Φιναστερίδη (1μγ) ξεκίνημα πάλι & photo για γνωμες

Καλησπερα σε ολο το φορουμ μετα απο καιρο και παλι.

Να σας πω κ γω την ιστορια μου. Ξεκινησα τριχοπτωση περιπου στα 22-23 (2010), αφου εχω παει σε ενα κοσμο δερματολογους χωρις αποτελεσμα ανακαλυψα το φορουμ και μετα απο επισκεψη σε ενα δερματολογο που μου συστησε καποιος απο εδω αποφασισα να ξεκινησω φιναστεριδη.

Το 2010 ημουν NW 2/2a. Επαιρνα φιναστεριδη απο το 2010 μεχρι το 2018 με εξαιρετικα αποτελεσμα. Η τριχοπτωση σταματησε εντελως το μαλλι επανηλθε. Ολα αυτα τα 8 χρονια δεν ειχα καποιο σοβαρο side effect. Ισως καποιες φορες το σπερμα ηταν αραιο η λιγοτερο απο οτι συνηθως και απλα σταματησαν οι πρωινες στυσεις.

Το 2018 αναγκαστικα να κανω μια μεγαλη επεμβαση για ασχετο λογο για ενα προβλημα που ειχα απο μικρος. Μετα το χειρουργειο λοιπον αποφασησα να κανω ενα διαλειμα απο τη φιναστεριδη μιας και επαιρνα τοσα χρονια και καθως το πρωτο 3μηνο επαιρνα και καποια αλλα φαρμακα μετα το χειρουργειο.

Σταματησα λοιπον τη φιναστεριδη απο το 2018. Απο το 2018 μεχρι τωρα δεν ειχα σοβαρη τριχοπτωση (ακομα 2Α ισως αρχη 3) αλλα το τελευταιο 4μηνο παρατηρησα οτι αρχισε να επαρχεται και παλι σιγα σιγα.

Αποφασισα λοιπον πριν απο περιπου 10 μερες να ξαναξεκινησω φιναστεριδη μετα απο ενα διαλειμα 2,5 χρονια.

Μετα λοιπον απο την πρωτη βδομαδα αρχισαν τα παρακατω

1) μικρη ενοχληση στη μεση κατω χαμηλα στη σπονδυλικη στηλη
2) μικρη ενοχληση πανω απο τη μεση
3) και εχω παρατηρηση οτι ειμαι ''αρκετα'εως πολυ πιο χαλαρος'' απο θεμα στυσεις (οχι μονο στο σεξ αλλα και μονος)

Εχει καποιος δει κατι παρομοιο ? Ειναι φυσιολογικη μια τετοια αντιμετωπιση απο τον οργανισμο στην αρχη (προσωπικα δε θυμαμαι αλλα ημουν και αρκετα πιο νεος τοτε οποτε ισως να μην ειχα δωσει σημασια τουλαχιστον στην αρχη καθως ο στοχος στα 22 ηταν το μαλλι να μεινει).

Με βαση τα παραπανω σκεφτομαι σοβαρα να σταματησω η να αλλαξω σε 1μγ μερα παρα μερα μηπως βελτιωθουν τα sides.

Υπαρχει και περιπτωση τα sides να ειναι ψυχολογικης φυσης καθως αυτη τη φορα που ξεκινησα παλι ημουν αρκετα προδιατεθιμενος αρνητικα λογω διαφορων πραγματων που ειχα διαβασει ολα αυτα τα χρονια για τη φιναστεριδη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Δηλαδη η φιναστεριδη σε κρατησε οπως ησουν 8 χρονια??? Επισης τα δυο χρονια που δεν χρησιμοποιεις πως πηγες η τριχοπτωση?? Τωρα σε τι norwood εισαι?
 
Δηλαδη η φιναστεριδη σε κρατησε οπως ησουν 8 χρονια??? Επισης τα δυο χρονια που δεν χρησιμοποιεις πως πηγες η τριχοπτωση?? Τωρα σε τι norwood εισαι?
Ναι με σταθεροποιησε εντελως - ειμαι NW 2A ισως αρχη 3 μονο κροταφοι crown δεν εχω αραιωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και αφού ήταν όλα καλά γιατί την σταμάτησες ;δεν είναι πονηρή η ερώτηση σε πιστεύω ότι όλα ήταν καλά απλά ρωτάω !!

Αρχικα ειχα πει να σταματησω μετα το χειρουργειο για τους πρωτους 3 μηνες επειδη μετα το χειρουργειο επαιρνα 3-4 φαρμακα για το πρωτο 3μηνο.

Επειδη μετα το 3 μηνο δεν ειδα τριχοπτωση αποφασισα λοιπον να σταματησω για να δω πως θα αντιδραση ο οργανισμος και επειδη δεν εβλεπα αλλαγη σημαντικη δεν ξαναξεκινησα.
 

Georgie

Well-Known Member
Εγω τοπική φιναστεριδη θα έβαζα, εάν υπήρχε στο εμπόριο στη χωρα που ζω.
Οχι οτι φοβάμαι παρενεργειες απο το χάπι
Αλλα δε μου αρεσει σα συνήθεια το να πίνω χάπι καθε μερα.
Αν υπήρχε μπυρα με φιναστεριδη θα ηταν το ιδανικό :)

Edit . Μόλις ανακάλυψα οτι σε λάθος νήμα το έβαλα .
Αλλα βαριέμαι να ψάξω το σωστο και το αφήνω εδω
 

manly_Man

Well-Known Member
το θεμα ειναι οτι τωρα με τα sides ξαφνικα εχω τρομοκρατηθει αρκετα.
φιλε δοκιμασε να παιρνεις 1 mg / 3 φορες την εβδομαδα (οχι συνεχομενες μερες), το συστήνουν καποιοι γιατροι ως συντηρητικη λυση που μπορει να σε κρατησει σταθερο. Βεβαια η καθημερινη χρηση θα ηταν η σιγουρη λυση, αποφασιζεις εσυ αναλογως.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
το θεμα ειναι οτι τωρα με τα sides ξαφνικα εχω τρομοκρατηθει αρκετα.
Δεν θα βγάλεις κανενα side.Ατομο που έκανε χρήση 8 χρονια κανονικά χωρίς πρόβλημα είναι ποσοστιαία σχεδόν αδύνατο να βγάλει τώρα παρενέργεια. Όσο ελπίδα έχεις νανκερδισεις το Τζόκερ μετέτρεψε το σε φόβο για sides και αυτο θα είναι το άγχος σου.

Η προταση του φίλου manly με βρισκει συμφωνο. Μπορείς για αρχή να παίρνεις 3 φορές τη βδομάδα να δεις πως σε πάει.
 

ΛΕΣ

Active Member
εγω προσωπικα παιρνω καψουλες των 1...πιστευω οτι το θεμα ειναι να ειναι πο δραστικη ουσια κι οχι απο γενοσημα.
Και εγώ αυτό παίρνω, από φαρμακείο φτιαχτες απο προσκαρ αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% όταν κάτι είναι "φτιαχτό"
 

Kostas97

Well-Known Member
Το ερωτημα ειναι το εξης. Εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παρω το propecia και να τελειωνω; Εαν η απαντηση ειναι ναι καντο... Εαν η απαντηση ειναι ειτε πας σε φαρμακειο που στα φτιαχνει το ιδιο απο προσκαρ. Ξερω ατομα που το κανουν αυτο...Οχι φαρμακειο ομως καθως δε με απασχολησε. Ειτε πας και στο ακομα πιο οικονομικο να παρεις το προσκαρ και να το κανεις μονος σου.
 

Xristos87

Well-Known Member
παιδια το εχω γραψει κ αλλου
εγω παω σε ενα φαρμακειο της γειτονιας μου , αγοραζω 2 κουτια προσκαρ κ της λεω "σπαστα" μ καντα 1mg. η γυναικα τα σπαει κ τα βαζει σε καψουλες . ετσι μετα παω κ παιρνω τις αντιστοιχες καψουλες.
κ πρωτοτυπο φαρμακο(τι δεν ειναι; ) κ ασφαλης δοση.
 

dim d

Well-Known Member
Εμενα στο χημειο που το φτιαχουν λενε οτι ειναι δραστικη ουσια οχι γενοσημη... το προπεκια στα 41 ευρω τα 28 με την γενικη ελλειψη που εχει ειδικα στην επαρχια ειναι ασυμφορο...
 
Μπλουζα