Liposomes

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Τα λιποσώματα είναι μικροσκοπικοί γεμάτο υγρό σάκοι ,των οποίων τα τοιχώματα είναι από στρώματα φωσφολιπιδίων - όμοια με τα φωσφολιπίδια που σχηματίζουν τις κυτταρικές μεμβράνες.
Παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1961 από τον Alec D. Bangham, ο οποίος μελέτησε τα φωσφολιπίδια και την πήξη του αίματος. Διαπιστώθηκε ότι τα φωσφολιπίδια σε αντίδραση με νερό σχηματίζουν αμέσως μια σφαίρα, διότι ένα τέλος του κάθε μορίου είναι διαλυτό στο νερό, ενώ η άλλη άκρη είναι αδιάλυτη στο νερό.
Υδατοδιαλυτά φάρμακα που προστέθηκαν στο νερό παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό των λιποσωμάτων στα υδρόφοβα άκρα, ενώ λιποδιαλυτά φάρμακα ενσωματώθηκαν στο στρώμα φωσφολιπιδίων.

Η έρευνα με τη χρήση των λιποσωμάτων για τοπική εφαρμογή στο δέρμα έγινε από τον καθηγητή Michael Mezie και την ομάδα του στην αρχή της δεκαετίας του 1980 . Το 1994 ο Mezie ξεκίνησε τις πρώτες μελέτες με χρήση μινοξιδίλης εγκλεισμένη σε λιποσώματα. Το τοίχωμα είναι παρόμοιο με το φυσιολογικό υλικό των κυτταρικών μεμβρανών.
Όταν αυτή η εγκλεισμένη μινοξιδίλη σε λιποσώματα εφαρμόζεται στο δέρμα, για παράδειγμα, η ουσία κατατίθεται στο δέρμα και αρχίζει να συγχωνεύεται στις κυψελοειδείς μεμβράνες. Κατά τη διαδικασία αυτή, το ωφέλιμο φορτίο των λιποσωμάτων (μινοξιδίλη) απελευθερώνεται σε κύτταρα-στόχους. Κατά συνέπεια, δεν είναι μόνο η παράδοση της ενεργής ουσίας (μινοξιδίλης) απευθείας στα κύτταρα που προορίζεται, αλλά και η παράδοση γίνεται σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα(>22 ώρες)
Τα συστατικά της μινοξιδίλης στα λιποσώματα εμφανίζουν καλύτερη σταθερότητα, όπως επίσης διείσδυση και αποτελεσματικότητα της χρήσης σε χαμηλότερα επίπεδα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα