Sos - οδηγός "επιβίωσης" για οσους σκέπτονται να κάνουν μμ στην ahc

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με τα τρέχοντα δεδομένα (15/2/2018) ΔΕΝ προτείνω την κλινική για μμ. Παρόλαυτα αν κάποιος αποφασίσει να κάνει μμ εκεί, πρέπει να διαβάσει τα παρακάτω έτσι ώστε να έχει κάποιες πιθανότητες να αποφύγει τα χειρότερα.

Η δότρια, δηλαδή το πίσω (και πολλές φορές) και πλάγιο μέρος του κεφαλιού μας, είναι αυτό που μας επιτρέπει να κάνουμε μμ για να αντιμετωπίσουμε την ΑΑ η οποία εξελίσσεται όσο μεγαλώνουμε (δες νήμα βασικές αρχές μμ - δοτρια). Από εκεί παίρνουμε τριχοθυλάκια για να καλύψουμε τις μπροστινές άδειες περιοχές. Η προστασία λοιπόν της δότριας κατά την διάρκεια μιας μμ είναι ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ σημασίας.

Εσφαλμένα, σε πολλά νήματα - συνήθως σε αυτά που αφορούν την AHC, διάφορα μέλη που έχουν μμ εκεί αντιμετωπίζουν την δότρια μάλλον απαξιωτικά με επιχειρήματα του στυλ "ας έχω μια καλή φύτρωση και δεν πειράζει αν η μμ αφήσει την δοτριά μου σε όχι και τόσο καλή κατάσταση" παρασύροντας πιθανώς κάποιους αναγνώστες . Δεν υπάρχει πιο λάθος συμβουλή από αυτή. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να έχεις μια δότρια μετά από μμ σε άριστη κατάσταση και μέτρια φύτρωση παρά μια δότρια κατεστραμμένη και πολύ καλή φύτρωσή. Και εξηγούμαι:

H δότρια είναι το χωράφι που μας θρέφει. Αν το "πουσάρουμε" μια χρονιά για να πάρουμε υπερβολική σοδειά και το καταστρέψουμε δεν θα μπορεί να μας θρέψει τα επόμενα χρόνια. Ισχύει λοιπόν το "προσέχουμε για να έχουμε" Η συγκεκριμένη κλινική ΔΕΝ προσέχει. Σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφει δότριες. Σκληρή κουβέντα αλλά είναι αλήθεια και θα την αιτιολογήσω.

Η διεθνής πρακτική για την εξαγωγή τριχοθυλακιων επιβάλλει να χρησιμοποιείται ΟΛΗ η διαθέσιμη δότρια και όχι ένα μικρό κομμάτι αυτής. Ακόμα και για μικρό αριθμό graft η εξαγωγή γίνεται από διευρυμένη επιφάνεια και όχι από ένα μικρό μέρος της δότριας. Για να μην κουράσω, η αιτιολογία με ανάλυση βρίσκεται στο νήμα βασικές αρχες μμ - δότρια. Αυτή λοιπόν την αδιαπραγματευτη αρχή για την εξαγωγή τριχοθυλακίων, η συγκεκριμένη κλινική δεν την ακολουθεί με συνέπεια να εμφανίζονται φαινόμενα όπως το παρακάτω:

AHC DONOR1.jpg


Εδώ στο φόρουμ αυτό το λέμε "παράθυρο". Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά εξαγωγή 2000g. Η δοτριά του ήταν άριστη (μικρό NW) άρα δεν υπήρχε πρόβλημα να πάνε και πιο κάτω και πιο πλάγια. Τι έχει γίνει εδώ: Στο συγκεκριμένο κομμάτι - παράθυρο έχουν πρακτικά εξαντλήσει την δότρια, πιθανώς να έχουν προκαλέσει και shock loss, και φυσικά με αυτές τις ευθείες οριζόντιες και κάθετες γραμμές του παραθύρου έχουν σιγουρέψει ότι από την πίσω πλευρά το κεφάλι θα φαίνεται aακόμα και από μακριά κάπως έτσι:

AHC DONOR4.jpg
AHC DONOR2.jpg

AHC DONOR3.jpg

H μόνη λύση είναι να αφήσει το μαλλί μακρύ. Ο συγκεκριμένος όμως το θέλει κοντό. Εξάλλου αυτό είναι και το πλεονέκτημα της FUE. Να μπορείς να αφήσεις το μαλλί σου κοντό για να μην φαίνεται η ουλή. Εδώ είναι πολύ χειρότερο γιατί είναι τόσο μεγάλη η επιφάνεια που κάνει μπαμ από μακρία. Μια ουλή θα φαινόταν πολύ λιγότερο. Θα μπορούσα να γράψω και αλλά επιχειρήματα πέραν του αισθητικού αλλά δεν έχει νόημα. Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται με λιτό τρόπο.

Το συμπέρασμα είναι ένα: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΤΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΜ ΕΚΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ. ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΛΑ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ. ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα