1η ΜΜ - Ξεκινάει το ταξίδι της αναζήτησης

Ligref

New Member
Καλησπέρα στο αγαπητό forum και σε όλους τους συναγωνιστές ! Η πρώτη μου ανάρτηση είναι γεγονός.

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σας καθώς ο δρόμος πρός την καταπολέμηση της ΑΑ είναι καλύτερος με παρέα!

Ήρθε πλέον ο καιρός για να αναλάβω δράση και να κάνω αυτό το μεγάλο δώρο στον εαυτό μου και την αυτοπεποίθηση μου.

Είμαι 36 ετών και NW-6 (φωτογραφίες θα επισυνάψω στο προσεχές διάστημα). Δυστυχώς από πολύ μικρός μπήκα στον κόσμο της ΑΑ, σε ηλικία μόλις 23 άρχισα να χάνω τα πρώτα μου μαλλιά με ένα ιδιαιτέρα επιθετικό ξεκίνημα μιας διάχυτης αλωπεκίας στο μπροστά μέρος και στη συνέχεια στο crown.
Αυτή η κατάσταση συνοδεύτηκε με απίστευτα έντονο κνησμό έχοντας ο ίδιος ένα λιπαρό δέρμα και αρκετό σμήγμα.

Όντας σε μικρή ηλικία ενεργοποιήθηκα άμεσα και έκανα την πρώτη μου επίσκεψη σε δερματολόγο της πόλης που διέμενα τότε.
Η γιατρός υποτείθεται ότι είχε μια καλή φήμη αλλά και μια σχετική "εμπειρία" σε θέματα τριχόπτωσης. Η επίσκεψη μου τότε είχε ως αποτέλεσμα να : ξεκινήσω κάποιες βιταμίνες (Βιοτίνη & σύμπλεγμα Β) και να ξεκινήσω καποια φαρμακευτικά κορτικοστεροϊδή (αν θυμάμαι καλά) spray & αφρούς , σαμπουάν Stieprox καθώς και μια λοσιόν για ενδυνάμωση όπου ήταν κατά παραγγελία σε φαρμακείο. Φεύγοντας από το ιατρείο και διαβάζοντας το χαρτί με τη συνταγή, διαβάζω για πρώτη φορά στη ζωή μου το όνομα σμηγματορροική δερματίτιδα ως διάγνωση.
Όλα αυτά το σωτήριον έτος 2007.

Οι μήνες περνούσαν και τα μαλλιά μου συνέχιζαν απτόητα να υπακούουν στο νόμο της βαρύτητας.
Αποτέλεσμα δεν έβλεπα με τη θεραπεία και η κατάσταση στο τριχωτό της κεφάλης όπου είχε γίνει ήδη ξέφωτο χειροτέρευε.
Σε κακή κατάσταση και το δέρμα της κορυφής του κεφαλιού με υπερβολική έκκριση σμήγματος.
Η ψυχολογία μου αρχίζει να πιάνει πατώματα και τα πρώτα ξεσπάσματα ξεκινούν. Πώς να δεχθεί εξάλλου ένας νέος άνθρωπος ότι στα 24 του θα χάσει τόσο πρώορα αυτό το χαρακτηριστικό της νεότητας;
Να προσθέσω πως από το σόι του πατέρα μου είναι άπαντες με μαλλιά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Από της μητέρας μου βέβαια οι πέρισσότεροι την έχουν την καραφλίτσα τους.

Όλη αυτή την κατάσταση την βιώνα απόλυτα μόνος μου καθώς δεν ήθελα να το εκμυστηρευτώ σε κανένα παρα μόνο κάποιες συζητήσεις με έναν συνομήλικο φίλο όπου αντιμετώπιζε και αυτός θέμα ΑΑ και ήταν ενημερωμένος σε σχετικά θέματα.
Ο ίδιος ο φίλος μου είχε δοκιμάσει πολλες λοσιόν, διάφορα συμπληρώματα, ενέσιμες βιταμίνες στο κεφάλι (!) και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Βέβαια υπήρχε και η γνώση σχετικά με regain και fina αλλά από τις τότε επισκέψεις μου σε γιατρό δεν υπήρξε κανένας για να με καθοδηγήσει υπεύθυνα, ένω για κάθε τι άγνωστο τότε να με έχει κυριεύσει η φοβία λόγω της έλλειψης τεκμηριωμένης επιστημονικής ενημέρωσης.

Έχοντας τότε δει φτώχα εώς επικίνδυνα αποτελέσματα σε ΜΜ, βλέποντας ότι καμία θεραπεία δε λειτουργεί καθώς και με το δέρμα μου να μην βρίσκεται στα καλύτερα του αποφασίζω να καθιερώσω τα καπέλα όπου με συνοδεύουν μέχρι σήμερα και κυριολεκτικά να καπελώσω το πρόβλημα.

Σχετικά με το θέμα της σμηγματορροική δερματίτιδας αποφασίζω ότι πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση για να βελτιώσω τα όποια μαλλία είχαν απομείνει, να βρω λύση σχετικά με το σμήγμα. Ξόδεψα αρκετό χρόνο και χρήμα σε συμπληρώματα, βιταμίνες, αιθέρια έλαια, ειδικά σαμπουάν πειραματιζόμενος ώστε να βελτιώσω την κατάσταση του δέρματος και φαίνεται ότι σχεδόν τα κατάφερα. Αφού σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε δερματολόγο μου είπε δε βλέπω να έχεις Σ.Δ. Επειδή όμως οι απόψεις, πόσο μάλλον οι γνωματεύσεις καλό είναι να διπλο-τριπλοτσεκάρωνται θα ακολουθήσουν κ άλλες επισκέψεις σε σχετικούς δερματολόγους ιατρούς.


Έχοντας λοιπόν περάσει τα καλύτερα μου χρόνια χωρίς μαλλία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για όσους καταλαβαίνουν όπου τα έχασαν σε μικρή ηλικία θέλω αγαπητοί συνφορουμίτες να πάρω κάπως λίγο από αυτόν τον χρόνο πίσω.

Έτσι λοιπόν αφού όλα αυτά τα χρόνια περιμένα τόσο να έχω ένα πιο υγιές δέρμα, να σταθεροποιθεί κάπως η τριχόπτωση καθώς και να γεμίσει ο κουμπαράς είπα να πάρω την απόφαση να προχωρήσω μέσα στο 2023 σε ΜΜ. Χωρίς να περιμένω θαύματα αλλά προσδοκώντας ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα!

Αφού ξαλάφρωσα που σας τα είπα για την ιστορία της κεφαλής μου μέχρι τώρα, λέω να προχωρήσω στο ζουμί της υπόθεσης!

Αφού έριξα αρκετό διάβασμα στο forum και πραγματικά εξεπλάγην με το επίπεδο γνώσεων των μελών, εξέτασα αρκετές κλινικές και πήρα μια στοιχειώδη ιδέα για το θέμα της ΜΜ.
Έτσι είπα να προγραμματίσω την πρώτη μου επίσκεψη σε πολύ γνωστή κλινική της Αθήνας όπου ειδικεύεται στο συγκεκριμένο θέμα και ειλικρινά το πλήθος των videos όπου έχει δημοσιεύσει ο συγκεκριμένος γιατρός σχεδόν με έπεισαν ότι πρέπει να τον συναντήσω.

Βρέθηκα λοιπόν σχετικά πρόσφατα στη συγκεκριμένη κλινική και ομολογώ ότι πήγα σχετικά αδιάβαστος αφού εκ των υστέρων διαβάζοντας κάποια νήματα στο forum κατάλαβα πόσα παραπάνω πράγματα πρέπει να ρωτήσεις έναν γιατρό πριν την ΜΜ.

Πήρα λοιπόν την απόφαση και ταξίδεψα μέχρι την Αθήνα για το συγκεκριμένο σκοπό με ραντεβού που ορίστηκε 1 μήνα μετά ως το νωρίτερο διαθέσιμο.

