Scabs και γνώμη για μεταμόσχευση

Johnny1993

New Member
Παιδιά καλησπέρα, είμαι ο Γιάννης και τα τελευταία χρόνια ζω στην Ολλανδία. Είμαι 27 ετών και αντιμετώπιζα πρόβλημα τριχόπτωσης από μικρή ηλικία. Να φανταστείτε βάζω μινοξιδίλη από τα 14 χρόνια μου μέχρι και τώρα. Επίσης, τα τελευταία 2 περίπου χρόνια χρησιμοποιώ φιναστερίδη (ευτυχώς) χωρίς παρενέργειες. Στο θέμα μας τώρα. Στις 14/4/2020 έκανα μεταμόσχευση μαλλιών σε μια κλινική που έχουμε στο Ρόττερνταμ. Έβαλα 1700 grafts για πύκνωση κροτάφων και σχεδιασμό hairline. Στην κλίμακα ήμουν περίπου μεταξύ 2 και 3. Έχω τις εξής ερωτήσεις: Χτες (9 μέρα), έτριψα την περιοχή για να βγουν τα scabs κλπ και είδα οτι βγήκε πάρα πολύ πράγμα. Τρομοκρατήθηκα προς στιγμής όταν τα είδα στο νεροχύτη. Μου είπαν από την κλινική ότι ειναι φυσιολογικό (τους έστειλα με μειλ τις φωτος), αλλά θα ήθελα μια γνώμη και από σας. Είναι πιθανό να έχει φύγει graft 9 μέρες μετα ;; (Συγνώμη για την αηδιαστική φωτογραφία). Εάν θέλετε μπορώ να παρουσιάσω αναλυτικά το case, πάντως το κρανίο μου το επισύναψα στις φωτογραφίες για να δείτε πως φαίνεται πριν, στην εγχείρηση και μετά.
 

Συνημμένα

  • Εγχείρηση.jpg
    Εγχείρηση.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 90
  • Σήμερα.jpg
    Σήμερα.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 98
  • Scabs 2.jpg
    Scabs 2.jpg
    932.7 KB · Προβολές: 83
  • Scabs.jpg
    Scabs.jpg
    847.5 KB · Προβολές: 84
  • Πριν.jpg
    Πριν.jpg
    940.4 KB · Προβολές: 86

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Με τέτοιο τούμπανο μαλλί που είχες εύχομαι να σου πάνε καλά εξίσου στην τωρινή μεταμόσχευση αν και θεωρώ άλλα 200 μοσχεύματα τα ήθελες.
Από κληρονομική προδιάθεση πως τα πας? Η ένστασή μου είναι ότι βιάστηκες λιγάκι ίσως σου έκαιγε το θέμα αλλά έπρεπε να σκεφτείς τα επόμενα 3-4 χρόνια είναι κρίσιμα.
Σε ποια κλινική έκανες μεταμόσχευση και τι τιμή σου δώσανε?
 

Johnny1993

New Member
Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι ότι σας παρακολουθώ πολλά χρόνια και ξέρω ότι θα έπρεπε να περιμένω λίγο μέχρι τα 33-35 για να δούμε τι θα γίνει. Με βασάνιζε όμως τόσο πολύ που είπα ότι θα κάνω ή ψυχοθεραπεία ή αυτό. Ε, και αποφάσισα αυτό. Η κληρονομικότητα είναι κακή από πλευράς μητέρας και άριστη από πλευρά πατέρα. Την έκανα σε μια κλινική που λέγεται Visus Haarkliniek. Η τιμή ήταν πάρα πολύ καλή (2000 ευρώ) και μου είχε φανεί ύποπτη αρχικά. Ωστόσο, 3 συνάδελφοί μου στην δουλειά όλοι κοντά στο 4 στην κλίμακα, είχαν πολύ καλά αποτελέσματα και μου την σύστησαν και μου είπαν ότι η τιμή οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούν προσωπικό από Τουρκία. Γι'αυτό και πήγα. Όσο αφορά τα grafts, πρέπει να πω πως δεν μου αρέσει 100% η πυκνότητα που βλέπω τώρα, αλλά δεν ξέρω αν είναι νωρίς ακόμη. Γι'αυτό και σας ρώτησα για τα scabs, μήπως έκανα καμιά βλακεία και αφαίρεσα μοσχεύματα καταλάθος με το τρίψιμο που έκανα και το shed που είδα, αλλά εφόσον δεν είδα αίμα πιστεύω να μην έγινε τίποτα κακό. Πόνο είχα μόνο στην δότρια, μεταξύ των ημερών 3-6, και πρέπει να πω ότι ήταν γενικά οξύς (με δυσκόλευε ο ύπνος, η συγκέντρωση κλπ). Σήμερα, είμαστε στην 12 μέρα και δεν έχω πόνο, ούτε έντονες κοκκινίλες. Γενικώς, δεν θα σας την προτείνω την κλινική ακόμη. Θέλω να δω τα αποτελέσματα πρώτα και θα επανέρχομαι με αναλυτικές πληροφορίες.
 

piros75

Well-Known Member
Μια χαρά όλα και άργησες να τα καθαρίσεις. Κανονικά από την 5η μέρα θα έπρεπε να τα είχες ρίξει τα περισσότερα. Αυτά που βλέπεις είναι τα κακαδάκια με τρίχες που πέσανε και (οι περισσότερες) θα αρχίσουν να βγαίνουν ξανά από τον 3ο μήνα και έπειτα. Δεν υπάρχει μόσχευμα στην φωτογραφία σου και δεν υπάρχει περίπτωση 9 μέρες μετά να βγάλεις μόσχευμα...
 

Johnny1993

New Member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση piros75! Όπως είπα κάθε μήνα θα στέλνω αναλυτικές πληροφορίες για να δούμε πως πάει.
 
Μπλουζα