Didier11, dr. Jose Lorenzo, fue, 3101g, 9-10/03/2022 (1st operation)

Didier11

Active Member
Καλησπέρα στο φόρουμ κι από εμένα! Σε αυτό το νήμα θα παραθέσω μια μικρή ιστορία με την εξέλιξη της ΑΑ μου, καθώς και αναλυτικά στοιχεία της 1ης μεταμόσχευσής μου που έλαβε μέρος στις 9-10 Μαρτίου.


Η ΑΑ για εμένα ξεκίνησε επιθετικά στα 20. Αμέσως μπήκα σε θεραπεία με μινοξιδίλη Regaine 5% την οποία συνεχίζω ανελλιπώς μέχρι και σήμερα που είμαι 29. Στα 24 όντας NW 2-2,5, κι ενώ έβλεπα να χάνω τρίχες, αποφάσισα να μπω σε θεραπεία με φιναστερίδη 1mg. Για 7 μήνες δεν έχανα ούτε τρίχα και μάλιστα με γύρισε σε NW 1! Eίχα μια εικόνα που ήταν ιδανική για εμένα, αλλά ακούγοντας κάποιους γιατρούς ουρολόγους, πείστηκα να την κόψω μαχαίρι και να περιμένω να μου πέσουν τα μαλλιά για να μπω για μεταμόσχευση κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό ήταν το ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ! Δυστυχώς δεν είχα την γνώση που έχω τώρα και έλεγα από μέσα μου ότι ''ξέρουν οι γιατροί, εσύ δεν είσαι γιατρός για να κρίνεις''. Για να μην τα πολυλογώ μέχρι τα 27 που την ξανάρχισα έφτασα NW 5, κι από τότε παραμένω σταθερός κλείνοντας τον Ιούνιο 3 χρόνια σε αγωγή.


Έχοντας πλέον αποκτήσει καλή γνώση ήξερα ότι θα πρέπει: α)να διασφαλίσω ότι η φιναστερίδη με κρατάει σταθερό, πράγμα που το διαπύστωσα σε αυτά τα 3 χρόνια και β)η μεταμόσχευση να είναι κορυφαίου επιπέδου κι ότι δεν χωρούσαν λάθη. Κατέληξα στον Lorenzo γιατί ξεκάθαρα αισθανόμουν λιγότερο φόβο από ότι σε άλλους γιατρούς ή κλινικές. Ήθελα εν ολίγοις να πληρώσω τα χέρια του γιατρού στο implantation και του σταθερού team των extractors που έχει και συνήθως δίνουν ένα ποσοστό survival rate ~95%, σεβόμενοι παράλληλα την δότρια περιοχή. Επιπλέον με κέρδισε ότι δίνει πάρα πολύ αναλυτικά στοιχεία της δότριας και της λήπτριας κι όλα φαίνονται μελετημένα και τίποτα στην τύχη. Ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη μέθοδο την οποία είτε την δέχεται κάποιος είτε όχι. Οπότε βλέποντάς με, συμφωνήσαμε για 6,000g σε 2 συνεδρίες με διαφορά περίπου ενός χρόνου η μία από την άλλη. Στην 2η θα γίνει ένα touch up/refine στην hairline και κλείσιμο του crown.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον @CVIAL τόσο σε προσωπικό επίπεδο που ασχολήθηκε με την περίπτωσή μου, όσο και ως μέλος του φόρουμ που κατάφερε κάτι εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, να πείσει τον γιατρό να έρθει Ελλάδα με όλο το team του για κάποιες μέρες προκειμένου να εγχειρήσει ασθενείς! Πραγματικά δεν ξέρω πώς έφερε εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, αλλά δεν νομίζω ότι πολλοί θα αφιέρωναν άπειρο χρόνο από τη ζωή τους για να τρέξουν αυτό το project κι όλα να λειτουργούν ρολόι. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την @Anastasakis Hair Clinic που παραχωρεί τον χώρο της! Είναι προς την τιμή του γιατρού κ.Αναστασάκη που ουσιαστικά είναι αρωγός του όλου εγχειρήματος, μιας και η κλινική του διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις υψηλού επιπέδου.


Κάπου εδώ η μικρή εισαγωγή φτάνει στο τέλος της και θα ακολουθήσουν αναλυτικά στατιστικά και φωτογραφίες πριν την επέμβαση, αμέσως μετά και λίγες μέρες αργότερα για να δούμε την εξέλιξή της και να αρχίσουμε τον σχολιασμό και την ανταλλαγή απόψεων.



Υ.Γ: Παρακαλώ πολύ όσο γίνεται να μείνουμε στα της επέμβασης προκειμένου ο αναγνώστης να μην χάνεται/βαριέται να διαβάσει πχ 300 σελίδες νήμα εκ των οποίων οι 25 περιέχουν ουσιαστικό νόημα. Είστε όλοι ελεύθεροι να πείτε τί σας αρέσει και τί όχι με κόσμιο τρόπο, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Didier11

Active Member
1η ημέρα επέμβασης: Άφιξη στην κλινική 8:00πμ. Συμπλήρωση κάποιων στοιχείων σχετικά με την ΑΑ μου, αν πάσχω από άλλες ασθένειες και συγκατάθεση-υπογραφή στην επέμβαση. Στις 8:30πμ με καλούν μέσα στο γραφείο του γιατρού όπου αρχίζει η φωτογράφιση με στεγνό, βρεγμένο, καθώς κα ξυρισμένο μαλλί. Μετά το ξύρισμα γίνονται οι απαραίτητες εμβαδομετρήσεις και στη συνέχεια μου δίνονται ειδικά ρούχα.
1KD09.03.22F1.JPG
1KD09.03.22L1.JPG
11.png
1KD09.03.22C1.JPG
111.png
1KD09.03.22P1.JPG
1KD09.03.22P2.JPG
1KD09.03.22P3.JPG
1KD09.03.22S2.JPG
1KD09.03.22S3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:

Didier11

Active Member
Αφού λοιπόν έγινε η φωτογράφιση, στις 9:00πμ ξεκίνησε η εξαγωγή από την Lorena των 1500g. Ομολογώ ότι πέραν της αναισθησίας σε κάποια σημεία, δεν πονούσα καθόλου. Λίγο πονούσα 1/50 που έβγαιναν αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μέχρι 1:50μμ είχαμε τελειώσει και κάναμε περίπου μέχρι 2:30 διάλειμμα για φαγητό. Περίπου 3 παρά μπήκε ο γιατρός για να γίνει ο σχεδιασμός της hairline και το implantation. Είχα μαζί μου 5 φωτογραφίες πιο παλιές για να του δείξω τί σχήμα θέλω με widow peak και πώς ήταν το κλείσιμο των κροτάφων. Προφανώς δεν κατεβήκαμε τόσο χαμηλά στην hairline αλλά η νέα μου είναι στα 6-6,2cm περίπου από τα φρύδια. Μου είπε ότι το πλάνο μπορεί να το υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Στο implantation στην αρχή δεν πονούσα σχεδόν καθόλου, αλλά όσο περνούσε η ώρα πονούσα όλο και περισσότερο, για τα τελευταία 300-400 πραγματικά έκανα πολλή υπομονή μέχρι να περάσει η ώρα. Ακολουθούν φωτογραφίες από το σχεδιασμό.
design1.png
design2.png
design3.png
design4.png
 

Didier11

Active Member
Τέλος πρώτης ημέρας περίπου 7:00μμ και επιστροφή στο σπίτι. Ήμουν ελάχιστα ζαλισμένος, αλλά μια χαρά μπορούσα να οδηγήσω στα 6-6,5χλμ που βρισκόταν το σπίτι μου από την κλινική. Επιστρέφοντας ήμουν πολύ χαρούμενος που η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα επίπονη. Μετά από 3-4 ώρες όμως πραγματικά τα είδα όλα. Άρχισα να έχω πάρα πολύ ισχυρό πονοκέφαλο, ζαλιζόμουν όλο και περισσότερο και το χειρότερο ήταν ότι είχα έντονη ναυτία. Παρόλο που πήρα παρακεταμόλη όπως μου έδωσαν από την κλινική δυστυχώς ήταν μαρτυρικό το βράδυ. Ζήτημα να κοιμήθηκα 1-1:30 ώρα. Σε κάποια στιγμή είπα από μέσα μου ''πώς θα βρω τη δύναμη να πάω αύριο στην κλινική''. Γύρω στις 7 το πρωί κάπως ηρέμησα και το πήρα λίγο πάνω μου.

2η ημέρα επέμβασης: Άφιξη στην κλινική 8:00πμ. Αυτή τη φορά με πήραν σχεδόν αμέσως, άλλαξα ρούχα και 9 παρά άρχισε η εξαγωγή ξανά από την Lorena. Περίπου 1 και κάτι τελειώσαμε και έκανα ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Στις 2:00 μπήκε ο γιατρός, ξανά αναισθησία, αλλά όσο περνούσε η ώρα πονούσα όλο και περισσότερο όπως την προηγούμενη ημέρα. Εκεί δεν άντεξα, ήμουν πολύ ταλαιπωρημένος για να πονάω τόσο πολύ, οπότε του εξήγησα τί ένιωθα και μου έκανε πάλι αναισθησία. Από εκεί και έπειτα δεν πονούσα σχεδόν καθόλου. Πέρασαν αέρας οι επόμενες ώρες και 6:00μμ τελειώσαμε. Ακολουθούν φωτογραφίες αμέσως μετά την εμφύτευση την ίδια ημέρα και της δότριας και της λήπτριας.
ps1.png
ps2.png
ps3.png
ps4.png
ps5.png
ps6.png
ps7.png
ps8.png
 

Didier11

Active Member
Παρακάτω παραθέτω τα στατιστικά της επέμβασης. Συνολικά λοιπόν εξήχθησαν 3,101g με λόγο 2.55h/g και πάχος τρίχας 57mm. H δότρια στα 245cm2 είχε να δώσει περίπου 7,600g με λόγο 2.54h/g. Οπότε έγινε τοποθέτηση 3,101g σε μια έκταση με 107cm2, αλλά υπάρχουν και κάποια μαλλιά πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε resting phase όμως. Σύμφωνα με τα στατιστικά σύνολο πλέον έχουμε 39g/cm2 και μας μένουν τα 80cm2 του crown στη 2η επέμβαση σε περίπου 1 χρόνο. Επειδή και εκεί υπάρχουν κάποια μαμά μαλλιά, πιστεύω θα τοποθετηθούν περίπου 2,500g και τα υπόλοιπα 500g θα πάνε στις μπροστινές ζώνες να αυξήσουμε λίγο την πυκνότητα κοντά στα 45g. Αν κάνω κάποιο λάθος ή δεν καταλαβαίνω σωστά την φόρμουλα του excel παρακαλώ διορθώστε με. Επίσης στο τελικό αποτέλεσμα βοηθάει η αντίθεση στο μαλλί που πλέον γκριζάρει αλλά δεν βοηθάει καθόλου το χρώμα του δέρματος και το γεγονός ότι η τρίχα μου είναι αρκετά ίσια.
 

Συνημμένα

  • graft calculator 1.png
    graft calculator 1.png
    196 KB · Προβολές: 152
  • Stats1.jpg
    Stats1.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 138
  • Stats2.jpg
    Stats2.jpg
    764.8 KB · Προβολές: 155
Τελευταία επεξεργασία:

Didier11

Active Member
Τις επόμενες 3 ημέρες είχα πάρα πολύ πρήξιμο σε σημείο να μου κλείσουν και τα δύο τα μάτια, προφανώς και τα βράδια μόνο με παυσίπονα κοιμόμουν 2-3 ώρες καθώς πιεζόταν το κεφάλι μου από την αναισθησία, αλλά το χειρότερο είναι ότι από την 4η ημέρα και μετά η δότρια άρχιζε να με καρφώνει τόσο πολύ και να με φαγουρίζει που δεν έβρισκα ησυχία με τίποτα, ούτε με παυσίπονα. Από την 4η-5η ημέρα δεν είχα σχεδόν καθόλου πρήξιμο, αλλά η δότρια σε κάθε προσπάθεια να ακουμπήσω το κεφάλι μου να κοιμηθώ πραγματικά με πέθαινε. Δεν κοιμόμουν ούτε 1 ώρα. Για αυτό το λόγο κιόλας γράφω σήμερα 11η ημέρα διότι τις τελευταίες 1-2 μέρες κοιμάμαι κάπως ήσυχα περίπου 7 ώρες. Ακολουθούν φωτογραφίες που έχω στείλει στον γιατρό της λήπτριας και της δότριας τις ημέρες 3-5-8-10. Όλα βαίνουν καλώς, τηρώ τις οδηγίες κατά γράμμα, οπότε αρχίζω και νιώθω λίγο ανακουφισμένος σιγά-σιγά.


Φωτογραφίες 3ης ημέρας

3.1recipient.png
3.2recipient.png
3.1donor.png
3.2donor.png
3.3donor.png
3.4donor.png
3.5donor.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Didier11

Active Member
Φωτογραφίες 5ης ημέρας

5.1recipient.png
5.2recipient.png
5.1donor.png
5.2donor.png
5.3donor.png




Φωτογραφίες 8ης ημέρας ( τεχνητός φωτισμός καθώς έξω φυσάει και βρέχει)



8.1recipient.png


8.2recipient.png
8.1donor.png
8.2donor.png
8.3donor.png
 

Didier11

Active Member
Φωτογραφίες 10ης ημέρας (πάλι με τεχνητό φωτισμό καθώς ο καιρός συνεχίζει και είναι άστατος)


10.1recipient.png
10.2recipient.png
10.1donor.png
10.2donor.png
10.3donor.png
 

Didier11

Active Member
Φωτογραφίες 2ου μήνα 15 λεπτά μετά το λούσιμο, ελαφρώς βρεγμένα. Η δότρια είχε κουρευτεί πριν 3 εβδομάδες, η λήπτρια ποτέ ως τώρα. Υπάρχει όπως βλέπετε αρκετή κοκκινίλα στην hairline, καθώς και κάποια σπυράκια στη δότρια.

60.1.png
60.3.png
60.2.png

60.4.png
60.5.png

60.6.png

60.7.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Didier11

Active Member
Φωτογραφίες 3ου μήνα: Η δότρια έχει κουρευτεί στα 1-2mm με σκάλα, ενώ η λήπτρια με ψαλίδι. Από τις εν λόγω φωτογραφίες παρατηρώ (όπως και στον καθρέφτη) την άριστη κατάσταση της δότριας ειδικά στα πλάγια ακόμα και σε τέτοιο μήκος, αλλά με προβληματίζει το πίσω μέρος. Δεν γνωρίζω αν φταίει το γεγονός ότι έχω περισσότερες άσπρες τρίχες εκεί. Αναφορικά με την λήπτρια έχω να επισημάνω ότι το shock loss είναι πραγματικά μηδενικό κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιπλέον έχει υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ερυθρότητα κι έτσι πλέον το μάτι όποιου συναντώ face to face δεν ''καρφώνεται'' εκεί. Τέλος η φύτρωση έχει αρχίσει δειλά-δειλά, αλλά δεν μπήκα στον κόπο να βγάλω πιο κοντινές και καθαρές (βαριέμαι να μετράω χνούδια).

90.1donor.png


90.2donor.png


90.3donor.png


90.4recipient.png


90.5recipient.png


90.6recipient.png


90.7recipient.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Didier11

Active Member
Φωτογραφίες στους 5.5 μήνες: Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον κομμωτή μου ακριβώς πριν κουρευτώ. Προφανώς με πολύ κοντό μαλλί (όπως κουρεύτηκα) στην πανοραμική φαίνεται πάρα πολύ δέρμα και γενικώς το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ χειρότερο. Τα τονίζω αυτά για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

150.1donor.png

150.2donor.png




150.3donor.png


150.4recipient.png


150.5recipient.png


150.6recipient.png



Oι 3 φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αμέσως μετά το λούσιμο με βρεγμένο μαλλί, η hairline γύρω στα 4-4.5cm και από εκεί και πίσω γύρω στα 3cm μία ημέρα μετά το κούρεμα.

150.7recipient.png


150.8recipient.png

150.9recipient.png



Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι 2-3 μέρες μετά το κούρεμα σε εξωτερικό περιβάλλον.


150.10recipient.png


 
Τελευταία επεξεργασία:

Bill 10

Member
Καλη επιτυχια φιλε μου!!Δεν εχει ξανααναφερει κανεις οτι πονεσε τοσο πολυ!!Φαινεται κ σε μια φωτο οτι τα ματια σου ειναι πρησμενα!!Περαστικα!!
 

Didier11

Active Member
Λοιπόν οι φωτογραφίες που έχω στείλει στο γιατρό και τις ποστάρω και εδώ είναι τραβηγμένες με iphone Xs (μοντέλο 18'). Δεν είναι ό,τι πιο high end αλλά νομίζω μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα. Έχω ανεβάσει και την φωτεινότητα σε μερικές για να αναδεικνύεται το πρόβλημα στο μέγιστο βαθμό, αλλά για να πω την αλήθεια αν και νέος ηλικιακά δεν πολυασχολούμαι με τα σόσιαλ οπότε δεν το κατέχω ιδιαίτερα το άθλημα της φωτογραφίας.


Μια πρώτη μου παρατήρηση είναι η γραμμή στη hairline δε μοιάζει απόλυτα συμμετρική η οποία φαίνεται και στο σχεδιασμό που μου έκανε, αλλά και στην 1η φωτογραφία που ποστάρω την 8η ημέρα. Στον δε καθρέφτη εγώ το βλέπω ξεκάθαρα ότι δεν είναι συμμετρική αριστερά και δεξιά τoυ widow peak, όπως και το widow peak πέφτει ελάχιστα από την μία πλευρά. Το είχα επισημάνει στο γιατρό την 2η ημέρα αλλά μου είχε πει ότι είναι η αναισθησία ακόμα, είναι πλήρως συμμετρική. Βέβαια πιστεύω όταν θα βγει το μαλλί, πολύ πιθανό να μην υπάρχει κάποια διαφορά όπως θα διαγράφεται η φορά της τρίχας. Με καθησύχασε κι ο Cvial αλλά η αλήθεια είναι ότι το έχω πλέον μια μικρή έγνοια. Σε κάθε περίπτωση γι' αυτό έχω και την 2η μεταμόσχευση μπροστά μου.


Αυτά τα ολίγα από εμένα, τώρα μπορείτε να σχολιάσετε ό,τι θέλετε. @CVIAL έχεις όλο το φωτογραφικό υλικό για να τοποθετηθείς και να κάνεις πιο τεχνική ανάλυση, το γήπεδο είναι ''χαλί''. Εγώ δεν το κάνω περαιτέρω μην πω καμία μπαρούφα και μπερδεύουμε τον κόσμο.
 

Didier11

Active Member
Καλη επιτυχια φιλε μου!!Δεν εχει ξανααναφερει κανεις οτι πονεσε τοσο πολυ!!Φαινεται κ σε μια φωτο οτι τα ματια σου ειναι πρησμενα!!Περαστικα!!
Σε ευχαριστώ πολύ! Να φανταστείς μόνο ότι στην φώτο αυτή θεωρούμαι και ξεπρησμένος, πού να δεις κάτι άλλες που έχω, κανονικός alien με κλειστά μάτια όμως! :p Το χειρότερο όλων ήταν από την 3η ημέρα στη δότρια όμως. Μαρτύρησα πραγματικά, αν και γενικότερα φημίζομαι αντέχω στον πόνο.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να σου ευχηθώ καταρχάς καλή επιτυχία! Μέχρι στιγμής έχω δει 14 μέλη που έχουν κάνει μμ και οι περισσότεροι πάνω κάτω τα ίδια ρωτάνε. Όπως ξέρεις κανένα κεφάλι δεν είναι συμμετρικό, σε όλους μας η μια πλευρά είναι ελάχιστα μεγαλύτερη ή μικρότερη. Ως εκ τούτου απόλυτη συμμετρία δεν υπάρχει γιατί το κεφάλι δεν είναι συμμετρικό, οι φυσικές hairline ποτέ ΔΕΝ είναι συμμετρικές. Εξάλλου όλα αυτά αλλάζουν όταν το μαλλί φυτρώσει γιατί λόγω του τόξου που κάνει, η προβολή στο κρανίο δεν είναι πλέον ορατή. Όταν μπει στο παιχνίδι και το χτένισμα αλλάζουν τα πάντα. Τις ίδιες απορίες είχα και εγώ. Μόλις απέκτησα hairline και άρχισα να χτενίζομαι όλα ξεκαθάρισαν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα