Regaine και αποθεραπεία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gge0rge

Member
απ όσο γνωρίζω η θεραπεία με regaine γίνεται με κάποια διαστήματα αποθεραπείας, δηλαδή το χρησιμποιείς για κάποιους μήνες, το σταματας μετά για ένα διάστημα και μετά πάλι από την αρχή.

Ποιά είναι η "σωστή" ή ή προτεινόμενη συχνότητα, δηλαδη κάθε πόσο το σταματάς και για πόσο;
Εαν δεν το σταματήσεις καθόλου και το βάζεις συνέχεια ( ίσως με χρήση του 1 φορά τη μέρα και όχι 2 που προτίνεται) ποιές οι παρενέργειες; συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Regaine και αποθεραπεία

δεν ειναι καμια τρελη ποσοστητα για να χρειαζεσαι αποθεραπεια

αν χρησιμοποιειες χρονια και ανησυχεις η φοβασαι παρε την μινοξιδιλη την 2%

gge0rge

Member

το ρωτάω γιατί οι δερματολοι που κατα καιρους πήγα μου είπαν να κάνω διαλέιματα στη θεραπεία με regaine. και στο forum διάβασα κάτι αντίστοιχο (συγκεκρίμενα έλεγε οτι είναι καλό να το σταματας ανα διαστήματα γιατί το συνηθίζει ο οργνισμός και δεν κάνει δουλειά)

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

gge0rge είπε:
το ρωτάω γιατί οι δερματολοι που κατα καιρους πήγα μου είπαν να κάνω διαλέιματα στη θεραπεία με regaine. και στο forum διάβασα κάτι αντίστοιχο (συγκεκρίμενα έλεγε οτι είναι καλό να το σταματας ανα διαστήματα γιατί το συνηθίζει ο οργνισμός και δεν κάνει δουλειά)
τους πρώτους 12-16 μήνες η χρήση είναι 1 ml πρωί-βράδυ ευλαβικά ;)
μετά μπορείς να πεις ότι θα κάνεις διάλειμμα 1 εβδομάδας ανά 6μηνο και στο 2χρονο ότι θα πας αρχικά σε 1+ ml ανά 24 ώρες έως 1+ ml ανά 48-72 ώρες (συντήρηση)

Maria

New Member

gge0rge είπε:
(συγκεκρίμενα έλεγε οτι είναι καλό να το σταματας ανα διαστήματα γιατί το συνηθίζει ο οργνισμός και δεν κάνει δουλειά)

εγώ έχω διαβάσει στο site του Dr. Lee (www.minoxidil.comhttp://) ότι μετά από κάποιο διάστημα σταματάς να βλέπεις βελτίωση, όχι επειδή συνήθισε ο οργανισμός, αλλά γιατί πήρες το μαξιμουμ που είχε να σε βοηθήσει το φάρμακο και δεν πάει παραπάνω! οπότε μετά απλά συντηρείς αυτό που κατάφερες...

Να τι γράφει:

Tolerance: There are misconceptions about minoxidil and 'tolerance'. Minoxidil will help to recruit atrophic follicles to grow thicker hair again for about two years (sometimes as long as three years). Beyond that time, it continues to help keep the hair in the anagen phase, so the new hair has a longer anagen phase.

But, because most patients do not see any significant continued improvement after a few years, they might assume that the minoxidil has caused a tolerance and is no longer working. If they are unfortunately convinced to stop minoxidil treatment, the hair that they have regrown will shed again in 3-4 months.

NGL

Member

Maria είπε:
εγώ έχω διαβάσει στο site του Dr. Lee ότι μετά από κάποιο διάστημα σταματάς να βλέπεις βελτίωση, όχι επειδή συνήθισε ο οργανισμός, αλλά γιατί πήρες το μαξιμουμ που είχε να σε βοηθήσει το φάρμακο και δεν πάει παραπάνω! οπότε μετά απλά συντηρείς αυτό που κατάφερες...

αφου φτασεις στο σταδιο που η μινοξιδιλη δεν σου δινει κατι περισσοτερο,μ ενα ισχυρο dht blocker κι ενα ηπιο growth stimulant (π.χ. tricomin) εισαι καλυμμενος.
παρολο που εχει αναφερθει οτι τα μαλλια απ την μινοξιδιλη τα χανεις αν την σταματησεις,θεωρω οτι ισχυει μονο στην περιπτωση που δεν χρησιμοποιεις κατι αλλο παρα μονο μινοξιδιλη.

Maria

New Member

NGL, έχεις διαπιστώσει ο ίδιος ότι δε χάνονται τα μαλλιά μετά τη διακοπή μινοξιδίλης;

Μπορεί κάποιος να μας μεταφέρει την εμπειρία του από τη διακοπή μινοξιδίλης (απότομη ή σταδιακή;)

Αν είναι να το βάζουμε για 2 έτη μέχρι να πάρουμε τα μέγιστα οφέλη από το φάρμακο και μετά να κάνουμε μια συντήρηση με εφαρμογή 3 φορές την εβδομάδα εντάξει!! ...αλλά το έχει κάνει αυτό ποτέ κανεις να δει ότι δουλεύει και δε χάνει τα μαλλιά του με αυτό τον τρόπο;;

Ας μας πει κάποιος αν ξέρει ότι δουλέυει αυτό το σχήμα... γιατί η συντήρηση με ρεγκαιν δεν είναι σαφώς προσδιορισμένη πουθενά, ούτε στις οδηγίες του φαρμάκου λέει τίποτα για συντήρηση και με φοβίζει...

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

εγώ μετά από 3+ χρόνια μινοξ. δεν έβλεπα τίποτα να μου δίνει=>την χρησιμοποιώ 3-4 φορές την εβδομάδα (1X1+ ml) σαν αναμνηστικές δόσεις
ένα διάστημα που την έκοψα έγινε χαμός από τριχόπτωση => σαν κουρείο ήταν το πάτωμα :eek:mg:

pheilippe

Member

και εγω πριν 2 χρονια που ειχα σταματησει το regaine μετα απο χρηση 3 χρονων περιπου ειχα δει απιστευτη τριχοπτωση και μεγαλη διαφορα στο κεφαλι μου σε σημειο που με ρωταγαν γνωστοι κ φιλοι αν ειχα παθει κατι.μετα απο 3 μηνες περιπου που ξεκινησα παλι μινοξιδιλη σε καθημερινη βαση μπορω να πω πως επανηλθα στην προηγουμενη μου κατασταση...αν και πλεον σιγουρα δεν ειναι αποτελεσματικη στο να βγαζει νεες τριχες...

Maria

New Member

Σπύρο και phelipe γιατί την κόψατε μετά από 3 χρόνια; είδατε παρενέργειες; Επίσης 3 με 4 φορές την εβδομάδα αρκούν για να συντηρήσεις ότι σου πρόσφερε το φάρμακο για όσο διάστημα το έβαζες;
Κάποιος που να έχει κάνει κανονικά θεραπεία μινοξιδίλης και αποθεραπεία με λιγότερες από 4 φορές τη βδομάδα;
Εμένα η δερματολόγος μου είπε να τη βάζω το πολύ 2 φορές τη βδομάδα για να μην πάθω εξάρτηση αλλά δεν την άκουσα και βάζω κανονικά 1mlx2 την ημέρα. (μερικές φορές το "τσίμπησα" και παραπάνω στη δόση αλλα με πιάσανε ταχυκαρδίες και τρόμαξα οποτε επανήλθα στο 1 Χ 2..)
Η αγωνία μου είναι πώς θα κάνω αποθεραπεία μετά από κανα δυο χρόνια με όσο το δυνατόν λιγότερες εφαρμογές τη βδομάδα ώστε και να μπορώ να κρατήσω αυτό που έβγαλα αλλα και να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου, γιατί από τότε που έπαθα ταχυκαρδίες ανησύχησα πάρα πολυ, και πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα ακόμα κι αν βάζεις μόνο 1 ml τη φορά, μπορεί να επηρεάσει την καρδια... Άρα καλό θα ήταν η αποθεραπεία και συντήρηση να γίνεται με την ελάχιστη δυνατή εφαρμογή του φαρμάκου...

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

εγώ είδα απλά ότι δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω-η κατάσταση των μαλλιών μου απλώς διατηρούταν στάσιμη

εννοείται έβαλα στην θεραπεία άλλα φυσικά/φυτικά growth stimulants-fungoral(κετοκοναζόλη),πεπτίδια χαλκού σε σπρέυ και σαμπουάν,alpecin liquid(καφείνη+ψευδάργυρο+πεπτίδια χαλκού) κ.α

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Maria

New Member

Σπύρος είπε:
εγώ είδα απλά ότι δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω-η κατάσταση των μαλλιών μου απλώς διατηρούταν στάσιμη

Βελτίωση δεν είδες ποτέ από τη μινοξιδίλη Σπύρο; ή έφτασες σε ένα σημείο που δεν πήγαινε παραπάνω;

Ξέρει κανείς ποιο είναι το πιο ενδεδειγμένο σχήμα για συντήρηση; (από δική του εμπειρία ή συμβουλή γιατρού που τον παρακολουθεί).Με τι ακριβώς δοσολογία συντηρούμε αυτό που κερδίσαμε από τη θεραπεία με τη μινοξιδίλη;
Δε νομίζω ότι μπορούμε να βάζουμε μια ζωή 1ml επί 2 φορές ημερησίως, θα βγάλει παρενέργεις, δε μπορεί...εδώ εγώ για λίγες μέρες που έβαζα κάτι τις παραπάνω από 2ml ημερησίως έπαθα ταχυκαρδίες, δε μπορεί σε μια ζωή να μην προκληθεί τίποτα.. Τουλάχιστον με μια συντήρηση ίσως μπορούμε να κρατήσουμε τα μαλλιά μας και να μην κινδυνεύουμε από παρενέργειες... Ξέρει κανείς κάτι;;
Φοβήθηκα πολύ με τις ταχυκαρδίες και νομίζω είναι πολύ σμαντικό να το λάβει κάποιος υπ'όψη του τη στιγμή που πρέπει να χρησιμοποιεί το φάρμακο μια ζωή..