Ήρθε ημέρα όπου, μπαίνω στην κλινική, κάθομαι στον καναπέ, συμπληρώνω ένα ιατρικό ιστορικό και περιμένω τη σειρά μου.
Έπειτα από μερικά λεπτά με ειδοποιεί η υπεύθυνη διαχείρισης ασθενών να περάσουμε στο γραφείο.
Ξεκίναμε τη συζήτηση για το ιστορικό μου ενώ παράλληλα βλέπωντας το κεφάλι μου με ενημερώνει ότι είμαι ένα περιστατικό NW6 και ότι θα χρειαστούμε γύρω στα 7500 FUs ενώ παράλληλα εξέτασε με το τριχοσκόπιο τη δότρια μου και πολύ γρήγορα μου απάντησε ότι τα έχω όλα αυτά τα μοσχεύματα και να μην ανησυχώ.

Τελειώνοντας αυτή την συνάντηση κατευθυνθήκαμε στο γραφείο του γιατρού όπου επαναλάβαμε πάνω κάτω τα ίδια.
Ξεκινήσαμε έναν με πολύ γρηγορο έλεγχο στη δότρια με το τριχοσκόπιο και έπειτα με το μιλλιμετρέ χαρτί πάνω στο κεφάλι μου ώστε να μετρηθεί η επιφάνεια.

Έπειτα ο γιατρός μου σχεδίασε ένα προτεινόμενο hairline, μου έδειξε φωτογραφία από αντίστοιχης κλίμακας περιστατικό όπου υπάρχει και αναρτημένο δημόσια στην ιστοσελίδα του.

Η κατάληξη έχει ως εξής
  • Flat πυκνότητα περίπου: 30 FUs / cm^2 πυκνότητα μετρώντας 100-120 cm^2 στην μπροστά περιοχή σε σύνολο 3500 FUs σε ένα διήμερο session FUE. (για την περίπτωση μου θα χρειαστόυν δύο διήμερα sessions με σκοπό να φτάσουμε τις 7000-7500 FUs για κάλυψη και πίσω /crown).
  • Fina 1 μήνα πρίν τη ΜΜ: και 6 μήνες μετά τη ΜΜ.
  • Πυκνότητα δότριας: 78-80 FUs / cm^2
  • Πυκνότητα τριχών: 2+/FU
Έπειτα αφήσαμε τον γιατρό και ξαναπήγαμε στο γραφείο της υπεύθυνης ώστε να με ενημερώσει για το οικονομικό σκέλος και τους τρόπους πληρωμής. Αφού συζητήσαμε και αυτό το σκέλος έλαβα κάποια ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και σχετικές οδηγίες για εξετάσεις πριν τη λήψη fina ( σπερμοδιάγραμμα & εξέταση προστάτη PSA) και αποχώρησα.

Αγαπητοί συνφορουμίτες θα ήθελα να σας πω ότι μου φάνηκε υπερβολικά γρήγορο ξεπέταγμα η όλη φάση και ότι αυτό τελικά που αναζητούσα ήταν ένα πιο ολοκληρωμένο consultation με περισσότερο προεγχειρητικό έλεγχο (στο μέτρο του λογικού και εφικτού). Γιατί στην τελική δε με ενδιαφέρει πως η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν δωρεάν όταν έχω την πρόθεση να δαπανήσω ίσως και πενταψήφιο νούμερο για λύση του θέματος μου. Προτιμότερο θα μου ήταν να πληρώσω Χ ευρώ ώστε να έχω με την ησυχία μου ένα ολοκληρωμένο consultation και να δω πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και όχι στο πόδι. Γι αυτό το λόγο προχώρησα και στον προγραμματισμό επόμενου ραντεβού σε διαφορετική κλινική με σκοπό να εξετάσω και μια μικρή υποψία retro στα πλάγια και να πάρω μια ακριβέστερη γνωμάτευση με σφραγίδα και υπογραφή (όπως θα πρέπει άλλωστε να εκφράζεται ο κάθε επιστήμονας, ας μην το ξεχνάμε αυτό)!


Νιώθω την βαθία ανάγκη να καταγραφούν σε ένα νήμα όλες αυτές οι ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει στην κλινική/γιατρό ο εκάστοτε υποψήφιος για ΜΜ.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για κλινικές για ΝW6 (σε μια τιμή max 2-2.5 EUR / FU) καθώς και κάθε άλλη χρήσιμη/σχετική πληροφορία από τους βετεράνους της ΜΜ :) προς έναν ανίδεο.


*Εννοείται ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε παρατηρήσεις/ερωτήσεις σχετικά με την ανάρτηση μου.

Εύχομαι σε όλους υγεία (ψυχική & σωματική) και κάθε χαρά ενόψει των εορτών!
Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας και καλώς σας βρήκα!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ligref

New Member
Update: Το δέρμα στο κεφάλι εξετάστηκε από έμπειρους δερματολόγους και δεν βρέθηκε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Συνεπώς είναι ένα θετικό νέο το οποίο με ωθεί ακόμη περισσότερο στην ΜΜ.

Να αναφέρω πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησα 4 consultations (σε AHC, BHR, Seneca & Βελημβασάκη).

Αξίζει δε να αναφέρω πως στη κλινική του κ. Βελημβασάκη ο γιατρός που κοίταξε τη δότρια μου έκανε την πιο αισιόδοξη εκτίμηση απ'όλες τις υπόλοιπες κλινικές χαρακτηρίζοντας την 8.5/10 και με μεγάλο απόθεμα χωρίς να μπεί σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες κοιτάζοντας με, με το τριχοσκόπιο. Με ενημέρωσε ότι μόνο αυτοί έχουν τέτοιο software στην Ελλάδα! Και πως το χαρτί με τις μετρήσεις (εξελάκι που έχει παρουσιαστεί σε διάφορα posts σχετικά με την εν λόγο κλινική στο forum) θα το λάβω αφού προχωρήσω σε ΜΜ μαζί τους.
Η συνέχεια βέβαια τον διέψευσε, αφού στις επόμενες 2 κλινικές όπου επισκέφθηκα οι μετρήσεις την χαρακτήρισαν ως δότρια κοντά στο μέσο όρο (με τα διαθέσιμα grafts γυρώ στα 5.500 (+1.000 beard).
Επίσης στην κλινική του κ. Βελιμβασάκη υπήρξε ένα κόστος επίσκεψης στα 20 ευρώ, το οποίο σε καμία περίπτωση κατά την προσωπική μου γνώμη δεν αντικατοπτρίζει την πληροφόρηση και διάρκεια άλλων consultations τα οποία έγιναν δωρεάν. Βέβαια μίλησα με πλαστικό χειρούργο όπου εργάζεται στην κλινική (από τη συζήτηση δεν φάνηκε να αναλαμβάνει ο ίδιος τα περιστατικά πχ εμένα εν προκειμένω).

Η προσωπική μου άποψη είναι πως δε με ικανοποίησε συνολικά η συγκεκριμένη κλινική από την όλη προσέγγιση οπότε και προς το παρόν την απορρίπτω.

Θα έλεγα δε, πως όντας άσχετος στο θέμα ΜΜ θα προτιμίσω μια κλινική η οποία και θα πληρεί τα κριτήρια όπου έχω συμφωνήσει με τον εαυτό μου και θα μου δώσει μια συγκρατημένη μέτρηση, παρά μια υπεραισιόδοξη μέτρηση της δότριας.
Αναφορικά με την AHC τα έχω γράψει στο αρχικό post συμπληρώνοντας ότι τα 7000-7500 τριχοθυλάκια θα τα έπαιρναν όλα από τη δότρια μου.
Τέλος, θα περάσω στο σχολιασμό για BHR & Seneca όπου είχα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και στις 2 περιπτώσεις!
Στη μεν BHR είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω και να με δούν οι γιατροί (κ.Βενετσάνος & κα. Κυπαρισσού) στη δε Seneca το ραντεβού πραγματοποιήθηκε με τον manager της κλινικής.

Επίσης σε 2 εκ των κλινικών που επισκέφθηκα πήρα και 2 διαφορετικές προτάσεις για αγωγή (oral Minoxidl & oral Finasteride).

Παραθέτω ενδεικτικά φωτογραφίες και μετρήσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα μου είναι εκτεταμένο και δε σηκώνει από λάθη.

Δεκτές όλες οι προτάσεις για προτεινόμενες κλινικές, στρατηγικές και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει!

Σας ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • InkedIMG_6596_LI.jpg
    InkedIMG_6596_LI.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 110
  • IMG_6593.JPG
    IMG_6593.JPG
    618.5 KB · Προβολές: 101
  • Scan 28 Dec 2022[5291]_page-0001.jpg
    Scan 28 Dec 2022[5291]_page-0001.jpg
    549.1 KB · Προβολές: 94
Τελευταία επεξεργασία:

Chris34

Active Member
Βάλε μια φωτογραφία να δούμε και πίσω πως είναι η δοτρια σου.
Θέλεις αρκετά τριχοθυλακια για να υπάρξει κάλυψη σε όλη αυτή την περιοχή.
Με μέτριες προσδοκίες και σωστή αξιοποίηση της δοτριας με φυτρωση σε υψηλά επίπεδα σίγουρα θα βελτιωθείς σε μεγάλο βαθμό. Αν οι υπολογισμοί της δοτριας σου είναι σωστοί τότε είσαι τυχερός.
 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Well-Known Member
Συνηθίζουν να σχεδιάζουν τις hairline αρκετά ψηλά. Στη δική μου φωτογραφία είναι στα 8,5-9cm.
Ο Λορέντζο μου την κατέβασε στα 7,5.
Βέβαια αν δεν βγαίνουν τα κουκιά οι επιλογές είναι λίγες.
Γνωρίζεις την επιφάνεια που είναι προς κάλυψη σε τ.ε.;
 

Ligref

New Member
Καλησπέρα και πάλι! Επισυνάπτω κάποιες "πρόχειρες" φωτογραφίες της δότριας. Αναμένω νεότερα :)

Η συντηρητική προσέγγιση είναι γύρω στα 5.500 διάθεσιμα + απόθεμα από γένια (περίπου 1000)
Οι προσδοκίες μου είναι προφανώς σε λογικά επίπεδα αφού αντιλαμβάνομαι απόλυτα την κατάσταση.
Είμαι 36 ετών, δεν έχω ξανακάνει ΜΜ καθώς και καμία φαρμακευτική αγωγή ποτέ.

Αυτό που θέλω είναι, να βρώ τη βέλτιστη στρατηγική στο πρόβλημα μου για να εμπιστευθώ εν τέλη μια κλινική όπου θα έχει εμπειρία σε μεγάλα NW είτε σε Ελλάδα (δύσκολο) είτε εξωτερικό.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, είναι σημαντική η βοήθεια σας καθώς το έχω βάλει πραγματικά στοίχημα με τον εαυτό μου να αντιμετωπίσω πλέον την ΑΓΑ όσο καλύτερα μπορώ και να βελτιωθεί επιτέλους η ψυχολογία μου στο συγκεκριμένο θέμα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20221228_201729_2.jpg
    IMG_20221228_201729_2.jpg
    772.4 KB · Προβολές: 64
  • IMG_20221228_214019_3.jpg
    IMG_20221228_214019_3.jpg
    983 KB · Προβολές: 64
  • IMG_20221228_213940_3.jpg
    IMG_20221228_213940_3.jpg
    1.5 MB · Προβολές: 58
  • IMG_20221228_214019_2.jpg
    IMG_20221228_214019_2.jpg
    960.9 KB · Προβολές: 69

Ligref

New Member
Συνηθίζουν να σχεδιάζουν τις hairline αρκετά ψηλά. Στη δική μου φωτογραφία είναι στα 8,5-9cm.
Ο Λορέντζο μου την κατέβασε στα 7,5.
Βέβαια αν δεν βγαίνουν τα κουκιά οι επιλογές είναι λίγες.
Γνωρίζεις την επιφάνεια που είναι προς κάλυψη σε τ.ε.;
Ιούλιε η συγκεκριμένη hairline είναι στα 9cm. Η δική μου ρεαλιστικότερη επιθυμία είναι να κατέβει στα 8-8.5 (αν δεις και το κόκκινο σημαδάκι στη φώτο στο μέτωπο κάτω απο την σχεδιασμένη περιοχή). Η μπρόστα ζώνη γύρω στα 100 τ.εκ. όπου και η πρόταση για εκεί ειναι 3000+ FUs και ενίσχυση των lateral humps με 500 FUs εκατέρωθεν (το οποίο προσωπικά μου φάνηκε υψηλό καθώς και αυτή η περιοχή πιθανόν να μπορέσει να ανταποκριθεί σε θεραπεία).

Επίσης προχωράω σε διαγνωστικές εξετάσεις τις επόμενες ημέρες ώστε να μπορέσω να περάσω σε φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης το διλήμμα παραμένει Oral Minox ή Oral Fina :confused:

Ευχαριστώ και πάλι συνφορουμίτες-συμπολεμιστές!
 

JimKan1

Well-Known Member
Αγαπητε @Ligref εισαι πολυ τυχερος που πριν εμπιστευθεις τους καιροσκοπους απατεωνες που δραστηριοποιουνται στον χωρο εφτιαξες νημα στο forum, η δοτρια σου σε καμια περιπτωση με την εικονα που εχει δεν μπορει να σου δωσει ικανοποιητικο αποτελεσμα( εκτος, και το λεω με πολλες επιφυλαξεις αν συμβιβαστεις με μια hairline στα 9-9,5 εκατοστα και φαγωμενους κροταφους) , προσωπικη μου συμβουλη απ’το να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια που ειναι αρκετα επιβαρυντικη ψυχικα, σωματικα και οικονομικα με αποτελεσμα εξαιρετικα αμφιβολο,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ριξεις μια ξουρα και να ηρεμησει η ψυχη σου. Φιλικα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ligref

New Member
Αγαπητε @Ligref εισαι πολυ τυχερος που πριν εμπιστευθεις τους καιροσκοπους απατεωνες που δραστηριοποιουνται στον χωρο εφτιαξες νημα στο forum, η δοτρια σου σε καμια περιπτωση με την εικονα που εχει δεν μπορει να σου δωσει ικανοποιητικο αποτελεσμα( εκτος, και το λεω με πολλες επιφυλαξεις αν συμβιβαστεις με μια hairline στα 9-9,5 εκατοστα και φαγωμενους κροταφους) , προσωπικη μου συμβουλη απ’το να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια που ειναι αρκετα επιβαρυντικη ψυχικα, σωματικα και οικονομικα με αποτελεσμα εξαιρετικα αμφιβολο,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ριξεις μια ξουρα και να ηρεμησει η ψυχη σου. Φιλικα.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση JimKan. Είναι κοινή η διαπίστωση πως στον συγκεκριμένο χώρο οι απατεώνες ανθούν από τα λίγα που έχω δει και αντιληφθεί μέχρι στιγμής. Γνωρίζω οτί πρέπει να γίνουν αρκετές παραχωρήσεις τόσο στο crown όσο και στο ύψος της hairline.
Σίγουρα η ΜΜ είναι και δαπανηρή διαδικασία και επιβαρυντική ψυχολογικά & σωματικά.
Θα σταθώ όμως μόνο στο ψυχολογικό σκέλος και ο λόγος είναι πως σχεδόν τα τελευταία 15 χρόνια φοράω καθημερινά καπέλο.
Δυσκολεύομαι να δεχθώ την εμφάνιση μου ακόμα και με ξυρισμένο κεφάλι, ειδικά δε όταν δεν είναι φρεσκοξυρισμένο.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και θέλω να την αλλάξω.
Δεν κυνηγάω θαύματα, αλλά έχω σκοπό να το παλέψω.

Αρκεί να εμπιστευθώ εκείνο το γιατρό ο οποίος ΔΕ θα με δεί μόνο στο πορτοφόλι και εγώ θα έχω πεισθεί για τις ικανότητες/προθέσεις του.
 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Well-Known Member
Αγαπητε @Ligref εισαι πολυ τυχερος που πριν εμπιστευθεις τους καιροσκοπους απατεωνες που δραστηριοποιουνται στον χωρο εφτιαξες νημα στο forum, η δοτρια σου σε καμια περιπτωση με την εικονα που εχει δεν μπορει να σου δωσει ικανοποιητικο αποτελεσμα( εκτος, και το λεω με πολλες επιφυλαξεις αν συμβιβαστεις με μια hairline στα 9-9,5 εκατοστα και φαγωμενους κροταφους) , προσωπικη μου συμβουλη απ’το να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια που ειναι αρκετα επιβαρυντικη ψυχικα, σωματικα και οικονομικα με αποτελεσμα εξαιρετικα αμφιβολο,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ριξεις μια ξουρα και να ηρεμησει η ψυχη σου. Φιλικα.
Δηλαδή Jimy όλα ή τίποτα;
Προφανώς είσαι μικρό norwood για αυτό το λες αυτό.
Οι κλασικοί 6ριδες έχουμε άλλη άποψη.

