ενα 18% του placebo να εμφανιζει τα ιδια ::)
 

Άκης

Administrator
Απ: What's in Placebos: Who Knows?

kapamarou είπε:
εμενα μου περναει σαν σκεψη οτι βαζουν στο placebo και το ιδιο το χαπι,δεν μπορει ενα ποσοστο 20% του χαπιου να εμφανιζει παρενεργειες και ενα 18% του placebo να εμφανιζει τα ιδια ::)
'Η να βάζουν και μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας, ώστε να λένε ότι το κανονικό δεν έχει sides...

Φαντάσου μια κλινική έρευνα για χάπια διαβήτη και να δίνουν ζάχαρη :chinscratch
 

mindtrapper

Member
Απ: What's in Placebos: Who Knows?

Παιδιά δεν παίζει να βάζουν στο placebo την ουσία την ίδια. Μπορεί να δείχνει λιγότερα sides μετά αλλά επίσης θα φαίνεται ότι το φάρμακο είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Μπορεί όμως άνετα στο placebo να βάζουν ουσία που σε κάνει χειρότερα για να φαίνεται ότι το φάρμακο τους κάνει παπάδες μετά.

Δηλαδή αν πάρουμε την φιναστερίδη για παράδειγμα, μιλώντας πάντα εντελώς θεωρητικά, αν έβαζαν φίνα στο placebo θα φαινόταν ότι έχουν λιγότεροι πρόβλημα στύσης αλλά επίσης θα έκοβε την τριχόπτωση και στα δύο group οπότε στο τέλος θα έπρεπε να πουν ότι σταματάει την τριχόπτωση στο 60% και πραγματικά να είναι στο 80%. Δεν τους συμφέρει. Τώρα αν στο placebo έβαζαν testo, dht ή κανένα accutane θα επιτάχυναν την τριχόπτωση στο placebo group και θα έλεγαν στο τέλος ότι η φίνα έδωσε 20-30% παραπάνω αποτελέσματα από τα πραγματικά. Και τέλος μπορεί να κάνουν και τα δύο στο placebo group για να μαγειρέψουν και sides και αποτελέσματα :).

Κάπως έτσι.
 
Μπλουζα