Χημειοθεραπείες και θεραπείες μαλλιών

nine

Active Member
Κάνω θεραπεία με minoxidil κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια και με τοπική φιναστερίδη 1 χρόνο.
Με έχουν κρατήσει Norwood 3 diffuse thinning αν και κάποτε τα πρωτα 2 χρονια της minoxidil ειχαν κλεισει και κροταφοι.
Ετοιμαζομουν αρχες του 2023 για μεταμοσχευση...

..αλλά δυστηχως θα ξεκινησω χημειοθεραπείες και αφου ξερω σιγουρα θα χάσω μαλλια, αν συνεχισω τις θεραπείες μαλλιών σε περιοχες που δεν θα εχω μαλλια θα έχω κάποιο όφελος;
Το αναφέρω γιατί αν δεν έκανα 5 χρόνια θεραπεια θα ημουν σιγουρα τελευταιο σταδιο norwood όπως ολοι στην οικογενεια και απο τις 2 πλευρες.

Αν κανω θεραπειες μολις τελειωσω τις χημειοθεραπειες θα ειναι σαν να ημουν στο σημειο που ημουν 5 χρονια με την minoxidil;

Ξερω οτι ειναι το τελευταιο που πρεπει να με νοιαζει αλλα θα κανω 1μιση χρονο μετα την μεταμοσχευση μαλλιων
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Καλή επιτυχία με τις θεραπείες για την υγεία σου φίλε nine .
Για το θέμα αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, τα μαλλιά που πέφτουν από τη chemo επανέρχονται σε μεγάλο ποσοστό . Το θέμα είναι αν υπάρχει αλληλεπίδραση με τα φάρμακα της chemo.
Εάν όχι και μπορείς να κάνεις παράλληλα τη θεραπεία για τα μαλλιά, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα .
Καλή δύναμη και γρήγορα με πολλά μαλλιά
 

bobby

Well-Known Member
Φίλε περαστικά! Ελπίζω όλα να πάνε καλά! Άσε τα μαλλιά τώρα και μόλις γίνεις καλά το ξαναπιάνεις το άθλημα. Πάντως ο πεθερός μου που είχε κάνει χημειοθεραπείες και του είχαν πέσει μαλλιά (όχι όλα ευτυχώς) αυτά που ξαναβγήκαν (όλα ξαναβγήκαν) αντι για άσπρα ήτανε μαύρα!!!!!!!
 

nine

Active Member
Με ενδιαφερει η εξελιξη της ΑΑ ποσο θα επηρεασει αυτο μιας και αυτη την αντιμετωπιζω παρα πολλα χρονια που ειμαι εδω μεσα. Ειμαι και σε φαση που ξεκινησα παλι το dermaroller. Δεν εχω σταματησει μερα χωρις θεραπεια τοσο καιρο.

Αν δεν ειχα ΑΑ, δεν θα ρωτουσα.
 

Kostas97

Well-Known Member
Καταρχας καλη δυναμη στον αγωνα σου και ευχομαι την ελαχιστη δυνατη ταλαιπωρια!!!

Πολυ καλα κανεις και σκεφτεσαι και το μετα των χημειοθεραπειων. Ακομα και να αναγκαστεις να διακοψεις θεραπειες ολα εξαρτωνται απο τη διαρκεια των κυκλων χημειοθεραπειας. Εαν ειναι καποιες εβδομαδες, που ειναι και το πιο συνηθες, μπορει και με ολοκληρωτικη διακοπη να μη χασεις εδαφος και να συνεχισεις κανονικα την αγωγη σου μετα το τελος του τελευταιου κυκλου, οταν και θα ξεκινησουν και τα μαλλια να επανερχονται.

Τα μαλλια μετα τη θεραπεια επιστρεφουν σχεδον ιδια, βεβαια εχοντας υποστει και ενα στρες. Αυτο σημαινει οτι η τελικη εικονα μπορει να παρει καιρο για να ειναι η πραγματικη. Πιστευω θα μπορεις και κατα τη διαρκεια των κυκλων να κανεις θεραπειες, συζητησε το με το γιατρο σου.
 
Μπλουζα