Αγαπητέ Ligref εγώ προτείνω να αρχίσεις τη θεραπεία οπωσδήποτε (θα πάρεις κι άλλες γνώμες εδώ) και να συνεχίσεις την έρευνά σου χωρίς βιασύνη. Αν δεν βαριέσαι ρίξε και μία ματιά στα νήματά μου, όπου μπορείς να δεις πού περίπου μπορείς να φτάσεις με 5700 g, βέβαια με διαφορετική κατανομή.
Αν υποθέσουμε ότι θα σε βοηθήσει η φίνα ή όποια θεραπεία επιλέξεις τέλος πάντων, και μαζί με γένια φτάσεις 7-7,5 κ. g, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Είναι προφανές ότι για κάποιους αυτά είναι μετριότητες για εμας όμως όχι.
Βασική προϋπόθεση πάντα η θεραπεία διότι πρέπει να κρατήσεις πάση θυσία τις γέφυρες και το crown σταθερά, αλλά και να ενισχύσεις τη δότρια.
Αν στα 36 είσαι 6αρης πιστεύω ότι ο προορισμός είναι nw 7.

Κοίταξε και λίγο εξωτερικό, αφού δεις κάποιες ακόμη ελληνικές...
 

Ligref

New Member
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου και πάλι Ιούλιε. Η έρευνα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς βιασύνη.

Θα συμφωνήσω στη προσέγγιση σου για τα μεγάλα ΝW. Αναγνωρίζω πως η θεραπεία είναι μονόδρομος. Βεβαία οι προτεινόμενες θεραπείες μέχρι στιγμής διίστανται. Αυτό μου περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα προς το παρόν και εννοείται έχει πέσει πολύ διάβασμα μέσα στο forum.

Αναφορικά με τις Ελληνικές δε βλέπω να έχω αφήσει απ'έξω αρκετές άλλες αξιόλογες επιλογές που θα μπορούσαν με ασφάλεια να διαχειριστούν τη δότρια και να δώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε αυτό το επίπεδο. Αν μου διαφεύγει κάποια θα ήθελα ν ακούσω προτάσεις τόσο για Ελλάδα όσο και εξωτερικό.

Προσωπικά η επόμενη πόρτα που σκέφτομαι να χτυπήσω θα είναι προς Κύπρο μεριά.

Είμαι 6άρης ήδη κάποια χρόνια και βλέπω πως η κατάσταση στη δότρια έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια γι αυτό έχω πάρει και την απόφαση το συγκεκριμένο διάστημα να ξεκινήσω την αναζήτηση.
 

JimKan1

Well-Known Member
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση JimKan. Είναι κοινή η διαπίστωση πως στον συγκεκριμένο χώρο οι απατεώνες ανθούν από τα λίγα που έχω δει και αντιληφθεί μέχρι στιγμής. Γνωρίζω οτί πρέπει να γίνουν αρκετές παραχωρήσεις τόσο στο crown όσο και στο ύψος της hairline.
Σίγουρα η ΜΜ είναι και δαπανηρή διαδικασία και επιβαρυντική ψυχολογικά & σωματικά.
Θα σταθώ όμως μόνο στο ψυχολογικό σκέλος και ο λόγος είναι πως σχεδόν τα τελευταία 15 χρόνια φοράω καθημερινά καπέλο.
Δυσκολεύομαι να δεχθώ την εμφάνιση μου ακόμα και με ξυρισμένο κεφάλι, ειδικά δε όταν δεν είναι φρεσκοξυρισμένο.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και θέλω να την αλλάξω.
Δεν κυνηγάω θαύματα, αλλά έχω σκοπό να το παλέψω.

Αρκεί να εμπιστευθώ εκείνο το γιατρό ο οποίος ΔΕ θα με δεί μόνο στο πορτοφόλι και εγώ θα έχω πεισθεί για τις ικανότητες/προθέσεις του.
Δηλαδή Jimy όλα ή τίποτα;
Προφανώς είσαι μικρό norwood για αυτό το λες αυτό.
Οι κλασικοί 6ριδες έχουμε άλλη άποψη.

Αγαπητέ Ligref εγώ προτείνω να αρχίσεις τη θεραπεία οπωσδήποτε (θα πάρεις κι άλλες γνώμες εδώ) και να συνεχίσεις την έρευνά σου χωρίς βιασύνη. Αν δεν βαριέσαι ρίξε και μία ματιά στα νήματά μου, όπου μπορείς να δεις πού περίπου μπορείς να φτάσεις με 5700 g, βέβαια με διαφορετική κατανομή.
Αν υποθέσουμε ότι θα σε βοηθήσει η φίνα ή όποια θεραπεία επιλέξεις τέλος πάντων, και μαζί με γένια φτάσεις 7-7,5 κ. g, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Είναι προφανές ότι για κάποιους αυτά είναι μετριότητες για εμας όμως όχι.
Βασική προϋπόθεση πάντα η θεραπεία διότι πρέπει να κρατήσεις πάση θυσία τις γέφυρες και το crown σταθερά, αλλά και να ενισχύσεις τη δότρια.
Αν στα 36 είσαι 6αρης πιστεύω ότι ο προορισμός είναι nw 7.

Κοίταξε και λίγο εξωτερικό, αφού δεις κάποιες ακόμη ελληνικές...
Ιουλιε πιστευω ημουν αντικειμενικος στην απαντηση μου στο τι να περιμενει, το αν θα επιλεξει να προχωρησει ειναι δικη του επιλογη , απλα εγω στη θεση του δεν θα προχωρουσα, εσυ προχωρησες και δικαιωθηκες αλλα επελξες γιατρο απτο πανω πανω ραφι και ειχες καλη δοτρια.
 

Ligref

New Member
Ιουλιε πιστευω ημουν αντικειμενικος στην απαντηση μου στο τι να περιμενει, το αν θα επιλεξει να προχωρησει ειναι δικη του επιλογη , απλα εγω στη θεση του δεν θα προχωρουσα, εσυ προχωρησες και δικαιωθηκες αλλα επελξες γιατρο απτο πανω πανω ραφι και ειχες καλη δοτρια.
Απόλυτα λογική και ρεαλιστική και η δική σου προσέγγιση Jim. Στο θέμα της επιλογής γιατρού/κλινικής δε σκοπεύω να κάνω ιδιαιτέρες εκπτώσεις (δεδομένης πάντα της δότριας). Επίσης ευελπιστώ στο να καταλήξω αρχικά σε ένα σχήμα φαρμακευτικής αγωγής (έχω αρκετό miniaturization) και θεωρώ πως κάτι θα αποδώσει. Η ελπίδα ίσως πεθάνει τελευταία.
 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Well-Known Member
Ιουλιε πιστευω ημουν αντικειμενικος στην απαντηση μου στο τι να περιμενει, το αν θα επιλεξει να προχωρησει ειναι δικη του επιλογη , απλα εγω στη θεση του δεν θα προχωρουσα, εσυ προχωρησες και δικαιωθηκες αλλα επελξες γιατρο απτο πανω πανω ραφι και ειχες καλη δοτρια.
Σωστός!
Ευτυχώς ακόμη δεν έχει επιλέξει γιατρό.
Τώρα για τη δότρια δεν έχεις καθόλου άδικο.
Ούτε εμένα μου φτάνουνε και είμαι και 50φεύγα.
 

faniskar

Member
Καλησπέρα. Χρόνια Πολλά με υγεία και μαλλάκια!

Μια παρατήρηση. Το "Fina 1 μήνα πρίν τη ΜΜ: και 6 μήνες μετά τη ΜΜ." που γράφεις από που προκύπτει; Μπορείς να το αιτιολογήσεις; Και για τί δόση μιλάμε;
 
Μπλουζα