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

έφτασα στο max των αποτελεσμάτων μινοξ τον 2ο χρόνο και μετά υποχώρησαν και έδιναν την εντύπωση εκ νέου τριχόπτωσης - τότε δεν έπαιρνα dht blocker...

σε συζήτηση με φίλο δερματολόγο,
καταλήξαμε ότι η δόση συντήρησης πρέπει να'ναι 1/4 της δόσης εφόδου
=> 2mlX7ημέρες=14ml δόση εφόδου
και 1/4Χ14=3,5 ml την εβδομάδα(συντήρηση),
δλδ 3-4 φορές χρήση από 1+ml την εβδομάδα

Maria

New Member

έχω διαβάσει ότι τα μέγιστα αποτελέσματα η μινοξιδίλη τα δίνει στα 2 χρόνια, μετά δεν οφελείσαι παραπάνω, απλά συντηρείς ότι σου έδωσε..

Εγώ τη χρησιμοποιώ κοντά στους 3 μήνες αλλά παίζω με την ιδέα να την κόψω, δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα κάνει κακό στον οργανισμό, ακόμα και στη μορφή συντήρησης που λες με 3,5 ml εβδομαδιαίως..

Τελικά πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο η μινοξιδίλη από τη δική σου εμπειρία;;

captain

New Member

Μαρία εγώ όταν έκοψα τη μινοξιδίλη (και χωρίς να παίρνω τίποτα άλλο), μετά από τρεις μήνες έπαθα τριχοπτωση-σοκ. Και δεν σταματάει με τίποτα. Αν την κόψεις, δώσε στα αντισυλληπτικά το χρόνο τους και έπειτα ξεκίνα να την ελαττώνεις σταδιακά και όχι σε περίοδο εποχιακής τριχόπτωσης. Πάρε κι άλλες γνώμες.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Maria είπε:
έχω διαβάσει ότι τα μέγιστα αποτελέσματα η μινοξιδίλη τα δίνει στα 2 χρόνια, μετά δεν οφελείσαι παραπάνω, απλά συντηρείς ότι σου έδωσε..

Εγώ τη χρησιμοποιώ κοντά στους 3 μήνες αλλά παίζω με την ιδέα να την κόψω, δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα κάνει κακό στον οργανισμό, ακόμα και στη μορφή συντήρησης που λες με 3,5 ml εβδομαδιαίως..

Τελικά πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο η μινοξιδίλη από τη δική σου εμπειρία;;
τώρα πια πιστεύω ότι πρέπει να παλέψεις το θέμα regrowth πρώτα με τοπικά φυσικά/φυτικά συστατικά/λοσιόν (πεπτίδια χαλκού,φυτοστερόλη,αργινίνη,προκυανιδικές ενώσεις,ψευδάργυρο,saw palmeto,ρετινόλη,λάδι emu,αλόη κ.α) - σκέψου ότι η μινοξ. θα είναι θεραπεία ζωής,σίγουρα με πιο γρήγορα αποτελέσματα :chinscratch

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

πανω απο 2 χρονια χρησης μινοξιδιλης δοκιμασε να βαζεις την 2% και οχι την 5%

επισης οταν βγαζεις μαλλια απο την μινοξιδιλη και την σταματησεις πεφτουν ΑΛΛΑ
αν χρησιμοποιεις παραλληλα σπειρονολακτονη και κατι για dht block

τοτε πιστευω μου ειναι οτι δεν χανεις τιποτα

πρεπει να περασε κανενας μηνας που σταματησα την μινοξιδιλη και κανενα απολυτος προβλημα δεν αντιμετωπισα

πολλες φορες αντιδραει ο οργανισμος και εχουμε καποια συμπτωματα

δεν υπαρχει καμια ερευνα που να αποδεικνυει κατι τετοιο
η κυρια θεραπεις ειναι το αντι dht και οχι η μινοξ

αλλο να μπλοκαρεις το παραγοντα την τριχοπτωσης
και αλλο απλα να διεγειρεις και να προσπερνας το "θεμα" dht οπως κανει η μινοξιδιλη

captain

New Member

Κι εγώ στον ενα μήνα τίποτα απολύτως δεν είχα πάθει.
Στον τρίτο μήνα άρχισε το κακό. Αλλά όπως έχω πει δεν έβαζα και δεν έπαιρνα κάτι άλλο. Άρα κι αυτό έπαιξε σίγουρα το ρόλο του.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

πιστευω μου ειναι οτι αυτο φταει οτι δεν εβαζες τιποτα

ειμαι σιγουρος οτι δεν θα πεσει τιποτα και για αυτο την κοβω την μινοξ
μινοξ εβαζα πανω απο 1 χρονο

συνεχιζω με τα δικα μου μονο

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα