κρεατινη και τριχοπτωση/minoxidil και επιπτωσεις στην τεστοστερονη

thespis

New Member
καλησπερα βαζω δυο θεματα σε ενα ποστ όπου όμως και τα δυο αφορουν την τριχοπτωση ...γενικα η οικογενεια μου εχει μεγαλο θεμα με την καραφλα σχεδον ολοι ειναι ''καμπριο'' και επειδη εχω αρχισει και εγω τα τελευταια δυο χρονια να παρατηρώ καποια ελαφρια τριχοπτωση εχω πανικοβληθει λιγακι και προσπαθω να το καθυστερήσω οσο το δυνατον γινεται...αν και εχω αποδεχτει οτι καποια στιγμη θα χασω οριστικα τα μαλλια μου...λοιπον ας ξεκινήσω με το πρωτο θεμα

κρεατινη και τριχοπτωση:διαβαζα κατι αρθρα στο ιντερνετ που ελεγαν οτι η κρεατινη εχει μεγαλη επιπτωση στην τριχόπτωση,συγκεκριμενα ελεγαν οτι αυξανει τα επιπεδα της DHT που ειναι υπευθυνη για την τριχοπτωση κατα 56% στην περιοδο φορτωσης..οπως καταλαβατε ασχολουμε με τα βαρη και γενικοτερα με την γυμναστικη...αν ισχυει κατι τετοιο δεν εχω καποιο σκοπο να την ξαναχρησιμοποιήσω...αν και βρηκα αρκετα αρθρα που το υποστηρίζουν αυτο ειμαι λιγακι καχύποπτος για αυτο θα ηθελα περισσοτερες γνωμες οσων εχουν προσοπικες εμπιριες η γνωσεις πανω στο θεμα


minoxidil και επιπτωσεις στην τεστοστερονη:πριν δυο χρονια ειχα παει σε εναν δερματολογο και μου ειχε προτεινει το hairway minoxidil 5%.το εβαζα για αρκετο καιρο εως οτου διαβασα ξανα στο ιντερνετ οτι μπορει να προκαλεσει μονιμη βλαβη στην τεστοστερονι μετα απο χρονια χρηση και επειδη προτιμω να ειμαι φαλακρος απο το να εχω προβλημα στην υγεια μου το σταματησα.

εννοειτε πως φυσικα και δεν πιστευω καθε βλακεια που βλεπω στο ιντερνετ απλα θελω να ειμαι προληπτικος...για αυτο τον λογο θα επισκεφτω καποιον δερματολογο πολυ συντομα για να μου λυσει τις αποριες αλλα θα ηθελα και τις γνωμες οσων εχουν καποια γνωση πανω στα δυο θεματα! :)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

edyuser1

Active Member
η κρεατινη δεν κανει τοση ζημια στα μαλλια η αν κανει θα ειναι πολυ μικρησου το λεω γιατι και εγω παιρνω και δεν βλεπω αμαν την τριχοπτωση.τωρα για την μινοξ θα εκανε τοσο κακο στον οργανισμο και θα κυκλοφορουσε ετσι νομιμα στα φαρμακεια δεν σου φαινετε λιγο παραξενο?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
thespis είπε:
κρεατινη και τριχοπτωση:διαβαζα κατι αρθρα στο ιντερνετ που ελεγαν οτι η κρεατινη εχει μεγαλη επιπτωση στην τριχόπτωση,συγκεκριμενα ελεγαν οτι αυξανει τα επιπεδα της DHT που ειναι υπευθυνη για την τριχοπτωση κατα 56% στην περιοδο φορτωσης..

Η ίδια η dht είναι πολύ παρεξηγημένη στο θέμα τριχόπτωσης. Το πρόβλημα δεν είναι αυτή η ορμόνη καθεαυτού, αλλά το ένζυμο 5αρ όπου εκφράζεται ΤΟΠΙΚΑ στους ιστούς.

Έχω πάρει αρκετές φορές κρεατίνη στο παρελθόν και όντως τις περισσότερες φορές μου έφερε τριχόπτωση. Η τεστοστερόνη μου όμως ήταν σχετικά χαμηλότερα από ότι είναι τώρα. Εδώ και 4 μήνες που παίρνω κρεατίνη πλέον δεν έχω κανένα θέμα.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν η τέστο σου είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τότε το ένζυμο 5αρ υπερεκφράζεται ώστε να ισορροπήσει τον μειωμένο μεταβολισμό των ανδρογόνων και όντως η κρεατίνη θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, κατ εμέ δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Ως προσωπική άποψη, η υψηλή τεστοστερόνη καθώς και η αυξημένη dht στο αίμα βοηθάει ώστε το ένζυμο αυτό να κάνει λιγότερη ζημιά.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις και με παραδείγματα αυτά που σου είπα και πως η κρεατινη επηρέασε τα επίπεδα της dht σε όσους είχαν χαμηλή τέστο.

http://www.silverhydra.com/2011/11/in-depth-creatine-supplementation-and-androgen-metabolism/
 
Μπλουζα