Mikegad, fue, μπίρου 2415 grafts, 10-11/11/2016

mikegad

Well-Known Member
Όπως έχω ήδη αναφέρει ανοίγω νέο νήμα για την παρουσίαση της μεταμόσχευσης που πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Νοεμβρίου από την Dhi.

To προηγούμενο νήμα όπου υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες με την κατάσταση πριν υπάρχει ΕΔΩ

Πολλά από αυτά που ακολουθούν τα έχω γράψει ήδη στο προηγούμενο νήμα αλλά τα μεταφέρω εδώ ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης η παρουσίαση. (Με ότι συμπληρώσεις μπορεί να κάνω βέβαια τώρα που θα τα ξαναδιαβάσω).

Επίσης να αναφέρω πως ακόμα δεν έχω λάβει τις φωτογραφίες από την κλινική. Θα ήθελα να τις βάλω στην αρχή ώστε να υπάρχει μια λογική συνέχεια με την εξέλιξη ,οπότε μόλις τις λάβω θα τις επισυνάψω εδώ. Πήρα χθες τηλέφωνο για να τις στείλουν αλλά προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι(ή στάλθηκαν σε λάθος mail) .

Σύντομο ιστορικό.
Ηλικία 32 ,τριχόπτωση από πολύ μικρός με διαμορφωμένους κροτάφους στο λύκειο. Από θεραπείες πολλά και διάφορα αλλά τα περισσότερα πολύ ήπια ,αν εξαιρέσω μια λοσιόν με κορτιζόνη που μου είχε δώσει κάποιος δερματολόγος κάπου στα 18.(τέρμα άσχετος τότε ,δεν ήξερα καν τι ήταν αυτό που έβαζα στο κεφάλι μου).


Πάμε στο ζουμί τώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mikegad

Well-Known Member
Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε 2 μέρες (10-11 Νοεμβρίου).

Το team ήταν
Βάσια Μπίρου γιατρός (εξαγωγή - τοποθέτηση)
Δημήτρης γιατρός (εκπαιδευόμενος, μόνο την 1η μέρα ,ήταν εκεί για να μαθαίνει δεν συμμετείχε πέρα από λεπτομέρειες τοποθέτηση γάζας κλπ)
Ελένη νοσηλεύτρια (διαχωρισμός grafts - γέμισμα choi)

Μέρα 1η

Η διαδικασία απλούστατη ,πόνο δεν ένιωσα καθόλου και το κλίμα υπέροχο (εντάξει στην αρχή ένιωθα λίγο περίεργα ,αλλά μετά τέλεια με χιούμορ κλπ).
Αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε λόγω διαφορετικών απόψεων για το πως θα κινηθούμε ωστόσο λόγω της ταχύτητας της γιατρού και της ευκολίας εξαγωγής βγήκαν πολύ παραπάνω από αυτά που περιμέναμε.
Αν βάλουμε και τα 2 τεράστια διαλείμματα που έγιναν ,πρέπει να κάναμε συνολικά κάτι παραπάνω από τον μισό χρόνο που κάνουν στις συνεδρίες τους.
Τα μοσχεύματα εξήχθησαν ακριβώς από την μισή δότρια (αριστερή πλευρά).Λέω στην γιατρό αν ξεκινούσαμε νορμάλ και δεν κάναμε τέτοια διαλείμματα παίζει να περνούσαμε τα 2000grafts και μου λέει πως θα έβγαιναν και 2500grafts.
Την τοποθέτηση ούτε που την κατάλαβα πότε τέλειωσε.Ξεκίνησε μετά της 4 και παρά τις αρκετές (ευχάριστες) μικροδιακοπές γύρω στις 5:40 ήμουν τελειωμένος.Τα εύσημα μου στην γιατρό αλλά κυρίως στο κομμάτι αυτό στην κοπέλα που γέμιζε τα choi pen που παρότι νέα εκεί πήγαινε τραίνο...παίζει να κανε δουλειά για 2.

Την πρώτη μέρα εξήχθησαν (φώτο 1):
1τριχα: 326
2τριχα:578
3τριχα:333
4τριχα:87
5τριχα:11
6τριχα: 1

