Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Άκης

Administrator
Λίγα λόγια για το προϊόν.
Το συγκεκριμένο λέγεται Super Zix. Υπάρχει καιρό σαν Zix, αλλά έχει κυκλοφορήσει από αυτόν που το έκανε ο οδηγός για το Super Zix και πρόσφατα σαν Super Zix 2.
Εάν αναζητήσετε σχετικά στο google, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά καλά σχόλια.
Μάλιστα το συγκρίνουν με το εμπορικό Revivogen και αναφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.
Το συγκεκριμένο είναι να το φτιάξετε εσείς.
Οι διαφορές και οι συγκρίσεις του γίνοντε μόνο με το Revivogen (δεν συγκρίνετε με άλλα πχ Dr Lee και Samson) επειδή ΔΕΝ έχει μινοξιδίλη μέσα και κάποιο αντί-ανδρογόνο ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Super Zix ή Revivogen?
Το revivogen περιέχει και ενεργά συστατικά για τριχοφυία. Εντούτοις όμως, πολύ είναι αυτοι που λένε ότι περιορίζει την δράση του σαν DHT blocker. Το συγκεκριμένο είναι αποκλειστικά DHT blocker και δεν έχει κανένα άλλο ενεργό συστατικό για να ενεργοποιεί την τριχοφυία.
Γι'αυτό και απαιτείται η χρήση rogaine/regaine.
To Revivogen έχει και αυτό ψευδάργυρο, αλλά μία έρευνα έδειξε ότι ο ψευδάργυρος συγκρούεται και μπλοκάρουν τις ιδιότητες τους με το Azelaic Acid, ένα άλλο συστατικό για να μπλοκάρει την DHT (το χρησιμοποιεί ο Dr Lee συχνά).

Σε τί διαφέρει από το Revivogen?
Πρώτα απ'όλα στην τιμή. Το συγκεκριμένο θα σας βγεί ελάχιστα (περίπου 50€) και θα κρατήσει κοντά στον χρόνο. Επίσης, δεν έχει κανένα συστατικό για να δώσει regrowth, είναι καθαρά DHT blocker. Αυτό απο μόνο του, του χαρίζει μονάδες μιας και έτσι γίνεται ποιό δυνατό, αφού δεν έχει άλλα υλικά να "κοντράρονται" μεταξύ τους. Πολλοί μάλιστα, το συγκρίνουν με το proscar σε θέμα το μπλοκάρισμα της DHT.

Γιατί έχει μόνο Saw Palmetto
Το Saw Palmetto, δεν έχει κάποια κλινικά αποτελέσματα που να το κάνουν αποτελεσματική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.
Εντούτοις όμως, έχουν αναφερθεί πολύ καλά αποτελέσματα από πολλούς χρήστες, που το έλαβαν είτε με την μορφή χαπιού είτε με την μορφή υγρού σε τοπικό επίπεδο.
Αναφορικά, το πρόβλημα με την χρήση του Saw Palmetto τοπικά, έχει τρεις πτυχές.
Πρώτα, είναι λάδι και είναι μαύρο σε χρώμα, κάτι που θα επηρεάζει τα μαλλιά μας στο πώς θα δείχνουν.
Δεύτερον, για να δράση το Saw Palmetto θα πρέπει να μπει με κάποιον τρόπο στο θύλακα.
(Εδώ είναι που δεν έχουν αποτέλεσμα τα άλλα εμπορικά προϊόντα με Saw Palmetto σε λοσιόν, επειδή δεν μπορεί να μπεί το Saw Palmetto στον θύλακα)
Αυτό από μόνο του έχει δύο προβλήματα. Και θα χρειαστεί κάποια ουσία που να κάνει μίξη το λάδι (του Palmetto με το νερό) και να διευκολύνει την διείσδυση του στον θύλακα, αλλά και 2ον θα χρειαστούμε μία καλή διεισδυτική ουσία. Γι’αυτόν τον λόγο, ο σχεδιαστής του (και οι εμπορικοί), πρόσθεσε το polysorbate 80 για το πρώτο πρόβλημα, να μιξάρει το νερό με το λάδι και την αιθυλική αλκοόλη για το 2ο πρόβλημα.
Έτσι, δείχνει ότι η προσθήκη αιθυλικής αλκοόλης στο μείγμα, βοηθά να απορροφηθεί και να εισχωρήσει ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη B-6 καλύτερα.

Λίγα λόγια για την βιταμίνη B-6 και τον ψευδάργυρο
Έχει αποδειχτεί σε παλιές μελέτες, ότι η βιταμίνη B-6 σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο, έδωσαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο να περιορίσουν την μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT στο δέρμα.
Αργότερα, σε επόμενες μελέτες, αποδείχτηκε ότι συγκεκριμένος τύπος βιταμίνης B-6 από μόνη της μπορεί να περιορίσει την δημιουργία της DHT και τις δραστηριότητες των υποδοχέων ανδρογόνων.
Ωστόσο οι συγκεκριμένες μελέτες έδειξαν ότι παίζει τεράστιο ρόλο η πηγή της βιταμίνης B6 καθώς μερικές πηγές αυτής, έδειξαν ότι μπορούν να αυξήσουν την δημιουργία της DHT.
Οπότε, καλό είναι να πάρουμε καθαρή B6 για την λοσιόν.
Πάντως, οι μελέτες έδειξαν ότι η έλλειψη της από τον οργανισμό, μπορεί να αυξήσει την δημιουργία DHT.
Υπάρχουν 2 τύποι B6, η πυριδοξίνη (Pyridoxine) και η πυριδοξάλη (pyridoxal).
Εμείς θέλουμε να πάρουμε τον 2ο τύπο, την πυριδοξάλη (pyridoxal) γνωστή και ως pyridoxal-5-phosphate. Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί, αν και με λίγη αναζήτηση στο google την βρήκα σε πολλά Ελληνικά online καταστήματα με σκευάσματα για body-builders.
Επίσης θα χρειαστούμε τις κάψουλες των 50γρ και όχι τα χάπια.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Τι θα χρειαστούμε:
-1 δοχείο το οποίο να μπορεί να πάρει περίπου 250 ml. Καλό είναι 2 κουτιά από regaine σε υγρή μορφή ή παλιά δοχεία του revivogen (με το dropper που έχει).
-50mg Ψευδάργυρο ή 220 mg θειικός Ψευδάργυρος (50 mg Ψευδάργυρος = 220 mg θειικός Ψευδάργυρος) σε κάψουλα ή σε σκόνη (από φαρμακείο). [Online Shop]. Σε σκόνη θα έχει και μεζούρα, οπότε μπορούμε εύκολα να το μετρήσουμε.
-3 x κάψουλες των 50mg με βιταμίνη B6 [Online Shop].
-100 ml αποσταγμένο νερό (το πουλάνε σε super market, αυτό που βάζουν στα σίδερα ατμού)
-15ml αιθυλική αλκοόλη 70% (ή απλά οινόπνευμα). Από φαρμακείο.
-10 ml saw palmetto σε υγρή μορφή (500mgs ανα ml ή σε Ελληνικά 2 κουταλάκια του τσαγιού) [Online Shop].
Τώρα το δύσκολο:
-Μονοελαϊκή πολυοξυ-αιθυλενο-σορβιτάνη (ή αλλιώς polysorbate 80). Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί σε φαρμακείο. Online μπορεί να βρεθεί [Online Shop].

Κατασκευή
Προσθέστε το νερό με την αλκοόλη σε ένα μεγάλο δοχείο, το οποίο έχει καπάκι.
Μετά προσθέστε τον θειικό ψευδάργυρο, την βιταμίνη B6 και το saw palmetto.
(Εάν πάρετε το palmetto από το link που έχω παραπάνω, θα σας έρθει με το δικό του dropper ώστε να δείτε αμέσως την ποσότητα).
Θα πρέπει να βάλετε στο ψυγείο το υπόλοιπο Saw Palmetto που θα μείνει. Μετά προσθέστε 20 σταγόνες από το polysorbate 80. Κλείστε το δοχείο και ανακινήστε το καλά.
Μετά, προσθέστε το υγρό σας σε όποια δοχεία θέλετε (πχ άδεια από Revivogen ή Regaine).
Η αλκοόλη, θα μας εξυπηρετήσει στο να μεταφερθούν τα υλικά μας στον θύλακα αλλά και να μην αναπτυχτούν τίποτα μικρόβια.
Συνιστάτε να βάλετε την λοσιόν αυτήν στο ψυγείο, γιατί η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν έχει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά συστατικά για να αποτρέψουν στο Saw Palmetto να μην μυρίσει.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Χρησιμοποιώντας το dropper που παρέχονταν με το regaine ή το revivogen, τραβήξτε 1-2ml από την λοσιόν. Έχοντας στο ένα χέρι το dropper, πατήστε το να βγάλει λίγη ποσότητα και αμέσως τρίψτε το σημείο με το άλλο χέρι για να αποφύγετε να πέσει λοσιόν στο πρόσωπο.
Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει δύο φορές την ημέρα. Δεν χρειάζεται να υπερβείτε την ποσότητα, καθώς δεν θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα.
Αφήστε να περάσουν 3 τουλάχιστον ώρες προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν που περιέχει μινοξιδίλη.
 

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Προτού επιχειρήσετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο, να σας θυμίσω ότι το post μου είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν ευθύνομαι αν σας τύχει κάτι από την χρήση τέτοιων υλικών/προϊόντων.

Αναφορές
Μερικά forums όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα:
hairlosshelp.com
hairlosshelp.com
hairlosshelp.com

μία photo από πριν και μετά χρήση του Super Zix
 

Ntia

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Aν κάποιος δεν είναι σίγουρος αν μπορεί να το φτιάξει μόνος του, μπορεί να το δώσει και σε δικό του φαρμακοποιό, αυτοί σίγουρα τα πάνε καλύτερα με τις δοσολογίες. Αν κάποιος βάζει μια φορά την ημέρα αλλά διπλή ποσότητα?
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Ntia είπε:
Αν κάποιος βάζει μια φορά την ημέρα αλλά διπλή ποσότητα?
αν καποιος παρει την διπλη ποσοτητα δες τι εχεις βαλει μεσα πολλαπλασιασε επι δυο και δες κατα ποσο ξεπερνα το καθε ενα συστατικο την συνηστωμενη ημερισια δοση
αν δεν δεν την ξεπερναει θεωρητικα παντα δεν θα εχεις προβλημα η καμια παρενεργεια
αν την ξεπεραναει κατα πολυ τοτε δες τι side effect Μπορει να εχεις απο την συγκεκριμενη ουσια

κατι αλλο που σκεφτομαι τωρα ειναι οτι κατα ποσο μπορει να απορροφησει το κεφαλι αν βαλεις την διπλασια ποσοτητα ποσα μλ μπορει να απορροφησει μηπως τα αλλα πανε χαμενα
'κατι αλλο που σκεφτομαι παν μετρον αριστον με το να βαλεις την διπλασια ποσοτητα δεν σημαινει πως θα εχεις και το διπλασιο αποτελεσμα αντιθετος σε πολλα φαρμακα οι παρενεργειες ειναι τοσες πολλες και το αποτελεσμα τοσο φτωχο που εν τελη λες δεν αξιζει
 

Ntia

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Έχεις δίκιο, αλλά αυτό το σκέφτηκα όχι για μέγιστο αποτέλεσμα, αλλά για να αποφύγουμε τη διαδικασία πρωί-βράδυ που είναι κουραστικό, άσε που μπορεί να λαδώνει και το μαλλί.
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

τοτε αυτο που ειπα και πριν
πρεπει να βρουμε κατα ποσο ειναι δυνατον το κεφαλι μας να μπορεσει να απορροφησει την λοσιον
και κατα ποσο ξεπερναμε την ΣΗΔ (συνιστωμενη ημερια δοσολογια)
 

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Ntia είπε:
Aν κάποιος δεν είναι σίγουρος αν μπορεί να το φτιάξει μόνος του, μπορεί να το δώσει και σε δικό του φαρμακοποιό, αυτοί σίγουρα τα πάνε καλύτερα με τις δοσολογίες. Αν κάποιος βάζει μια φορά την ημέρα αλλά διπλή ποσότητα?
Διόρθωσα τα post και πρόσθεσα το πως φτιάχνετε.

panagiotisf είπε:
τοτε αυτο που ειπα και πριν
πρεπει να βρουμε κατα ποσο ειναι δυνατον το κεφαλι μας να μπορεσει να απορροφησει την λοσιον
και κατα ποσο ξεπερναμε την ΣΗΔ (συνιστωμενη ημερια δοσολογια)
Το polysorbate 80 μαζί με την αλκοόλη, θα εξασφαλίσει το να μεταφερθούν τα υλικά στον θύλακα.
Πολλοί, που έχουν χρησιμοποιήσει Saw palmetto σε τοπική χρήση, ΔΕΝ έβλεπαν αποτελέσματα επειδή δεν εισχωρούσε ποσότητα στον θύλακα.

Για την B6, ξαναδιαβάστε το 1ο post μου για να βεβαιωθήτε για ποια είναι η σωστή.
 

karaflas_1

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Παιδια εγω ειμαι σε ποιο καλη κατασταση απο τον τυπο στην φωτο δηλαδη με το revivogen παιζει να γινω οπως ειναι εκεινος?
Για πειτε μου την γνωμη σας ειναι τοσο πολυ δυνατο?
 

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Η photo, εάν διάβασες το ποστ και δεν είδες μόνο την εικόνα, είναι από χρήστη του Super ZIX.
Και ΝΑΙ, τα σχόλια του συγκεκριμένου είναι τόσα πολλά και καλά, που το ποιό πιθανών είναι να δεις παρόμοιο αποτέλεσμα...
Εγώ, απο εβδομάδα θα παραγγείλω τα συστατικά και θα γίνω ένας "μικρός" χημικός και μετά boom, θα το κλαίω το σπίτι :'(...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

karaflas_1

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Eiναι ποιο δυνατο απο το revivogen Aκη? Ενοω σαν dht blocker αν ειναι ποιο δυνατο
Γιατι αυτος εβγαλε μαλλια και στους κροταφους που ειναι δυσκολο σημειο το αλλο πισω που ειναι κενο γεμιζει ποιο ευκολα.
Εμενα απο ισιο το μαλλι μου με το revivogen εγινε ξανα σγουρο
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

αααααααα πεστο ετσι ρε ηταν σγουρες παλια και αρχισαν να γινονται παλι

λεω και εγω ειχες ισιο μαλλι και ξαφνικα σου σγουρενε
 

karaflas_1

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Αν παμε σε φαρμακοποιο τα υλικα θα μας φτιαξει αυτη την μπομπα?
Ουτε μεταμοσχευση να εκανε ο τυπος στην φωτο και το πολυ παραξενο οτι εβγαλε μαλλια και στους κροταφους
Σε περιπτωση που πεσει κατι λιγο παραπανω ή λιγο λιγοτερο τη γινετε μηπως χανει την δραστικοτητα του το συγκεκριμενο υλικο?
 

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Δεν ξέρω για αυτά που ρωτάς στο τέλος γιατί δεν είμαι χημικός.
Πάντως είναι πολύ απλό αν έχεις τα υλικά να το κάνεις και εσύ, δεν πάει να πεί ότι ο φαρμακοποιός θα κάνει κάτι παραπάνω από να τα μίξη.
 

kostas

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

1 )Aυτό κυκλοφορεί έτοιμο από κάποια εταιρεία , πουλιέται online ;

2) Ξέρεις τι χρώμα έχει το μείγμα η τι μορφή ; Γιατί με το Revigogen έχω μεγάλο πρόβλημα σαν μίγμα με δυσκολεύει πολύ.

3) Τώρα λες :
-3 x κάψουλες των 50γρ με βιταμίνη B-6
-1 x 220 γρ θειικός Ψευδάργυρος
Εννοείς mg ; γιατί γραμμάρια είναι μεγάλη ποσότητα !
Και -100 γρ αποσταγμένο νερό μήπως είναι ml ;

Έψαξα να τα βρω από ένα μέρος συγκεντρωμένα αλλά δεν βρήκα. Εγώ παλιά έκανα μινοξιδιλη μόνος μου αλλά υπήρχε πρόβλημα όσο και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να διαλύσω την σκόνη σαν το αγοραστό, και εδώ έχει περιστέρα υλικά.
 

Άκης

Administrator
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Λάθος μου.sorry. Μου είχε κολλήσει το γρ στο word (γιατί εκεί τα γράφω τα μεγάλα άρθρα λόγω ορθογραφίας) και έτσι έμεινε.
Το διόρθωσα:
220 mg θειικός ψευδάργυρος
3 x κάψουλες των 50mg με βιταμίνη B6
100 ml αποσταγμένο νερό
15ml αιθυλική αλκοόλη 70%

για το χρώμα του δεν γνωρίζω όχι. Επίσης δεν πωλείται από μαγαζί, αλλά παρόμοια έχουν φτιάξει και γιατροί και τα πουλάνε (στυλ dr lee).
 

karaflas_1

New Member
Απ: Super ZIX. Το δικό σας DHT Blocker!

Ακη στο μιγμα που γραφεις στο τελος δεν εχεις μεσα το polysorbate 80 και το saw palmetto σε υγρη μορφη
γιατι?
 
Μπλουζα