Σύνολο 1336 grafts με λόγο 2.16Μέρα 2η

Είχα πάρει ήδη το κολάι οπότε ήμουν ακόμα καλύτερα. Τελειώσαμε πολύ νωρίς.Η εξαγωγή τέλειωσε γύρω στη μία και η τοποθέτηση δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά έγινε πολύ γρήγορα ,ντάλα μέρα ήταν ακόμα.
Γενικότερα αφού ξέραμε πως θα μπουν γύρω στα 2500grafts σύνολο ,ήμασταν σχετικά χαλαρά.
Δουλέψαμε το άλλο μισό της δότριας (δεξιά πλευρά) αλλά δυστυχώς ήταν αρκετά πιο αδύναμη από την αριστερή.Η αλήθεια είναι πως και την 1η μέρα πριν την τοποθέτηση στην λήπτρια μου είπε η γιατρός πως δεξιά φαίνεται να έχει προχωρήσει πιο πολύ η αραίωση.Το είδα και στον καθρέπτη και είχε δίκιο.Ξυρισμένα που ήταν το καταλάβαινες ,πιο πριν με λίγο μακρύ μαλλί δεν το είχα διακρίνει ποτέ.Τελικά λοιπόν το πρόβλημα δεν ήταν στην λήπτρια μόνο αλλά και στην δότρια…δηλαδή γενικότερα στην δεξιά πλευρά υπήρχε θέμα.
Μετά την τοποθέτηση και το τέλος της διαδικασίας στην ουσία πήραμε και 11 grafts από το στήθος για τεστ. Θα αναφερθώ πιο αναλυτικά σε αυτό αργότερα.

Την δεύτερη μέρα εξήχθησαν :
1τριχα: 292
2τριχα: 540
3τριχα: 208
4τριχα: 38
5τριχα: 1

Σύνολο 1079graftsμε λόγο 1.99


Και τις 2 μέρες η γιατρός μου εξηγούσε κατά την διαδικασία τι ακριβώς έκανε. Όχι ότι ήταν κάτι που δεν ήξερα ,αφού με τόσες μεταμοσχεύσεις εδώ μέσα ήταν σαν να το χα ξαναζήσει.

Επίσης και τις 2 μέρες μετά την διαδικασία η βοηθός κατέστρεψε (στην ουσία πέταξε) τα punches που είχαν χρησιμοποιηθεί. Την μία φορά είχα ξεκινήσει να φεύγω κιόλας και με φώναξε πίσω αφού όπως μου είπε η καταστροφή πρέπει να γίνεται παρουσία του ασθενούς.

Την δεύτερή μέρα με ρώτησαν αν δέχομαι να πάρουν 2 μονότριχα grafts για DNA test.Είναι μια έρευνα που κάνει η DΗΙ σε συνεργασία Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για τον συσχετισμό οξειδωτικού στρες και τριχοπτώσεις ,λεπτομέρειες δεν ξέρω link εδώ (mods αν απαγορεύτε το συγκεκριμένο λινκ ,ενημερώστε με να το αφαιρέσω ή κάντε το μόνοι σας). Εγώ δέχτηκα και με πίκρα αποχαιρέτησα τα 2 υπερπολύτιμα αυτά grafts.Στο τέλος της διαδικασίες υπέγραψα κιόλας πως τα παραχωρώ.

Η πυκνότητα πρέπει να είναι μεταξύ 35 με 40 grafts (πιο κοντά στο 35 μάλλον).Έχω 2 φωτογραφίες με το γνωστό τετραγωνάκι 1cm² αλλά είναι χάλια και οι 2.Η μία τέρμα γυαλιστερή η άλλη τέρμα υποφωτισμένη. Θα βάλω την μία (την σκούρα) τώρα σε original έκδοση (φωτο 2) και θα προσπαθήσω σε λίγο να τις δώσω λίγη φωτεινότητα μπας και φανεί τίποτα.Είναι από μια απλή compact μηχανή που είχα μαζί μου και δεν ξέρω σε πιο ακριβώς σημείο βγήκε ,αν και σε γενικές γραμμές η πυκνότητα είναι ομοιόμορφη.

Όσων αφορά το υπόλοιπο της δότριας.
Σύμφωνα με την κ.Μπίρου έχω ακόμα 1500graftsσίγουρα και μπορεί και λίγα παραπάνω.
Σύμφωνα με τον κ.Γιώτη που έπεσα πάνω του λίγο πριν φύγω έχω 2500grafts. Μακάρι να ταν τόσα αλλά όσο να ναι η γιατρός που δούλεψε την περιοχή θα ξέρει καλύτερα απ όλους. Ίσως με πολύ επιθετική προσέγγιση και με καμιά λαμπάδα στον Άγιο Φανούριο να πάει στα 2000 ,αλλά τα 2500 πολλά μου φαίνονται ,μακάρι βέβαια…
 

Συνημμένα

mikegad

Well-Known Member
Σήμερα κλείνω ακριβώς μία βδομάδα.
Πιο μετά θα βγάλω φωτογραφίες.
Αν δεν τις βάλω πιο βράδυ θα τις ανεβάσω αύριο
 

aeratos28

Just aeratos
ωραίος mikegad..ωραιες φωτο εβαλες..ρε φίλε μία παρατήρηση θέλω να κάνω.γιατι ή αριστερή πλευρά όπως βλέπουμε εμεις,δεξια δική σου ,ο κροταφος ειναι στενότερος από την άλλη μεριά?υπάρχει διαφορά και φαίνεται..αυτό δεν μου αρέσει μόνο ..και το ίδιο βλέπω και σε άλλους όπως τον lefis ..έπρεπε να μετράνε καλύτερα ώστε να μην υπάρχει τέτοια διαφορα
 
Τελευταία επεξεργασία:

mikegad

Well-Known Member
aeratos μια μικροδιαφορά όντως υπάρχει.
Στο μάτι χτυπάει παραπάνω γιατί τα δοντάκια από την hairline δεν έχουν μπει απολύτως συμμετρικά.
Όταν μεγαλώσει λίγο το μαλλί δεν νομίζω να φαίνεται βέβαια
 

mikegad

Well-Known Member
Ωστόσο έγραψα τι μπήκε ανά μέρα και δεν έγραψα σύνολο:
Συνολικά λοιπόν:
1τριχα: 618
2τριχα: 1118
3τριχα: 541
4τριχα: 125
5τριχα: 12
6τριχα:1
Σύνολο 2415 grafts με λόγο 2,09 (5043 τρίχες)
 

dimitris50423

Well-Known Member
καλη φυτρωση mike. τα πηγματακια δεν νομιζω να καθαρισαν ακομα ε? ψεκαζεις ακομη με φυσιολογικο ορο?
στη δοτρια πολυ καλη επουλωση και το σχημα καλο.. τα δοντακια στη hairline λιγο πιο απαλα θα τα ηθελα. ισως να δειχνουν λιγοτερο οταν θα φυγουν τα πηγματα.
 

mikegad

Well-Known Member
thanks Δημήτρη!!
Έχω ακόμα πολύ πράγμα.Όυτε τα μισά δεν έχουν φυγει ακόμα.
Τις τελευταίες 2 μέρες άρχισαν να φεύγουν σε ποσότητα.
Πιστεύω πως θέλω ακόμα κανένα 2-3ήμερο για να καθαρίσω.

Φυσιολογικό ορό συνεχίζω ,αλλά όχι τόσο συχνά.
 

dimitris50423

Well-Known Member
μην τα πιεσεις να βγουν. με το λουσιμο θα μουλιαζουν και καπου στη 10 μερα μετα το λουσιμο οταν θα ψιλοστεγνωσουν θα φυγουν αν τα χαιδεψεις απαλα χωρις να φυγει τριχα μαζι.
τωρα αρχιζουν τα καλα το καλοκαιρακι με μαλλια... :D
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
mikegad δεν είναι ή διαφορα στα δοντακια μόνο.ειναι στενότερη γενικά ή μία πλευρά..νομιζω είναι το μοτίβο της εταιρείας αυτό καθώς το βλέπω σχεδόν σε όλους..αρκετή διαφορά ή μία με την άλλη πλευρά πάντα.μακραινοντας μακάρι να βελτιωθεί και να μην φαίνεται αν και δεν το νομίζω..πάντως σαν δουλειά φαίνεταιγενικά καθαρή και δεν θα έχεις περιπέτειες ..καλή συνέχεια να έχεις και οι φωτό σου είναι πάρα πολύ καλες
 

mikegad

Well-Known Member
αεράτος ευχαριστώ!!
Μοτίβο της εταιρίας δεν νομίζω να είναι.
Για την σχεδίαση της hairline μέτρησαν από το κέντρο του μετώπου και από τα φρύδια.Δεν τράβηξαν δηλαδή απλά μια γραμμή στην τύχη.
Σίγουρα δεν είναι από τα δοντάκια μόνο.Εγώ περιμένω να μακρύνουν λίγο και τα τριχάκια στα temples (που και κει ήθελα κανονικά πύκνωση ,αλλά αμα δεν έχεις καλή δότρια είναι πολυτέλεια) γιατί έχω την εντύπωση πως υπάρχει περίπτωση η μία μεριά να υστερεί σε σχέση με την άλλη.
 

mikegad

Well-Known Member
Δημήτρη δεν τα πιέζω σχεδόν καθόλου.Στην ουσία τα χαιδεύω ,ωστόσο πάρα πολλά αποχωρούν μαζί με την τρίχα
 

aeratos28

Just aeratos
καλή σκέψη τα temples που επεκταθηκατε και εκεί..mike για πύκνωση και εκεί στα temples ,σωστή πύκνωση όμως,να κατεβαινατε και ακόμα λίγο πιο κάτω,ρωτησες πόσα θα χρειάζονταν?
 

mikegad

Well-Known Member
Όχι δεν ρώτησα καθόλου γιατί δεν με έπαιρνε να σπαταληθούν εκεί grafts...
Εγώ το υπολογίζω στα 150 grafts χοντρά χοντρά σε κάθε τριγωνάκι
 

aeratos28

Just aeratos
και εγώ για εκεί το κόβω.απλα ήθελα να δω τι αριθμό σου είχε πει,αν σου είχε πει..αφού δεν είπε όμως,με την απορία θα μείνουμε.χαχα
 

mikegad

Well-Known Member
ακριβώς να σου δεν ξέρω
10 φορές να το μετρήσω ,10 διαφορετικά νούμερα θα βγάλω
κάπου εκεί που λες είναι πάντως
 
Μπλουζα